کد خبر: ۵۷۹۰۰
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۹

بن‌سلمان و ترامپ و ایران برای توافق جدید هسته‌ای صحت دارد؟

سی ان ان مطلع شده است که «عربستان سعودی مایل به میانجی‌گری بین دولت ترامپ و ایران برای دستیابی به توافقی جدید در حوزه برنامه هسته‌ای تهران است.»
بن‌سلمان و ترامپ و ایران برای توافق جدید هسته‌ای صحت دارد؟

مخاطب۲۴- سی ان ان مطلع شده است که «عربستان سعودی مایل به میانجی‌گری بین دولت ترامپ و ایران برای دستیابی به توافقی جدید در حوزه برنامه هسته‌ای تهران است.»

سعی می‌کند در عین ایفای نقش فعال در شکل‌دادن به گذار سیاسی در لبنان و سوریه و آماده‌شدن برای «روز بعد از جنگ» در غزه، از تحریک تهران اجتناب کند؛ روزی که قرار است مشخص شود چه کسی حکومت غزه را در دست خواهد داشت، چگونه بازسازی خواهد شد و شرایط برای عادی‌سازی بیشتر روابط بین اسرائیل و کشور‌های عربی چگونه خواهد بود.

پادشاهی سعودی نگران است که ایران اکنون بیشتر تمایل به دنبال کردن سلاح هسته‌ای داشته باشد، زیرا نیرو‌های متحد منطقه‌ای آن – که مدت‌ها به‌عنوان عاملی بازدارنده در برابر حملات اسرائیل در نظر گرفته می‌شدند – به‌طور قابل‌توجهی تضعیف شده‌اند. عربستان سعودی امیدوار است که بتواند از روابط نزدیک خود با رئیس‌جمهور دونالد ترامپ برای ایجاد یک پل دیپلماتیک میان ایران و کاخ سفید استفاده کند.

مشخص نیست که آیا عربستان سعودی به‌طور رسمی چنین پیشنهادی ارائه داده است یا نه، اما این اقدام نشان‌دهنده تمایل ریاض به استفاده از روابط بهبود‌یافته‌اش با دشمن پیشین خود و تضمین جایگاهی در میز مذاکره برای یک توافق جدید احتمالی است.

درحالی‌که ترامپ اعلام کرده که خواهان آغاز مذاکرات برای توافقی جدید است، پیام‌های ایران در این زمینه ضدونقیض بوده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا و وزارت خارجه عربستان به درخواست‌های سی‌ان‌ان برای اظهار نظر پاسخ ندادند. نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک نیز گفت که نظری ندارد.

عربستان سعودی به‌طور علنی از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت‌های جهانی استقبال کرد، اما در خفا از ناکامی دولت اوباما در رسیدگی به نگرانی‌هایش درباره فعالیت‌های منطقه‌ای ایران – به‌ویژه برنامه موشکی و نیرو‌های نیابتی آن از یمن تا عراق و لبنان – ناخشنود بود، زیرا ریاض این مسائل را تهدیدی برای ثبات منطقه‌ای می‌دانست. این کشور بعداً از خروج ترامپ از توافق در سال ۲۰۱۸ استقبال کرد.

مقامات سعودی چشم‌انداز فعلی منطقه را فرصتی تاریخی برای کاهش تنش‌ها با ایران و بهبود روابط می‌دانند و تأکید دارند که نمی‌خواهند در هیچ رویارویی میان آمریکا یا اسرائیل با ایران نقش داشته باشند.

همچنین، آنها نگرانند که ایران در شرایطی که به حاشیه رانده شده، تمایل بیشتری به تولید سلاح هسته‌ای داشته باشد و توافقی جدید را راهی برای جلوگیری از این روند می‌بینند. آنها بر این باورند که ایرانِ به‌شدت تضعیف‌شده به نفع عربستان سعودی نیست، زیرا ریاض سیاست خارجی خود را بازنگری کرده و اولویت را به منافع اقتصادی‌اش داده است و بی‌ثباتی بیشتر در منطقه را مانعی برای پیشرفت می‌داند

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
دوبله‌های خاطره انگیز منوچهر والی‌زاده + فیلم دوبله‌های خاطره انگیز منوچهر والی‌زاده + فیلم
قسمت هایی از فیلم هایی که استاد منوچهر والی زاده، دوبله کرده است را ببینید.
کشف یک ترک خطرناک در جت شخصی رونالدو کشف یک ترک خطرناک در جت شخصی رونالدو
جت کریستیانو رونالدو، ستاره پرتغالی النصر، به دلیل نقص فنی در شهر منچستر ماندگار شده است.
شکلات در بسته بندی با طرح پاکت سیگار را نخرید! شکلات در بسته بندی با طرح پاکت سیگار را نخرید!
سازمان استاندارد اعلام کرد: انواع فرآورده‌های شکلات و ویفر با روکش فرآورده‌های کاکائویی که در بسته‌بندی‌های با طرح پاکت سیگار عرضه می‌شوند، فاقد نشان ملی استاندارد ایران و الزامات نشانه‌گذاری هستند.
جشن تولد علی دایی در پیست دیزین! جشن تولد علی دایی در پیست دیزین!
علی دایی که در پیست اسکی دیزین حاضر شده بود توسط دوستانش سورپرایز شد و شمع تولد خود را خاموش کرد
منوچهر والی زاده دوبلور باسابقه درگذشت منوچهر والی زاده دوبلور باسابقه درگذشت
منوچهر والی زاده به عنوان بازیگر در فیلم و سریال‌های مختلفی حضور داشت و در مقام مجری هم در رادیو و هم در تلویزیون برنامه‌هایی را اجرا کرد. او نقش‌های به یادماندنی را دوبله کرده است که بیشتر با صداپیشگی شخصیت کارتونی لوک خوش‌شانس شناخته می‌شود.
صدور کیفرخواست برای یک شهردار و ۲ مدیر در تهران صدور کیفرخواست برای یک شهردار و ۲ مدیر در تهران
پرونده‌ای در دادسرای تهران تشکیل و پس از ختم تحقیقات قضایی، قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست متهمان، به اتهام تبانی در معاملات دولتی و منظور کردن نفع مازاد شهرداری به نفع دیگری صادر شد.
زمان دربی تغییر نمی‌کند زمان دربی تغییر نمی‌کند
مسئول برگزاری مسابقات لیگ برتر از تعویق بازی استقلال_ هوادار و فولاد_ تراکتور در هفته بیست و دوم خبر داد.
برگزیده
رهبر انقلاب: گسترش روابط با همسایگان، سیاست قطعی ایران است رهبر انقلاب: گسترش روابط با همسایگان، سیاست قطعی ایران است
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار امیر قطر و هیئت همراه با تاکید بر اینکه گسترش روابط با همسایگان، سیاست قطعی جمهوری اسلامی است، گفتند: یکی از سیاست‌های اعلامی دولت آقای پزشکیان نیز گسترش روابط با همسایگان است و به لطف خداوند در این زمینه کار‌های خوبی انجام گرفته است.
پزشکیان: چرا عده‌ای باید از عناوینی مانند FATF فرار کنند؟! پزشکیان: چرا عده‌ای باید از عناوینی مانند FATF فرار کنند؟!
رئیس‌جمهور در ادامه تحقق رشد اقتصادی را مستلزم جلب مشارکت مردمی و جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی دانست و تصریح کرد: یکی از مهمترین موانع جذب سرمایه‌گذاری، بروکراسی اداری پیچیده و آیین‌نامه‌های متعدد و دست و پاگیر است که موجب دلسردی سرمایه‌گذاران خواهد شد، لذا یکی از وظایف اصلی وزارت امور اقتصادی و دارایی تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری است.
پزشکیان: قطر جایگاه ویژه‌ای در ایران دارد پزشکیان: قطر جایگاه ویژه‌ای در ایران دارد
رئیس‌جمهور در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با امیر قطر، گفت: کشور دوست و برادر قطر از جایگاه ویژه‌ای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است.
صفحه خبر بالای تصاویر