کد خبر: ۵۷۵۰۲
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۷

نورون‌هایی که دستور توقف خوردن را صادر می‌کنند!

پژوهشگران «دانشگاه کلمبیا» نورون‌های ویژه‌ای را در مغز موش‌ها پیدا کرده‌اند که به حیوانات دستور می‌دهند غذا نخورند.
نورون‌هایی که دستور توقف خوردن را صادر می‌کنند!

مخاطب ۲۴- اگرچه بسیاری از مدار‌های تغذیه در مغز نقش مهمی رادر نظارت بر مصرف غذا دارند، اما نورون‌های موجود در این مدار‌ها تصمیم نهایی را برای توقف خوردن غذا نمی‌گیرند.

به نقل از ساینس دیلی، نورون‌های شناسایی‌شده توسط پژوهشگران «دانشگاه کلمبیا»، عنصر جدیدی از مدار‌های تغذیه هستند و در ساقه مغز که قدیم‌ترین بخش مغز مهره‌داران است، قرار دارند. این کشف جدید می‌تواند به ارائه درمان‌های جدید برای چاقی کمک کند.

«الکساندر نکتو» (Alexander Nectow) سرپرست این پژوهش گفت: این نورون‌ها شبیه به سایر نورون‌ها نیستند که در تنظیم سیری نقش دارند. سایر نورون‌های مغز معمولا به حس کردن غذای واردشده در دهان، نحوه پر کردن روده توسط غذا یا تغذیه حاصل از غذا محدود می‌شوند. نورون‌های شناسایی‌شده توسط گروه ما از این نظر ویژه هستند که به نظر می‌رسد همه اطلاعات به‌دست‌آمده را با هم ترکیب می‌کنند.

تصمیم به ترک خوردن یک پدیده آشناست. نکتو ادامه داد: هر بار که برای خوردن غذا اقدام می‌کنیم، این اتفاق می‌افتد. در یک نقطه از زمانی که در حال غذا خوردن هستیم، احساس سیری می‌کنیم و سپس سیر می‌شویم. سپس، به نقطه‌ای می‌رسیم که با خود فکر می‌کنیم دیگر کافی است.

چگونه مغز متوجه می‌شود که بدن به اندازه کافی غذا مصرف کرده است و چگونه با توجه به این اطلاعات عمل می‌کند تا غذا نخورد؟ سایر پژوهشگران پیشتر سلول‌های موثر در تصمیم‌گیری را تا ساقه مغز دنبال کرده بودند، اما سرنخ‌ها به همین جا ختم شدند.

نکتو و گروهش، روش‌های جدید تک‌سلولی را به کار گرفتند تا امکان بررسی ناحیه‌ای از مغز و تفکیک انواع گوناگون سلول‌ها را فراهم کنند که تاکنون تشخیص آنها از یکدیگر دشوار بوده است. نکتو گفت: این روش کمک می‌کند تا سلول‌ها را در ساقه مغز به همراه ترکیب مولکولی آنها ببینیم.

پژوهشگران برای این که ببینند نورون‌ها چگونه بر غذا خوردن تأثیر می‌گذارند، آنها را طوری مهندسی کردند که با نور فعال و غیر فعال شوند. هنگامی که نورون‌ها توسط نور فعال شدند، موش‌ها وعده‌های غذایی بسیار کوچک‌تری را خوردند. شدت فعال‌سازی تعیین کرد که حیوانات چقدر سریع غذا خوردن را متوقف می‌کنند. «سریکانتا چاودوری» (Srikanta Chowdhury) از پژوهشگران این پروژه گفت: جالب است که نورون‌ها فقط یک توقف فوری را نشان نمی‌دهند، بلکه به موش‌ها کمک می‌کنند تا سرعت غذا خوردن خود را به تدریج کاهش دهند.

نکتو و چاودوری چگونگی تأثیر سایر مدار‌های غذایی و هورمون‌ها را نیز بر نورون‌ها بررسی کردند. آنها دریافتند نورون‌ها توسط هورمونی که اشتها را افزایش می‌دهد، غیر فعال می‌شوند و توسط گروهی از دارو‌های مورد استفاده برای درمان چاقی و دیابت موسوم به «آگونیست GLP-۱» فعال می‌گردند. آزمایش‌ها نشان داد که این ورودی‌ها به نورون‌ها کمک می‌کنند تا همه غذای خورده‌شده توسط موش را ردیابی کنند.

نکتو گفت: این نورون‌ها می‌توانند غذا را بو کنند، ببینند، آن را در دهان و روده احساس کنند و همه هورمون‌های روده را که در پاسخ به خوردن ترشح می‌شوند، مورد بررسی قرار دهند. در نهایت، آنها از همه این اطلاعات استفاده می‌کنند تا تصمیم بگیرند چقدر زمان کافی است.

اگرچه نورون‌های ویژه در موش‌ها یافت شدند، اما نکتو عقیده دارد که قرار گرفتن آنها در ساقه مغز نشان می‌دهد به احتمال زیاد انسان‌ها نیز از آنها برخوردار هستند. وی افزود: ما معتقدیم که این یک نقطه ورود جدید برای درک معنای سیر بودن، چگونگی ایجاد احساس سیری و نحوه استفاده از آن برای پایان دادن به یک وعده غذایی است. ما امیدواریم که بتوان از آن برای درمان‌های چاقی در آینده استفاده کرد.

این پژوهش در مجله «Cell» به چاپ رسید.

برچسب ها: غذا
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
عجیب| وقتی حیاتی در پخش زنده شب یلدا آهنگی از ابی می خواند + فیلم عجیب| وقتی حیاتی در پخش زنده شب یلدا آهنگی از ابی می خواند + فیلم
در اتفاقی غیرمنتظره در تلویزیون؛ محمدرضا حیاتی، در برنامه برمودا با اجرای کامران نجف‌زاده، آهنگ «پوست شیر» ابی را می‌خواند!
مهدی قایدی با ۲ گل کار فرهاد مجیدی را تمام کرد! (ویدئو) مهدی قایدی با ۲ گل کار فرهاد مجیدی را تمام کرد! (ویدئو)
النصر با درخشش مهدی قایدی ستاره سابق استقلال توانست برابر میزبانش البطائح که فرهاد مجیدی را روی نیمکت داشت به پیروزی برسد. این بازی با درخشش مهدی قایدی همراه شد و این ستاره ایرانی دو گل برای النصر به ثمر رساند تا این تیم با نتیجه سه بر دو  پیروز این بازی شود
عکس قدیمی از مراسم شب یلدا در ایران عکس قدیمی از مراسم شب یلدا در ایران
قدیمی‌ترین عکس از مراسم شب یلدا در ایران منتشر شده است
با تغییر نرخ محاسباتی ارز، هزینه موبایل مسافری تومان افزایش یافت با تغییر نرخ محاسباتی ارز، هزینه موبایل مسافری تومان افزایش یافت
رئیس انجمن موبایل، تبلت و لوازم جانبی با اشاره به افزایش قابل‌توجه هزینه‌های واردات تلفن همراه مسافری، گفت: با تغییر نرخ محاسباتی ارز، هزینه موبایل مسافری حدود ۳۰ میلیون تومان افزایش یافته و این موضوع می‌تواند به کاهش جدی ورود گوشی از مسیر مسافری و تشدید رکود بازار منجر شود.
افزایش قیمت طلا تا کجا پیش خواهد رفت؟ افزایش قیمت طلا تا کجا پیش خواهد رفت؟
رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران می‌گوید: با افزایش قیمت طلا در دو ماه اخیر، تقاضا به سمت خرید طلای آبشده رفته و مردم کمتر مصنوعات طلا خریداری می‌کنند.
امید جدی به بورس دارم|هدف ایجاد بازاری جذاب برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان مردم است امید جدی به بورس دارم|هدف ایجاد بازاری جذاب برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان مردم است
سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در آیین نواختن زنگ معاملات امروز بورس تهران، با تأکید بر نقش کلیدی بازار سرمایه در اقتصاد کشور، اظهار کرد: امید جدی ما به بازار سرمایه است؛ بازاری که ذاتاً بر شفافیت استوار است و تمام تلاش ما این است که هرجا عدم شفافیتی وجود دارد، به‌تدریج برطرف شود.
کرسی نماد شب نشینی‌های زمستانی و شب یلدا کرسی نماد شب نشینی‌های زمستانی و شب یلدا
نزدیک به چند هزار سال است که آخرین شب پاییز یعنی شب یلدا که تاریک‌ترین و درازترین شب سال است توسط ایرانیان جشن گرفته می‌شود و آیین‌ها و رسومات مختلفی در این شب به یاد ماندنی در کنار هم سپری می‌کنند، شب زیبایی که در شهر‌های مختلف ایران آداب و رسومی دارد.
برگزیده
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
صفحه خبر بالای تصاویر