مخاطب۲۴- محمدصادق معتمدیان شامگاه دوشنبه در گفت وگویی اطهار کرد: در حوزه اتباع ۲ طرح داریم، یکی طرد یا بازگشت اتباع غیرمجاز است که با تلاشهای فراجا و اداره کل اتباع استانداری در حال انجام است.
وی افزود: در مجموع ۳۰۰ هزار نفر از ابتدای سال جاری شناسایی شدند که ۲۰۰ هزار نفر خودمعرف بوده و مراحل بازگشت آنها فراهم شده و ۱۰۰ هزار نفر نیز دستگیر و مراحل قانونی بازگشت آنها انجام شده است.
وی ادامه داد: بخش دیگر نیز مربوط به ساماندهی اتباع خارجی است، کسانی که باید در حوزه اشتغال درباره وضعیت ساماندهی آنها تصمیمگیری شود البته اتفاقات خوبی انجام شده است و این موضوع یکی از اولویتهایی است که در استانداری تهران مرتب پیگیری میشود.
معتمدیان تاکید کرد: البته معتقدیم که در حوزه اتباع خارجی همکاری مردم بسیار مهم است.
معتمدیان افزود: استان تهران در فصل پاییز جایگاه پایینترین نرخ بیکاری را در کشور کسب کرد، سال قبل عدد این نرخ ۵.۴ بود که امسال به عدد ۴.۵ رسیده است.
وی ادامه داد: در تعهدات شغلی ۸۲ درصد از تعهدات انجام شده و ۱۰۰ هزار از اشتغال از مجموع ۱۴۰ هزار نفر مربوط به سه ماه پاییز است که با تلاش معاونت اقتصادی، بارگزاریها در سامانه انجام شده و رتبه مناسبی ایجاد کرده است.
معتمدیان گفت: همچنین ۶۷ واحد راکد به چرخه تولید بازگشته و با تزریق اعتبارات و تسهیلات برخی پروژهها افتتاح شده است.
استاندار تهران از تدوین نقشه راه توسعه شهرستانهای استان براساس توان اجرایی و منابع موجود خبر داد و گفت: در گام دوم نهضت ملی، پروژههای جدید با همکاری کارشناسان و دستگاههای اجرایی و براساس منابع موجود تعریف و تعیین تکلیف خواهند شد.
وی ادامه داد: این روند شامل تقسیمبندی دقیق وظایف است تا مشخص شود تا پایان دولت چهاردهم چه تعداد کلاس درس، درمانگاه و مرکز جامع سلامت به هر شهرستان اضافه شود در این برنامه، اولویت با مناطقی است که از میانگین کشوری در شاخصهای خدماتی وضعیت پایینتری دارند.
به گفته وی، برای اجرای پروژهها، علاوه بر اعتبارات شهرستانی، استانی و وزارتخانهای از ظرفیت نهادهای حاکمیتی، خیران و مسئولیت اجتماعی بنگاههای اقتصادی استفاده خواهد شد.
استاندار تهران گفت: رویکرد ما این است که بجای تصمیمگیری در تهران، با سفرهای شهرستانی و بررسی میدانی، تصمیمات در همان مناطق گرفته شود، به همین دلیل شورای برنامهریزی استان با محوریت همان شهرستان و با حضور مدیران ارشد و تصمیمگیران استانی برگزار میشود.
وی افزود: در این سفرها، علاوه بر بررسی پروژههای در حال اجرا، دیدار با مردم، نخبگان و نمایندگان شهرستان در دستور کار قرار دارد. نقشه راه توسعه هر شهرستان تا پایان دولت مشخص شده و به تصویب خواهد رسید.
معتمدیان گفت: مهمترین مرحله پس از برنامهریزی، اجرای دقیق، نظارت و پیگیری مصوبات است. بر این اساس، دبیرخانهای ویژه در استانداری برای پیگیری مصوبات سفرهای شهرستانی تشکیل شده است تا اجرای تعهدات در زمان مقرر انجام شود.
وی با بیان اینکه عدم اجرای مصوبات باعث بیاعتمادی عمومی خواهد شد، تاکید کرد: متعهد هستیم بر اساس نقشه راه تدوین شده، روند اجرای پروژهها را بهصورت مستمر پیگیری کنیم. بهعنوان نمونه، در شهرستانهای ری، ورامین و رباطکریم که بازدیدهای میدانی و جلسات برنامهریزی انجام شده، مردم این مناطق باید در جریان روند اجرایی پروژهها قرار گیرند تا پیگیریهای بعدی براساس برنامه مصوب صورت گیرد.
استاندار تهران گفت: در روزهای آینده، ۴۰۳ پروژه در حوزههای مختلف استان به بهرهبرداری میرسد. در حوزه مسکن، ۳۰ پروژه با اعتبار هشت هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان شامل احداث واحدهای مسکونی و تامین زیرساختهای مربوط به مجتمعهای مسکونی در شهرستانهای اسلامشهر، رباطکریم و پردیس افتتاح خواهد شد.
معتمدیان با اشاره به بخش آب و فاضلاب افزود: پروژههایی همچون احداث مخازن آب، تصفیهخانهها و شبکههای انتقال در شهرستانهای مختلف استان تهران به بهرهبرداری میرسد. همچنین ۱۰ پروژه در حوزه گاز با اعتبار چند هزار میلیارد تومانی، شامل ایستگاههای تقویت فشار و توسعه شبکه انتقال گاز در شهرستانهای پیشوا، ری، رباطکریم، فیروزکوه، قرچک و ورامین اجرا میشود.
وی اظهار کرد: در حوزه برق نیز ۲۴۵ پروژه با اعتباری بالغ بر سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای احداث و توسعه ترانسها، پستهای توزیع و شبکههای برق اجرایی خواهد شد.
استاندار تهران حمل و نقل جادهای را یکی از حوزههای مهم در استان برشمرد که در دهه فجر برخی از طرحهای این حوزه نیز بهرهبرداری خواهد شد.
به گفته او، در این زمینه، ۷۴ پروژه با اعتباری بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان شامل بهسازی راهها، تعریض جادهها و تعویض پلهای فرسوده در شهرهای مختلف استان اجرا میشود.
استاندار تهران اظهار کرد: در حوزه صنعت و معدن، ۶۸ پروژه با اعتباری بیش از یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای اجرا در نظر گرفته شده است. در بخش کشاورزی، ۳۰ پروژه با اعتباری بیش از ۲ هزار میلیارد تومان شامل احداث کشتارگاههای صنعتی، سردخانهها، اجرای کانالهای کشاورزی و توسعه گلخانهها در شهرستانهای مختلف استان تهران در مرحله عملیاتی قرار گرفته شد.
استاندار تهران گفت: هدف اصلی سفرهای شهرستانی، شناسایی و رفع نابرابریهای توسعهای است. برخی از شهرستانهای استان تهران در شاخصهای عمرانی، آموزشی، درمانی و ورزشی پایینتر از میانگین کشوری و استانی قرار دارند و نیازمند اقدامات جبرانی است.
وی افزود: براساس برنامهریزی انجامشده، معاونان استانداری به همراه تیمهای مدیریتی خود در شهرستانها حضور پیدا کرده و با بررسی مشکلات، اولویتهای توسعهای را مشخص خواهند کرد. در این فرآیند، جلسات کارشناسی با مسئولان محلی و بازدیدهای میدانی از پروژهها انجام میشود تا نظرات مردم در اولویتبندیها لحاظ شود.
استاندار تهران یکی از چالشهای اساسی استان را کمبود کلاس درس عنوان کرد و افزود: ۱۳ هزار کلاس درس برای رسیدن به استانداردهای ملی کمبود داریم. این موضوع نیازمند مشارکت مردمی، ظرفیت خیران و استفاده از مسئولیتهای اجتماعی بنگاههای اقتصادی است تا روند توسعه فضاهای آموزشی شتاب گیرد.
معتمدیان تاکید کرد: برنامهریزی برای ارتقای سرانههای استانی در حوزههای مختلف، بر مبنای نقشه راه اجرایی خواهد شد تا اقدامات توسعهای با تقسیم کار مشخص در سطح استان و شهرستانها به نتیجه برسد.
استاندار تهران همچنین ادامه داد: در جریان مذاکرات جزیی، مصوبات ابلاغ و بزودی در پایگاه اطلاعرسانی استانداری و فرمانداریها بارگذاری خواهد شد تا مردم به صورت شفاف در جریان امور قرار گیرند. همه مصوبات دارای زمانبندی مشخص برای آغاز و پایان است.
معتمدیان با بیان اینکه در جریان ۴۴ سفر شهرستانی، ۳۲ مصوبه در حوزه عمرانی و ۱۲ مصوبه در بخش اقتصادی برای شهرستان ری به تصویب رسید، اظهار کرد: توسعه فضای آموزشی از اولویتهای اصلی این مصوبات است و تا پایان دولت، احداث ۵۸ مدرسه با ۸۷۰ کلاس درس در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: این اقدامات شامل تعیین تکلیف زمین، تامین منابع مالی و طراحی نقشههای اجرایی خواهد بود. کمبود آب در شهرستان ری، به ویژه در بخش کشاورزی و صنعت، از مهمترین چالشهای منطقه است که در این راستا، مصوباتی برای استفاده از پساب و تعیین تکلیف حقابه شهرستان تدوین شده است.
وی دیگر مسایل زیستمحیطی، به ویژه آلودگیهای ناشی از سایت پسماند آرادکوه، از دیگر دغدغههای مردم این شهرستان عنوان کرد و افزود: مقرر شده تیمهای بازرسی در این منطقه مستقر شوند تا نظارت بر اجرای پروتکلهای زیستمحیطی افزایش یابد.
معتمدیان گفت: بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی و اورژانس شهرستان ری که نیمهکاره مانده، با تامین منابع ملی و استفاده از ظرفیتهای قانونی در زمانبندی مشخص تکمیل خواهد شد همچنین برای رفع گرههای ترافیکی در مناطق فیروزآباد، غنیآباد و قلعهنو، مصوباتی به تصویب رسیده که با همکاری دستگاههای اجرایی اجرایی خواهد شد.
استاندار تهران همچنین از افتتاح بزرگترین کشتارگاههای کشور در شهر ری خبر داد و اظهار کرد: فاز نخست این پروژه راهاندازی شده و برنامهریزی برای تکمیل زنجیره تولید، بستهبندی و فرآوری محصولات در دستور کار قرار دارد تا علاوه بر اشتغالزایی، ارزش افزوده ایجاد شود.
وی ادامه داد: همچنین در راستای سیاستهای دولت، احداث ۴۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در شهرستان ری تصویب شده است.
معتمدیان تداخل حریم را یکی از مشکلات شهرستان ری با تهران عنوان کرد و افزود: این مشکل برای مناطق دیگری همچون لواسانات نیز وجود دارد. در سطح کلان، شهر تهران با ۲۸ شهر و هشت شهرستان همپوشانی حریمی دارد که در سنوات گذشته مشکلات بسیاری ایجاد کرده است.
وی گفت: برای ساماندهی این موضوع، جلساتی با وزارت کشور و معاونت سیاسی این وزارتخانه برگزار شده تا راهکارهای مناسب اتخاذ شود.
معتمدیان با اشاره به شهرستان ورامین اضافه کرد: در این شهرستان ۵۹ مصوبه تصویب شده که شامل ۳۴ مصوبه عمرانی و ۲۵ مصوبه اقتصادی است. احداث فضاهای ورزشی، تامین منابع مالی برای انتقال آب و توسعه حملونقل ریلی از جمله این مصوبات به شمار میرود. افزایش رام قطارها در این محور برای رفع مشکلات جابهجایی مسافران در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در حوزه اقتصادی، برندهای معتبر داخلی در شهرستان ورامین طرحهای فروش اقساطی لوازم خانگی با کارمزد پایین را اجرایی خواهند کرد تا از تولید ملی حمایت شود.
استاندار تهران همچنین از تصویب و اجرای مصوبات توسعهای در شهرستانهای مختلف استان خبر داد و تاکید کرد: با تعیین تکلیف فرمانداران و مدیران اجرایی، اجرای این مصوبات با جدیت دنبال میشود.
معتمدیان تکمیل تصفیهخانه فاضلاب رباطکریم و احداث شبکه فاضلاب نصیرشهر را از مهمترین مصوبات حوزه آب و فاضلاب عنوان کرد و افزود: با اجرای آن، مشکلات موجود در این شهرستانها کاهش خواهد یافت.
استاتدار تهران با اشاره به اینکه سرانه درمانی در شهرستان رباطکریم پایینتر از میانگین استان تهران است، گفت: احداث بیمارستان جدید در پرند و توسعه مراکز درمانی نصیرشهر در دستور کار قرار گرفته است تا کمبود تخت بیمارستانی جبران شود. این موضوع یکی از مطالبات جدی مردم است و با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی دنبال خواهد شد.
استاندار تهران با اشاره به مشکلات شهرسازی در پرند هم یادآور شد: در جلسهای در این شهر، تکالیف دستگاههای اجرایی برای رفع مشکلات ساکنان مشخص شده و اقدامات عملیاتی در حال اجراست.
معتمدیان گفت: براساس برنامهریزیهای انجامشده، یک نیروگاه ۱۴۰ مگاواتی توسط بخش خصوصی در شهرستان رباطکریم احداث خواهد شد که تا پایان دولت به بهرهبرداری میرسد.
استاندار تهران با اشاره به حوزه اقتصادی افزود: مصوبات متعددی به تصویب رسیده که از جمله آنها میتوان به توسعه گلخانهها و حل مشکلات موجود در این بخش اشاره کرد.
وی در ادامه گفت: تکلیف اجرای هر مصوبه مشخص شده است و فرمانداران و مدیران اجرایی موظف به اجرای این تصمیمات هستند. با انتصاب فرمانداران جدید، روند اجرای مصوبات با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد.
وی اضافه کرد: یکی از معیارهای ارزیابی عملکرد فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی، میزان تحقق مصوبات سفرهای شهرستانی است، فرمانداران باید به مردم گزارش دهند که هر مصوبه در چه مرحلهای قرار دارد.
معتمدیان گفت: فرمانداران شهرستانهای ری، ورامین و رباطکریم بزودی در جلسهای با استاندار تهران، گزارش دقیقی از روند اجرای مصوبات ارائه خواهند کرد تا میزان پیشرفت پروژهها بهصورت شفاف مشخص شود.