کد خبر: ۵۴۲۱۰
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۵

ماجرای جریمه راننده اسنپ در قانون جدید حجاب چیست؟

مطابق  قانون حجاب  نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

مخاطب۲۴-  قانون جدید حمایت از خانواده با ترویج فرهنگ عفاف و حجاب شرایطی را درباره مسافران و رانندگان تاکسی‌های اینترنتی پیش بینی کرده که مبتنی بر آن کسی به ناحق دچار خسارت نشود. مطابق این قانون اولاً نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و دوماً مسافر نیز صرفا بر حسب گزارش راننده جریمه نمی‌شود و طبق روال کلی قانون اگر مشمول سایر مواد قانون بشود طبق روال عادی بررسی و رسیدگی خواهد شد.

حمایت از رانندگان هدف اصلی قانون

در تبصره ۲ ماده ۵۴ درباره رانندگان تاکسی‌های اینترنتی آمده است: « در صورتی که راننده گزارش نقض احکام این قانون توسط مسافر را به سامانه ارسال نماید از پرداخت جریمه معاف می‌شود». در واقع این تبصره فقط برای معاف شدن راننده تاکسی از جریمه است نه جریمه کردن مسافر.

در قانون حمایت از خانواده با ترویج فرهنگ عفاف و حجاب هیچ راننده‌ای به دلیل رفتار خارج از عرف و قانون مسافران جریمه نمی‌شود و این مسئله بدون آنکه درگیری و اختلافی میان راننده و مسافر شکل بگیرد پیش بینی شده است. در واقع تبصره ۲ ماده ۵۴ قانون جدید حجاب، هم برای حمایت از رانندگانی است که مسافر مکشفه دارند و هم برای پیشگیری از تنش بین مسافر و راننده تنظیم شده است.

بیشتر بخوانید

برداشت های غلط از قانون

«رانندگان تاکسی اینترنتی رسماً خبرچین مسافران خواهند شد» این بخشی از توییت «شریفی‌زارچی» در واکنش به تصویب قانون حمایت از خانواده با ترویج فرهنگ عفاف و حجاب است. این پیام ساعاتی بعد با لحنی متفاوت از زبان رئیس جمهور بیان شد.

پزشکیان در این باره گفت: « فرض کنید من راننده اسنپ هستم و خانمی سوار ماشین می‌شود که حجاب کامل را ندارد و ما می‌خواهیم چه کار کنیم؟ هم راننده و هم مسافر را جریمه کنیم! یا رستوران دارم و خانمی که حجاب کامل ندارد وارد می‌شود و صاحب رستوران و آن خانم، هردو را جریمه کنیم؟ با این روش امکان‌پذیر است؟».

یک نماینده مجلس اما در این باره می‌گوید: « رئیس‌جمهور محترم مطالبی مطرح کردند که این موارد در کشور در حال اجرا است و ما این مسائل را در قانون حمایت از خانواده اصلاح کردیم. عزیزانی که نقد می‌کنند، در واقع وضع موجود را نقد می‌کنند و جالب اینجاست که ما هم مخالف وضع موجود هستیم. به طوری که تاکسی‌های اینترنتی موظف شدند، اگر راننده به مسافر تذکری داد و مسافر آن را نپذیرفت، تنها تذکر خود را ثبت کند.»

برچسب ها: عفاف و حجاب
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر