کد خبر: ۵۷۲۸۲
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۶

درمان ایدز با داروی سرطان

طبق یافته جدید محققات دارو‌های سرطان احتمالا سلول‌های حاوی ویروس اچ آی وی را از درمان می‌کند.
درمان ایدز با داروی سرطان

مخاطب۲۴- محققان متوجه شدند که داروی تایید شده برای سرطان احتمالا سلول‌های حاوی ویروس اچ آی وی را از بین ببرد.



نیواطلس اعلام کرد، ویروس اچ آی وی در سال‌های اخیر قابل مدیریت‌تر شده، اما توسعه یک درمان واقعی برای آن هنوز مبهم است. اکنون گروهی از محققان وعده داده‌اند با کمک دارویی که توسط سازمان غذا و دارو آمریکا برای درمان سرطان تایید شده، این ویروس را از بین ببرند.



ویروس اچ آی وی که زمانی به معنای مرگ حتمی انسان بود اکنون با کمک دارو‌های درمان ضد رتروویروسی (ART) قابل مدیریت است. این درمان ویروس را تا حدی که غیرقابل ردیابی شود، سرکوب می‌کند. این بدان معناست که بیماری غیرقابل انتقال می‌شود و در نتیجه افراد مبتلا می‌توانند زندگی تقریبا نرمالی داشته باشند. با این وجود ویروس هنوز هم در سلول‌های مبتلا در حالت نهفته وجود دارد و به محض توقف درمان، دوباره ظهور می‌کند.



تحقیقی جدید به رهبری پژوهشگران دانشگاه استنفورد نشان داده ترکیبی به نام EBC-۴۶ می‌تواند این سلول‌های خفته را دوباره فعال کند و به آنها اجازه دهد دوباره هدف ایمونوتراپی قرار گیرند. این روند، استراتژی «ضربه زدن و کشتن» نام دارد و حداقل در فرضیه می‌تواند به طور کامل ویروس را به طور کامل از بدن بیمار پاک کند.



محققان ۱۵ نوع EBC-۴۶ را روی سلول‌های نهفته و آلوده به اچ آی وی در ظروف آزمایشگاهی تست کردند. نکته جالب آنکه برخی از نسخه‌های این ترکیب تا ۹۰ درصد سلول‌ها را دوباره فعال کرد که بسیار بالاتر از ۲۰ درصدی است که توسط سایر دارو‌ها به دست آمده است. یک نسخه دیگر نیز به ۴۰ درصد پاکسازی ویروس در موش‌ها منجر شد.



«پل وندر» مولف ارشد تحقیق در این باره گفت: تحقیقات ما نشان می‌دهد آنالوگ‌های ECB-۴۶ عوامل معکوس کننده تاخیر (latency reversing agent) هستند که نشان دهنده گامی مهم به سمت از بین بردن اچ آی وی است.



البته راه درازی تا آزمایش این درمان روی انسان‌ها باقی مانده و نخست باید روی حیوانات بررسی شود، اما حداقل در این مورد، به نظر می‌رسد این مسیر هموار باشد. ECB-۴۶ برای درمان سرطان در انسان و سگ تایید شده، بنابراین داده‌های ایمنی آن از هم اکنون جمع آوری شده است.

برچسب ها: سرطان ایدز
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
امضای تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت مخابرات ایران و شرکت پتروشیمی بندرامام با هدف تحقق تحول دیجیتال امضای تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت مخابرات ایران و شرکت پتروشیمی بندرامام با هدف تحقق تحول دیجیتال
به منظور توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و تحقق اهداف تحول دیجیتال در صنعت پتروشیمی، شرکت مخابرات ایران و شرکت پتروشیمی بندرامام تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.
پیام محسن تنابنده به ترامپ! پیام محسن تنابنده به ترامپ!
واکنش محسن تنابنده به اظهارات ترامپ
ساعت حرکت مترو از فردا تغییر می‌کند ساعت حرکت مترو از فردا تغییر می‌کند
زمان آغاز فعالیت متروی تهران همزمان با تغییر ساعات کار ادارات، تغییر یافت.
جشنواره بهار نارنج در گیلان جشنواره بهار نارنج در گیلان
جشنواره بهارنارنج به شماره ۱۰۵۸ در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت ملی رسیده است و از سه‌شنبه یازدهمین جشنواره ملی بهارنارنج در کومله لنگرود واقع در شرق گیلان آغاز بکار کرد.
ایران غنی سازی می‌کند ولی سلاح هسته‌ای ندارد ایران غنی سازی می‌کند ولی سلاح هسته‌ای ندارد
معاون سازمان انرژی اتمی ایران درخصوص اظهارات مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا که عنوان کرده ایران تنها کشوری است که سلاح هسته‌ای ندارد، اما از غنی‌سازی برخوردار است، گفت: ایران تنها کشوری نیست که غنی‌سازی می‌کند و در عین حال سلاح هسته‌ای ندارد.
فیلترینگ یکی از بدترین‌ترین رفتار‌هایی است که با مردم ایران صورت می‌گیرد فیلترینگ یکی از بدترین‌ترین رفتار‌هایی است که با مردم ایران صورت می‌گیرد
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است فیلترینگ یکی از بدترین رفتار‌ها در قبال مردم ایران است و به مخاطرات فرهنگی و امنیتی آن اشاره می‌کند؛ وی همچنین از ناکامی دولت‌ها در مقابله با مافیای فیلتر و تأثیرات منفی آن بر نسل جوان سخن گفت.
تشکر لهستانی‌ها از ایرانیان بابت مهمان نوازی آن‌ها در ۸۰ سال گذشته تشکر لهستانی‌ها از ایرانیان بابت مهمان نوازی آن‌ها در ۸۰ سال گذشته
پس از جنگ جهانی دوم ارتش شوروی ناحیه شرقی لهستان را خالی از سکنه کرد. حالا مردم لهستان مانده بودند و ویرانی‌های جنگ و آوارگی از شهر و دیارشان. لهستانی‌ها مجبور به کوچ شدند. بعضی از آنها راه ایران را در پیش گرفتند.
برگزیده
ساعت حرکت مترو از فردا تغییر می‌کند ساعت حرکت مترو از فردا تغییر می‌کند
زمان آغاز فعالیت متروی تهران همزمان با تغییر ساعات کار ادارات، تغییر یافت.
اگر جنین سمت چپ رحم مادر باشد جنسیتش چیست؟ اگر جنین سمت چپ رحم مادر باشد جنسیتش چیست؟
جنین سمت چپ دختر است یا پسر؟ همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، بر اساس نظریه‌ی رمزی، اگر جنین سمت چپ قرار گرفته باشد، دختر است. البته این نکته را فراموش نکنید که این موضوع صحت علمی ندارد و پذیرفته شده نیست.
کلاهبرداری از حجاج: حاجیان مراقب باشید کلاهبرداری از حجاج: حاجیان مراقب باشید
تمام اطلاعیه‌های اعزام زائران برای حج و عتبات در سایت رسمی سازمان به آدرس haj.ir و سامانه.‌های my.haj.ir و atabatorg.haj.ir امکان‌پذیر است
صفحه خبر بالای تصاویر