کد خبر: ۵۸۱۸
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۰
رئیس سازمان سنجش خبر داد:

تغییرات جدید در کنکور سراسری ۱۴۰۲

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: از سال ۱۴۰۲ زیرگروه ها و دروس عمومی حذف می شوند و كنكور سالی دوبار برگزار می شود و سوابق تحصیلی تاثیر قطعی دارند.
تغییرات جدید در کنکور سراسری ۱۴۰۲

مخاطب۲۴- دكتر عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش كشور در گفتگوی ویژه خبری گفت: كنكور یك مقوله‌ای است كه از سال ۸۴ قانون به آن ورود كرد و قانون به نام حذف كنكور مطرح شد. پس از آن قانون سال ۹۵ و اكنون هم قانون ۱۴۰۱ برای كنكور مصوب شد. تمام این قوانینی كه تصویب شده است همه بر توانایی آموزش و پرورش متكی است كه بتواند آزمون‌های استاندارد و سراسری برگزار كند.

تغییرات جدید در کنکور سراسری ۱۴۰۲
وی گفت: چیزی كه به عنوان معدل گفته می‌شود نكته درستی نیست و نیاز است كه توضیح داده شود. ما در سال ۱۴۰۲ تحولات اساسی خود را شروع خواهیم كرد.

دروس عمومی از كنكور حذف شده و به سوابق تحصیلی منتقل خواهد شد


پورعباس خاطرنشان كرد: اولاً دروس عمومی از كنكور حذف خواهد شد و به سوابق تحصیلی منتقل خواهد شد. در طول سال‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۵ اعمال می‌شود. ازمون اختصاصی شامل دروس اختصاصی ۵ گروه آموزشی است دوبار در سال برگزار می‌شود و دو سال اعتبار دارد. بنابراین بودجه بندی آزمون اختصاصی هم تغییر خواهد كرد. پذیرش دانشجو به دو شكل خواهد بود. یك پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی كه با معدل معمول داوطلب پذیرش صورت می‌گیرد كه چیزی حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد ظرفیت پذیرش را در برمی گیرد.

 



وی افزود: دیگری پذیرش بر اساس آزمون و سوابق تحصیلی استاندارد است كه از سال ۱۴۰۲ شروع می‌شود. این پذیرش بر مبنای ۴۰ درصد سابقه تحصیلی سال دوازهم بر مبنای ۱۰ درسی كه به شكل استاندارد كشوری آزمون آن برگزار می‌شود و دارای ضرایب خاص خودشان را دارند و ۶۰ درصد هم نمره آزمون سراسری است.

هر داوطلب می‌تواند دو نوبت در آزمون تخصصی شركت كند

رئیس سازمان سنجش افزود: هر داوطلب می‌تواند دو نوبت آزمون تخصصی شركت كند. به طور طبیعی نمره‌ای كه از آزمون می‌گیرد با نمره سوابق تحصیلی تركیب می‌شود، نمره كل ساخته می‌شود، آن نمره كل ملاك پذیرش است و نمره بالاتر مورد قبول است. آزمون‌های دوبار در سال یكی قبل از عید و یكی بعد از عید برگزار می‌شود.

وی درباره نحوه تأثیر سوابق تحصیلی گفت: تأثیر مثبت سوابق تحصیلی به این معنی است كه اگر داوطلبی نمره كنكورش خوب بود، معدل نتواند نمره اش را كم كند، اما اگر معدل خوب بود معدل می‌تواند نمره اش را بالاتر ببرد.

نمره كنكور داوطلبان تحت تأثیر سوابق تحصیلی بالا یا پایین می‌رود

پورعباس گفت: در سال آتی یعنی ۱۴۰۲ ما به عنوان مجری این موضوع را قید خواهیم كرد كه نمره كنكور آنها تحت تأثیر سوابق تحصیلی بالا یا پایین می‌رود. یعنی اگر سوابق تحصیلی خوب باشد با نمره كنكور تجمیع می‌شود و اثر قطعی دارد و بالا می‌رود اما اگر سوابق تحصیلی خوب نباشد، نمره كل پایین می‌آید. هر دو جنبه اش وجود دارد.

وی اضافه كرد: سوابق تحصیلی و نمره آزمون، نمره كل كنكور را می‌سازد این نمره كل می‌تواند با تأثیر بالا شانس قبولی داوطلب را بیشتر كند و با تأثیر پایین، شانس قبولی را كمتر كند. داوطلبان باید توجه داشته باشند هم به سوابق تحصیلی و هم به نمره آزمون باید توجه كنند.

 



معاون وزیر علوم درباره تعریف حد نصاب نمره برای برخی از دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در چهار رشته پزشكی، دندانپزشكی، داروسازی و دامپزشكی از طریق سنجش دانشجو می‌پذیرد اما پذیرش دانشجو در سایر رشته‌ها در اختیار دانشگاه آزاد است. بنابراین به جز دانشگاه آزاد، دانشگاه‌های دولتی و غیرانتفاعی ممكن است به امتیاز پذیرش دانشجو دست پیدا كنند اما فعلاً پذیرش به صورت متمركز است.

در سال آینده ۱۴۰۲ زیرگروه‌ها حذف می‌شود و این تغییر بزرگی محسوب می‌شود

وی گفت: در سال آینده ۱۴۰۲ زیرگروه‌ها حذف می‌شود و این تغییر بزرگی محسوب می‌شود. فقط یك گروه داریم و افراد بر مبنای یك نمره انتخاب رشته می‌كنند و داوطلبان باید از این موضوع آگاه باشند. بودجه بندی و وزن دهی تمامی دروس كنكور در حوزه تخصصی و تمامی دروس آموزش و پرورش عوض می‌شود. البته این بودجه بندی ها باید تصویب شورای سنجش و پذیرش برسد.

سازمان سنجش در خردادماه درباره كنكور ۱۴۰۲ اطلاع رسانی می‌كند

پورعباس اظهار داشت: به سازمان سنجش تكلیف كرده اند كه تا شهریورماه اطلاع رسانی صورت گیرد اما تلاش می‌كنیم در خردادماه اطلاع رسانی صورت بگیرد. باید واقع بینانه با موضوع برخورد كرد و داوطلب باید زودتر بتواند خودش را با تغییرات ۱۴۰۲ تطبیق دهد كه دچار مشكل نشود.

پیش بینی ما این است كه سالی ۶ بار آزمون را برگزار كنیم

وی درباره زمان اعتبار آزمون اختصاصی گفت: در سال ۱۴۰۳ آزمون سراسری به صورت الكترونیك و بدون كاغذ برگزار می‌كنیم. پیش بینی ما این است كه سالی ۶ بار آزمون را برگزار كنیم. داوطلب می‌تواند در ۶ آزمون شركت كند و به دو آزمون رسمیت ببخشد. آزمون‌های استاندارد كشوری هستند كه در چارچوب سازمان سنجش برگزار می‌شود. ۴ آزمون دیگر آزمایشی محسوب می‌شوند. داوطلب می‌تواند در چند آزمون كه می‌خواهد شركت كند و محدودیتی ندارد. تا زمانی كه به نقطه مطلوب خود برسد می‌تواند آزمون‌ها را ادامه بدهد.

رئیس سازمان سنجش درباره شرایط كرونایی و افت تحصیلی داوطلبان كنكور گفت: آزمون سراسری یك مسابقه است و آزمون معیار نیست كه به فرد بگوییم باید این حدنصاب را بیاورد. شرایط برای همه یكسان است، اگر افت تحصیلی رخ داده برای همه یكسان است و اگر تقویت تحصیلی رخ داده نیز برای همه یكسان است. این گونه مشكلات تأثیر چندانی در كنكور ندارد.

باید مراقبت كرد كه مؤسسات كنكوری از كنكور سراسری به آزمون‌های آموزش و پرورش منتقل نشود

وی درباره نقش مؤسسات كنكوری پس از تغییرات كنكور سراسری گفت: باید مراقبت كرد كه مؤسسات كنكوری از كنكور سراسری به آزمون‌های آموزش و پرورش منتقل نشود. یعنی فعالیت این مؤسسات به احتمال زیاد به سمت آموزش و پرورش منتقل می‌شود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ونزوئلا و منطق کنترل ژئوپلتیکی ایالات متحده آمریکا ونزوئلا و منطق کنترل ژئوپلتیکی ایالات متحده آمریکا
سیاست آمریکا در قبال ونزوئلا ادامه منطق اعلامیه مونروئه است؛ جایی که واشنگتن با تحریم، فشار سیاسی و مهار نفوذ چین و روسیه می‌کوشد کنترل ژئوپلیتیکی خود در آمریکای لاتین را حفظ کند.
درخشش بیفوما در اولین بازی؛ امید تازه برای پرسپولیس درخشش بیفوما در اولین بازی؛ امید تازه برای پرسپولیس
تیوی بیفوما در نخستین حضور ثابت زیر نظر اوسمار ویرا با ارائه نمایشی موثر، پاس‌گل زیبا و مشارکت فعال در خلق موقعیت‌ها امید تازه‌ای برای پرسپولیس ایجاد کرد.
غضنفری، نماینده تهران: مقصر خشکسالی و فحشا شخص رئیس جمهور است! غضنفری، نماینده تهران: مقصر خشکسالی و فحشا شخص رئیس جمهور است!
کامران غضنفری، نماینده تهران، با انتقاد تند از سخنان اخیر رئیس‌جمهور درباره احتمال جیره‌بندی آب و تخلیه تهران، عملکرد دولت را عامل اصلی مشکلات کشور و کاهش بارش‌ها دانست.
انتخابات عراق ۲۰۲۵؛ کرکوک به میدان رقابت شدید انتخاباتی تبدیل شد انتخابات عراق ۲۰۲۵؛ کرکوک به میدان رقابت شدید انتخاباتی تبدیل شد
سه روز تا برگزاری انتخابات پارلمانی عراق باقی است و کرکوک با حضور هزاران نامزد و فعالیت تبلیغاتی پررنگ، به صحنه رقابت شدید تبدیل شده است.
مقصر مصدومیت اوریه و مونیر کیست؟ مقصر مصدومیت اوریه و مونیر کیست؟
با اعلام خبر مصدومیت سرژ اوریه و مونیر الحدادی، حواشی مربوط به علت مصدومیت این دو ستاره پر رنگ شد.
قاضی فدرال دستور ترامپ برای اعزام نیرو به پورتلند را باطل کرد قاضی فدرال دستور ترامپ برای اعزام نیرو به پورتلند را باطل کرد
قاضی فدرال آمریکا دستور دونالد ترامپ برای اعزام گارد ملی به پورتلند را غیرقانونی اعلام کرد؛ اقدامی که مانع اجرای برنامه رئیس‌جمهوری شد.
شورای نگهبان تصویب لایحه حذف ۴ صفر را تأیید کرد شورای نگهبان تصویب لایحه حذف ۴ صفر را تأیید کرد
سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: لایحه حذف ۴ صفر از پول ملی و حمایت از ایرانیان خارج از کشور پس از رفع ابهامات مجلس مغایر شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر