کد خبر: ۵۹۴۶۶
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۳

مجرد‌ها از همه جا رانده شده بودند از نهضت ملی مسکن هم حذف شدند!

درحالی وزیر راه و شهرسازی با استناد به رای دیوان عدالت دستورالعمل ثبت‌نام مجرد‌ها در طرح‌های حمایتی مسکن را ابطال کرده که رای مذکور اخذ تعهد ازدواج از ثبت‌نام کنندگان را باطل کرده است.
مجرد‌ها از همه جا رانده شده بودند از نهضت ملی مسکن هم حذف شدند!

مخاطب ۲۴- فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، طی نامه‌ای با شماره ۲۰۲۲۹/۱۰۰/۰۲ مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۱۹، دستورالعمل ثبت‌نام افراد مجرد (مردان) در سامانه نهضت ملی مسکن را ابطال کرد. این اقدام نارضایتی ثبت‌نام‌شدگان واجد شرایط را به دنبال داشته و ابهاماتی را ایجاد کرده است.

در این رابطه چند نکته قابل‌توجه است:

۱- رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری تنها اخذ تعهد ازدواج را ابطال کرده است. به این معنا که مجردان می‌توانند ثبت‌نام کنند، اما تعهدی برای ازدواج از آنها گرفته نشود. به نظر می‌رسد وزیر راه و شهرسازی، برای فرار از تعهد تولید و عرضه مسکن، این مصوبه را به‌طور کلی لغو کرده و متقاضیان ثبت‌نام‌شده را حذف کرده است.

بیشتر بخوانید

۲- حقوق مکتسبه متقاضیان ثبت‌نام‌شده قبلی باید حفظ شود؛ چراکه رأی دیوان عدالت اداری عطف به ماسبق نمی‌شود و شامل افراد از پیش تأییدشده نیست.

۳- پیشرفت پروژه‌های مسکن با سرمایه مجردها؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد که منابع مالی افراد مجرد ثبت‌نام‌شده، در پیشبرد پروژه‌های مسکن، چه در ساخت‌وساز‌های انبوه‌سازان و چه در تعاونی‌های مسکن، نقش مؤثری داشته است؛ بنابراین حذف این افراد فاقد توجیه منطقی است.

۴- مشکل همسران متقاضیان تأییدشده؛ مجرد‌های ثبت‌نام‌شده‌ای که تعهد ازدواج داده‌اند، ازدواج کرده یا در شرف ازدواج هستند. اما با بخشنامه جدید وزیر راه و شهرسازی، هم ثبت‌نام آنها لغو شده و هم امکان ثبت‌نام همسرانشان از بین رفته است.

۵- مغایرت با مصوبه شورای عالی مسکن؛ ثبت‌نام مجرد‌ها مطابق مصوبه شورای عالی مسکن و دستور رئیس‌جمهوری شهید و وزیر فقید راه و شهرسازی انجام شده و منع قانونی نداشته است. یادآوری می‌شود که دیوان عدالت اداری تنها اخذ تعهد ازدواج را باطل کرده، نه ثبت‌نام مجردان را.

۶-حذف متقاضیان مجرد تأییدشده، راه‌حلی غیرمنطقی برای کاهش تعهدات دولت در طرح‌های حمایتی مسکن است.

۷- کمبود زمین، بهانه‌ای ناپذیرفتنی؛ گفته می‌شود یکی از دلایل این تصمیم، کمبود زمین است. این در حالی است که برای مجرد‌ها در مناطق روستایی زمین واگذار می‌شود. بااین‌حال، بنیاد مسکن در دولت سیزدهم، روند واگذاری زمین و تجدیدنظر در طرح‌های هادی روستایی را متوقف کرده است.

۸- ابلاغ این بخشنامه، علاوه بر ایجاد نارضایتی در بین قشری از فاقدان مسکن، در صورت عدم چاره‌اندیشی، پیامد‌های منفی را برای تامین مسکن واجدان شرایط نهضت ملی مسکن به دنبال خواهد داشت.

captcha
اخبار داغ
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
برگزیده
اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات
ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaraneh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند.
قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی! قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی!
گران‌ترین سدان سایپا در بازار آزاد سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است
خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
حقیقت خودرو ملی ایران سال‌ها پشت شعارها پنهان مانده است. در این گزارش با بررسی مشخصات فنی ری را، مقایسه سمند با خودروهای خارجی، معایب دنا پلاس توربو و قیمت و مشخصات تارا، فاصله واقعی این محصولات با ادعاهای رسمی را نشان می‌دهیم.