کد خبر: ۵۴۰۰۲
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۷

معرفی قدرت‌های هسته‌ای جهان را بشناسید

همزمان با افزایش تنش‌ها پیرامون مسئله اتمی ایران، بد نیست با قدرت‌های هسته‌ای جهان آشنا شویم و جایگاه کشورمان را مشخص کنیم.

مخاطب ۲۴-امروزه همزمان با افزایش تنش‌های منطقه‌ای و جهانی، مسئله داشتن یا نداشتن سلاح هسته‌ای تبدیل به یک موضوع مهم و اساسی برای کشور‌های مختلف شده است. سیاست‌های جهانی به وضوح نشان می‌دهد که ابرقدرت‌هایی مثل آمریکا، روسیه و چین، در حال اضافه کردن بمب‌های هسته‌ای به زرادخانه‌های خود و پیشرفت قابل توجه در این زمینه هستند.

قدرت های هسته ای جهان را بشناسید

متاسفانه طبق آخرین آمار منتشر شده، ۱۲ هزار و ۱۲۱ کلاهک هسته‌ای در جهان وجود دارد که خطری بالقوه برای تمام مردم دنیا محسوب می‌شود. علیرغم اینکه تعداد کلاهک‌ها نسبت به دوران جنگ سرد با کاهش قابل توجه مواجه شده، اما به همان میزان کشور‌های بیشتری به این سلاح مرگبار دست یافته‌اند. یکی از مهم‌ترین کشور‌هایی که بی‌پروا به تعداد کلاهک‌های هسته‌ای خود می‌افزاید، کره شمالی به رهبری کیم جونگ اون است. در ادامه با ۱۰ قدرت برتر هسته‌ای جهان آشنا می‌شویم.

 

قدرت های هسته ای جهان 

روسیه

به طور دقیق نمی‌توان تعداد کلاهک‌های هسته‌ای روسیه یا کشور‌های دیگر را حدس زد، اما تخمین زده می‌شود که زرادخانه‌های این کشور نزدیک به ۵۵۸۰ کلاهک هسته‌ای در خود جای داده‌اند. از زمانی که اتحاد جماهیر شوروی دچار فروپاشی شد، روس‌ها به تحقیق در زمینه انرژی هسته‌ای پرداختند و موفق شدند بمب اتم بسازند. گفته شده تنها یکی از بمب‌های این کشور، ۳۸۰۰ برابر بمب اتمی که آمریکا در هیروشیما انداخت، قدرت دارد.

ایالات متحده آمریکا

بعد از روسیه، دومین کشوری که دست برتر را در زمینه تولید کلاهک‌های هسته‌ای دارد، ایالات متحده آمریکا است. این کشور ۵۰۴۴ کلاهک دارد و نه تنها ارتش این کشور با چنین سلاح مخوفی مجهز شده، بلکه یکی از بزرگ‌ترین نیرو‌های هوایی و دریایی را در کل جهان دارد.

چین

چین پس از روسیه و آمریکا با اختلاف زیادی نسبت به رقبا در جایگاه سومین قدرت برتر هسته‌ای جهان ایستاده است. آنها تنها ۵۰۰ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارند و همین کافی است تا سایر قدرت‌های منطقه و دنیا از آن بترسند.

قدرت های هسته ای جهان 

فرانسه

عمده تمرکز فرانسه صرف سیاست‌های ملی شده، اما آنها از داشتن سلاح هسته‌ای غافل نشده‌اند. این کشور با داشتن ۳۰۰ کلاهک هسته‌ای، چهارمین قدرت برتر جهان شناخته می‌شود و طی سال‌های اخیر با چندین حمله تروریستی غافلگیر شده است.

بریتانیا

کشور بعدی که در زمینه سلاح هسته‌ای حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، بریتانیا است. خانواده سلطنتی انگلستان با داشتن ۲۲۵ کلاهک اتمی، جزو برترین قدرت‌های جهان است. البته امکان استفاده از چنین بمبی توسط آنها نزدیک به صفر است.

هند

هند به عنوان یک کشور آسیایی که اغلب مردم جهان اعتقاد به صلح طلبی آن دارند، مجهز به کلاهک‌های هسته‌ای شده است. به نظر می‌رسد که آنها ۱۷۲ موشک هسته‌ای داشته باشند و نیرو‌های مسلح این کشور تأکید کرده‌اند که از آنها برای دفاع استفاده خواهند کرد.

پاکستان

شاید برایتان جالب باشد که بدانید پاکستان تا مدتی پیش یکی از مستعمره‌های بزرگ بریتانیا به شمار می‌رفت و به همین خاطر ارتش این کشور مجهز به ۱۷۰ کلاهک هسته‌ای شده است. نیروی هوایی پاکستان و ارتش زبده و آماده به جنگ آن را همه می‌شناسند.

قدرت های هسته ای جهان 

اسرائیل

دشمن درجه یک ایران با داشتن ۹۰ کلاهک هسته‌ای، در جایگاه هشتم ایستاده است. اسرائیل یکی از سخت‌گیرترین ارتش‌های جهان را دارد و سرمایه گذاری روی سامانه‌های پدافندی خود و نیروی هوایی‌اش می‌کند. (البته با حمایت آمریکا)

کره شمالی

کیم جونگ اون سیاست‌های مختلفی برای اداره کشورش دارد و طی دهه‌های اخیر، کره شمالی را تبدیل به یکی از منزوی‌ترین نقاط روی کره زمین کرده است. تخمین زده شده این کشور ۵۰ سلاح هسته‌ای دارد و متاسفانه به علت غیرقابل پیش‌بینی بودن آن، هر لحظه امکان استفاده از چنین تجهیزاتی علیه دشمنانش وجود دارد.

ایران

کشورمان سال‌هاست که از انرژی هسته‌ای سود می‌برد، اما در سال ۲۰۱۵ طی توافقنامه‌ای متعهد شد که برنامه هسته‌ای خود را به گونه‌ای توسعه دهد که منجر به ساخت کلاهک هسته‌ای و استفاده از آنها برای مقاصد جنگی نباشد.

 

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عملیات H-۳، پیچیده‌ترین عملیات هوایی دنیا توسط ایران! عملیات H-۳، پیچیده‌ترین عملیات هوایی دنیا توسط ایران!
عملیات H-۳؛ روایتی از یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های هوایی دنیا که با درایت خلبانان ایرانی، ستون‌فقرات نیروی هوایی عراق را شکست.
روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی، روزی برای تأمل در آنچه از گذشته به ما رسیده روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی، روزی برای تأمل در آنچه از گذشته به ما رسیده
حفاظت از میراث‌فرهنگی تنها شعاری تکراری نیست؛ مسئولیتی‌ست که باید در تار و پود زندگی شهروندان تنیده شود. از دل خاک، سنگ و خشت، ریشه‌هایی می‌جوشند که ما را به هویت ملی‌مان پیوند می‌زنند و قصه‌هایی را بازمی‌گویند که نیاکان‌مان در دل این بنا‌ها به امانت گذاشته‌اند.
روابط ایران و روسیه هیچگاه به این اندازه مستحکم نبوده است روابط ایران و روسیه هیچگاه به این اندازه مستحکم نبوده است
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ما مسائل بسیار زیادی داریم که امروز با هم مشورت و تبادل نظر کنیم. هم در روابط دوجانبه، هم در مسائل منطقه‌ای و مسائل مهم بین‌المللی.
عجیب‌ترین منظومه جهان کشف شد عجیب‌ترین منظومه جهان کشف شد
دانشمندان یک منظومه دو ستاره‌ای عجیب را با یک سیاره فراخورشیدی که در مداری جانبی به دور آنها می‌چرخد، کشف کرده‌اند.
نظر جدید وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ چیست؟ نظر جدید وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ چیست؟
«ستار هاشمی» درباره رفع فیلترینگ گفت: «با نگاهی که دولت چهاردهم دارد، می‌خواهیم اجماع و همگرایی ایجاد شود و طبیعتا فرآیند مذاکرات زمان‌بر است.» او وعده داد که امسال گام‌های بعدی رفع فیلترینگ برداشته می‌شود.
قبل از مذاکره دوم، ویتکاف با رییس سازمان جاسوسی موساد دیدار دارد! قبل از مذاکره دوم، ویتکاف با رییس سازمان جاسوسی موساد دیدار دارد!
منابع آگاه از ملاقات و رایزنی مذاکره‌کننده ارشد ایالات متحده با مقامات ارشد رژیم صهیونیستی یک روز قبل از آغاز دور دوم مذاکرات میان ایران و آمریکا خبر دادند.
بازدید معاون استاندار تهران از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای کنارگرد شهرستان ری بازدید معاون استاندار تهران از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای کنارگرد شهرستان ری
بازدید معاون استاندار تهران از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای کنارگرد شهرستان ری معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری در جریان سفر به بخش فشافویه، از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای تاریخی کنارگرد بازدید کرد
برگزیده
عجیب‌ترین منظومه جهان کشف شد عجیب‌ترین منظومه جهان کشف شد
دانشمندان یک منظومه دو ستاره‌ای عجیب را با یک سیاره فراخورشیدی که در مداری جانبی به دور آنها می‌چرخد، کشف کرده‌اند.
نظر جدید وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ چیست؟ نظر جدید وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ چیست؟
«ستار هاشمی» درباره رفع فیلترینگ گفت: «با نگاهی که دولت چهاردهم دارد، می‌خواهیم اجماع و همگرایی ایجاد شود و طبیعتا فرآیند مذاکرات زمان‌بر است.» او وعده داد که امسال گام‌های بعدی رفع فیلترینگ برداشته می‌شود.
قانون بسیاری از ترک فعل‌ها را جرم تلقی نکرده است قانون بسیاری از ترک فعل‌ها را جرم تلقی نکرده است
رئیس قوه قضاییه گفت: بسیاری از ترک فعل‌ها در زمره جرایم نمی‌گنجند و ما نمی‌توانیم در قبال آنها ورود قضایی داشته باشیم.
صفحه خبر بالای تصاویر