کد خبر: ۵۷۱۹۹
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۴
دبیر جشنواره فیلم فجر:

هیچ فیلمی با فشار هیچ نهادی به جشنواره نیامده است

شاهسواری، دبیر جشنواره فیلم فجر با تاکید بر این که هیچ فیلمی با فشار هیچ نهادی به جشنواره نیامده است، گفت: جایزه نقدی امسال از تناسب کافی بین فیلم‌ها برخوردار است؛ ارقام هم تغییر جدی دارد، اما سیمرغ نباید با جایزه نقدی مقیاس شود.
هیچ فیلمی با فشار هیچ نهادی به جشنواره نیامده است

مخاطب۲۴- نشست خبری دبیر جشنواره فیلم فجر در حالی برگزار شد که او تاکید داشت:هیچ فیلمی با فشار نهاد امنیتی به جشنواره نیامده است.



منوچهر شاهسواری صبح چهارشنبه دهم بهمن ماه یک روز قبل از برگزاری مراسم افتتاحیه در مرکز همایش‌های برج میلاد در نشستی خبری پاسخگوی سوال خبرنگاران شد.


بیشتر بخوانید

او پیش از هر چیز به تصویر پشت سر خود که نمایی از فیلم «مادر» بود اشاره کرد و گفت: اهمیت آن بر همه ما معلوم است و امیدوارم کل جشنواره با همین رویکرد و اهمیت پیش برود.



دبیر جشنواره فیلم فجر اضافه کرد: در مراسم افتتاحیه برای سه عزیز منوچهر والی‌زاده، سیروس الوند و رضا بابک بزرگداشت برگزار می‌شود.



شاهسواری درباره پذیرش مسئولیت دبیری جشنواره فیلم فجر بیان کرد: همین جا بگویم که جای محمد خزاعی خالی است. همه کسانی که در این سال‌ها دبیر بودند دنبال برگزاری جشنواره به بهترین شکل هستند ولی با تغییر دولت‌ها این اتفاق‌ها می‌افتد که من جزو منتقدین این کار هستم.



او تصریح کرد: من معتقدم جشنواره پس از ۴۳ سال نیازمند منبع مالی روشن، دبیرخانه و سازمان ثابت است. من ۱۵ آبان پس از مدتها، قبولی کردم و ۱۷ آبان اعلام شد و ۲۴ آبان ستاد تشکیل شد که من این سیستم را اصلأ نمی‌پسندم و قبول ندارم و اگر ایده‌ای داشتیم هم در دو ماه نمی‌شد اجرایی کنیم، پس سعی کردیم با حداقل تغییرات مسولیت را بپذیریم ولی آنچه باعث شد این کار را قبول کنم به احترام سینما بود.



شاهسواری درباره چگونگی رأی‌گیری مردمی گفت: من این شانس را داشتم که سال‌ها در خانه سینما مسئولیت داشته باشم و این جایزه زیر نظر آنجا بود. در تمام آن دوره‌ها حتی دبیران خبر نداشتند و اشکال از آنجا شروع شد که اهمیت این جایزه برای تهیه کنندگان، برخی سازمان‌ها و سرمایه‌گذار مهم شد. تصور ما این است که در تمام دوره‌ها نظام صیانت وجود داشته ولی به دلایل حاشیه‌ای از آن صرف‌نظر شده است.



حفاظت از رای مردم شرافت ذاتی ستاد جشنواره است و تمام شیوه‌های فنی رعایت شده است؛ بنابراین رای مردمی در یک نظام آماری از نظر سینما، سانس، جغرافیا و ... بررسی می‌شود.



دبیر جشنواره فیلم فجر درباره اینکه آیا نظر داوران را شفاف سازی می‌کند یا خیر، گفت: ابتدا تکذیب می‌کنم که هیچ فیلمی با فشار نهادی به جشنواره آمده باشد. برخی دوست دارند، بگویند که زورشان آنقدر زیاد بود که فیلم را به جشنواره فرستادند ولی تمام فیلم‌ها با امضای اعضای هیات انتخاب است. داوران از هشت صبح امروز تماشای فیلم‌ها را شروع کردند و این موضوع را با آنها مطرح می‌کنم.



او اضافه کرد: شرمنده همه کسانی هستم که دوست داشتند اینجا باشند ولی جایشان خالی است. همچنین تلاش می‌کنم تن به جدال‌ها و اصطکاک‌ها ندهیم.



شاهسواری در پاسخ به سوالی دیگر درباره حضور کسانی که به جشنواره بی‌مهر بودند و امسال حضور دارند گفت: اگر فرض بی مهری را بپذیریم آیا پاسخ بی‌مهری، بی‌مهری است؟ هر کسی در این کشور شهروند است، ممکن است در برخی امور اختلاف سلیقه یا تضاد و تعارض منافع داشته باشیم ولی اینکه فرصت‌ها را نگیریم و مهربانی کنیم با شیوه فرهنکی ما هم سوتر است. شرایط را هم باید در نظر گرفت. جشنواره ذاتا مشوق هنرمندان است و خدای ناکرده نباید محل تنبیه باشد.



شاهسواری درباره تفاوت سیاست‌ها در جشنواره امسال نسبت به دولت قبل با توجه به اظهار نظر برخی اعضای سیاستگذار جشنواره درباره اینکه این جشنواره محصول دولت قبل است، گفت: الزاما هر نظری داده می‌شود جمعی نیست. من جزو آن دسته آدم‌ها هستم که معتقدم هر امری اتفاق افتاده همه در آن دخیل هستیم و هر عیب و ایرادی هست در آن شریک هستیم. قطعا اجرای جشنواره مسئولیت دولت جدید است. امسال با سلیقه دیگری به جشنواره نگاه شده است. جشنواره محل جدل نیست بلکه افق گشایی‌های جدید است. اگر برای فردا ایده‌ای نداشته باشیم اتفاقی نمی‌افتد. جشنواره فجر امسال نمی‌تواند خودش منتقد دوره گذشته خودش باشد. نمی‌شود هر چه ایراد است به بقیه نسبت بدهیم و هر چه حسن است به خودمان. فیلم‌ها را خواهید دید که نسل جوان خود را از این جدل‌ها کنار کشیده و کار خود را انجام داده است.



دبیر جشنواره فیلم فجر درباره بخش ویژه جشنواره فیلم فجر نیز توضیح داد: فیلم‌های به دلایلی همچون زمان ساخت یا بازبینی در جشنواره قبلی، امکان نمایش در بخش مسابقه را نداشتند بنابراین ما به این نتیجه رسیدیم که این فیلم‌ها می‌تواند آیینه تمام نمایی از سینمای ایران باشد؛ بنابراین از روز جمعه نمایش فیلم‌های آخر شب آغاز می‌شود و برای تحلیل وضعیت سینما موقعیت مناسبی است.



او در بخشی از نشست جشنواره اشاره کرد که سینمای راه‌اندازی شده در جزیره بوموسی از ۲۷ بهمن آغاز به کار می‌کند.



او درباره میزان جایزه نقدی برگزیدگان هم گفت: جشنواره با جایزه نقدی بخشی از اعتبار خود را به چالش کشید در حالی که ارزش سیمرغ ما خیلی اساطیری و متفاوت بود. سلیقه شخصی من این است که جایزه سیمرغ را نباید با جایزه نقدی برابر کرد. البته میدانم که در دوره‌هایی با ذوق این نوع جایزه‌ها داده شد ولی از ساختار و منش درست خارح شد. امسال جایزه نقدی بین فیلم‌های بخش‌های مختلف از یک تناسب کافی برخوردار است و تغییر جدی هم نسبت به گذشته دارد، اما برای خدشه دار نشدن حرمت هنرمندان اجازه دهید که درباره رقم جایزه صحبت نکنم.



در این نشست اعلام شد که فرزاد حسنی، منصور ضابطیان، محمدرضا مقدسیان و اکبر نبوی مسئولیت اجرای جلسات مطبوعاتی فیلم‌های جشنواره را برعهده دارند.



شاهسواری در بخشی دیگر به اختلال در سیستم خرید بلیت جشنواره فیلم فجر که از ساعاتی قبل آغاز شده اشاره کرد و گفت: این استقبال خبر خوبی است ولی مسیر خرید با کندی مواجه می‌شود و دوستان در سمفا با اضافه کردن تکنیک‌های فنی در حال برطرف کردن مسئله هستند.



شاهسواری درباره حذف یک فیلم و جایگزین نشدن فیلم رزرو گفت: ما پریشب متوجه شدیم که به لحاظ فنی به نسخه اصلی «زمانی در ابدیت» دسترسی نداریم، در حالی که برای بقیه فیلم‌ها کاملا مسیر حرکت را می‌دانستیم.



وی خاطرنشان کرد: تعداد فیلم‌های رزرو ما که صاحب رأی بودند به شدت نزدیک بود، به قدری که احساس کردم قدرت انتخاب بین چهار تا پنج فیلمی که مثل هم هستند را ندارم. از همه آنها خواستم به بخش خارج از مسابقه اضافه شوند و این باعث می‌شود بعد‌ها ما خودمان را یک بار از منظر شما ببینیم تا مشخص شود آیا اشتباه کردیم یا تصمیم درستی بوده است.



وی درباره مراسم افتتاحیه گفت: مراسم در تالار وحدت پنج شنبه از ساعت ۶:۳۰ عصر آغاز می‌شود. اصلی‌ترین بخش مراسم اهدای جایزه تبلیغات است. سخنرانی وزیر فرهنگ را داریم و این را هم بگویم که در اختتامیه ان شاالله هیچ سخنرانی نخواهد داشت.



شاهسواری درباره حضور برخی فیلم‌ها که در جشنواره‌های خارجی بودند، گفت: فراخوان جشنواره ابتدا به صورت بین‌المللی بود ولی بخش ملی تفاوت دارد. این تناقضات درست است و باید برای آن راه حل پیدا کرد. نمی‌شد در فاصله دو ماه در فراخوان دست برد، چون ثبت‌نام شروع شده بود. آنچه پیش آمد ناشی از یک امر قبلی است و امیدوارم در دوره‌های بعد برطرف شوند.



دبیر جشنواره فیلم فجر در پاسخ به سوالی درباره اهدای جوایز برای راضی کردن همه گفت: طبق فراخوان پیش می‌رویم ولی تمرکز ما بر کیفیت و بخش تکنیکال و هنری آثار است. جایزه دستاورد ملی هم سالهاست اهدا می‌شود ولی بجز آن جایزه دیگری نداریم.



دبیر جشنواره فیلم فجر در بخشی دیگر درباره برگشت جایزه فیلمنامه اقتباسی گفت که به عنوان طرفدار این مسئله، اگر تعداد فیلمنامه‌های اقتباسی به حدی برسد که بتوانیم ارزیابی کنیم حتی اگر در آیین نامه نباشد به عنوان بخشی از اختیارات دبیر این جایزه را اضافه می‌کنم.



شاهسواری در پایان این نشست در پاسخ به نکته‌ای درباره لزوم بازگشت کیفیت به جشنواره و تاثیر نشست‌های مطبوعاتی بر اکران که در سال‌های قبل‌تر وجود داشت، گفت: بخشی از این اتفاقات به روزنامه‌ها در گذشته باز می‌گشت. روزگاری که جلوی دکه روزنامه فروشی‌ها صف می‌کشیدیم و امروز متاسفانه دیگر این اتفاقات رخ نمی‌دهد. روزگاری یک ستون نویس در روزنامه‌های جهان می‌توانست اتفاقات هیجان انگیزی رخ دهد که امروز دیگر در آن سوی آب‌ها نیز اینگونه نیست. امروز جشنواره یک تعداد فیلم خوب داشته، یک تعداد متوسط و یک تعداد هم ضعیف. این اجتناب ناپذیر است و باید گفت‌و‌گو کرد و پیشنهاد داد و شرایط را سنجید. امروز در توسعه فضای مجازی و هوش مصنوعی به سر می‌بریم. تکنولوژی‌های جدید که فقط فنی و تکنیکال نیستند بلکه روح و روان و شیوه اندیشه و رفتار ما را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و در جهان دیگری هستیم.



او ادامه داد: روزگار گذشته امروز فقط خاطره است و امروز باید خود را متناسب با شرایط روز وفق دهیم که اگر اینگونه نباشد دچار مشکلات جدی خواهیم شد و سینما تنها یک بخش از آن است. نسبت نقد فیلم به اکران بله تاثیر داشت، اما امروز دیگر اینگونه نیست و مدل زیستی‌مان نیز تغییر کرده است. نقد و بررسی که در گذشته در سینما شهر قصه رخ می‌داد کاملا متفاوت بود، اما امروز در همین سالن هزار و ۲۰۰ نفر می‌نشینند و فیلم می‌بینند و این شدنی نیست.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
درمان هورمونی یائسگی، افزایش اثربخشی دارو‌های لاغری درمان هورمونی یائسگی، افزایش اثربخشی دارو‌های لاغری
به‌نظر می‌رسد که درمان هورمونی یائسگی، اثربخشی داروی تیرزپاتید (Zepbound) را افزایش می‌دهد. زنان با ترکیب این دو درمان، وزن بیشتری کم کردند و تعداد بیشتری از آنها توانستند حداقل ۲۰٪ از وزن بدن خود را کاهش دهند. این یافته‌ها، نتایج پیشین درباره‌ی داروی سماگلوتید (Wegovy) را نیز تأیید می‌کنند.
طارمی به خواست خود از اینتر می رود طارمی به خواست خود از اینتر می رود
مهاجم ایرانی اینتر با جدایی‌اش از این تیم در این تابستان جاری موافقت کرده است.
طرفدار دیپلماسی و مخالف جنگیم طرفدار دیپلماسی و مخالف جنگیم
رئیس جمهور نوشت: معتقدیم که پنجره دیپلماسی باز است و این مسیر صلح‌آمیز را با جدیت و بسیج همه ظرفیت‌های سیاسی دنبال می‌کنیم. ما طرفدار دیپلماسی و تعامل سازنده و مخالف جنگیم و برای دور کردن سایه جنگ از کشور، ضمن دفاع از حقوق طبیعی ملت ایران، از همه سرمایه‌های سیاسی و دیپلماسی بهره خواهیم گرفت.
پاریس بالاخره باخت! پاریس بالاخره باخت!
بالاخره فصل طولانی فوتبال به اتمام رسید و جام جهانی باشگاه‌ها، قهرمان خودش را شناخت و پی اس جی برابر چلسی زانو زد.
بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون درگذشت بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون درگذشت
یعقوب صباحی، بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون، ظهر امروز درگذشت.
«سوپرمن» صدرنشین شد «سوپرمن» صدرنشین شد
فیلم ماجراجویانه و ابرقهرمانی «سوپرمن» با فروش جهانی ۲۱۷ میلیون دلار، صدرنشین گیشه سینمای آمریکا و جهان شد، اما چینی‌ها چندان روی خوشی به ابرقهرمان آمریکایی نشان ندادند.
دیدار رئیس جمهور و شهردار تهران با جمعی از خانواده‌های آسیب دیده از جنگ دیدار رئیس جمهور و شهردار تهران با جمعی از خانواده‌های آسیب دیده از جنگ
دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور به همراه دکتر علیرضا زاکانی شهردار تهران ظهر دوشنبه با حضور در یکی از هتل‌های شهر تهران با جمعی از خانواده‌های آسیب دیده از جنگ ۱۲ روزه دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
برگزیده
وحید جلیلی: غربی‌ها کثافت هستند وحید جلیلی: غربی‌ها کثافت هستند
وحید جلیلی، قائم مقام رئیس صداسیما: تصویری که از امریکا امروز ملت ایران دارد یک غرب منحط، وحشی خونخوار است که به هیچ عهد و پیمانی وفادار نمی‌ماند، این برای از راننده اسنپ تا بقال تا پزشک تا معلم تا همه اقشار مردم مشخص است.
حمله اسرائیل به ایران در کدام سریال طراحی شده بود؟ حمله اسرائیل به ایران در کدام سریال طراحی شده بود؟
روزنامه تحت مدیریت حسین شریعتمداری نوشت: داستان «تهران» حول محور نفوذ یک جاسوس حرفه‌ای اسرائیلی است که با کمک عوامل داخلی و پادو‌های محلی، موفق می‌شود سیستم‌های پدافندی ایران را از کار بیندازد.
بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون درگذشت بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون درگذشت
یعقوب صباحی، بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون، ظهر امروز درگذشت.
صفحه خبر بالای تصاویر