کد خبر: ۵۷۸۱۹
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۶
چشم بازار سرمایه به حقوقی‌ها؛ اعتماد سهام‌داران باز می‌گردد؟

پیش‌بینی بورس هفته

به عقیده تحلیلگران، ادامه روند عرضه سهام در معاملات روز شنبه اجتناب ناپذیر است ولی عکس العمل حقوقی‌ها و قدرتمندی آن‌ها در نماد‌های شاخص ساز تعیین کننده روند بازار است.
پیش‌بینی بورس هفته

مخاطب۲۴- پیش بینی بورس- معاملات هفته گذشته با تعطیلی‌های پی در پی با فاصله صورت گرفت. تنها روز‌های معاملاتی این هفته یکشنبه و سه شنبه بود. در معاملات روز یکشنبه ۲۱ بهمن، شاخص کل با رشد ۱۷۶۳۱ واحدی در ارتفاع ۲.۸۲۱.۶۶۷ ایستاد. ارزش صفوف خرید پیش گشایش بالغ بر ۲۳۸۰ میلیارد تومان بوده و برتری نسبی بر صفوف فروش داشت. در این دو روز که میانگین ارزش معاملات خرد ۱۱ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان بود بیش از ۳۵۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد.

در هفته‌ای که گذشت شاخص کل بورس تهران ۰.۷ درصد و شاخص هم‌وزن هم ۱.۸۸ درصد افت ارتفاع داشتند تا روند معاملات بورس همچنان باب دل سهامداران نباشد.

اعلام مواضع آمریکا در قبال ایران و برعکس، موجبات رشد دلار را فراهم کرد. خبر افزایش نرخ دلار و عبور آن از مرز ۹۰ هزار تومان مهمترین عامل رشد بازار‌های دیگر من جمله بازار بورس بود. ارزش دلاری بازار به ۱۲۲ میلیارد دلار رسید و نماد‌های فملی، فولاد و فارس شاخص ساز‌ها بودند.
هیجان دست تحلیل را بسته

شهلا حیدری کارشناس بازار سرمایه در مورد بازار هفته گذشته گفت، یکی از نکات مهم در بازار بورس یکشنبه تشکیل صفوف خرید هیجانی بود. در اواخر بازار توجه‌ها بیش از پیش به سمت گواهی سپرده‌های طلا و صندوق‌های طلا رفت و در پیش گشایش صندوق‌های طلا در مثبت ۱۰ به صف نشستند. در پایان بازار بورس، تعدادی از نماد‌ها صف‌های خرید خود را عرضه کردند و از شدت هیجان کاسته شد.

و، اما معاملات روز سه شنبه به عنوان دومین و آخرین روز معاملاتی این هفته قرمزپوش سپری شد و شاهد خروج نقدینگی از بازار سهام بودیم. علت مهم این امر شایعات تغییر ریاست بانک مرکزی و به تبع آن فروکش کردن تب و تاب دلار و تمایل آن به ثبات بود. معاملات صندوق‌های طلا و گواهی سپرده‌ها نیز در محدوده‌های پر نوسان و بعضا منفی دنبال می‌شد.

برتری صفوف فروش به خرید در پیش گشایش روند متفاوتی را نسبت به یکشنبه رقم زد. بیش از ۷۰ درصد نماد‌ها منفی معامله شده و روند خرید و فروش‌ها مجددا هیجان زده و شتاب زده دنبال می‌شد. صندوق‌های درآمد ثابت نیز از هیجانات در امان نماندند و خروج پول را تجربه کردند. بیش از ۲ همت پول حقیقی خارج شد.

به گفته این کارشناس، هیجانات هفته گذشته در دو جبهه مثبت و منفی، نشان از عدم امنیت مالی و روانی سهامداران بواسطه تنش‌های دلاری و همچنین عدم حاکمیت آگاهی و ارزشگذاری منصفانه بر نماد‌ها است. معاملات صرفا با اخبار تنش‌های دلاری و شایعات هیجانات شدید را تجربه می‌کند و خروج گزاف پول حقیقی شرایط را برای بازیابی مجدد بازار دشوار می‌کند.

عدم اعتماد بر روند بازار و دلاری تلقی شدن همه نمادها، صرفا دیدی کلی نگر و آسیب زننده بر بازار است.
نقش پررنگ حقوقی‌ها برای جمع آوری صفوف فروش

حیدری درخصوص روند معاملات در آخرین هفته بهمن گفت: «یکی از عواملی که می‌تواند در بازیابی بازار در هفته آخر بهمن موثر واقع شود، نقش پررنگ حقوقی‌ها در جمع آوری صفوف فروش و حضور قدرتمند است که در صورت عدم رخ دادن این موضوع، شاهد تشدید فروش خواهیم بود.»

نکته مهم بعدی سیاست گذاری‌ها و حفظ ثبات بازار ارز توسط دولت است تا بیش از این به نابودی بازار سرمایه دامن زده نشود.

با همه این تفاسیر، ادامه روند عرضه سهام در معاملات روز شنبه اجتناب ناپذیر است ولی عکس العمل حقوقی‌ها و قدرتمندی آن‌ها در نماد‌های شاخص ساز تعیین کننده روند بازار است. بازار به میزان کافی به تنش‌های دلاری عکس العمل داشته است و بعید است و بازار عرضه شدیدتری نسبت به هفته سوم بهمن نشان دهد. در مجموع بازار کم رقم و نیازمند حمایت برای روز شنبه پیش بینی می‌شود.

برچسب ها: پیش بینی بورس
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جزییات تأثیر معدل در کنکور مشخص شد جزییات تأثیر معدل در کنکور مشخص شد
در جلسه فوق العاده شورای عالی آموزش و پرورش که با حضور وزیر آموزش‌وپرورش، دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش و سایر اعضای آن برگزار شد، جزئیات تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در سنجش و پذیرش داوطلبان ورود به آموزش عالی به تصویب رسید.
اینستاگرام پربازدیدترین شبکه اجتماعی در ایران اینستاگرام پربازدیدترین شبکه اجتماعی در ایران
پربازدیدترین شبکه اجتماعی در ایران «اینستاگرام» است؛ اما جالب این که تنها کشوری هستیم که این شبکه مجازی در آن تا این اندازه محبوبیت دارد؛ آن هم در حالی که محبوب‌ترین و پربازدیدترین شبکه‌اجتماعی در جهان و آسیا، «فیس‌بوک» گزارش شده است.
این میکروب‌های دوست‌داشتنی را هر روز بخورید این میکروب‌های دوست‌داشتنی را هر روز بخورید
مریم تاج‌آبادی ابراهیمی مؤسس انجمن پروبیوتیک و عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد تهران توضیح داد که پروبیوتیک‌ها میکروب‌های مفیدی هستند که نقش مهمی در تعادل سیستم ایمنی و جلوگیری از رشد میکروب‌های بیماری‌زا دارند.
دانشگاه‌های معتبر جهان در سال ۲۰۲۵ کدامند؟ دانشگاه‌های معتبر جهان در سال ۲۰۲۵ کدامند؟
به طور کلی ۱۰ دانشگاه برتر در حوزه اعتبار متعلق به آمریکا و انگلستان هستند به جز دانشگاه تسینگ‌هوا چین در رتبه هشتم و دانشگاه توکیوی ژاپن در رتبه ۱۰.
استفاده از عناوین جعلی در مهر نظام پزشکی ممنوع شد استفاده از عناوین جعلی در مهر نظام پزشکی ممنوع شد
معاون درمان وزارت بهداشت در ابلاغیه‌ای جدید به معاونان درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، استفاده از هرگونه عناوین جعلی و خارج از ضوابط در محتوای مهر نظام پزشکی را ممنوع اعلام کرد.
کشف مقبره گمشده فرعون باستانی پس از ۳۵۰۰ سال کشف مقبره گمشده فرعون باستانی پس از ۳۵۰۰ سال
باستان‌شناسان از کشف اولین مقبره سلطنتی مصر که متعلق به فرعون باستانی است، خبر دادند.
سنگ مزار شهید سیدحسن نصرالله سنگ مزار شهید سیدحسن نصرالله
تصویری از سنگ مزار شهید سیدحسن نصرالله منتشر شد.
برگزیده
جزییات دور جدید پیش فروش سکه جزییات دور جدید پیش فروش سکه
دومین مرحله پیش فروش سکه بهار آزادی از ۸ اسفند آغاز می‌شود.
وام ۳۵ میلیونی برای بازنشستگان واریز شد (اسفند ۱۴۰۳) وام ۳۵ میلیونی برای بازنشستگان واریز شد (اسفند ۱۴۰۳)
وام ۳۵ میلیون تومانی ازدواج برای فرزندان بازنشستگان کشوری واریز شد.
صاحبان خودرو‌های پلاک گذرموقت بخوانند! صاحبان خودرو‌های پلاک گذرموقت بخوانند!
معاون فنی و مهندسی پلیس راهور فراجا از ممنوعیت خرید و فروش خودرو‌های پلاک گذر موقت خبر داد.
صفحه خبر بالای تصاویر