کد خبر: ۵۵۹۹۷
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵

ایران سومین کشور جهان در محدودیت‌های اینترنتی شده است!

ایران با امتیاز ۱۹، بعد از چین و میانمار، در جایگاه سومین کشور جهان با بیشترین محدودیت اینترنت قرار دارد. ایران در میان کشور‌های منطقه خاورمیانه هم در پایین‌ترین جایگاه از نظر آزادی اینترنت قرار دارد.
ایران سومین کشور جهان در محدودیت‌های اینترنتی شده است!

مخاطب۲۴- اگرچه در دنیای امروز آزادی واژه‌ای مهجور و مستور است، اما انسان امروز امیدوار بود که جهان اینترنت معنای تازه‌ای به آن ببخشد. با این همه، اما به نظر می‌رسد که همچنان راه آزادی از پیچ‌وخم‌های متعددی می‌گذرد و حتی گستره اینترنت هم از آن مستثنی نیست؛ تا جایی که بر اساس آخرین بررسی‌های انجام شده، آزادی اینترنت در سراسر جهان برای چهاردهمین سال متوالی کاهش یافته است. 


بیشتر بخوانید

موضوع وقتی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که همین آمار نشان می‌دهد که حمایت از حقوق بشر در فضای آنلاین هم رو به افول است. این آمار محصول تحقیقات و بررسی‌های سالانه موسسه غیرانتفاعی و مستقل خانه آزادی (Freedom House) است که هر سال در قالب گزارشی تحت عنوان آزادی اینترنت (Freedom On The Net) در زمینه آزادی اینترنت منتشر می‌شود.

این پروژه به‌طور کلی شامل تحقیقات و تحلیل‌های نوآورانه، حمایت‌های مبتنی بر واقعیت و توانمندسازی در سطح بومی و محلی است. نقطه عطف تحلیل‌های گزارش سالانه آزادی در اینترنت در ارزیابی رتبه‌بندی‌شده آزادی آنلاین به تفکیک کشورها، نمای کلی جهانی از آخرین تحولات و همچنین گزارش‌های عمیق برای کشور‌های مختلف است.

 ایران سومین کشور جهان در محدودیت‌های اینترنتی شده است!

تهدید آزادی

گزارش سالانه آزادی اینترنت در سال ۲۰۲۴ بر اساس ارزیابی‌های مختلف از ۸۶.۷ درصد جمعیت کاربران اینترنت جهان آماده شده است. این گزارش نشان می‌دهد که از میان کل کشور‌های جهان تنها ۱۳ درصد مورد ارزیابی قرار نگرفته‌اند و از بقیه کشور‌ها تنها ۱۷ درصد آزادی اینترنت را تجربه می‌کنند، ۳۵ درصد دسترسی نسبتا آزادی به اینترنت دارند و ۳۵ درصد محدودیت جدی را از سر می‌گذرانند. بر اساس این آمار، بیش از ۵ میلیارد نفر در سراسر جهان به اینترنت دسترسی دارند و یافته‌های موسسه آزادی تاکید می‌کند که ۷۹ درصد مردم جهان در کشور‌هایی زندگی می‌کنند که در آنها افراد به دلیل انتشار محتوای سیاسی، اجتماعی یا مذهبی دستگیر و زندانی می‌شوند.



۶۷ درصد از مردم جهان در کشور‌هایی زندگی می‌کنند که در آنها از ماه ژوئن سال ۲۰۲۳ به بعد افراد به خاطر فعالیت‌های آنلاین‌شان مورد حمله قرار می‌گیرند یا حتی کشته می‌شوند. ۶۶ درصد از مردم جهان در کشور‌هایی زندگی می‌کنند که در آنها مقامات حکومتی حامیان‌شان را استخدام می‌کنند تا با انتشار نظر‌های خود در شبکه‌های اجتماعی (کامنت گذاشتن) بحث‌ها و گفت‌و‌گو‌های آنلاین را جهت‌دهی و اداره کنند.



۶۵ درصد از مردم جهان در کشور‌هایی زندگی می‌کنند که در آنها وب‌سایت‌های میزبان محتوای سیاسی، اجتماعی یا مذهبی مسدود می‌شوند. ۵۲ درصد از مردم جهان در کشور‌هایی زندگی می‌کنند که در آنها دسترسی به پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی به‌طور موقت یا دائمی محدود می‌شود و در نهایت ۴۸ درصد از مردم جهان در کشور‌هایی زندگی می‌کنند که در آنها مقامات حکومت اغلب به دلایل سیاسی شبکه‌های اینترنت و موبایل را قطع می‌کنند



در سه‌چهارم کشور‌هایی که در گزارش آزادی اینترنت بررسی شده‌اند، کاربران اینترنت به دلیل انتشار اظهارات غیرخشونت‌آمیز بازداشت شده‌اند که گاهی به احکام سختگیرانه زندان بیش از ۱۰ سال هم منجر شده است. دست‌کم در ۴۳ کشور که رکوردی بی‌سابقه است، افراد به دلیل فعالیت‌های آنلاین خود مورد حمله فیزیکی قرار گرفتند یا به قتل رسیدند. امروزه قطع اینترنت و سرکوب آزادی‌بیان آنلاین شرایط زندگی روزمره مردم سراسر جهان را سخت‌تر و تهدیدآمیز کرده است.

ایران سومین کشور جهان در محدودیت‌های اینترنتی شده است!

محدودترین کشور خاورمیانه

گزارش آزادی اینترنت در سال ۲۰۲۴ به بررسی میزان آزادی افراد در اینترنت پرداخته و به این ترتیب کشور‌های جهان را بین صفر (کمترین آزادی) تا صد (بیشترین آزادی) امتیازدهی کرده است. با این اوصاف کشور‌هایی که امتیاز ۷۰ یا بالاتر گرفته‌اند در دسته کشور‌های آزاد از نظر دسترسی به اینترنت و آزادی‌بیان آنلاین قرار دارند، کشور‌هایی که امتیاز ۴۰ تا ۶۹ گرفته‌اند در دسته کشور‌هایی با آزادی نسبی در این زمینه و کشور‌هایی با امتیاز ۳۹ و پایین‌تر در دسته کشور‌های محدود قرار دارند.



به‌طور کلی از میان ۷۲ کشور مورد بررسی، ۱۹ کشور آزاد، ۳۲ کشور نسبتا آزاد و ۲۱ کشور محدود بوده‌اند. در میان کشور‌های جهان همچنان چین عنوان بدترین محیط برای آزادی اینترنت در سال ۲۰۲۴ را با میانمار به اشتراک گذاشت و هر دو امتیاز ۹ را گرفتند؛ کشوری که یک سیستم سانسور جدید و محدودیت‌های شدیدی را بر وی‌پی‌ان‌ها اعمال کرد.



در مقابل ایسلند همچنان آزادترین محیط آنلاین را حفظ کرد. قرقیزستان بیشترین افت امتیاز را در این سال تجربه کرد، زیرا رئیس‌جمهور سادیر جباروف تلاش‌های خود را برای سرکوب رسانه‌های دیجیتال و فعالیت‌های آنلاین افزایش داد و در مقابل، زامبیا بیشترین بهبود در امتیاز را به دست آورد.



ایران، اما با امتیاز ۱۹، بعد از چین و میانمار، در جایگاه سومین کشور جهان با بیشترین محدودیت اینترنت قرار دارد. ایران در میان کشور‌های منطقه خاورمیانه هم در پایین‌ترین جایگاه از نظر آزادی اینترنت قرار دارد؛ جایی که عربستان سعودی با امتیاز ۲۵، بحرین با امتیاز ۲۸ و امارات با امتیاز ۳۰ به عنوان بدترین کشور‌های خاورمیانه از نظر آزادی اینترنت هم بالاتر از آن هستند. در این بررسی‌ها عراق با امتیاز ۴۰، اردن با امتیاز ۴۷ و لبنان با امتیاز ۵۰ دیگر کشور‌های خاورمیانه هستند که در دسته کشور‌های با آزادی نسبی در اینترنت قرار گرفته‌اند.

برچسب ها: اینترنت
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر