مخاطب۲۴- دانشمندان مرگ را فرایندی غیرقابلبرگشت میدانند. بااینحال اقداماتی مانند اهدای عضو نشان میدهد چگونه اندامها، بافتها و سلولها میتوانند حتی پس از مرگ ارگانیسم به عملکرد خود ادامه دهند. این امر باعث شده محققان به این سؤال برسند: «چه مکانیسمهایی به سلولهای خاص اجازه میدهند پس از مرگ ارگانیسم به کار خود ادامه دهند؟» به گفته محققان دانشگاه واشنگتن، این سلولها در وضعیت سوم قرار میگیرند که نه مرگ است و نه زندگی.
محققان در پژوهش خود توضیح میدهند که چگونه سلولهای خاصی، وقتی به آنها مواد مغذی، اکسیژن و دیگر مواد داده میشود، توانایی تبدیلشدن به ارگانیسمهای چندسلولی با عملکردهای جدید پس از مرگ را دارند.
محققان دریافتهاند سلولهای ریه انسان میتوانند خود به ارگانیسمهای چندسلولی دیگری تبدیل شوند و به اطراف حرکت کنند. این ارگانیسمها نهتنها میتوانند در اطراف خود حرکت کنند، بلکه میتوانند هم خود هم سلولهای عصبی آسیبدیده را که نزدیک آن قرار گرفتهاند، ترمیم کنند.
درمجموع، یافتههای جدید انعطافپذیری ذاتی سیستمهای سلولی را نشان میدهد و این ایده را زیر سؤال میبرد که سلولها و موجودات فقط به روشهای ازپیشتعیینشده میتوانند تکامل بیابند. وضعیت سوم نشان میدهد مرگ ارگانیسم ممکن است نقش مهمی در چگونگی تغییر حیات طی زمان داشته باشد.