کد خبر: ۵۶۶۶۹
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴

امیر تتلو به اعدام محکوم شد

پس از رسیدگی مجدد به پرونده در شعبه ششم دادگاه کیفری یک استان تهران، قضات دادگاه امیر تتلو را مجرم شناخته و با اکثریت آرا به اعدام محکوم کردند. حکم قطعی نیست
امیر تتلو به اعدام محکوم شد

مخاطب ۲۴- حکم اعدام امیر تتلو، پس از رفت و برگشت توسط قضات دیوان عالی کشور صادر شد. امیر تتلو پیش از این به اتهام سب النبی به اعدام محکوم شده بود ولی قضات شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران این اتهام را محرض ندانستند و متهم را تنها به پنج سال زندان محکوم کردند.

 

اعتراض دادستانی باعث شد، پرونده امیر تتلو دوباره توسط دیوان عالی کشور بررسی و حکم نقض شود. محاکمه این بار در شعبه ششم دادگاه کیفری انجام گرفت و قضات پس از بررسی محتویات پرونده با اکثریت آرا متهم را به اعدام محکوم کردند.

 

سبّ النبی چیست؟

 

سبّ النبی، اصطلاحی فقهی و حقوقی، به معنای هرگونه توهین، اهانت، نسبت دادن صفات ناپسند، یا انکار مقام و منزلت پیامبر اسلام، حضرت محمد است. این عمل در اسلام از گناهان بزرگ شمرده شده و در قوانین برخی کشور‌های اسلامی، از جمله ایران، مجازات سنگینی برای آن در نظر گرفته شده است.

 

بسیاری از فقها در فقه اسلامی بر این باورند که مجازات سبّ النبی، اعدام است. ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی ایران، دامنه جرم سبّ النبی را گسترش داده و علاوه بر اهانت به پیامبر، شامل مواردی مثل اهانت به مقدسات اسلام، اهانت به سایر پیامبران الهی، اهانت به ائمه اطهار (ع)، اهانت به حضرت فاطمه زهرا (س) می‌داند. بر اساس این ماده، اگر اهانت به این موارد به گونه‌ای باشد که مشمول حکم سبّ النبی شود، مجازات آن اعدام است. در غیر این صورت، مجازات آن حبس از یک تا پنج سال خواهد بود.

بیشتر بخوانید

تشخیص اینکه آیا یک گفته یا رفتار، مصداق سبّ النبی است یا خیر، بر عهده قاضی است و به شرایط و قرائن مختلف بستگی دارد.

 

چرا امیر تتلو به سبّ النبی متهم شد؟

 

دقیقاً مشخص نیست که امیر تتلو دقیقاً چه عباراتی به زبان آورده یا در آثارش منتشر کرده که منجر به اتهام «سبّ النبی» شده است، زیرا جزئیات پرونده و محتوای دقیق اظهارات و آثار او به طور عمومی منتشر نشده است. با این حال، با توجه به اظهارات وکیل او، می‌توان برخی احتمالات را در نظر گرفت. چیز‌هایی مثل محتوای ترانه‌ها و ویدیو‌ها یا اظهارات متهم در فضای مجازی.

 

گفته می‌شود برخی ترانه‌ها و ویدیو‌هایی که امیر تتلو منتشر کرده، حاوی عبارات و مضامینی بوده که از نظر برخی، توهین به ائمه اطهار (ع) و پیامبر اسلام (ص) تلقی شده است. همچنین برخی اظهارات تتلو در شبکه‌های اجتماعی نیز ممکن است به عنوان مصادیق «سبّ النبی» در نظر گرفته شده باشد.

 

دلیل صدور حکم اعدام امیر تتلو

 

حکم قبلی امیر تتلو به دلیل کامل نبودن دلایل در خصوص اتهام «سبّ النبی» نقض شده بود. تشخیص اینکه یک عبارت یا رفتار، مصداق «سبّ النبی» است یا خیر، برعهده قاضی گذاشته شده و از سوی دیگر، چون اتهام «سبّ النبی» اتهامی سنگین است و نیازمند بررسی دقیق و همه‌جانبه توسط مراجع قضایی است.

 

امیر تتلو به همین خاطر در دادگاه قبلی که به بررسی همین اتهام مربوط می‌شد؛ محکومیتی معادل پنج سال زندان دریافت کرده بود، اما پس از اعتراض دادستانی، پرونده به دیوان عالی کشور فرستاده شد.

 

مطابق رای دیوان عالی، اعتراض دادستان پذیرفته شد و قضات دیوان عالی ایران هم دلایل مطرح‌شده درخصوص اتهام سب‌النبی را پذیرفتند و «با نقض حکم پنج سال حبس، خواهان رسیدگی دوباره شدند و بدین ترتیب پرونده به شعبه شش دادگاه کیفری یک استان تهران (هم‌عرض) فرستاده شد.»

 

مجید نقشی، وکیل امیرحسین مقصودلو، همان موقع در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها از برگزاری دوباره دادگاه خبر داد و اعلام کرد: دادگاه هفته پیش برگزار شد. دفاعیات‌مان را انجام داده‌ایم و منتظر صدور رای هستیم. جلسه رسیدگی درباره اتهام سب نبی بود. اختلافی بین دیوان و شعبه وجود داشت که دادگاه مجددا برگزار شد و فعلا چیزی در این باره اثبات نشده است و البته این موضوع هم مربوط به یک سری از پست‌های اینستاگرامی است که متعلق به او نیست.

 

تتلو در دفاعیات خود در دادگاه اظهار داشت: قطعا اشتباهاتی داشتم و بسیاری از رفتارهایم اشتباه بود، بابت اشتباهاتی که مرتکب شدم عذرخواهی می‌کنم.

 

پس از رسیدگی مجدد به پرونده در شعبه ششم دادگاه کیفری یک استان تهران، قضات دادگاه امیر تتلو را مجرم شناخته و با اکثریت آرا به اعدام محکوم کردند. این رای امروز یکشنبه، ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳، اعلام شده، قطعی نیست و قابل اعتراض در دیوان عالی کشور است که بسته به پیشرفت پرونده تا کنون با اعتراض وکلای تتلو مواجه خواهد شد.

 

امیرحسین مقصودلو، ملقب به امیر تتلو همچنین پیش از این در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام فساد و فحشا، تبلیغ علیه نظام و... محاکمه و به ۱۰ سال حبس محکوم شده بود که این حکم نیز مورد تایید قرار گرفته است.

برچسب ها: امیر تتلو
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عفو زندانیان سیاسی، استمرار اعتماد اجتماعی و همبستگی ملی+ فیلم عفو زندانیان سیاسی، استمرار اعتماد اجتماعی و همبستگی ملی+ فیلم
سید محمدرضا خاتمی در آستانه دهمین سالگرد بازداشت سید مصطفی تاجزاده فیلمی از خود منتشر کرد و گفت: «بیش از سی سال است که با مصطفی آشنا هستم. شهادت می‌دهم او خیر خواه کشور و مردم بوده است.» چندی پیش حسین کمالی، رئیس خانه احزاب ایران در نامه‌ای به رئیس جمهور خواهان پیگیری و تلاش وی و رئیس قوه قضائیه برای آزادی زندانیان سیاسی شد. همچنین مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم خواستار آزادی زندانیان سیاسی و رفع حصر میرحسین موسوی شدند. جنگ ۱۲ روزه جامعه ایران را وارد فضای همبستگی کرد، شرایطی که می‌توان با عفو و آزادی زندانیان سیاسی به ادامه داشتنش امیدوار بود.
استفاده از استارلینک جرم است استفاده از استارلینک جرم است
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه گفت: اگر گزارشی درخصوص استفاده از استارلینک به دستگاه قضایی برسد حتما به وظیفه نظارتی خود عمل خواهد کرد.
مدعیان توپ طلای ۲۰۲۵ معرفی شدند مدعیان توپ طلای ۲۰۲۵ معرفی شدند
رتبه‌بندی مدعیان توپ طلای ۲۰۲۵ منتشر شد که عثمان دمبله در صدر قرار دارد. پس از او لامین یامال وینگر بارسلونا قرار دارد. رتبه سوم این رده‌بندی به ویتینیا هافبک خلاق پاری‌سن‌ژرمن اختصاص یافته است.
ثبت‌نام طرح ملی نوسازی موتورسیکلت‌های فرسوده از ۲۴ تیر ثبت‌نام طرح ملی نوسازی موتورسیکلت‌های فرسوده از ۲۴ تیر
ستاد نوسازی ناوگان حمل‌ونقل از آغاز ثبت‌نام طرح ملی نوسازی و جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده از تاریخ ۲۴ تیر ۱۴۰۴ خبر داد.
تصمیم سخت فیلیمو تصمیم سخت فیلیمو
پلت‌فرم نمایش خانگی فیلیمو در ماه‌های اخیر حاشیه‌های بزرگی را از سر گذرانده است. چندی پیش این پلت‌فرم به دلیل انتشار بدون مجوز سریال «تاسیان» ساخته تینا پاکروان تا توقیف پیش رفت و بعد از مدتی دوباره فعالیت‌هایش را شروع کرد.
خشم حمید استیلی از پرسپولیس خشم حمید استیلی از پرسپولیس
حمید استیلی، عضو کمیته فنی باشگاه پرسپولیس، با انتشار بیانیه‌ای از سمت خود در این باشگاه استعفا داد.
سرنوشت پرونده دره خرم‌آباد سرنوشت پرونده دره خرم‌آباد
پرونده «غار‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد» که پیش‌تر به دلیل فقدان اسناد کافی و مسائل مدیریتی از سوی ایکوموس رد شده بود، با اصلاح و حذف بخش‌هایی از آن رأی مثبت یونسکو را گرفت.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر