کد خبر: ۵۹۹۷
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۵

پایین آمدن درصد بیننده مخاطب تلویزیون

نظرسنجی‌ها نشان از پایین آمدن درصد بیننده مخاطب تلویزیون دارد؛ سریال‌هایی که بودن یا نبودنشان خیلی دردی از مخاطب و اعتبار سیما دوا نمی‌کند اما خطری که خیلی به آن توجه نمی‌شود رقابت تنگاتنگ سریال‌های تکراری با سریال‌های جدید سیما است.
پایین آمدن درصد بیننده مخاطب تلویزیون

به گزارش مخاطب۲۴ ـ نتایج نظر سنجی مرکز تحقیقات صدا و سیما نشان می‌دهد از بین سریال‌های جدید پخش شده در نیمه اول خرداد ۱۴۰۱، سریال «از سرنوشت ۴» از شبکه دو با ۲۶/۴ پربیننده‌تر از سایر سریال‌ها بوده است. همچنین سریال‌های «حکم رشد» از شبکه سه با ۲۲/۳ درصد بیننده و «فرمانروای نقابدار» از شبکه پنج با ۷ درصد بیننده در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

پایین آمدن درصد بیننده مخاطب تلویزیون

اما در این نظرسنجی میزان بیننده سریال‌های تکراری سیما در نیمه اول خردادماه ۱۴۰۱ نیز بررسی شد. از میان سریال‌های تکراری سریال «ستایش ۱» از شبکه آی‌فیلم با ۱۹/۱ درصد بیننده پربیننده‌ترین سریال تکراری بوده است.

پیش از این هم نظرسنجی‌هایی داشته‌ایم که حتی به مراتب سریال‌های تکراری از سریال‌های جدید تلویزیون پربیننده‌تر هم شده‌اند. این نوعی زنگِ خطر برای مجموعه‌های جدید سیما محسوب می‌شود که بیننده دنبالِ چه جذابیت‌هایی است که در درونِ این آثار پیدا نمی‌کند و پربیننده‌ترین سریالِ تلویزیون ۲۷ درصد بیننده دارد.

 

اما در این میان دو نقد وجود دارد اول پایین آمدنِ سطح بیننده‌های تلویزیون و دوم، پایین آمدن سطح توجه به سریال‌ها و برنامه‌های جدید تلویزیون است. چرا که همین آمار‌های منتشر شده مرکز تحقیقات رسانه ملّی نشان می‌دهد که چه رقابتِ تنگاتنگی میانِ سریال‌های چندین بار پخش شده و تکراری سیما با سریال‌های جدید تلویزیون وجود دارد.

این آمار‌ها دوباره زنگ خطری را برای تلویزیونی‌ها به صدا درمی‌آورد که تلویزیون در این سال‌ها به خاطر پُرکردن آنتن و شتاب‌زدگی در تولید و همین‌طور عدم توجه به فیلمنامه مناسب، از آن دوران طلایی سریال‌سازی‌اش دور شده است. به گونه‌ای که بیشتر مخاطبین عمدتاً کار‌های قدیمی را به کار‌های جدید ترجیح می‌دهند. این ترجیح در این نظرسنجی صدا و سیما هم جلوه‌گری می‌کند.

تلویزیون باید در ساختِ سریال‌های جدید خود به سمتِ فاخرسازی و توجه به فیلمنامه و استفاده از بازیگران و عواملِ کاربلد برود به جای ۹۰ شبی‌هایی که سرمنزلِ مشخصی ندارند و برخی سریال‌های بدون مفهوم و خسته‌کننده دیگر، همچنین در برنامه‌سازی هم به فکرِ نوآوری و خلاقیت باشند به جای اینکه به هر تهیه‌کننده و برنامه‌سازی میدان بدهند. آمار‌ها این خلأ‌ها و ضعف‌ها را کاملاً نشان می‌دهد که مردم به هر قیمتی پایِ هر برنامه و سریالی نمی‌نشینند و این مخاطبِ انتخاب‌گر، سخت‌گیرتر از گذشته شده است.

این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد مخاطب خیلی از فضای سریال‌سازی تلویزیون رضایت ندارد. کُمدی را چه تکراری و چه امروزی به ژانر‌ها و قالب‌های نمایشی دیگر ترجیح می‌دهد و از طرفی زمان پخش، موضوع، داستان و ترکیب بازیگران مجموعه‌ها هم برای بیننده تلویزیون اهمیت دارد. انتظار می‌رود مدیران و دست‌اندرکاران امر، بر روی شاخص‌های درست سریال‌سازی و نظارت بر فیلمنامه و ساخت متمرکز شوند تلویزیون به دوران طلایی سریال‌سازی‌اش برخواهد گشت تا تعدد سریال‌سازی‌ها که گاهی اوقات فضاهایشان شبیه به هم می‌شوند و حتی دست‌اندرکاران و سازندگان در انتخابِ بازیگر هم از رویِ دست هم کپی می‌کنند.

از طرفی دیگر، وضعیت استقبال مخاطبین از تلویزیون و سریال‌هایش که به این درصد‌های پایین هم نمی‌رسد، نشان می‌دهد اگر مدیران مربوطه نتوانند سریال‌های بهتری روی آنتن ببرند این درصد‌ها حتماً در نظرسنجی‌های بعدی پایین‌تر هم خواهند آمد. مخاطبِ تلویزیون این روز‌ها برای تماشایِ فیلم، سریال و برنامه انتخاب‌گر شده و مدیوم‌های مختلفی پیش‌رویش دارد و می‌تواند از درونِ آن‌ها انتخاب کند و بهترین‌هایش را به تماشا بنشیند. این روز‌ها دیگر از شبکه‌محوری خبری نیست و برنامه‌محوری در دستور کار مخاطبین است.

این همان نکته‌ای است که مدیران جدید تلویزیون می‌توانند در تصمیم برای ساخت سریال‌ها و برنامه‌ها بیشتر به آن توجه داشته باشند. سیما می‌تواند از نمایش خانگی و مدیوم‌های دیگر سبقت بگیرد اگر مثل گذشته به فیلمنامه، هنرمندان حرفه‌ای و مدیران کاربلد اهمیت بدهد.

منبع : تسنیم 

آخرین اخبار
اخبار داغ
اینفوگرافیک+ پایان مادورو! روایت تصویری از سقوط رئیس‌جمهور ونزوئلا اینفوگرافیک+ پایان مادورو! روایت تصویری از سقوط رئیس‌جمهور ونزوئلا
اینفوگرافیک اختصاصی مخاطب۲۴، این روایت تصویری، تحولات سیاسی و اقتصادی ونزوئلا را از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۶ مرور می‌کند؛ از تورم افسارگسیخته و مهاجرت میلیونی تا عملیات نظامی آمریکا و پایان دوران مادورو
فوری | در طرح جدید کالابرگ ۴ میلیون تومان یارانه به حساب هر خانوار ایرانی واریز می شود فوری | در طرح جدید کالابرگ  ۴ میلیون تومان یارانه به حساب هر خانوار ایرانی واریز می شود
جزئیات طرح جدید یارانه و کالابرگ با هدف نهایی حذف رانت، کاهش نوسان قیمت و رساندن یارانه به مصرف‌کننده واقعی منتشر شد
فوری/ انتشار اولین عکس از مادورو بعد از بازداشت فوری/ انتشار اولین عکس از مادورو بعد از بازداشت
ترامپ تصویری از نیکلاس مادورو در ناو «یو‌اس‌اس ایووجیما» را منتشر کرده است
ترامپ: مادورو و همسر وی را دستگیر و از ونزوئلا خارج کردیم+ عکس ترامپ: مادورو و همسر وی را دستگیر و از ونزوئلا خارج کردیم+ عکس
ایالات متحده آمریکا با موفقیت یک حمله گسترده علیه ونزوئلا و رهبر آن، رئیس‌جمهور نیکلاس مادورو، انجام داده است؛ کسی که به‌همراه همسرش بازداشت شده و از کشور منتقل شده است
زلزله در پرسپولیس؛ تصمیم جنجالی اوسمار، دو خروجی بزرگ! زلزله در پرسپولیس؛ تصمیم جنجالی اوسمار، دو خروجی بزرگ!
نقل‌وانتقالات زمستانی پرسپولیس با یک شوک بزرگ آغاز شد؛ تصمیم نهایی اوسمار ویرا منجر به جدایی رسمی سرژ اوریه و فرشاد احمدزاده شد.
ساخت عکس دختر پدری با هوش مصنوعی برای روز پدر ساخت عکس دختر پدری با هوش مصنوعی برای روز پدر
با هوش مصنوعی می‌توان عکس‌های دختر پدری احساسی و اختصاصی برای روز پدر ساخت. در این مقاله پرامپت پدر و دختری،بهترین روش‌ و نکات مهم را معرفی می‌کنیم.
سخنان پزشکیان درباره دلار که به شدت خبر ساز شد سخنان پزشکیان درباره دلار که به شدت خبر ساز شد
مسعود پزشکیان رییس جمهور در نشست فعالان سیاسی و اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: ما دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم. او گفت: دلار را به هر کسی می‌دهیم می‌خورد
برگزیده
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
زمین بازی تئاتر جایی برای اجاره نشین‌ها ندارد! زمین بازی تئاتر جایی برای اجاره نشین‌ها ندارد!
نمایش زمین بازی تبیین زوال جامعه تئاتر امروز است؛ جماعت تئاتری‌ای که از شهر‌های دیگر به شهر انباشت شده و خودخواه تهران می‌آید تا هنرمند شوند، اما به غیر ازآنکه موی‌اش سپید می‌شود و جامه‌اش سیاه چیزی به دست نمی‌گیرد، خانه‌های اجاره‌ای را باید ترک کرد و رفت پایین و پایین‌تر تا وقتی که فرسودگی آید و حذف ممکن شود!
شوک در هالیوود؛ راب راینر و همسرش درگذشتند، پلیس خبر از پرونده قتل احتمالی می‌دهد شوک در هالیوود؛ راب راینر و همسرش درگذشتند، پلیس خبر از پرونده قتل احتمالی می‌دهد
راب راینر، کارگردان سرشناس هالیوود و خالق آثاری ماندگار، چون «وقتی هری سالی را دید»، «میزری» و «عروس شاهزاده»، در ۷۸ سالگی درگذشت؛ پیکر او و همسرش میشل سینگر راینر در منزل‌شان در لس‌آنجلس پیدا شده و پلیس از بررسی پرونده به‌عنوان یک قتل احتمالی خبر داده است.
صفحه خبر بالای تصاویر