کد خبر: ۵۷۴۳۹
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵

گردشگری حلال چیست؟

با توجه به افزایش آمار گردشگری حلال سال‌های اخیر، انتظار می‌رود که بازار گردشگری حلال و مسلمان پسند تا سال ۲۰۳۲ به ۴۱۰.۹ میلیارد دلار افزایش یابد.
گردشگری حلال چیست؟

مخاطب۲۴- بازار گردشگری حلال و مسلمان پسند در سال ۲۰۲۳ به ۲۵۶.۵ میلیارد دلار رسیده و انتظار می‌رود این رقم تا سال ۲۰۳۲ به ۴۱۰.۹ میلیارد دلار افزایش یابد.

بر اساس رتبه‌بندی کرسنت ریتینگ (CrescentRating)، یک سازمان تحقیقاتی مستقر در سنگاپور در مورد گردشگری حلال، تعداد گردشگران مسلمان بین‌المللی در نیمه اول سال ۲۰۲۴، ۸۰ میلیون نفر اعلام شده که پیش‌بینی می‌شود این آمار افزایش شدیدی داشته باشد و تا سال ۲۰۲۸ به ۲۳۰ میلیون نفر برسد.

بیشتر بخوانید

کارشناسان معتقدند اقتصاد جهانی حلال اسلامی که شامل سرمایه گذاری و همچنین گردشگری است، امسال به ۷.۷ تریلیون دلار خواهد رسید که نسبت به سال ۲۰۱۵ با رقم ۳.۲ تریلیون دلار، افزایش دو برابری داشته و به طور قابل توجهی بالاتر از ارزش ۵.۷ تریلیون دلاری در سال ۲۰۲۱ است.

گردشگری حلال یا مسلمان پسند شامل غذای حلال، امکانات برای اقامه نماز مانند نمازخانه، در دسترس بودن آب در سرویس‌های بهداشتی برای وضو، تفکیک جنسیتی، و همچنین محیط‌هایی عاری از اعمال حرام، از جمله الکل و قمار و ... است.

فضل بهاردین، مدیرعامل کرسنت ریتینگ به الجزیره گفت: مسافران مسلمان برای گذراندن اوقات فراغت خود اهداف مشابهی با دیگران دارند. آنها می‌خواهند فرهنگ مقصد خود را تجربه کنند. تفاوت اصلی این است که آنها به دنبال لذت بردن از این تجربیات بدون به خطر انداختن ایمان خود هستند.

بر اساس گزارش کرسنت ریتینگ، انتظار می‌رود بازار سفر مسلمانان تا سال ۲۰۲۶ به ۳۰۰ میلیارد دلار برسد و به عنوان فرصتی استراتژیک برای مقاصد برای ارتباط با مخاطبان عمل کند.

گسترش بازار گردشگری مسلمان پسند

عبدالمالک تیلور، مدیرعامل و بنیانگذار گردشگری حلال بریتانیا، گردشگری حلال را بازاری دست نخورده و دارای پتانسیلی توصیف کرد.

وی گفت: در ابتدا مسافران مسلمان فقط سفرهای زیارتی مذهبی انجام می‌دادند. اما با رشد جامعه، به ‌ویژه با حضور نسل‌های جوان نیازهای آن‌ها باید برآورده می‌شد.

بهاردین نیز خاطرنشان کرد که بسیاری از مقاصد توریستی محبوب، اکنون این پتانسیل را تشخیص داده و شرایط را برای جذب توریست‌های مسلمان فراهم می‌کنند.

مالزی و تایلند از محبوب‌ترین مقاصد هستند، اما سنگاپور، بریتانیا، تایوان و هنگ کنگ نیز در گروه مقاصد محبوب قرار گرفته‌اند.

تایلند در ژوئیه سال گذشته از طرح صنعت حلال با هدف ترویج محصولات محلی و تقویت استانداردهای صنعت رونمایی کرد. این کشور به رشد صنعت حلال برای کمک به تقویت اقتصاد متکی به گردشگری که از زمان همه گیری کووید-۱۹ با مشکل مواجه شده، امید دارد.

در ماه نوامبر، هیئت گردشگری هنگ کنگ ابتکاری را برای توسعه تسهیلات گردشگری مسلمان پسند برای ارتقای تجربیات بازدیدکنندگان آغاز کرد.

این هیئت در بیانیه‌ای اعلام کرد که می‌خواهد رستوران‌ها، هتل‌ها، جاذبه‌ها، مکان‌ها و سایر موسسات را تشویق کند تا نسبت به دوستی با مسلمانان بازنگری کنند و در عین حال گواهی حلال را در بین تجارت ترویج دهند و لیستی از هتل‌ها، رستوران‌ها و جاذبه‌هایی که گواهینامه حلال را دریافت کرده‌اند، به اشتراک بگذارند.

از سال ۲۰۱۹، تایوان به طور مداوم در میان مقاصدی بوده که از نظر رتبه‌بندی حلال در رتبه بالایی قرار گرفته است. فیلیپین نیز برای دومین سال متوالی در سال ۲۰۲۴ عنوان مقصد نوظهور مسلمان پسند را حفظ کرده است.

کریستینا فراسکو، وزیر گردشگری فیلیپین سال گذشته گفت که وزارت گردشگری این کشور به پتانسیل گردشگری حلال در کمک به رشد و تنوع صنعت گردشگری اهمیت زیادی قائل است و افزود: تامین نیازهای مسافران مسلمان از طریق توسعه گردشگری حلال برای اطمینان از افزایش رقابت پذیری خود در بازار جهانی گردشگری، بسیار مهم است.

زَنگبار، منطقه‌ای نیمه‌خودمختار در تانزانیا، سال گذشته میزبان یک نمایشگاه گردشگری حلال بود تا نه تنها سرمایه گذاری، بلکه مسلمانان را به خود جذب کند. یک مقام گردشگری زنگبار گفت که این اقدام همچنین به رونق کسب‌وکارها کمک می‌کند.

تیلور، مدیرعامل گردشگری حلال بریتانیا گفت: افزایش کشورهای غیر اسلامی که میزبان گردشگری حلال هستند، روند مثبتی را در رشد بازار نشان می‌دهد.

تیلور گفت: در حالی که افزایش رشد جمعیت مسلمانان همچنان عاملی است که تقاضا را بالا برده است، دلیل اصلی دیگر رشد طبقه متوسط با درآمد قابل توجهی است که مایل به سفر بیشتر هستند.

وی افزود: ما همچنین باید بدانیم در عصری زندگی می‌کنیم که افراد مسلمان تاثیرگذار (اینفلوئنسرها) و برندهای مسلمان روایات این سفرها را بازگو می‌کنند و غیرمسلمانان نیز به طور فزاینده‌ای مایل به تجربیات مشترک هستند.

 تقریبا ۷۰ درصد از جمعیت مسلمانان جهان زیر ۴۰ سال سن دارند. رتبه‌بندی کرسنت پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۳۴ جمعیت مسلمانان افزایش قابل‌توجهی در گروه‌های سنی ۲۱ تا ۳۰ سال و ۳۱ تا ۴۰ سال که به دلیل فعالیت اقتصادی و علاقه به سفر، بخش‌های کلیدی جمعیتی سفر هستند، خواهد داشت.

 
برچسب ها: گردشگری حلال
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ایران و آمریکا در ایتالیا گفت‌وگوی مستقیم ندارند ایران و آمریکا در ایتالیا گفت‌وگوی مستقیم ندارند
«هیبا نصر» خبرنگار الشرق در رم امروز مدعی شده «هیأت‌های ایالات متحده و ایران در یک اتاق در سفارت عمان در رم حضور دارند» مه این خبر درست نیست.
فروش بیش از ۲ میلیاردی نمایش‌ها در فروردین ۱۴۰۴ فروش بیش از ۲ میلیاردی نمایش‌ها در فروردین ۱۴۰۴
آمار فروش نمایش‌های مجموعه تئاتر شهر، تالار هنر و تماشاخانه سنگلج از ابتدای سال تا پایان روز جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد.
اسامی جدید محصولات خوراکی غیرمجاز اسامی جدید محصولات خوراکی غیرمجاز
روابط عمومی سازمان غذا و دارو ضمن اعلام شناسایی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز، نسبت به مصرف آنها هشدار داد.
قانون فرزندخواندگی اصلاح می‌شود قانون فرزندخواندگی اصلاح می‌شود
وزیر دادگستری گفت: ما در سال‌های قبل یک آیین‌نامه‌ای را تنظیم کردیم و در دولت اصلاح کردیم تا بچه‌های بی‌سرپرست به جای اینکه در مراکز بهزیستی نگهداری شوند به خانواده‌ها تحویل داده شده و در خانواده نگهداری شوند. البته این موضوع هنوز جا نیفتاده است و اگر جا بیفتد شاید دیگر کودکی برای نگهداری در مراکز بهزیستی نداشته باشیم و همه کودکان را به خانواده‌ها واگذار کنیم.
سه دهک بالا جامعه به چه کسانی اطلاق می‌شود؟ مالکان خانه با درآمد ۳۰۰ میلیون ریالی! سه دهک بالا جامعه به چه کسانی اطلاق می‌شود؟ مالکان خانه با درآمد ۳۰۰ میلیون ریالی!
طبق قانون بودجه ۱۴۰۴، آیین‌نامه‌ای تدوین شده که سه دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه حذف خواهند شد که طبق آن باید ۲۴ میلیون نفر حذف می‌شدند که با توجه به اینکه تعدادی از این افراد یارانه دریافت نمی‌کردند مقرر شد ۱۷ میلیون نفر حذف شوند که باز هم عدد بزرگی است.
عراقچی با وزیر امور خارجه ایتالیا دیدار کرد عراقچی با وزیر امور خارجه ایتالیا دیدار کرد
وزیر امور خارجه ایران، دقایقی قبل و پیش از حضور در محل مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، با همتای ایتالیایی خود دیدار و درباره تحولات دوجانبه و بین‌المللی گفت‌و‌گو کردند.
خواستگاری قهرمان پرورش اندام از نعیمه نظام‌دوست! خواستگاری قهرمان پرورش اندام از نعیمه نظام‌دوست!
در بخشی از قسمت تازه برنامه جوکر زنان احسان علیخانی و در ادامه ورود خواستگار‌های نعیمه نظام‌دوست به این برنامه، این‌بار یک قهرمان پرورش اندام با دسته گل به این برنامه آمد.
برگزیده
شهر زیرزمینی ابرکوه شهری متفاوت و عمیق شهر زیرزمینی ابرکوه شهری متفاوت و عمیق
در دل خاک گرم ابرکوه، شبکه‌ای از راهرو‌ها و سکونت‌گاه‌های زیرزمینی نهفته است که از گذشته‌های دور به عنوان پناهگاه، مسیر عبور، و مکانی امن برای مردم منطقه مورد استفاده قرار می‌گرفت. این دالان‌های تاریخی، نه‌تنها روایتگر شیوه‌های هوشمندانه معماری ایرانی هستند، بلکه پنجره‌ای به راز‌های کهن این شهر می‌گشایند. اکنون، این مجموعه زیرزمینی در حال بازسازی و بهره‌برداری است تا گردشگران بتوانند سفری به دل تاریخ ایران تجربه کنند.
جزیره توتی میراثی که از طوفان‌ها و جنگ‌ها جان سالم به در برد جزیره توتی میراثی که از طوفان‌ها و جنگ‌ها جان سالم به در برد
در قلب خارطوم، جایی که دو رود بزرگ نیل آبی و نیل سفید به یکدیگر می‌پیوندند، جزیره‌ای قد برافراشته که روایت‌گر پیوندی هزارساله میان انسان، طبیعت و فرهنگ است. توتی، جزیره‌ای ناشناخته، اما پررمز، امروز به نماد تاب‌آوری فرهنگی در برابر بلایا و درگیری‌ها بدل شده و بهانه‌ای شده تا در روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی، از تجربه‌ای آفریقایی برای نجات میراث‌فرهنگی در خطر بیاموزیم.
کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه
شهر وان در شرق کشور ترکیه یکی از شهر‌های باستانی است که طی قرون مختلف و به واسطه محل ژئوپولیتیکش از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است. مردم این شهر به زبان کردی تکلم می‌کنند و جمعیتی بالغ بر ششصد هزار نفر را در خود جای داده است. شهر وان در گذشته محل زندگی ارمنیان بوده است. قدمت این شهر به یونان باستان باز می‌گردد و معروفیت آن به دریاچه زیبای آن به عنوان بزرگ‌ترین دریاچه ترکیه است که به خاطر املاح آن اغلب به رنگ سبز سیر دیده می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر