کد خبر: ۵۳۹۱۰
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۱

افشای توافق پشت پرده ماکرون و نتانیاهو

رهبران فرانسه و رژیم صهیونیستی در تماس تلفنی خودشان همچنین درباره نهایی کردن جزئیات آتش‌بس در لبنان گفتگو کردند و این به فرانسه، در کنار آمریکا، نقش مهمی در کمیته نظارت مسئول تضمین اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل متحد داد. در همین تماس تلفنی بود که آخرین اختلافات این دو نفر برطرف شد.
افشای توافق پشت پرده ماکرون و نتانیاهو

مخاطب۲۴- نشریه فرانسوی در گزارشی فاش کرد، رئیس‌جمهور فرانسه موافقت کرد که حکم بازداشت علیه «بنیامین نتانیاهو» در دادگاه کیفری بین‌المللی را در ازای تضمین نقش فرانسه در توافق آتش‌بس در لبنان اجرا نکند.

بیشتر بخوانید

بنا بر گزارش‌ها، این توافق پس از گفت‌وگوی تلفنی «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی انجام شد، جایی که نتانیاهو خواستار مصونیت از اجرای حکم دیوان کیفری بین‌المللی از سوی پاریس شد و فرانسه هم به بهانه «استثنا‌های دیپلماتیک» که شامل طرف‌های غیرعضو لاهه می‌شود، آن را اعطا کرد.


وزارت خارجه فرانسه بعدا با استناد به قوانین مصونیت، تأیید کرد که پاریس در صورت سفر نتانیاهو، او را دستگیر نخواهد کرد.

این تصمیم با انتقاد گروه‌های حقوق بشری مواجه شد و عفو بین‌الملل از فرانسه خواست تا به تعهد خود برای دستگیری افراد تحت حکم دادگاه بین‌المللی کیفری پایبند باشد.

این تحولات درحالی است که دیوان کیفری بین‌المللی یکم آذر با انتشار بیانیه‌ای در وب‌سایت خود اعلام کرد این دادگاه حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» و «یوآو گالانت» وزیر جنگ برکنار شده رژیم صهیونیستی را به دلیل جنایات جنگی مرتکب‌شده در جنگ غزه صادر کرده است.


در این بیانیه آمده است: «حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت به دلیل ارتکاب جنایات جنگی از تاریخ دست‌کم هشتم اکتبر ۲۰۲۳ الی ۲۰ مه ۲۰۲۴، روزی که دادستان درخواستی را در این خصوص ارائه داد، صادر شده است.» دیوان کیفری بین‌المللی همچنین ادعا‌های رژیم صهیونیستی را در مورد «عدم صلاحیت قضایی» بابت حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت رد کرد.

با توجه به توافق پنهانی نتانیاهو و ماکرون، فرانسه که اساسنامه رم را در سال ۱۹۹۸ امضا کرد که دیوان کیفری بین‌المللی را ایجاد کرد، توضیح می‌دهد که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را که برای «جنایت جنگی» و «جنایت علیه بشریت» حکم بازداشت دارد، بازداشت نخواهد کرد و اگر اتفاقی پا به خاک فرانسه بگذارد، او را برای محاکمه به لاهه منتقل نخواهد کرد.

اعلامیه غیرمنتظره فرانسه باعث اعتراض سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر شد. «اگنس کالامار» گزارشگر ویژه سابق شورای حقوق بشر سازمان ملل در مورد اعدام‌های فراقانونی در ایکس (توئیتر سابق) واکنش نشان داد و نوشت: «موضع فرانسه عمیقا مشکل‌ساز است. فرانسه باید به جای اینکه به این نتیجه برسد که افرادی که توسط دیوان کیفری بین‌المللی متهم شده‌اند می‌توانند از مصونیت بهره‌مند شوند، صراحتا پذیرفتن تعهد قانونی بر اساس اساسنامه رم برای اجرای احکام بازداشت را تأیید کند و تأیید کند که همه افرادی که تحت حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی قرار دارند، در صورت حضور در خاک فرانسه بازداشت و به دادگاه تسلیم می‌شوند.»


لوپوئن می‌نویسد، بر اساس اطلاعات این نشریه، رهبران فرانسه و رژیم صهیونیستی در تماس تلفنی خودشان همچنین درباره نهایی کردن جزئیات آتش‌بس در لبنان گفتگو کردند و این به فرانسه، در کنار آمریکا، نقش مهمی در کمیته نظارت مسئول تضمین اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل متحد داد. در همین تماس تلفنی بود که آخرین اختلافات این دو نفر برطرف شد.

یک منبع اسرائیلی هم به لوپوئن گفت: «این هزینه‌ای است که فرانسه باید بپردازد تا سهم خود را در توافق لبنان داشته باشد. برای ایفای نقش پاریس، امانوئل ماکرون باید از طریق وزارت امور خارجه خود با صحبت در مورد مصونیت دیپلماتیک چند قدم به عقب برمی‌داشت.»


شامگاه سه‌شنبه، چند ساعت پس از اعلام آتش‌بس نتانیاهو با حزب‌الله پس از ۴۱۶ روز جنگ، رئیس‌جمهور فرانسه در ویدیویی بر «نقش مرکزی» فرانسه در یونیفل تاکید کرد و تقریبا دوازده ساعت بعد، وزارت خارجه فرانسه بیانیه مطبوعاتی خود را منتشر کرد.

در پی این تحولات، وزارت امور خارجه فرانسه گفت بنیامین نتانیاهو از تعقیب قضایی در دادگاه کیفری بین‌المللی «مصون» است. این وزارتخانه اعلام کرد که از حکم‌های بازداشت صادر شده از سوی لاهه علیه این سران صهیونیست تبعیت نخواهد کرد.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای بر آنچه «تعهد» خود به «عدالت» بین‌المللی خواند، تاکید می‌کند، اما همچنین می‌گوید که نتانیاهو مشمول قوانین مصونیتی است که در مورد طرف‌هایی که عضو دیوان کیفری بین‌المللی نیستند، اعمال می‌شود. رژیم صهیونیستی عضو دادگاه کیفری بین‌المللی نیست.


این وزارتخانه می‌گوید: چنین مصونیت‌هایی برای نتانیاهو و سایر وزرای مربوطه اعمال می‌شود و در صورت درخواست دادگاه کیفری بین‌المللی برای دستگیری و تسلیم آنها، باید مورد توجه قرار گیرند.

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
برگزیده
رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند
سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن، تاکید کرد عربستان با نظارت آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی به تجاوزات خود
پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد! پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد!
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فرود سالم یک فروند پهپاد آمریکایی MQM-۱۷۰ در غرب تنگه هرمز با استفاده از توان جنگ الکترونیک خبر داد و اعلام کرد این پهپاد مأموریت شناسایی سامانه‌های پدافند هوایی ایران در سواحل خلیج فارس و تنگه هرمز را بر عهده داشته است.
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.