کد خبر: ۵۹۹۲۹
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۶

یک عامل مهمِ بدخوابی

متخصصان می‌گویند بزرگسالانی که درست پیش از خواب از تلفن همراه یا تبلت استفاده می‌کنند، بیشتر احتمال دارد خواب بی‌کیفیتی داشته باشند.
یک عامل مهمِ بدخوابی

مخاطب۲۴- مقاله که در «جاما نت‌ورک اُپن» (JAMA Network Open) منتشر شده است، این باور را که اختلال خواب مرتبط با صفحه‌نمایش عمدتا گروه‌های سنی جوان‌تر را تحت تاثیر قرار می‌دهد به چالش می‌کشد.

متخصصان «انجمن سرطان آمریکا» داده‌های بیش از ۱۲۲ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در ایالات متحده و پورتوریکو را تحلیل کردند و بر عادت‌های خواب و استفاده از صفحه‌نمایش (به‌جز تلویزیون) طی یک ساعت پیش از خواب تمرکز داشتند.

این مقاله نشان داد که حدود ۴۱ درصد شرکت‌کنندگان هر روز پیش از خواب از صفحه‌نمایش استفاده می‌کردند، در حالی که ۱۷ درصد گزارش دادند که در آن بازه زمانی اصلا از صفحه‌نمایش استفاده نمی‌کردند.

یافته‌ها نشان دادند که بین استفاده از صفحه‌نمایش پیش از خواب و کاهش کیفیت خواب ارتباط قابل‌توجهی وجود دارد.

افرادی که گزارش دادند هر روز از صفحه‌نمایش استفاده می‌کنند، در مقایسه با کسانی که پیش از خواب از صفحه‌نمایش اجتناب می‌کنند، ۳۳ درصد بیشتر احتمال داشت که از کیفیت پایین خواب خود گزارش دهند.

علاوه بر این، افرادی که هر روز از صفحه‌نمایش استفاده می‌کردند، زمان خوابیدنشان دیرتر بود.

این مقاله همچنین اشاره کرد که ۵۸ درصد شرکت‌کنندگان «سحرخیز» شناخته شدند، افرادی که به‌طور طبیعی تمایل دارند در اوایل روز فعال‌تر باشند.

در مجموع، افرادی که هر روز پیش از خواب از صفحه‌نمایش استفاده می‌کردند در هر هفته ۴۸ دقیقه خواب کمتری داشتند.

به گزارش ایندیپندنت، نویسندگان مقاله معتقدند که نور منتشرشده از صفحه‌نمایش‌ها ممکن است نقشی در این موضوع داشته باشد.

آنها نوشتند: قرار گرفتن در معرض نور در شب، با به‌تاخیر انداختن شروع ترشح ملاتونین، این چرخه طبیعی را مختل می‌کند و باعث اختلال در خواب می‌شود. این امر می‌تواند به کاهش احساس خواب‌آلودگی و افزایش هشیاری منجر شود.

آنها در عین حال گفتند که اختلالات خواب ناشی از استفاده از صفحه‌نمایش «ممکن است محدود به تاثیرات نور صفحه‌نمایش نباشد» و افزودند: فقط نوری که از این دستگاه‌ها ساطع می‌شود نیست که باید در نظر گرفته شود بلکه محتوای آنها نیز اهمیت دارد.

آنها می‌گویند شبکه‌های اجتماعی یکی از منابع اصلی محتوایی به شمار می‌روند که در دستگاه‌های همراه استفاده می‌شوند، با این حال تنها تعداد انگشت‌شماری از مطالعات به موضوع استفاده از شبکه‌های اجتماعی در وقت خواب پرداخته‌اند.

ارتباط زمان استفاده از صفحه‌نمایش و خواب نامناسب در میان شب‌زنده‌داران یا افرادی که اغلب به عنوان جغد شب دسته‌بندی می‌شوند و در ساعات پایانی روز فعال‌ترند، آشکارتر به نظر می‌رسید.

متخصصان گفتند شب‌زنده‌داران به خودی خود نیز به دلیل «جت‌لگ اجتماعی» یا «ناهماهنگی میان ریتم شبانه‌روزی و تعهدات اجتماعی» در معرض خطر خواب نامناسب قرار دارند، به این معنا که شب‌زنده‌داران ترجیح می‌دهند دیرتر بخوابند، اما به دلیل اجبار برای رفتن به محل کار یا مدرسه نمی‌توانند این کار را انجام دهند.

این تیم دریافت سحرخیزانی که پیش از خواب از صفحه‌نمایش استفاده می‌کردند، در روز‌های کاری در مقایسه با افرادی که از ورود صفحه‌نمایش به اتاق خواب خودداری می‌کردند به‌طور میانگین ۹.۳۳ دقیقه دیرتر به رختخواب می‌رفتند.

همچنین شب‌زنده‌داران در روز‌های کاری به‌طور میانگین ۱۵.۶۲ دقیقه دیرتر به رختخواب می‌رفتند. نتایج در روز‌های غیرکاری نیز مشابه بود.

نویسندگان مقاله نتیجه‌گیری کردند: یافته‌های ما شواهد مربوط به این موضوع را تقویت می‌کند که استفاده از صفحه‌نمایش الکترونیکی و اختلال در مدت و کیفیت خواب، محدود به کودکان و نوجوانان نیست بلکه جمعیت بزرگسال را نیز دربر می‌گیرد.

کاهش کیفیت و مدت خواب در میان افرادی که الگوی زمانی خواب و بیداری دیرتری دارند، شدیدتر به نظر می‌رسید و این ممکن است ناشی از به‌تاخیر افتادن زمان خواب باشد.

ادامه پژوهش برای درک سازوکار‌هایی که از طریق آنها استفاده از صفحه‌نمایش باعث اختلال در خواب می‌شود (برای مثال، نور مصنوعی در شب در مقایسه با محتوای نمایش‌داده‌شده) ضروری است، به‌ویژه در میان افرادی که الگوی زمانی زیستی خواب و بیداری دیرتری دارند و در حالت عادی نیز به دلیل تعهدات کاری و اجتماعی که آنها را به زودتر بیدار شدن وادار می‌کند، در معرض خطر فزاینده خواب بی‌کیفیت قرار دارند.

برچسب ها: اختلالات خواب
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ادعای جدید آلمان علیه ایران ادعای جدید آلمان علیه ایران
دادستانی آلمان مدعی شد که یک تبعه دانمارکی را به اتهام جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی ایران در برلین بازداشت کرده است.
نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در نامه‌ای به وزیر آموزش و پرورش خواستار بررسی موضوع دریافت شهریه‌های غیرمجاز در مدارس غیردولتی و ارائه گزارشی به کمیسیون متبوعش شد.
مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره ادعای ترامپ مبنی بر درخواست مجدد ایران برای مذاکرات گفت: وزارت خارجه درباره مذاکره اعلام کرده که تاریخی برای این موضوع اعلام نشده است و احتمال دارد که نزدیک هم نباشد و تصمیم‌گیری برای این امر انجام نگرفته است.
پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟ پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟
حملات سایبری در جنگ ایران و اسرائیل سهم مهمی از خسارت‌های وارد شده به کشور را از آن خود کرد. پشت بسیاری از این حملات توسط نامی آشنا و مرموز صورت گرفت؛ «گنجشک درنده». گروهی هکری که سابقه حمله به سامانه‌های سوخت و صنایع فولاد کشور را دارد. محمد جرجندی کارشناس امنیت سایبری و هکر سابق جزییات عملیات سایبری علیه ایران را توضیح داده است
ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد
یک گروه هکری با پذیرش مسئولیت هک ایران اینترنشنال، این شبکه را وابسته به رژیم صهیونیستی خواند و وعده افشای اطلاعات محرمانه کارکنان آن را داد.
مداحی یک افغانستانی در تلویزیون مداحی یک افغانستانی در تلویزیون
ویدئویی از مداحی یک مرد افغانستانی را در تلویزیون ببینید.
خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟ خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟
وزیر کار بر لزوم حفظ قدرت خرید طبقات فرودست جامعه و تقویت برنامه‌های حمایتی برای دهک‌های پایین با همکاری نزدیک مجلس شورای اسلامی تأکید کرد.
برگزیده
دانشمندان محترم منزل اقوام امن نیست دانشمندان محترم منزل اقوام امن نیست
دانشمندان و شخصیت‌هایی که احتمال ترور آنها هست، منزل پدری و اقربا و دوستانی که در لیست تماس‌های شخصی وی بوده‌اند به هیچ وجه امن نیست.
بیش از ۱۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال مواد مصرف می‌کنند بیش از ۱۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال مواد مصرف می‌کنند
رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات در وزارت بهداشت آمار مصرف انواع مواد مخدر در بین جمعیت بالای ۱۸ سال را نگران کننده اعلام کرد و گفت: بیش از ۱۴ درصد جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال در کشور حداقل یکی از انواع مواد مخدر را مصرف می‌کنند.
پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟ پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟
حملات سایبری در جنگ ایران و اسرائیل سهم مهمی از خسارت‌های وارد شده به کشور را از آن خود کرد. پشت بسیاری از این حملات توسط نامی آشنا و مرموز صورت گرفت؛ «گنجشک درنده». گروهی هکری که سابقه حمله به سامانه‌های سوخت و صنایع فولاد کشور را دارد. محمد جرجندی کارشناس امنیت سایبری و هکر سابق جزییات عملیات سایبری علیه ایران را توضیح داده است
صفحه خبر بالای تصاویر