کد خبر: ۵۸۹۲۶
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۷

بیانیه مشترک نشست سه‌جانبه ایران، روسیه و چین در پکن

معاونان وزرای خارجه ایران، روسیه و چین در نشستی سه‌جانبه در پکن ضمن تأکید بر ضرورت لغو همه تحریم‌های غیرقانونی یک‌جانبه، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و زمانبندی‌های مندرج در آن را مورد اشاره قرار داده و از طرف‌های ذی‌ربط خواستند تا از انجام هر اقدامی که موجب تشدید وضعیت شده اجتناب کنند.
بیانیه مشترک نشست سه‌جانبه ایران، روسیه و چین در پکن

مخاطب ۲۴- تحریم- نشست سه‌جانبه ایران، چین و روسیه به ریاست معاونان وزرای خارجه سه کسور امروز (جمعه) ۲۴ اسفندماه در پکن برگزار شد.

در پایان بیانیه‌ای هشت بندی صادر شد.

در این بیانیه آمده است: نشست پکن بین چین، روسیه و ایران در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ با موفقیت برگزار شد. این نشست به ریاست ماجائوشو، معاون وزیر امور خارجه جمهور‌ی خلق چین و با مشارکت کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، و سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه، برگزار شد.

بیشتر بخوانید

ضرورت لغو همه تحریم‌های غیرقانونی یکجانبه

در بیانیه مذکور عنوان شده است: چین، ایران و روسیه، آخرین وضعیت موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها را به‌طور مفصل مورد بحث و بررسی قرار دادند. سه کشور بر ضرورت لغو تمامی تحریم‌های غیرقانونی یک‌جانبه تأکید کردند.

سه کشور مجددا تاکید کردند که تعاملات دیپلماتیک، سیاسی و گفتگوی مبتنی بر اصل احترام متقابل، تنها گزینه عملی و معتبر در این خصوص است.

سه کشور تاکید کردند که طرف‌های ذی‌ربط باید متعهد به توجه به دلایل ریشه‌ای وضعیت کنونی بوده و اعمال تحریم، فشار و تهدید توسل به زور را ترک کنند.

 

تأکید بر اهمیت قطعنامه ۲۲۳۱

در این بیانیه آمده است: سه کشور بر اهمیت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، شامل زمانبدی‌های مندرج در آن، تاکید کرده و از طرف‌های ذی‌ربط خواستند تا از انجام هر اقدامی که موجب تشدید وضعیت شده اجتناب کنند تا فضا و شرایط مناسب برای تلاش‌های دیپلماتیک ایجاد شود.

در بیانیه فوق عنوان شده است: سه کشور بر اهمیت احترام به معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای به عنوان سنگ بنای رژیم بین‌المللی منع اشاعه تاکید کردند. چین و روسیه از اعلام مجدد ایران که برنامه هسته‌ای‌اش منحصرا برای اهداف صلح‌آمیز است و نه برای تولید سلاح هسته‌ای استقبال کردند و همچنین از تعهد ایران به پایبندی کامل به تعهداتش به موجب معاهده منع اشاعه و موافقت‌نامه جامع پادمان، استقبال کردند.

 

تقویت همکاری‌ها در شانگهای و بریکس

معاونان وزرای خارجه ایران، چین و روسیه در این نشست همچنین از سیاست ایران برای تداوم همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمایت کرده و بر لزوم احترام کامل به حق ایران، به عنوان دولت عضو معاهده منع اشاعه، نسبت به استفاده‌های صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، تاکید کردند. سه دولت بر لزوم اجتناب تمامی دولت‌ها از هر اقدامی که فعالیت فنی، بی‌طرفانه و عینی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تضعیف کند، تاکید کردند.

ایران و روسیه از نقش سازنده چین و میزبانی‌اش از نشست پکن تقدیر کردند. سه دولت توافق کردند که مشورت‌ها و همکاری‌های نزدیک خود را در آینده ادامه دهند.

سه کشور همچنین در مورد موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی مورد علاقه مشترک تبادل نظر کرده و توافق کردند همکاری‌های خود را در سازمان‌های بین‌المللی و ترتیبات چندجانبه، مانند سازمان همکاری شانگهای و بریکس، حفظ نموده و تقویت کنند.

 روز چهارشنبه ۲۲ اسفندماه اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه از برگزاری ین نشست خبر داده و گفته بود: این نشست با تمرکز بر تحولات مرتبط با موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها روز جمعه این هفته در پکن برگزار می‌شود.

به گفته بقائی در این گفت‌و‌گو‌ها که در چارچوب رایزنی‌های مستمر جمهوری اسلامی ایران با طرف‌های مختلف برنامه‌ریزی شده است، درباره دیگر موضوعات مورد علاقه سه کشور از جمله تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین موضوعات مرتبط با همکاری‌ها در قالب بریکس و شانگهای نیز بحث و تبادل نظر خواهد شد.

کاظم غریب‌آبادی دیروز در پکن هم با همتای چینی دیدار دوجانبه داشتند.

قرار است نشست کارشناسی ایرلن و سه کشور اروپایی برجام هم اواخر اسفندماه درباره موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها برگزار شود.

برچسب ها: تحریم
اخبار داغ
الناز شاکردوست با انتشار متنی از سینما خداحافظی کرد الناز شاکردوست با انتشار متنی از سینما خداحافظی کرد
در پی حوادث دی‌ماه ۱۴۰۴ و حواشی روزهای اخیر، از جمله اظهارات بحث‌برانگیز یکی از مجریان شبکه افق که با واکنش‌های گسترده‌ای همراه شد، طی دو روز گذشته نشانه‌هایی از شکل‌گیری موجی از خداحافظی و فاصله‌گرفتن بازیگران از تلویزیون و سینما به چشم می‌خورد.
ماجرای خروج ۴۰۰ کیلو اورانیوم ۶۰ درصد ایران ماجرای خروج ۴۰۰ کیلو اورانیوم ۶۰ درصد ایران
یک مقام ارشد ترکیه به‌طور غیررسمی پیشنهاد کرده است که ترکیه ممکن است در میان گزینه‌های دیگر، انتقال اورانیوم غنی‌شده ایران به خاک ترکیه را مطرح کند.
نکاتی درباره فهرست اسامی جان‌باختگان اعتراضات اخیر +جزئیات نکاتی درباره فهرست اسامی جان‌باختگان اعتراضات اخیر +جزئیات
تیمی فنی و تخصصی مشغول به‌روزرسانی و تکمیل نهایی فهرست جان‌باختگان ناآرامی‌های دی‌ماه هستند و نسخه کامل، یکپارچه و اصلاح‌شده، پس از رفع تمامی نکات فنی و اطمینان از صحت و یکپارچگی داده‌ها، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به روز رسانی خواهد شد. بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد در این انتشار، برخی ناهماهنگی‌های جزئی، فنی و آماری رخ داده است.
خبر مهم| مبلغ و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان مشخص شد + جزئیات خبر مهم| مبلغ و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان مشخص شد + جزئیات
حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، به‌طور رسمی اعلام کرده است که مبلغ پایه عیدی سال ۱۴۰۵ نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.
حرکت زشت و وقیح شبکه افق در شرایط فعلی حرکت زشت و وقیح شبکه افق در شرایط فعلی
عزل مدیر شبکه افق، در پی پخش برنامه‌ای از شبکه افق با محتوای موهن نسبت به شهدا و جان‌باختگان حوادث دی‌ماه، مدیر این شبکه به دلیل سهل‌انگاری و بی‌توجهی در مدیریت محتوای برنامه «خط‌خطی» عزل و پخش این برنامه متوقف شد.
لوگوی جدید BMW +عکس لوگوی جدید BMW +عکس
BMW بی‌سروصدا از لوگوی جدید خود رونمایی کرد
رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه! رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه!
شبکه الجزیره مدعی شد که ایران با همکاری چین و روسیه طی روزهای آینده رزمایش دریایی مشترکی برگزار می‌کند.
برگزیده
نکاتی درباره فهرست اسامی جان‌باختگان اعتراضات اخیر +جزئیات نکاتی درباره فهرست اسامی جان‌باختگان اعتراضات اخیر +جزئیات
تیمی فنی و تخصصی مشغول به‌روزرسانی و تکمیل نهایی فهرست جان‌باختگان ناآرامی‌های دی‌ماه هستند و نسخه کامل، یکپارچه و اصلاح‌شده، پس از رفع تمامی نکات فنی و اطمینان از صحت و یکپارچگی داده‌ها، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به روز رسانی خواهد شد. بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد در این انتشار، برخی ناهماهنگی‌های جزئی، فنی و آماری رخ داده است.
اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران
اتحادیه اروپا در اقدامی سیاسی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که یک نهاد نظامی رسمی ایران به‌شمار می‌رود در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی طبقه‌بندی کرد.
دیدار نمایندگان ایران و آمریکا در ترکیه؟ دیدار نمایندگان ایران و آمریکا در ترکیه؟
یک روزنامه کشور ترکیه از دیدار نمایندگان ایران و آمریکا در این کشور خبر داد.
صفحه خبر بالای تصاویر