کد خبر: ۵۸۳۷
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۲

اعزام حاجی‌های ایرانی پس از دو سال آغاز شد

نخستین پرواز حج ۱۴۰۱ ساعت ۵:۴۵ صبح روز یکشبنه ۲۲ خردادماه، تهران را به مقصد مدینه ترک کرد.
اعزام حاجی‌های ایرانی پس از دو سال آغاز شد

با انجام نخستین پرواز حج، اعزام زائران ایران به عربستان برای شرکت در مناسک حج تمتع پس از دو سال وقفه، از سر گرفته شد.

اعزام حاجی‌های ایرانی پس از دو سال آغاز شد

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از ایسنا، نخستین پرواز حج ۱۴۰۱ ساعت ۵:۴۵ صبح روز یکشبنه ۲۲ خردادماه، تهران را به مقصد مدینه ترک کرد. این گروه از زائران با حضور نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت، رییس سازمان حج و زیارت، وزیر راه و رییس سازمان هواپیمایی کشور، از فرودگاه امام خمینی (ره) بدرقه سفر حج شدند.

 

امسال قرار است ۳۹ هزار و ۴۰۰ زائر ایرانی در حج تمتع شرکت کنند که حدود ۱۱ هزار و ۳۰۰ زائر از ۱۱ استان کشور از فرودگاه امام تهران با ۴۸ پرواز و باقی حجاج از ۱۷ ایستگاه پروازی دیگر در شهر‌های اردبیل، اهواز، یزد، بندرعباس، بوشهر، گرگان، همدان، اصفهان، تهران، زنجان، کرمان، مشهد، ارومیه، ساری، شیراز، تبریز و بیرجند عازم عربستان خواهند شد.

عربستان امسال همانند حج سال‌های ۹۷ و ۹۸ فقط اجازه پرواز با یک شرکت هواپیمایی ایرانی را داده است و زائران فقط با استفاده از ظرفیت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به حج اعزام می‌شوند.

زائران امسال در کاروان‌های ۸۵، ۱۱۵، ۱۳۵ و ۱۶۰ نفره به حج اعزام می‌شوند که از بین آن‌ها ۴۰ کاروان به زائران اهل سنت ساکن در ایران اختصاص یافته که مجموعا پنج‌هزار و ۲۰۰ نفر را شامل می‌شود. میانگین سنی در کاروان‌های حج امسال بین ۵۰ و ۶۵ است، درحالی که جمعیت زنان غالب بر مردان است. حدود ۵۰ زائر نیز زیر ۱۸ سال هستند و سن کوچکترین زائر به شش سال می‌رسد.

حج امسال با حدود ۴۵ درصد جمعیتِ از هر سال برگزار می‌شود. عربستان همچنین فقط به زائران زیر ۶۵ سال که دو دز کامل واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند، اجازه ورود می‌دهد.

از دیگر شروط سختگیرانه عربستان برای حج، الزام به ارائه تست PCR با اعتبار ۷۲ ساعت است. همچنین زائران ملزم شده‌اند دو واکسن «مننژیت» و «فلج» را پیش از سفر تزریق کنند.

علاوه‌بر این، عربستان انواع محدودی از واکسن‌های کووید را پذیرفته که از بین آن‌ها تنها دو واکسن سینوفارم و آسترازنکا در ایران در دسترس بوده است.

هزینه حج ۱۴۰۱ خورشیدی/۱۴۴۳ هجری قمری نیز یکی از چالش‌های امسال بود. عربستان به بهانه تورم داخلی و کمبود‌های ناشی از جنگ روسیه و اوکراین، قیمت برخی اقلام را افزایش داد که هزینه حج بنا بر اعلام سازمان حج و زیارت ایران با یک هزار و ۱۶۴ دلار افزایش برای هر حاجی به ۴۵۰۰ دلار رسید.

 

رییس این سازمان درحالی که حج امسال را «گران» اعلام کرد، گفته بود: «اگر نرخ ارز برای زائران در سال ۱۳۹۹ تثبت نمی‌شد، قیمت حج امسال به بیش از ۱۳۵ میلیون تومان برای هر نفر می‌رسید.» سازمان حج و زیارت سال ۱۳۹۹ پس از آن‌که حج با همه‌گیری کرونا لغو شد، از زائرانی که آماده سفر در آن سال بودند خواست پول‌های خود را پس نگیرند تا با توجه به نوسان ارز، با این پول‌ها ارز ۹ هزار تومانی خریداری و در بانک مرکزی نگهداری شود.

در نتیجه هزینه ارزی سفر حاجی‌ها در سال ۱۴۰۱ با ارز ۹ هزار تومان محاسبه شد که ابتدا مبلغ آن رقمی بین ۳۴ میلیون و ۳۴۱ هزار تومان تا ۳۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان اعلام شده بود که پس از اعمال افزایش قیمت‌ها در عربستان، هزینه سفر حج از حدود ۳۷ میلیون تومان تا ۴۵ میلیون تومان افزایش یافت.

همچنین در توافقی که سازمان حج با بانک مرکزی داشته، قرار شد به هر حاجی به عنوان ارز همراه یا مسافر به جای ۲۰۰ یورو، ۵۰۰ یورو پرداخت شود.

امسال برای هر ۴۰۰ زائر یک پزشک درنظر گرفته شده که علاوه بر آن ۱۲۳ پزشک در مراکز درمانی مکه و مدینه مستقر خواهند شد.

طول سفر حج ۲۸ روز است و بازگشت زائران به کشور در هفتم مردادماه به پایان می‌رسد.

در حج امسال که پس از دو سال وقفه به خاطر کرونا برگزار می‌شود، حدود یک میلیون زائر شرکت دارند که حدود هشتصد نفر آن‌ها خارجی هستند.

captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.