کد خبر: ۵۴۹۸۲
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵

آیا بیماران پیوند عضو شخصیت و خاطرات اهداکنندگان را ارث می‌برند؟

گزارش شده است که بسیاری از بیماران پیوند عضو مشاهداتی از تغییرات ناگهانی در ترجیحات غذایی، انتخاب موسیقی و حتی گرایش شخصی خود گزارش کرده‌اند.
آیا بیماران پیوند عضو شخصیت و خاطرات اهداکنندگان را ارث می‌برند؟

مخاطب24- گزارش شده است که بسیاری از بیماران پیوند عضو، مشاهداتی از تغییرات ناگهانی در ترجیحات غذایی، انتخاب موسیقی و حتی گرایش‌های خود گزارش کرده‌اند. این پدیده بیشتر در بین گیرندگان پیوند قلب دیده می‌شود؛ اما کسانی که پیوند کلیه، ریه و حتی صورت انجام داده‌اند نیز متوجه این تغییرات شده‌اند.

 

این پدیده سؤالاتی را در میان کارشناسان در مورد این که آیا پیوند منجر به انتقال خاطرات اهداکننده می‌شود، ایجاد کرده است. در برخی موارد، دریافت کنندگان سرگرمی‌ها و ترجیحات خود اهداکنندگان را منعکس می‌کنند.

 

در مطالعه اخیر که چندی پیش منتشر شد؛ محققان به پرونده پسر ۹ ساله‌ای اشاره کردند که از دختر ۳ ساله‌ای که در استخر خانواده خود غرق شده بود، قلب دریافت کرد. اگرچه پسر نمی‌دانست اهدا کننده چگونه مرده است، مادرش گزارش داد که او به شدت از آب می‌ترسد.

 

در موردی دیگر، یک استاد دانشگاه که قلب یک افسر پلیس را دریافت کرده بود که به صورتش گلوله خورده بود، در مقابل چشمانش برق‌هایی از نور دید و گفت:« صورتم خیلی خیلی داغ می‌شود. در واقع دارد می‌سوزد. »

بیشتر بخوانید

تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که ارتباطی بین قلب و مغز وجود دارد؛ زیرا قلب نورون‌ها و سلول‌های مشابه را با مغز به اشتراک می‌گذارد. پیوند همچنین ممکن است باعث تغییر بیان ژن شود که منجر به تغییر در ویژگی‌ها و خصوصیت‌های شخصیتی شود.

 

محققان در بررسی سال ۲۰۲۴ نوشتند:« شواهد در حال ظهور نشان می‌دهند که پیوند قلب ممکن است شامل انتقال ویژگی‌های شخصیتی و خاطرات اهداکننده به گیرنده باشد و مفاهیم سنتی در مورد حافظه و هویت را به چالش بکشد.»

 

این تیم پیشنهاد کرد که این تغییرات ممکن است نتیجه انتقال حافظه سلولی باشد، به این معنی که سلول‌های منفرد ممکن است قادر به تشکیل خاطرات باشند؛ اما مکانیسم دقیق این پدیده نامشخص است.

 

علاوه بر تغییرات روانی، بسیاری از کارشناسان معتقدند که این شرایط ممکن است تصادفی یا پاسخی روانی به استرس ناشی از جراحی بزرگ و بیماری قلبی کشنده باشد. به عنوان مثال، کارشناسان دانشگاه مک گیل در کانادا خاطرنشان کردند که دارو‌های سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مصرف‌شده توسط گیرندگان عضو، ممکن است منجر به افزایش اشتها شود که می‌تواند ترجیحات غذایی آن‌ها را تغییر دهد.

 

مطالعات دیگر نشان می‌دهند که گیرندگان ممکن است با نگرانی در مورد احتمال به ارث بردن رفتار‌ها یا ویژگی‌های شخصیتی اهداکننده که می‌تواند منجر به تغییرات رفتاری شود، وارد عمل جراحی شوند. استرس جراحی نجات دهنده نیز می‌تواند باعث شود که بیماران دیدگاه خود را در مورد جنبه‌های زندگی خود مانند روابط شخصی تغییر دهند.

 

کارشناسان هشدار دادند که تحقیقات بیشتری برای درک رابطه بین پیوند قلب و حافظه ضروری است. آن‌ها نوشتند:« ما به تحقیقات بین رشته‌ای بیشتری برای درک پیچیدگی‌های انتقال حافظه، انعطاف پذیری عصبی، یکپارچگی اندام ها، کمک به بینش‌هایی در مورد علوم اعصاب و هویت انسانی نیاز داریم.

 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
گرگ پارسی سر تمرین فجر گرگ پارسی سر تمرین فجر
هادی چوپان، گرگ پارسی و قهرمان مستر المپیا، اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل باشگاه در تمرین فجرشهید سپاسی حضور یافتند و دیدار صمیمانه‌ای با بازیکنان و کادرفنی تیم داشتند.
علیرضا جهانبخش، مسن‌ترین فرد باشگاه جدیدش! علیرضا جهانبخش، مسن‌ترین فرد باشگاه جدیدش!
علیرضا جهانبخش پس از سال‌ها در لیگ‌های هلند و انگلیس، این‌بار با انگیزه‌ای تازه به دندر بلژیک رفته تا نقشی کلیدی در خروج این تیم از بحران ایفا کند.
دیدار قالیباف با کفیل رئیس جمهور پاکستان دیدار قالیباف با کفیل رئیس جمهور پاکستان
محمدباقر قالیباف در دومین روز سفر رسمی به اسلام‌آباد با سید یوسف‌رضا گیلانی، کفیل رئیس‌جمهور و رئیس سنای پاکستان دیدار کرد و درباره همکاری‌های دوجانبه گفت‌و‌گو شد.
پزشکیان وارد سنندج شد پزشکیان وارد سنندج شد
رئیس‌جمهور صبح امروز برای شرکت در مجموعه‌ای از برنامه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و همچنین افتتاح وبیناری پروژه‌های عمرانی وارد سنندج شد.
فردا آخرین مهلت ثبت نام در آزمون دکتری فردا آخرین مهلت ثبت نام در آزمون دکتری
سازمان سنجش اعلام کرد فردا آخرین فرصت نام‌نویسی در آزمون دکتری تخصصی نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۵ است و داوطلبان باید در مهلت مقرر فرآیند ثبت‌نام را تکمیل کنند.
ترامپ:‌ای کاش وزرایم مثل وزرای رئیس جمهور چین از من می‌ترسیدند! ترامپ:‌ای کاش وزرایم مثل وزرای رئیس جمهور چین از من می‌ترسیدند!
دونالد ترامپ در نشست با سناتور‌های آمریکایی گفت رفتار اعضای هیئت همراه رئیس‌جمهور چین او را شگفت‌زده کرده و آرزو کرده است کابینه خودش نیز همان‌گونه از او «می‌ترسیدند».
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر