کد خبر: ۵۸۸۰۹
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۹

توقیف خودرو به خاطر روسری غیرقانونی است

محسن برهانی تاکید کرد: بر اساس مفاد قانونی، حتی مقام قضایی حق توقیف خودروی شهروندان به علت ارتکاب جرم کشف حجاب را ندارد. چرا که در قانون مجازات اسلامی و قوانین کیفری، مقام قضایی تنها می‌تواند در برخی موارد وسیله ارتکاب جرم را توقیف کند. در حالی که خودرو در جرم کشف حجاب، هرگز وسیله ارتکاب جرم نیست، بلکه محل ارتکاب جرم است.
توقیف خودرو به خاطر روسری غیرقانونی است

مخاطب۲۴- محسن برهانی حقوق‌دان به تازگی گفتگویی با موضوع توقیف خودرو‌ها به خاطر بی‌حجابی انجام داده است.

به گزارش اعتماد، بخش‌های مهم این گفت‌و‌گو را در ادامه می‌خوانید.

مجموعه اقداماتی از سوی نهاد‌های مختلف درخصوص برخورد بر سر موضوع بی‌حجابی صورت گرفت که متاسفانه اکثر قریب به اتفاق این نوع اقدامات برخلاف قوانین جاری کشور بوده و همچنان نیز این طور است. به عبارت دیگر بخشی از حاکمیت تصمیم به برخورد گرفت در حالی که هیچ مستند قانونی برای این نوع برخورد‌ها وجود نداشت. تنها خروجی این نوع مواجهه‌ها این است که اموال، اعصاب و کرامت شهروندان در این حوزه به شدت مورد خدشه قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید

رایج‌ترین این اقدامات از این دست، ارسال پیامک برای شهروندان بود که نقطه شروع این نوع برخورد‌ها محسوب می‌شد. روندی که متاسفانه به‌رغم همه تاکیدات و توصیه‌هایی که رییس‌جمهور و سایر مقامات دولتی داشته و دارند، هنوز هم تداوم دارد. نکته تاسف‌برانگیز درخصوص این موضوع آن است که ارسال پیامک نه توسط ضابط قضایی صورت می‌گیرد و نه اصل عمل توسط دوربین ثبت و ضبط می‌شود، بلکه قریب به اتفاق این پیامک‌ها ناشی از اقدامات اشخاصی است که توسط برخی از نهاد‌ها به ایشان اختیار گزارش‌دهی موضوع بی‌حجابی داده شده است.

یعنی یک شهروند عادی بدون داشتن مقام قضایی و مقام ضابطیت، شماره پلاک شهروندان را از طریق تعریف شده‌ای برای پلیس ارسال می‌کند و پیامک این شخص بدون هیچ بررسی و تحقیقی صحیح تلقی می‌شود چرا که به‌زعم این اشخاص مورد وثوق و اعتماد هستند. به محض ارسال شماره پلاک توسط این افراد مورد وثوق، پیامک بی‌حجابی برای صاحب خودرو ارسال می‌شود و فرد در زنجیره‌ای از مشکلات پی در پی قرار می‌گیرد. پس از چند مرحله، حتی ممکن است این موضوع به توقیف سیستمی خودرو منجر شده و خودروی شخص توقیف شود.

بر اساس مفاد قانونی، حتی مقام قضایی حق توقیف خودروی شهروندان به علت ارتکاب جرم کشف حجاب را ندارد. چرا که در قانون مجازات اسلامی و قوانین کیفری، مقام قضایی تنها می‌تواند در برخی موارد وسیله ارتکاب جرم را توقیف کند. در حالی که خودرو در جرم کشف حجاب، هرگز وسیله ارتکاب جرم نیست، بلکه محل ارتکاب جرم است.

زمانی که مقام قضایی با توجه به جایگاه ویژه‌ای که دارد حق توقیف خودرو را ندارد، دیگر تکلیف ماموران انتظامی، دوربین، نیرو‌های مورد وثوق و آموزش‌دیده یا نیرو‌های آتش به اختیار روشن است. اما متاسفانه نزدیک به ۲ سال است که این روند غیرقانونی و فاقد هرگونه مستند و مجوز، منشأ مشکلات فراوانی برای شهروندان شده است.

ضروری است در اسرع وقت، این روند غیرقانونی متوقف شود و بیش از این برای شهروندان و کشور و نظام، هزینه تولید نشود.

برچسب ها: بی حجابی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
دایناسور‌ها خویشاوندان منقرض‌شده پرندگان هستند ! دایناسور‌ها خویشاوندان منقرض‌شده پرندگان هستند !
حقایق جالبی درباره دایناسور‌ها و دوره‌ای که زندگی می‌کردند، دلیل انقراض و ابعادی که داشتند وجود دارد. در ادامه مهم‌ترین یافته‌ها درباره این خزندگان را بخوانید.
مرگبارترین حوادث طبیعیِ جهان در سال ۱۴۰۳ مرگبارترین حوادث طبیعیِ جهان در سال ۱۴۰۳
بلایای طبیعی در سال ۲۰۲۴ میلادی، مناطقی از جهان را ویران کرد و جان افراد زیادی را گرفت و دانشمندان معتقدند تغییرات آب و هوایی همچنان باعث می‌شود پدیده‌هایی از این قبیل مرگبارتر و آسیب زاتر شوند
ریحانه پارسا: در سال جدید به دنبال ریحانه هستم ریحانه پارسا: در سال جدید به دنبال ریحانه هستم
پارسا: مدت‌هاست خودم را گم کرده‌ام و همه چیز به من تحمیل شده است.
لحظه فرود اضطراری سوخو ۳۴ با باز نشدن چرخ‌ها لحظه فرود اضطراری سوخو ۳۴ با باز نشدن چرخ‌ها
یک فروند سوخو Su-۳۴ نیروی هوایی روسیه به دلیل نقص فنی باز نشدن چرخ‌ها به‌صورت اضطراری فرود آمد.
تصاویر تازه از فاحشه‌های بی‌حجاب تصاویر تازه از فاحشه‌های بی‌حجاب
مسیح پسر مریم داستان ملتهبی دارد و در فضای از دهه ۱۳۵۰ شمسی روایت می‌شود. فیلم قصه‌ای متفاوت را در رابطه با یک فاحشه‌خانه روایت می‌کند.
توضیحات نماینده ویژه ترامپ در خصوص نامه به ایران توضیحات نماینده ویژه ترامپ در خصوص نامه به ایران
استیو ویتکاف با حضور در برنامه پادکست تاکر کارلسون گفت که فشار زیادی روی دولت ترامپ برای درگیری نظامی با ایران وجود داشت، اما اولویت رئیس‌جمهور، راه‌حل دیپلماتیک است. او می‌گوید که ترامپ شخصاً نامه‌ای به ایران فرستاد و خواستار مذاکره، رفع سوءتفاهم‌ها و بازگشت تهران به جامعه جهانی شد
ایکس حساب کاربران مخالف ترکیه را مسدود کرد ایکس حساب کاربران مخالف ترکیه را مسدود کرد
هم‌زمان با اعتراضات گسترده در ترکیه، شبکه اجتماعی ایکس چندین حساب کاربری مرتبط با مخالفان دولت را مسدود کرد
برگزیده
دایناسور‌ها خویشاوندان منقرض‌شده پرندگان هستند ! دایناسور‌ها خویشاوندان منقرض‌شده پرندگان هستند !
حقایق جالبی درباره دایناسور‌ها و دوره‌ای که زندگی می‌کردند، دلیل انقراض و ابعادی که داشتند وجود دارد. در ادامه مهم‌ترین یافته‌ها درباره این خزندگان را بخوانید.
مرگبارترین حوادث طبیعیِ جهان در سال ۱۴۰۳ مرگبارترین حوادث طبیعیِ جهان در سال ۱۴۰۳
بلایای طبیعی در سال ۲۰۲۴ میلادی، مناطقی از جهان را ویران کرد و جان افراد زیادی را گرفت و دانشمندان معتقدند تغییرات آب و هوایی همچنان باعث می‌شود پدیده‌هایی از این قبیل مرگبارتر و آسیب زاتر شوند
لحظه فرود اضطراری سوخو ۳۴ با باز نشدن چرخ‌ها لحظه فرود اضطراری سوخو ۳۴ با باز نشدن چرخ‌ها
یک فروند سوخو Su-۳۴ نیروی هوایی روسیه به دلیل نقص فنی باز نشدن چرخ‌ها به‌صورت اضطراری فرود آمد.
صفحه خبر بالای تصاویر