کد خبر: ۵۴۶۱۲
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۲

ظریف علت سقوط حکومت اسد را بیان کرد

معاون راهبردی رئیس‌جمهوری علت سقوط حکومت بشار اسد در سوریه را ناشی از غرور وی از پیروزی بر مسلحان و کوتاهی از تبدیل پیروزی نظامی به یک توافق سیاسی برد-برد و ایجاد حکومت فراگیر دانست.
ظریف علت سقوط حکومت اسد را بیان کرد

مخاطب ۲۴- محمدجواد ظریف در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت:

«عصر دیروز مصاحبه نسبتا مفصلی داشتم که در آن دیدگاه‌های شخصی خودم را پیرامون اوضاع سوریه، قدرت منطقه‌ای ایران، وفاق، دستاورد‌های دکتر پزشکیان بزرگوار و وضعیت خودم بیان کردم. این دیدگاه‌ها شخصی است.

بیشتر بخوانید

محور‌های مهم:

۱- ایران کشور نیرومندی است که توانسته به دنیا ثابت کند که می‌تواند از خود دفاع کند.

۲- این دستاورد بزرگ هزینه‌های سنگینی داشته که بی‌گمان همه آن ضروری نبوده و می‌شد با هزینه کمتری بدست بیاید. ولی این نقد، نباید ما را از اهمیت دستاورد بزرگ حفظ تمامیت ارضی ایران برای اولین‌بار در طول بیش از دو قرن غافل کند.

۳- امروز نوبت ساختن بر روی این دستاورد و برداشتن گام به پیش است. ما دیگر نیازی به نگرش تهدیدمحور نداریم و باید با هوشیاری نسبت با چالش‌ها، با نگاهی فرصت‌محور به مردم خود، ایرانیان خارج از کشور، منطقه و جهان، گام‌های بعدی را با خودباوری برای توسعه، رفاه و همکاری منطقه‌ای و جهانی برداریم.

۴- کسانی که تصور می‌کنند با سقوط اسد ایران ضعیف شده است، بر این پیش فرض غلط تکیه می‌کنند که مقاومت نیروی نیابتی ایران است.

۵- مقاومت نه به وسیله ایران ایجاد شده و نه تداوم آن وابسته به ایران است. دلیل مقاومت اشغال و آپارتاید اسرائیل است. مقاومت در برابر اشغال قبل از انقلاب وجود داشته است. ایران از این حرکت خودجوش مردمی حمایت می‌کند.

۶- تاریخ نشان می‌دهد که مقاومت هیچگاه به عنوان نیروی نیابتی برای اهداف ایران و از سوی ایران اقدامی انجام نداده، بلکه اهداف ملی خود را دنبال کرده است. به عنوان دو نمونه از ده‌ها نمونه تاریخی، عملیات ۷ اکتبر بدون اطلاع ایران انجام شد و وعده صادق یک و دو از خاک ایران انجام شد و نه توسط مقاومت.

۷- علت سقوط اسد غرور وی از پیروزی بر مسلحین و کوتاهی از تبدیل پیروزی نظامی به یک توافق سیاسی برد برد و ایجاد حکومت فراگیر بود. ولی سرعت سقوط برای هیچ‌کس قابل پیش‌بینی نبود.

۸- پیروزی‌های نظامی مقطعی است و تاریخ نشان می‌دهد که اگر به توافق سیاسی برد برد نینجامد، می‌تواند آغازی برای شکست باشد. نمونه قره‌باغ مثال خوبی برای نمایاندن این واقعیت است.

۹- شرایط سوریه کنونی ناپایدار و سیال است و تنها ایجاد یک دولت فراگیر که به همه مردم سوریه و مقدسات آنها احترام بگذارد می‌تواند به آرامش بیانجامد.

۱۰- خطر داعش و تروریسم خطری است که هنوز وجود دارد و همه باید نسبت به آن حساس و هماهنگ باشند.

۱۱- دکتر پزشکیان به وعده‌های خود در مورد فیلترینگ و حقوق بانوان پایبند است و با روش خود برای تحقق آن تلاش می‌کند.

۱۲- وفاق تنها به معنی ایجاد همدلی در درون حاکمیت نیست، بلکه به معنی شنیدن صدای مردم است، شامل کسانی که در انتخابات شرکت نکردند...

تقاضا می‌کنم به تیتر‌های گمراه‌کننده توجه نکنید. سپاسگزارم.»

برچسب ها: محمد جواد ظریف
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
شکست اجلاس آلاسکا: آیا دیپلماسی ترامپ-پوتین به بن‌بست رسید؟ شکست اجلاس آلاسکا: آیا دیپلماسی ترامپ-پوتین به بن‌بست رسید؟
اجلاس آلاسکا با دبدار ترامپ-پوتین بدون توافق بر سر آتش‌بس جنگ اوکراین پایان یافت و ترامپ از دیدار با زلنسکی خبر داد. این شکست، جنگ را طولانی‌تر می‌کند، روابط آمریکا-روسیه را تیره‌تر می‌سازد و جهان را در برابر افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی آسیب‌پذیر می‌کند. آیا این پایان امید‌ها برای صلح است؟
نبرد نفتی آمریکا و هند: تحریم یا سقوط اتحاد؟ نبرد نفتی آمریکا و هند: تحریم یا سقوط اتحاد؟
ترامپ هند را با تعرفه‌های ۵۰ درصدی بر سر خرید نفت روسیه تنبیه کرد و تهدید به تحریم‌های ثانویه کرد. نبرد نفتی آمریکا و هند، امنیت انرژی هند را تهدید می‌کند، بازار جهانی نفت را متلاطم می‌سازد و روابط استراتژیک دوجانبه را به چالش می‌کشد، در حالی که چین بدون مجازات مشابهی عمل می‌کند. آیا این پایان اتحاد هند-آمریکا است؟
مذاکره مستقیم ایران و آمریکا، کلید توقف مکانیزم ماشه مذاکره مستقیم ایران و آمریکا، کلید توقف مکانیزم ماشه
عبدالرضا فرجی‌راد، استاد ژئوپلتیک، معتقد است مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا بهترین راه برای جلوگیری از فعال شدن مکانیزم ماشه و حل مسائل هسته‌ای است.
ترامپ پس از دیدار با پوتین: گفت‌وگویی سازنده داشتیم ترامپ پس از دیدار با پوتین: گفت‌وگویی سازنده داشتیم
رئیس‌جمهوری آمریکا دیدار خود با ولادیمیر پوتین درباره جنگ اوکراین را «بسیار سازنده» توصیف کرد و از توافق‌های متعدد، اما باقی ماندن اختلافات مهم خبر داد.
گزارش‌ها از همکاری موشکی ایران و چین پس از جنگ ۱۲ روزه گزارش‌ها از همکاری موشکی ایران و چین پس از جنگ ۱۲ روزه
رسانه‌های اسرائیلی مدعی‌اند چین در بازسازی توان موشکی ایران پس از جنگ ۱۲ روزه با تل‌آویو نقش داشته و این همکاری نظامی را چالش امنیتی جدی می‌دانند.
ادعای جنجالی ترامپ درباره قول چین در مورد تایوان ادعای جنجالی ترامپ درباره قول چین در مورد تایوان
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در اظهاراتی مدعی شد که شی جین‌پینگ، رهبر چین، به او اطمینان داده تا زمانی که او در قدرت است، چین به تایوان حمله نخواهد کرد.
توافق کامل ترامپ و پوتین به تعویق افتاد توافق کامل ترامپ و پوتین به تعویق افتاد
نشست مطبوعاتی ترامپ و پوتین در آلاسکا با وجود فضای مثبت، بدون توافق نهایی در یک موضوع کلیدی پایان یافت و احتمال دیدار بعدی در مسکو مطرح شد.
برگزیده
آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا
مذاکرات دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری آمریکا و روسیه در ایالت آلاسکا عصر جمعه به وقت محلی (شرق آمریکا) آغاز شد؛ نشستی که می‌تواند نقطه عطفی در روابط آمریکا و روسیه باشد و مسیر تازه‌ای برای صلح یا تشدید منازعه اوکراین ترسیم کند.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
راه حل هسته‌ای ظریف راه حل هسته‌ای ظریف
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، پیشنهاد تشکیل یک مجمع جدید با حمایت سازمان ملل برای همکاری‌های هسته‌ای غیرنظامی در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا را مطرح کرده است؛ مجمعی که به اشتراک‌گذاری اورانیوم غنی‌شده و دستاورد‌های انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز اختصاص دارد و در راستای پایان‌دادن به تهدید سلاح‌های هسته‌ای در منطقه طراحی شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر