کد خبر: ۵۵۴۰۰
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴

گوگل پلی کدام برنامه های ایرانی را حذف کرد؟

پس از مدت‌ها محدودیت و چالش‌های مختلف، گوگل‌پلی، بزرگترین بازار اپلیکیشن‌های سیستم‌عامل اندروید، دوباره در ایران در دسترس قرار گرفت. اما این تغییر، با توجه به تاریخچه پیچیده و تحریم‌های متعدد، نشان‌دهنده یک گام برای رفع موانع دیجیتال در کشور است.
گوگل پلی کدام برنامه های ایرانی را حذف کرد؟

مخاطب ۲۴- گوگل پلی، بزرگترین و معتبرترین بازار اپلیکیشن‌های سیستم عامل اندروید، پس از مدت‌ها فیلتر شدن در ایران، اکنون دوباره در دسترس کاربران قرار گرفته است. این پلتفرم، به عنوان مهم‌ترین و امن‌ترین راه برای دانلود و نصب نرم‌افزار‌های اندرویدی، نقش حیاتی در توزیع اپلیکیشن‌ها ایفا می‌کند.

 

گوگل‌پلی چیست؟

به گزارش تابناک به نقل از خبرگزاری دانشجو، گوگل‌پلی، یا همان پلی‌استور، سرویس توزیع دیجیتال شرکت گوگل است که به عنوان بازار اصلی اپلیکیشن‌ها در قلب سیستم‌عامل اندروید و توزیع‌های آن قرار دارد. این پلتفرم به کاربران این امکان را می‌دهد تا به راحتی به اپلیکیشن‌های رایگان و پولی در سیستم‌عامل اندروید دسترسی داشته باشند.

بیشتر بخوانید

تاریخچه گوگل‌پلی: از اندروید مارکت تا پلی‌استور

داستان گوگل‌پلی از زمانی آغاز شد که دنیای تلفن‌های هوشمند شاهد رونق ساخت و عرضه انواع اپلیکیشن‌ها از جمله بازی‌های ویدیویی و نرم‌افزارهای کاربردی بود. در آن زمان، اندروید و iOS به عنوان بزرگترین سیستم‌عامل‌های موبایل، نیاز به یک مرکز دیجیتال برای عرضه این اپلیکیشن‌ها داشتند. اپل این نیاز را با «اپ‌استور» پاسخ داد و گوگل با راه‌اندازی «اندروید مارکت» به رقابت پرداخت. این مارکت در نهایت با پیوستن به سرویس‌های گوگل مانند گوگل‌موزیک و گوگل‌بوکز به «گوگل‌پلی» و «پلی‌استور» تبدیل شد.

 

گوگل‌پلی و چالش‌های آن در ایران

تا سال ۱۳۹۲، دسترسی به گوگل‌پلی در ایران محدود بود و کاربران ایرانی برای دانلود از این بازار دیجیتال مجبور به دور زدن تحریم‌ها می‌شدند. اما در سال ۲۰۱۴، پس از اعلام گوگل مبنی بر امکان دسترسی به اپلیکیشن‌های رایگان برای توسعه‌دهندگان ایرانی، تحریم گوگل‌پلی در ایران برداشته شد.

 

با این حال، فعالیت گوگل‌پلی در ایران همواره با چالش‌های زیادی مواجه بوده است. در سال‌های اخیر، به ویژه با توجه به فیلترینگ، گوگل‌پلی بارها با حذف اپلیکیشن‌های ایرانی و محدودیت‌هایی در دسترسی به برخی خدمات روبه‌رو شد. به عنوان مثال، در آبان ۱۴۰۱، اپلیکیشن‌های معروف ایرانی مانند اسنپ، تپسی، بله، آی‌گپ و سروش از گوگل‌پلی حذف شدند. یکی از جنجالی‌ترین اقدامات گوگل، جلوگیری از عرضه اپلیکیشن روبیکا بود که به دلیل نگرانی‌های امنیتی و جاسوسی اطلاعات کاربران اعلام شد.

 


رفع فیلتر گوگل‌پلی در ایران: گام بزرگ به سوی آینده

پس از مدت‌ها بحث و جدل، در نهایت در دی ماه ۱۴۰۳، با اعلام وزیر ارتباطات وقت، گوگل‌پلی در ایران رفع فیلتر شد. این اقدام به معنای بازگشت بزرگ‌ترین بازار اپلیکیشن‌های اندروید به کاربران ایرانی است و امیدهایی برای بهبود دسترسی به خدمات دیجیتال ایجاد می‌کند.

 

اگرچه این اتفاق خوشایند است، اما همچنان برخی از چالش‌ها، از جمله پابرجا بودن تحریم‌ها و عدم دسترسی به برخی اپلیکیشن‌ها، وجود دارد. وزیر ارتباطات نیز تاکید کرده است که فیلترینگ برخی دیگر از پلتفرم‌ها مانند شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها همچنان ادامه دارد، اما در مورد خدماتی مانند گوگل‌پلی، به نظر می‌رسد که تغییرات جدیدی در حال وقوع است.

 
برچسب ها: گوگل پلی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیوگرافی و علت فوت عنایت بخشی بازیگر سینما و تلویزیون بیوگرافی و علت فوت عنایت بخشی بازیگر سینما و تلویزیون
عنایت بخشی، ‌ بازیگر قدیمی سینما، تئاتر و تلویزیون در ۸۰ سالگی از دنیا رفت. این بازیگر پیشکسوت که از حدود دو ماه قبل در بیمارستان بستری بود، در ساعات اولیه صبح امروز، یکشنبه ۲۶ بهمن‌ماه از دنیا رفته است.
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
برگزیده
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
صفحه خبر بالای تصاویر