کد خبر: ۵۴۷۴
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۱

رییس سازمان سنجش ۴ تغییر مهم کنکور را تشریح کرد

عبدالرسول پورعباس رییس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه در کنکور امسال تغییرات شکلی داریم اظهار داشت که آرامش و راحتی برای داوطلب ایجاد نموده تا سرعت عمل داوطلب بالا رفته و اشتباهات ‌کاهش ‌یابد
رییس سازمان سنجش ۴ تغییر مهم کنکور را تشریح کرد

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از فارس، عبدالرسول پورعباس رییس سازمان سنجش آموزش کشور در نشست خبری صبح امروز گفت: این نشست درباره برنامه سازمان و کنکور در سال ۱۴۰۱ است، امروز من با محوریت آزمون سراسری صحبت می‌کنم. امیدواریم در مسیر توسعه سال به سال گام برداریم که آسایش و آرامش را داشته باشیم. قول داده بودم که کنکور۱۴۰۱ کمترین تغییرات را داشته باشد که با تاثیر معدل ۴۰ درصد برگزار می‌شود.

رییس سازمان سنجش ۴ تغییر مهم کنکور را تشریح کرد

وی با تاکید بر اینکه در کنکور امسال تغییرات شکلی داریم که آرامش و راحتی برای داوطلب ایجاد می‌کند و سرعت عمل داوطلب را بالا برده و اشتباهات کاهش می‌یابد، گفت: یک دفترچه عمومی و ۲ دفترچه اختصاصی در اختیار داوطلبان کنکور امسال قرار می‌گیرد. آزمون عمومی ۱۰۰ سوال دارد که در ۷۵ دقیقه برگزار می‌شود.

پورعباس ادامه داد: آزمون دروس اختصاصی بلافاصله بعد از آزمون عمومی شروع می‌شود که یک دفترچه اختصاصی فقط مختص درس ریاضیات است که ۸۰ دقیقه زمان برای این درس درنظر گرفته شده است. با این روش تعداد سوالات کمتری جلوی داوطلب است و آرامش را برای داوطلب به همراه دارد. دفترچه بعدی شامل ۲ درس فیزیک و شیمی است که بدین ترتیب آزمون ریاضی انجام می‌شود. همزمان آزمون علوم انسانی نیز به همین ترتیب و با دروس مربوط به خود برگزار می‌شود. البته آزمون علوم تجربی یک دفترچه و یک پاسخنامه بیشتر دارد که مربوط به رشته بهیاری است.

 


پورعباس با اشاره به تلاش‌ها برای افزایش امنیت آزمون سراسری گفت: بر روی امنیت حوزه‌ها بازنگری داشتیم. تا زمان برگزاری آزمون هر هفته در سه استان حضور یافته و عوامل آزمون را توجیه می‌کنیم تا آزمون با نشاط بیشتری برگزار شود. از وزارت اطلاعات و پلیس فتا و تمام دستگاه‌ها نیز تشکر می‌کنیم. تلاش کردیم استاندارد‌های آزمون را هم در حوزه امکانات رفاهی هم در حوزه امنیت بالاتر ببریم.

پورعباس گفت: بحث سهمیه‌ها هنوز در کمیسیون شورا است و قطعا تصمیمات برای سال‌های بعد است، اما هنوز به جمع بندی نرسیده است. روش این است که گزینش براساس داده‌های سال گذشته انجام می‌شود و به دوستان شورا گزارش می‌دهیم تا آن‌ها تصمیم گیری کنند، اما این تصمیمات مربوط به سال ۱۴۰۱ نمی‌شود.

وی اظهار داشت: امسال تعداد دفترچه‌های آزمون بیشتر است به همین دلیل هزینه‌ها نیز افزایش می‌یابد که امیدواریم با کمک دولت جبران کنیم. ما برای اینکه اسایش و امنیت داوطلبان را فراهم کنیم نگران هزینه‌ها نیستیم و قول‌هایی را هم گرفتیم. ما قول دادیم که تا آخر شهریور تمام آزمون‌ها اعلام نتیجه می‌شود.


سوالات کنکور۱۴۰۱ محتوایی و در چارچوب کتب درسی است

رییس سازمان سنجش آموزش کشور درباره طراحی سوالات کنکور عنوان کرد: ما با آموزش و پروش جلسه داریم و منابع بررسی می‌شود. امسال سوالات به صورت محتوایی و در چارچوب کتب درسی است و از محتوای کتب طرح می‌شود، سوالات قرنطینه است و حتی من از آن‌ها خبر ندارم تا جایی که بتوانیم هم پالایش انجام می‌دهیم که سوالات غیرمرتبط نباشد و اگر این اتفاق رخ دهد با خطای غیر جزئی است.

وی درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیز گفت: پروتکل‌ها را طبق مصوبات ستاد کرونا اعمال می‌کنیم. تمام اقلام بهداشتی هم در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد.


اعمال ۴ تغییر در کنکور سال ۱۴۰۲توسط سازمان سنجش آموزش کشور


پورعباس با بیان اینکه چهار تغییر عمده در کنکور سال ۱۴۰۲ داریم، گفت: امتحان دروس عمومی را در کنکور نداریم، تاثیر قطعی معدل به صورت ۶۰ درصد است، زیرمجموعه‌ها حذف می‌شوند و کنکور ۲ بار در سال برگزار می‌شود. فکر می‌کنیم در یکی دو هفته آینده ابلاغیه به دست ما می‌رسد و کار اجرایی آن را با جزئیات کامل دنبال می‌کنیم و امیدواریم داوطلبان خود را با شرایط جدید تطبیق دهند.
وی درباره اختلاف نطر مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تغییرات آزمون ۱۴۰۲ افزود: هرچه به ما ابلاغ شود اجرا می‌کنیم، در بحث‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی روسای سه قوه حضور دارند بنابراین اصلاحات صورت گرفته برمبنای رفع تعارضات است، اما هنوز اصلاحیه ابلاغ نشده است. طبق مصوبه جدید نمره آزمون تا ۲ سال اعتبار دارد لذا مکانیسم طراحی سوالات هم متفاوت است. در کل باید بگویم کنکور یک مسابقه است و شرایط برای همه یکسان است بنابراین اگر کرونا بوده یا شرایطی بوده برای همه بوده است البته در آینده روش‌های علمی تری را به کار می‌گیریم.
وی درباره نامه معاونت حقوقی ریاست جمهوری درباره مصوبه شورا نیز گفت: تفسیری که معاونت حقوقی ریاست جمهوری انجام می‌دهد تخصصی و قابل احترام است، اما باید از سوی ریاست جمهوری ابلاغ شود که بر اساس نامه ریاست جمهوری قرار شد تعارضات رفع شود و قرار است اصلاحیه از سوی شورا اعلام شود.


آزمون سراسری ۱۴۰۳؛ آزمون بدون کاغذ

رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: برای سال ۱۴۰۳ تحولاتی داریم، در حال ایجاد مرکز نوآوری در سازمان سنجش هستیم، جلساتی با معاونت علمی ریاست جمهوری داشتیم تا شرکت‌های دانش بنیان به کمک ما بیایند و مراکزی که لازم است ایجاد کنند، کار را شروع کردیم و امیدواریم امسال تمام فرایند‌ها را طراحی، کدنویسی، اجرا و تست کنیم تا سال ۱۴۰۲ تعدادی از آزمون‌ها و برای سال ۱۴۰۳ تمام آزمون‌ها بدون کاغذ باشد.
وی در پاسخ به نگرانی‌های داوطلبان گفت: از حالا سعی می‌کنیم فرایند اجرای آزمون آزمایشی به صورت ماهی یک بار یا دو ماه یک بار داشته باشیم تا هم داوطلبان با روش آزمون آشنا شوند هم روش تست شود.
پورعباس افزود: می‌توانیم به این صورت عمل کنیم که اگر داوطلبی احساس کرد در آزمونی آزمایشی موفق بود از ما بخواهد که نمره آن آزمون را رسمی کنیم و آن نمره را برای پذیرش آن سال در نطر بگیریم.
وی گفت: بخش عمده کار نیز تولید محتوایی سوالات است که در بخش وسیعی صورت می‌گیرد. برای این منظور یک پرتال کلی آماده شده است که معلمان مجرب کشور همکاری دارند. افراد پالایش کننده سوالات به صورت محرمانه انتخاب می‌شوند و روی سوالات کار می‌شود و در بانک اطلاعات سوالات قرار می‌گیرد. پیش بینی کردیم در دقیقه بتوانیم ۱۰ میلیون نفر سوال را پوشش دهیم، سوالات کنکور پخش نمی‌شود و به مخزن برمی‌گردد تا در سال‌های بعد در صورت لزوم از آن استفاده شود.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: نهایتا به سمتی می‌رویم که نوع سوالات متنوع باشد و به جز سوالات ۴ گزینه‌ای سوالات دیگری هم داشته باشیم. این نوع سوالات مزیت بزرگی دارد که برگشت به سوال ندارد، ما بررسی کردیم که انتخاب اول معمولا انتخاب درستی است و داوطلب این امکان را ندارد که در برگشت به سوال، پاسخ را به اشتباه تغییر دهد.
فضای ما بالای ۵۰۰ هزار نفر در هر آزمون است، ما با شرکت‌های دانش بنیان برای برگزاری آزمون به شکل مدرن همکاری می‌کنیم، با دانشگاه آزاد و پیام نور نیز برای در اختیار گرفتن سالن‌ها صحبت کردیم. تجربه کشور‌های دیگر را بررسی کرده‌ایم و به این نتیجه رسیده ایم تعداد داوطلبان در هر آزمون زیاد نیست، زیرا آزمون چندبار در سال برگزار می‌شود، اما به هرحال ما امکانات و زیرساخت‌ها را برای برگزاری وسیع فراهم می‌کنیم.

تلاش داریم برگزاری آزمون‌ها را به بخش خصوصی بسپاریم

وی گفت: ما تلاش داریم برگزاری آزمون‌ها را به بخش خصوصی بسپاریم و باید مراکز استانداردی برای برگزاری آزمون‌های هوشمند داشته باشیم. دولت هم برای هوشمندسازی‌ها بودجه درنظر گرفته است، امیدواریم در سال ۱۴۰۳ به نقطه کمال برسیم. برای بودجه نیز با مجلس صحبت‌هایی را داشتیم که نمایندگان مجلس کمک‌های خوبی داشتند و قرار شده اگر کسری داشتیم کسری‌ها را تامین کنند، در معاونت علمی ریاست جمهوری و سازمان برنامه ریزی نیز بودجه‌های خوبی برای هوشمندسازی درنظر گرفته شده، داوطلبان نگران بودجه و هزینه‌های آزمون نباشند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
بازی دوستانه ایران با شیلی لغو شد بازی دوستانه ایران با شیلی لغو شد
رئیس فدراسیون فوتبال شیلی از لغو بازی دوستانه با تیم ملی فوتبال ایران خبر داد.
ناگفته‌هایی از یک مهاجر افغانستانی! ناگفته‌هایی از یک مهاجر افغانستانی!
محمد تقی دامردان، شاعر افغانستانی در درددلی با مردم ایران از رنج‌های مهاجرت گفته و آرزو کرده است: «روزی بیاید که به دور از جنگ و آوارگی در صلح و آرامش از بلخ، شیراز و بخارا تا دل دهلی با قند پارسی دهانمان را شیرین کنیم.»
محبوب‌ترین انیمیشن این روز‌ها محبوب‌ترین انیمیشن این روز‌ها
Kpop Demon Hunters با جلوه‌های بصری چشم‌نواز، موسیقی جذاب و روایت منسجم، موفق شده عناصر متضاد را به‌طرزی خلاقانه در قالب یک ماجراجویی سرگرم‌کننده و تأثیرگذار ترکیب کند.
هکر ۱۳ ساله مایکروسافت را به تعظیم در برابر قدرت خود واداشت! هکر ۱۳ ساله مایکروسافت را به تعظیم در برابر قدرت خود واداشت!
یک هکر ۱۳ ساله با کشف یک نقص امنیتی حیاتی در مایکروسافت نه تنها توجه این غول فناوری را جلب کرد؛ بلکه باعث شد این شرکت قوانین امنیتی خود را بازنویسی کند و اکنون تبدیل به همکاران مایکروسافت شده است.
آذری جهرمی در خصوص حمله اسرائیل به میدان تجریش چه گفت؟ آذری جهرمی در خصوص حمله اسرائیل به میدان تجریش چه گفت؟
محمدجواد آذری جهرمی در واکنش به حمله اسرائیل به میدان تجریش توییتی در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد.
سفر محرمانه وزیر دفاع عربستان به آمریکا و رایزنی درباره ایران سفر محرمانه وزیر دفاع عربستان به آمریکا و رایزنی درباره ایران
وب‌سایت آکسیوس و شبکه فاکس‌نیوز آمریکا از سفر محرمانه «خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان سعودی به آمریکا و رایزنی با مقامات این کشور درباره ایران و جنگ غزه خبر دادند.
ترافیک سنگین در محور چالوس ترافیک سنگین در محور چالوس
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان البرز گفت:ترافیک در محور چالوس مسیر جنوب به شمال سنگین گزارش شده است.
برگزیده
محبوب‌ترین انیمیشن این روز‌ها محبوب‌ترین انیمیشن این روز‌ها
Kpop Demon Hunters با جلوه‌های بصری چشم‌نواز، موسیقی جذاب و روایت منسجم، موفق شده عناصر متضاد را به‌طرزی خلاقانه در قالب یک ماجراجویی سرگرم‌کننده و تأثیرگذار ترکیب کند.
اسکویید گیم رکورد زد اسکویید گیم رکورد زد
«بازی مرکب ۳» با بیش از ۶۰ میلیون تماشاگر در ۳ روز، رکورد نتفلیکس را شکست.
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
صفحه خبر بالای تصاویر