کد خبر: ۵۶۱۱۴
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۸

چرا ترامپ به سوالی که درباره ایران بود پاسخ نداد؟

ترامپ، رئیس جمهور منتخب امریکا در جواب خبرنگاری که پرسید: «[در مورد]حمله پیشگیرانه ایالات متحده به ایران. شما گفتید نمی‌خواهید به آن پاسخ دهید» بیان کرد: «من درباره آن صحبت نمی‌کنم. این یک استراتژی نظامی است.»
چرا ترامپ به سوالی که درباره ایران بود پاسخ نداد؟

مخاطب۲۴- دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در نشست خبری خود قبل از مراسم تحلیف برای آغاز دور دوم ریاست جمهوری از پاسخ به سوالی درباره ایران خودداری کرد.



دونالد ترامپ رئیس جمهور بعدی آمریکا که در ۲۰ ژانویه سوگند یاد می‌کند، در نشست خبری روز سه شنبه به وقت محلی با خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگاری که از او درباره احتمال اقدام نظامی علیه ایران سوال کرد، گفت که به هیچ سوالی در خصوص راهبرد‌ها و استراتژی نظامی پاسخ نخواهد داد.



رئیس جمهور منتخب آمریکا درباره دلیل خودداری خود از پاسخ دادن به سوالی درباره حمله پیشگیرانه به ایران گفت: «من در مورد آن صحبت نمی‌کنم، این یک استراتژی نظامی است.»


خبرنگار بر سوال خود اصرار کرد که ترامپ پاسخ داد: «خب، نه واقعا. فقط یک فرد احمق به آن پاسخ می‌دهد. این یک استراتژی نظامی است و من به سوالات شما در مورد استراتژی نظامی پاسخ نمی‌دهم.»

بیشتر بخوانید

روز گذشته، یک رسانه آمریکایی به نقل از یک مقام اروپایی و دو منبع مطلع اعلام کرد که مقامات اروپایی در پی توافق جدیدی با ایران هستند که به وضعیت فعلی برنامه هسته‌ای تهران بپردازد.



تارنمای آکسیوس اعلام کرد: مقامات ارشد سه کشور اروپایی (فرانسه، آلمان وانگلیس) و ایران در اواخر نوامبر در ژنو با یکدیگر دیدار کردند تا درباره احتمال از سرگیری مذاکرات هسته‌ای گفت‌و‌گو کنند. یک مقام اروپایی و دو منبع دیگر مطلع از این نشست به آکسیوس گفتند، مقامات اروپایی تصریح کردند که توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ دیگر اعتبار ندارد و توافق جدید باید به وضعیت فعلی برنامه هسته‌ای ایران بپردازد.



آکسیوس ادامه داد: آنها همچنین هشدار دادند که اگر توافقی تا تابستان بدست نیاید، تحریم‌ها بر اساس "مکانیسم ماشه" را آغاز خواهند کرد. ایرانی‌ها از سوی دیگر اعلام کردند که در چنین وضعیتی، ایران از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خارج خواهد شد و به تمامی بازرسی‌ها و نظارت‌های سازمان ملل بر تاسیسات هسته‌ای خود پایان خواهد داد.



یکی دیگر از نشست‌های کشور‌های اروپایی و ایران برای ۱۳ ژانویه برنامه ریزی شده است. عباس عراقچی وزیر خارجه ایران هفته گذشته گفت: «۲۰۲۵ سال مهمی در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران خواهد بود.»



آکسیوس تصریح کرد: ترامپ با گزینه‌های کمتری برای مهار یا نابودی برنامه هسته‌ای ایران نسبت به آنچه در سال ۲۰۱۷ در اختیار داشت مواجه است و زمان کمتری برای تصمیم گیری در این زمینه خواهد داشت.



تارنمای آکسیوس در مطلبی با عنوان «ایران ۲۰۲۵: بحران هسته‌ای در انتظار ترامپ است»، در ادامه هراس کشور‌های غربی و واشنگتن از پیشرفت‌های برنامه هسته‌ای ایران در پی بد عهدی اروپایی‌ها و نقض برجام از سوی ترامپ در دور اول ریاست جمهوری اش، نوشت: پیشرفت‌های اخیر هسته‌ای ایران دونالد ترامپ رییس جمهور منتخب آمریکا را با تصمیم گیری‌های مهمی مواجه خواهد ساخت: خنثی کردند تهدید از طریق مذاکره و یا فشار.



این رسانه آمریکایی افزود: تصمیم ترامپ در سال ۲۰۱۸ برای خروج از توافق هسته‌ای دوران باراک اوباما، تهران را بر آن داشت تا برنامه هسته‌ای خود را تسریع بخشد، به طوری که اکنون عملاً در "آستانه هسته‌ای شدن" قرار گرفته است.



این رسانه آمریکایی مدعی شد: مقامات و دیپلمات‌های آمریکا، اتحادیه اروپا و اسرائیل به آکسیوس گفتند که انتظار دارند ترامپ در سال ۲۰۲۵ با بحران ایران مواجه شود.



ترامپ و مشاورانش قصد دارند به سرعت به کارزار «فشار حداکثری» که بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ علیه ایران انجام دادند، بازگردند.



آکسیوس با اذعان به پیشرفت‌های برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد: چند تن از مشاوران ترامپ به طور خصوصی اذعان کرده‌اند که برنامه هسته‌ای ایران در حال حاضر آنقدر پیش رفته که ممکن است این رویکرد دیگر موثر نباشد.



آکسیوس اضافه کرد: به رغم همه بحران‌های موجود در دستور کار جهانی، یک مقام ارشد که دو هفته پیش در نشست مجازی کشور‌های گروه ۷ شرکت کرده بود، به اکسیوس گفت که نتیجه این نشست این بود که که ایران اولین موضوعی است که باید در سال ۲۰۲۵ به آن رسیدگی کرد. این مقام افزود: «همه توافق کردند که باید کاری انجام دهیم وگرنه بحران بزرگی پیش خواهد آمد.»



این رسانه آمریکایی ادامه داد: این نه تنها به این دلیل است که ایران زمان گریز هسته‌ای خود را به چند روز کاهش داده، بلکه به این دلیل است که توانایی قدرت‌های غربی برای «بازگشت» تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران تحت توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ در اکتبر به پایان می‌رسد. این بدان معناست که آمریکا و متحدان اروپایی آن بخش عمده‌ای از اهرم‌های اقتصادی خود را بر ایران از دست خواهند داد و این شرایط به تلاش‌های دیپلماتیک در نیمه اول سال فوریت می‌بخشد.



به گزارش ایرنا، پس از امضای توافق برجام، در حالی که ایران با وجود بدعهدی دولت وقت آمریکا به طور کامل به این توافق پایبند بود و گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کاملا به پایبندی ایران اذعان داشت، اما در سال ۲۰۱۸ و پس از پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دولت وی به طور یک‌جانبه از برجام خارج شد و تحریم‌ها علیه ایران را دوباره اعمال کرد.



ترامپ ادعا کرد که توافق به اندازه کافی محدودکننده نیست و به ایران اجازه می‌دهد که در بلندمدت برنامه هسته‌ای خود را گسترش دهد. پس از خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای در مه ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷)، ایران ابتدا به‌طور کامل به تعهدات خود پایبند بود. اما در واکنش به نقض برجام توسط آمریکا و عدم اجرای تعهدات طرف‌های باقی‌مانده، ایران یک سال بعد (اردیبهشت ۱۳۹۸) که سازوکار‌های مالی تروئیکای اروپا برای دور زدن تحریم‌ها را ناکارامد دید، گام‌های تدریجی کاهش تعهدات خود را برداشت.

برچسب ها: دونالد ترامپ
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»