کد خبر: ۵۶۱۹۶
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۵

دانشمندان یک گروه خونی جدید کشف کرده‌اند

پس از ۵۰ سال رمز و راز دانشمندان بلاخره یک گروه خونی جدید را شناسایی کردند
دانشمندان یک گروه خونی جدید کشف کرده‌اند

مخاطب۲۴- کشف یک گروه خونی جدید و پاسخ دادن به رازی که دهه‌ها دانشمندان را درگیر خود کرده بود یک دستاورد مهم است که جان انسان‌های زیادی را نجات خواهدد داد.



هنگامی که در سال ۱۹۷۲ از یک زن باردار نمونه خون گرفته شد، پزشکان دریافتند که به طور مرموزی یک مولکول سطحی موجود در سایر گلبول‌های قرمز شناخته شده در آن زمان، در این زن وجود ندارد! غیبت عجیب این مولکول باعث شد محققان پس از ۵۰ سال یک سیستم گروه خونی جدیدی برای انسان توصیف کنند. لوئیز تیلی، هماتولوژیست سرویس بهداشت ملی بریتانیا، گفت: «این کشف نشان دهنده یک دستاورد بزرگ و اوج تلاش تیمی طولانی است تا در نهایت این سیستم گروه خونی جدید را ایجاد کنیم و بتوانیم بهترین مراقبت‌ها را به بیماران نادر، اما مهمی که این گروه خونی را دارند، ارائه کنیم.»



در حالی که همه ما بیشتر با سیستم گروه خونی آ ب او و فاکتور رزوس آشنا هستیم (قسمت مثبت یا منفی)، انسان‌ها در واقع سیستم‌های گروه خونی مختلفی دارند که بر اساس طیف گسترده‌ای از پروتئین‌ها و قند‌های سطح سلولی که خون ما را می‌پوشانند، دسته بندی می‌شوند. بدن ما از این مولکول‌های آنتی ژن، در میان اهداف دیگرشان، به عنوان نشانگر‌های شناسایی برای جداسازی «خود» از «غیر خود» بالقوه مضر استفاده می‌کند. اگر این نشانگر‌ها هنگام دریافت خون با هم مطابقت نداشته باشند، این روش نجات دهنده می‌تواند واکنش‌های شدیدی ایجاد کند یا حتی منجر به مرگ شود. اکثر گروه‌های خونی اصلی در اوایل قرن بیستم شناسایی شدند مانند سیستم خونی‌ای آر که برای اولین بار توسط محققان در سال ۲۰۲۲ توصیف شد و تنها بر تعداد کمی از افراد تأثیر می‌گذارد. این موضوع در مورد گروه خونی جدید نیز صادق است.



تیلی توضیح داد: «کار دشوار بود، زیرا موارد ژنتیکی بسیار نادر هستند. تحقیقات قبلی نشان داد که بیش از ۹۹.۹ درصد از مردم آنتی ژن AnWj را دارند که در خون بیمار ۱۹۷۲ وجود نداشت. این آنتی ژن روی پروتئین میلین و لنفوسیت زندگی می‌کند و به همیت دلیل محققان سیستم جدید توصیف شده را گروه خونی MAL نام گذاری کردند. هنگامی که فردی نسخه جهش یافته از هر دو نسخه ژن MAL خود را داشته باشد، در نهایت مانند بیمار باردار دارای گروه خونی AnWj منفی می‌شود. این گروه تحقیقاتی سه بیمار با گروه خونی نادر را که این جهش را نداشتند شناسایی کردند، که نشان می‌دهد گاهی اوقات اختلالات خونی نیز می‌تواند باعث سرکوب آنتی ژن شود.



تیم ساچوِل، زیست شناس سلولی دانشگاه غرب انگلستان، توضیح داد: "MAL یک پروتئین بسیار کوچک با برخی از خواص جالب است که شناسایی آن را دشوار می‌کند و به این معنی است که ما باید چندین خط تحقیقاتی را برای جمع آوری مدارک مورد نیاز برای ایجاد این سیستم گروه خونی دنبال کنیم.» برای تعیین اینکه آنها ژن صحیحی در دست دارند، پس از دهه‌ها تحقیق، این تیم ژن طبیعی MAL را در سلول‌های خونی که AnWj منفی بودند وارد کردند. اینکار به طور مؤثر آنتی ژن AnWj را به آن سلول‌ها رساند.



پروتئین MAL نقش حیاتی در پایدار نگه داشتن غشای سلولی و کمک به انتقال سلول دارد. علاوه بر این، تحقیقات قبلی نشان داد که AnWj در واقع در نوزادان تازه متولد شده وجود ندارد، اما بلافاصله پس از تولد ظاهر می‌شود. جالب اینجاست که تمام بیماران AnWj منفی که در این مطالعه شرکت کردند، جهش مشابهی داشتند. با این حال، هیچ ناهنجاری یا بیماری سلولی دیگری با این جهش مرتبط نبود. اکنون که محققان نشانگر‌های ژنتیکی پشت جهش MAL را شناسایی کرده‌اند، می‌توان بیماران را بررسی کرد که آیا گروه خونی MAL منفی آنها ارثی است یا به دلیل سرکوب است که می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل پزشکی زمینه‌ای دیگر باشد. ان تغییرات خونی نادر می‌تواند تأثیرات مخربی بر بیماران داشته باشد، بنابراین هرچه بیشتر آنها را درک کنیم، می‌توان جان‌های بیشتری را نجات داد

برچسب ها: گروه خون
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
طلسم شکنی شاهزاده ایرانی؟ طلسم شکنی شاهزاده ایرانی؟
سه‌شنبه شب و در هفته چهارم لیگ قهرمانان اروپا (UCL) تیم المپیاکوس یونان با ستاره ایرانی خود در برابر پی‌اس‌وی آیندهوون صف آرایی خواهد کرد. طارمی امیدوار است بتواند طلسم گل‌نزدن خود در این رقابت‌ها را بشکند.
رسانه عبری: جاسوسان اسرائیلی اطلاعات حساس به ایران منتقل کردند رسانه عبری: جاسوسان اسرائیلی اطلاعات حساس به ایران منتقل کردند
یک رسانه عبری اعلام کرد ۳۸ اسرائیلی که به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شده‌اند، اطلاعات بسیار حساس را به مقامات ایرانی منتقل کرده‌اند.
سفر مدیر اطلاعات ملی آمریکا به اسرائیل سفر مدیر اطلاعات ملی آمریکا به اسرائیل
مدیر اطلاعات ملی آمریکا به اسرائیل سفر و از مرکز هماهنگی آمریکایی در کریات جات بازدید کرد؛ او از امید و مشارکت چندملیتی برای تثبیت غزه سخن گفت.
بن‌سلمان به آمریکا می‌رود بن‌سلمان به آمریکا می‌رود
ولیعهد سعودی، محمد بن‌سلمان، ۱۸ نوامبر برای دیداری رسمی با دونالد ترامپ به کاخ سفید سفر می‌کند؛ تمرکز دیدار بر توافق ابراهیم و روابط دوجانبه است.
کیم درگذشت کیم درگذشت
«کیم یونگ نام»، رئیس سابق پارلمان کره شمالی و رئیس کشور پیشین این کشور، پس از بیش از ۲۰ سال خدمت، در سن ۹۷ سالگی درگذشت.
رئیس‌جمهور: باید نسبت به ارتقا کیفیت محصولات فناورانه اقدام کنیم رئیس‌جمهور: باید نسبت به ارتقا کیفیت محصولات فناورانه اقدام کنیم
مسعود پزشکیان در بازدید از نمایشگاه فناوری‌های نوین تأکید کرد که محصولات دانش‌بنیان باید با کیفیت بالا تولید، صادر و برای خدمت‌رسانی به مناطق محروم به کار گرفته شوند.
یوتیوب در دانشگاه تهران رفع فیلتر شد یوتیوب در دانشگاه تهران رفع فیلتر شد
دانشگاه تهران اعلام کرد که دسترسی به یوتیوب از طریق اینترنت داخلی این دانشگاه برای دانشجویان رفع فیلتر شده و استفاده آموزشی و پژوهشی تسهیل شد.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر