کد خبر: ۶۰۱۹۰
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۹

ارزیابی وزیر دفاع آمریکا از مذاکرات با ایران

وزیر دفاع آمریکا گفت: «ترامپ درباره ایران جدی است. او درباره خواسته خود برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جدی است.»
ارزیابی وزیر دفاع آمریکا از مذاکرات با ایران

مخاطب۲۴- «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا روز یکشنبه و در مصاحبه‌ای با شبکه نزدیک به جمهوری‌خواهان، با اشاره به گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم اخیر بین تهران و واشنگتن، اظهار داشت: «مذاکرات با ایران ثمربخش و گام خوبی بود.»

بیشتر بخوانید

اولین دور از مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن در حالی در مسقط، پایتخت عمان برگزار شد که سرپرستی هیات ایرانی در این گفت‌و‌گو‌ها را «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه و هیات آمریکایی را نیز «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهور ایالات متحده در امور غرب آسیا بر عهده داشت. ۲ طرف توافق کردند که به رایزنی‌های خود ادامه دهند.

هر ۲ طرف این دور از گفت‌و‌گو‌ها را مثبت ارزیابی کرده‌اند

هگست در گفت‌و‌گو با شبکه آمریکایی «فاکس‌نیوز» اظهار داشت: «ترامپ درباره ایران جدی است. او درباره خواسته خود برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جدی است.»

اظهارات ادعایی هگست درحالی است که مقامات ایران ضمن تأکید روی صلح‌آمیز بودن ماهیت برنامه هسته‌ای این کشور، آمادگی خود برای اثبات این مسئله و راستی‌آزمایی ماهیت برنامه هسته‌ای خود را ابراز کرده‌اند.

او در ادامه تأکید کرد: «ترامپ درباره خواسته خود برای رسیدن به توافق از طریق میز مذاکرات نیز جدی است. همین مسئله، علت اصلی مذاکرات ثمربخش دیروز بود.»

وزیر دفاع آمریکا در ادامه مدعی مستقیم بودن گفت‌و‌گو‌های ویتکاف و عراقچی شد و گفت: «این مذاکرات قدمی رو به جلو و سازنده بود و شنبه آینده ادامه خواهد یافت.»

هگست در ادامه اظهارات خود، ایران را تهدید کرد و مدعی شد: «اگر مذاکرات شکست بخورد. وزارت‌خانه من راه‌هایی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای دارد، البته امیدوارم هرگز مجبور به اتخاذ چنین تصمیمی نشویم.»

با وجود انتشار گزارش‌های متعدد از سوی نشریات آمریکایی درباره بی‌نتیجه بودن اقدامات تجاوزگرانه آمریکا علیه یمن، هگست ادعا کرد: «با اقدامات خود علیه حوثی‌ها، توانمندی‌های خودمان را نشان دادیم. ما می‌توانیم حملاتی عمیق و گسترده انجام دهیم.»

وزیر دفاع آمریکا دوباره ایران را تهدید کرد و مدعی شد: «امیدوارم مجبور به چنین کاری نشویم. اما در صورت اجبار، می‌توانیم با اقدام نظامی از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم.»

او در بخش دیگر گفت‌وگوی خود با فاکس نیوز به امضای پیمان امنیتی تازه بین آمریکا و پاناما پرداخت.

او درباره این پیمان گفت: «حضور نظامی خود را در کانال پاناما افزایش خواهیم داد. چین را از این کانال اخراج خواهیم کرد.»

هگست همچنین چین را به ساختن تونل، نصب تجهیزات نظارتی و کنترل کانال پاناما متهم کرد.

وزیر دفاع آمریکا افزود: «مقامات پاناما می‌دانند که با نزدیک شدن به آمریکا می‌توانند نفوذ مخرب چین در این منطقه را کاهش دهند. پکن از وقایع تازه در پاناما خوشنود نیست.»

هگست همچنین با بیان این ادعا که «در حال نابودی توانمندی‌های حوثی‌ها هستیم» مدعی شد: «درحال شنیدن اظهاراتی درباره خواست احتمالی حوثی‌ها برای تجدیدنظر در عملکرد آنها هستیم.»

با وجود اینکه اقدامات تجاوزگرانه آمریکا علیه یمن با هدف کمک به رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد، وزیر دفاع آمریکا ادعا کرد: «تنها خواسته ما (از حمله به یمن)، آزادسازی خطوط کشتیرانی خودمان است.»

او دوباره در اظهاراتی تهدیدآمیز علیه ایران ادعا کرد: «اقدامات ما علیه حوثی‌ها، پیام آشکاری به ایران ارسال کرد. پیام ما به ایران این بود؛ به میز مذاکره بیا و همه تأسیسات هسته‌ای خود را از میان بردار و در این صورت، آینده‌ای مشابه یمن تجربه نخواهید کرد.»

تهدیدات هگست علیه ایران و ادعای او درباره خواست واشنگتن برای «برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران» درحالی است که طبق گزارش‌های منتشر شده از سوی منابع انگلیسی و ایرانی، برخلاف اظهارات مقامات آمریکایی، در پیام‌های رد و بدل شده بین ویتکاف و عراقچی، صحبتی درباره این مسئله نشده است.

برچسب ها: وزیر دفاع
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نقش رامین پرچمی در سریال محکوم و ارتباط با واقعیت زندگی او + فیلم نقش رامین پرچمی در سریال محکوم و ارتباط با واقعیت زندگی او + فیلم
رامین پرچمی هنرپیشه مطرح سینما و تلویزیون در روزهای اخیر با ایفای نقش بهمن در سریال محکوم بار دیگر نامش را بر سر زبان‌ها انداخته است گفتگو با او را ببینید
توزیع مواد غذایی تقلبی با سیب سلامت! توزیع مواد غذایی تقلبی با سیب سلامت!
کشف کارگاه تولیدی اسانس زعفران تقلبی با لیبل ها و برچسب های دارای لوگو سیب سلامت در استان مرکزی
قتل استاد دانشگاه در گتوند توسط قاتلان اجاره‌ای قتل استاد دانشگاه در گتوند توسط قاتلان اجاره‌ای
دادستان گتوند اعلام کرد یک استاد دانشگاه به دست قاتلان اجاره‌ای کشته شد؛ متهمان دستگیر و به ارتکاب قتل عمد اعتراف کردند.
بازیگر فیلم «شعله» درگذشت بازیگر فیلم «شعله» درگذشت
درمندرا سینگ دئول، بازیگر کهنه‌کار بالیوود و ستاره فیلم «شعله»، روز دوشنبه در سن ۸۹ سالگی درگذشت، یک روز پیش از تولد ۹۰ سالگی‌اش.
سازمان حقوق بشری: اسرائیل در کرانه باختری نسل‌کشی می‌کند سازمان حقوق بشری: اسرائیل در کرانه باختری نسل‌کشی می‌کند
بتسیلم اعلام کرد رژیم اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از هزار فلسطینی در کرانه باختری کشته و خشونت علیه غیرنظامیان ادامه دارد.
لاریجانی: راهی جز مقابله با رژیم صهیونیستی باقی نمانده است لاریجانی: راهی جز مقابله با رژیم صهیونیستی باقی نمانده است
علی لاریجانی در واکنش به شهادت هیثم علی طباطبایی گفت نتانیاهو با ادامه ماجراجویی‌های خود نشان داده که راهی جز مقابله با رژیم صهیونیستی باقی نمانده است.
برگزیده
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر