کد خبر: ۵۴۰۳۸
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۰

سخنگوی وزارت خارجه:گفت‌و‌گو با سه کشور اروپایی امری طبیعی است

اسماعیل بقایی با اشاره به اینکه ما از نقد‌ها و نظرات رسانه‌ها در حوزه سیاست خارجی استقبال می‌کنیم، گفت: لازمه یک سیاست خارجی فعال، اثرگذار و فراگیر که وزیر خارجه در مراسم تحلیف و بعد‌ها بیان کرده، این است که همزمان در جبهه‌ها و عرصه‌های مختلف در مقابله با چالش‌های متنوع که ج. ا. ایران در عرصه‌های مختلف با آن روبه رو است عمل کنید.  
src="/files/fa/news/n18" style="text-align:justify;">مخاطب۲۴- اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به جماران گفت: درباره گفت و گوهای ژنو، شرکت کنندگان هدف از آن را خیلی صریح اعلام کردند که این یک مذاکره در معنای دقیق دیپلماتیک نیست بلکه یک گفت‌وگو است. ما با هر سه کشور اروپایی که نشست داشتیم رابطه دیپلماتیک داریم و سفارت دارند و ما هم در این کشورها سفارت داریم و گفت‌وگو با آنها مانند هر کشوری که با انها رابطه دیپلماتیک داریم امری طبیعی است.

برخی رسانه های منتقد دولت چهاردهم پس از بازگشت هیات ایرانی از ژنو با وارد دانستن انتقادهایی به از سرگیری این گفت وگوها نوشتند که «مذاکره فعلی بیش از هر چیز عملیاتی ایذایی برای سرگرم‌سازی ایران و خرید مهلت برای ضربه سهمگین‌تر به کشورمان است.» نگاه وزارت خارجه به اصل گفت و گو با تروئیکا و اتحادیه اروپا چیست؟ آیا تناقضی میان پیگیری مستمر سیاست های منطقه‌ای و همزمان تلاش برای تنش زدایی از رابطه با اروپا می‌بینید؟ 

اسماعیل بقایی با اشاره به اینکه ما از نقدها و نظرات رسانه ها در حوزه سیاست خارجی استقبال می‌کنیم، گفت: لازمه یک سیاست خارجی فعال ، اثرگذار و فراگیر که وزیر خارجه در مراسم تحلیف و بعدها بیان کرده، این است که همزمان در جبهه‌ها و عرصه‌های مختلف در مقابله با چالش‌های متنوع که ج.ا.ایران در عرصه های مختلف با آن روبه رو است عمل کنید. 

همه ما می‌دانیم که به دلیل جایگاه ژئوپلتیک و جایگاه ایران و همه داشته‌های ملت ایران، کشوری هستیم که در عرصه‌های مختلف باید قدرت بازیگری، بازی سازی و هماوردی داشته باشیم. 

اینکه همزمان به موضوعات و چالش‌های منطقه بپردازیم و در کنار آن به مسائل دیگر که با دیگر کشورها داریم بپردازیم،  لازمه انجام وظایف و مسئولیت‌های وزارت خارجه است.

بیشتر بخوانید

درباره گفت و گوهای ژنو، شرکت کنندگان هدف از آن را خیلی صریح اعلام کردند که این یک مذاکره در معنای دقیق دیپلماتیک نیست بلکه یک گفت‌وگو است. ما با هر سه کشور اروپایی که نشست داشتیم رابطه دیپلماتیک داریم و سفارت دارند و ما هم در این کشورها سفارت داریم و گفت‌وگو با آنها مانند هر کشوری که با انها رابطه دیپلماتیک داریم امری طبیعی است. 

در این گفت‌وگوها با توجه به تحولات منطقه و اتفاقاتی که در دو ماه اخیر پس از نشست نیویورک رخ داد، طبیعی بود از این فرصت استفاده کنیم هم برای بیان دغدغه‌ها و مطالبه‌های خود و هم اینکه مواضع خود را صریح و بی واسطه با آنها در میان بگذاریم، طبیعی است نظرات آنها را باید بشنویم.  این لازمه این است که بتوانیم ارزیابی دقیقی از مطالبات هم داشته باشیم و زمینه سازی کنیم که اگر قرار است مذاکره‌ای در معنای خاص دیپلماتیک داشته باشیم به چه سمت و سویی برویم.

نفس گفت و گو لازمه سیاست خارجی است ، بدون گفت‌وگو نه ما و نه طرف‌های مقابل از مطالبه‌ها و دغدغه های یکدیگر مطلع نخواهیم شد.

 
 
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست
مدافع چپ تیم امید ایران و باشگاه شمس‌آذر قزوین با عقد قراردادی رسمی راهی پرسپولیس شد.
آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا
طبق مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران آموزش مدارس ابتدایی این استان در روز دوشنبه و سه‌شنبه غیرحضوری شد.
ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود
تقاضای فروش سهام همچنان در بازار فعال است و بر سمت خرید غلبه دارد. امروز ۵۰ شرکت بزرگ بازار به تنهایی بیش از ۳ همت خروج پول حقیقی را ثبت کردند و نقش پررنگی در سرخی بازار سرمایه داشتند.
برگزیده
وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم
ستار هاشمی با تأکید بر اینکه اگر گفته شود به اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم شوخی تلخی کرده‌ایم، گفت: امروز فضای مجازی بخشی از فضای واقعی زندگی مردم شده و باید این موضوع را بپذیریم.
تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار
پس از دیدار رئیس‌جمهور اوکراین و آمریکا در داووس، کی‌یف مجبور به پذیرش واگذاری ارضی از سوی ترامپ شد.
تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در پایان نشست ویژه روز جمعه، قطعنامه پیشنهادی ایسلند، آلمان، مقدونیه شمالی، جمهوری مولداوی و انگلیس درباره ایران را تصویب کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر