کد خبر: ۵۳۸۵۴
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۲

قاچاق سنگ قبر‌های تاریخی قشم به موزه قطر صحت دارد؟

برخی ساکنان محلی در جزیره قشم از قاچاق سنگ قبر‌های تاریخی گورستان‌های قدیمی قشم به موزه قطر خبر داده اند
مخاطب۲۴- برخی ساکنان محلی در جزیره قشم از قاچاق سنگ قبر‌های تاریخی گورستان‌های قدیمی قشم به موزه قطر خبر داده و می‌گویند؛ سنگ‌های قبور قدیمی دشت توریان قشم از این جزیره خارج شده و به کشور‌های حاشیه خلیج فارس قاچاق شده‌اند.

به گزارش عرشه آنلاین؛ خبر قاچاق سنگ قبرهای تاریخی گورستان‌های قدیمی اگرچه از یکی از جنوبی‌ترین جزایر خلیج فارس به تهران مخابره می‌شود اما مدیر میراث فرهنگی، گردشگر ی و صنایع دستی منطقه آزاد قشم می‌گوید؛ از قاچاق این سنگ قبرها بی‌اطلاع است و اداره میراث فرهنگی قشم در تلاش برای راه‌اندازی موزه سرباز سنگ قبرهای گورستان‌های قدیمی قشم است.

ساکنان محلی قشم خواسته‌اند که درخواست‌شان برای تشکیل یگان حفاظت میراث فرهنگی قشم را به گوش مسئولان میراث فرهنگی برسانند.

به گفته ساکنان محلی در دشت توریان قشم بیش از یکصد سنگ قبر قدیمی متعلق به قرن ششم و هفتم هجری قمری دارد که حدود ۵۰ سنگ قدیمی از این گورستان خارج و قاچاق شده است.

خروج ۵۰ سنگ قبر صحت دارد؟

رستم گورانی، مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منطقه آزاد قشم؛ با اعلام اینکه منطقه آزاد قشم در تلاش برای راه‌اندازی موزه روباز سنگ قبرهای قدیمی سه گورستان در قشم است، گفت: به نظر نمی‌رسد آمار مرتبط با خروج ۵۰ سنگ قبر از جزیره قشم درست باشد.

او گفت: ویژگی سنگ قبرهای تاریخی گورستان‌های قشم این است که علاوه بر احتمال تعلق آن‌ها به قرون ۶ و ۷ هجری قمری، دارای نقوش و پایه‌های قرآنی هستند و هر کدام از آن‌ها دارای لبه‌های تزئین شده با آثار معماری هستند.

مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قشم درباره قاچاق سنگ قبرهای قدیمی قشم و نمایش آن‌ها در موزه‌های قطر اعلام کرد: از این موضوع اطلاع نداریم و حتی در جزیره هم افرادی نبوده‌اند که از مشاهده سنگ قبرهای قدیمی قشم در موزه قطر سخن بگویند یا به موزه‌های قطر رفته باشند و این آثار را از نزدیک دیده باشند. بنابراین گزارشی وجود ندارد و مردم محلی هم اطلاعی از این ماجرا ندارند.

آماری از سنگ قبرها وجود ندارد اما پیگیر هستیم

رستم گورانی تاکید کرد: آماری از تعداد سنگ قبرهای قدیمی قشم طی سال‌های گذشته وجود ندارد و چون تعداد این سنگ قبرها زیاد است ممکن است تعداد سنگ‌های قاچاق شده محدود باشد. البته هیچ اطلاعی در این‌باره وجود ندارد و باید از مردم محلی و باستان‌شناس‌ها در جزیره قشم جویای این خبر شویم و پس از کسب اطلاع دقیق درباره آن اظهارنظر کنیم.

مدیر میراث فرهنگی قشم با اعلام اینکه سازمان منطقه آزاد قشم هم اکنون در هر سه نقطه گورستان قدیمی این جزیره در حال پیاده کردن طرح احداث موزه سنگ قبرها با همکاری جامعه محلی است، افزود: این طرح در مرحله برآورد است و قرار است در کنار سه گورستان تاریخی قشم موزه روباز سنگ قبرها احداث شود. هم اکنون نیز موضوع تامین روشنایی این گورستان‌ها برای احداث موزه در دست اجرا است و قرار است سایه بانی برای سنگ قبرهای تاریخی این گورستان‌ها ایجاد شود و پس از آن با دستورالعمل وزارت میراث فرهنگی، سنگ قبرهایی که هنوز در زیر خاک پنهان مانده‌اند، کاوش و بررسی علمی شوند.

او از وجود چندین سنگ قبر تاریخی در جوار مسجد متعلق به دوران اسلامی جزیره قشم به نام مسجد شیخ برخ خبر داد و گفت: در جوار این مسجد نیز موزه سنگ قبرهای قدیمی و تاریخی احداث می‌شود.

ابراهیم رستم گورانی تاکید کرد: سنگ قبرها در جای خود قرار دارند و البته بسیاری از آن‌ها در زیر خاک مدفون هستند که باید کاوش‌های باستان‌شناسی برای یافتن آن‌ها انجام شود. به همین دلیل نیز طرح کاوش گورستان‌های قشم برای یافتن سنگ قبرهای قدیمی را به پژوهشگاه میراث فرهنگی ارایه کرده‌ایم تا با معرفی تیم کاوش باستان شناختی جزیره مجوز کاوش سنگ قبرها صادر شود.

گورستان‌های قشم هنوز کاوش نشده‌اند

مدیر میراث فرهنگی قشم با اعلام این موضوع که تاکنون هیچ کاوش باستان‌شناسی در گورستان‌های قشم برای یافتن سنگ قبرهای تاریخی و قدیمی و بررسی آن‌ها انجام نشده است، افزود: برخی سنگ قبرهایی که روی خاک افتاده‌اند را برای قرار دادن در موزه سرباز گورستان‌ها با حضور معتمدین جمع آوری کرده‌ایم.

ابراهیم رستم گورانی افزود: قرار است در آذرماه مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی وزارت میرا ث فرهنگی به همراه تیم خود برای ثبت آثار ملموس و ناملموس جزیره قشم به این جزیره سفر کنند.

او اعلام کرد: در حال حاضر حدود ۲۰ سنگ قبر تاریخی در جزیره قشم ثبت ملی شده است و ۷۸ پرونده ثبت آثار ملموس و ناملموس قشم در انتظار سفر تیم دفترثبت آثار تاریخی وزارت میراث فرهنگی به این جزیره است.

 
 
 
منبع: ایلنا
 
  • شرایط کارت به کارت تغییر کرد / جزئیات سقف انتقال کارت به کارت

    شرایط کارت به کارت تغییر کرد / جزئیات سقف انتقال کارت به کارت

هم اکنون دیگران می خوانند
  • ماجرای رقص جنجالی و رفتن جنیفر لوپز بر فراز نماد کعبه

  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز

  • قاتل سریالی زنان در مشهد به دام افتاد | قتل زنان با قرص برنج + تصویر بدون پوشش قاتل مخوف

  • تقویم نجومی امروز سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳/ تقویم همسران امروز

  • قیمت گوشی‌های سامسونگ، شیائومی و آیفون / قیمت ارزان‌ترین و گران‌ترین گوشی‌های محبوب بازار

  • شب چله ۱۴۰۳ چند شبه است؟/ روز بعد از شب یلدا تعطیل رسمی می شود؟

  • جایگزین سارا و نیکا در سریال پایتخت 7 معرفی شدند + فیلم و عکس

بیشتر بخوانید

دیگر رسانه ها

  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز
    تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز
  • قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه ۶ آذر
    قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه ۶ آذر
  • قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه ۵ آذرماه
    قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه ۵ آذرماه
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز
    تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز
 
 
کدخبر: 160784
 
برچسب ها: قاچاق سنگ قبر
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد
یونسکو در چهل‌وسومین کنفرانس سمرقند با اجماع کشور‌ها منشور کوروش بزرگ را نخستین سند مکتوب حقوق بشر جهان اعلام کرد؛ تصمیمی که جایگاه ایران را در میراث عدالت و آزادی پررنگ‌تر کرد.
گروسی: تنها مسیر حل پرونده هسته‌ای ایران دیپلماسی است گروسی: تنها مسیر حل پرونده هسته‌ای ایران دیپلماسی است
رافائل گروسی در گفت‌وگویی با فرانس۲۴ با تأکید بر ضرورت ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران گفت حملات اخیر آمریکا و اسرائیل روند دیپلماسی را مختل کرده و تنها گفت‌و‌گو می‌تواند راه‌حلی پایدار ایجاد کند.
«اردوبهشت» کلید می‌خورد؛ همکاری نخست بهداد و حقیقت‌دوست «اردوبهشت» کلید می‌خورد؛ همکاری نخست بهداد و حقیقت‌دوست
فیلم سینمایی «اردوبهشت» به کارگردانی محمد داودی، با بازی حامد بهداد و شهرام حقیقت‌دوست، از اواخر آبان در تهران مقابل دوربین می‌رود و برای حضور در جشنواره فجر آماده می‌شود.
تأیید نهایی تعرفه پلکانی واردات خودرو در مجلس تأیید نهایی تعرفه پلکانی واردات خودرو در مجلس
مجلس شورای اسلامی مصوبه دولت درباره تعرفه پلکانی واردات خودرو را بدون مغایرت تأیید کرد؛ اقدامی که وزارت صمت آن را گامی برای مهار قیمت‌ها و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان می‌داند.
قائم‌پناه: اولویت مردم معیشت است نه مسائل سیاسی قائم‌پناه: اولویت مردم معیشت است نه مسائل سیاسی
معاون اجرایی رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه مطالبات اصلی مردم معیشتی است، گفت دولت وظیفه دارد برای تأمین نیاز‌های ابتدایی شهروندان تلاش کند و نگاه مبتنی بر کارآمدی را در مدیریت استان‌ها گسترش دهد.
زاکانی: رونمایی از مجسمه والرین نماد شکست طمع‌ورزان زاکانی: رونمایی از مجسمه والرین نماد شکست طمع‌ورزان
شهردار تهران در مراسم رونمایی از مجسمه «زانو زدن والرین» گفت این نماد تاریخی پیام ایستادگی ایران در برابر طمع‌ورزان و دشمنانی است که در گذشته و امروز در پی ضربه زدن به کشور بوده‌اند.
از اشرف حکیمی تا بازیکنان ایرانی؛ نگاهی به تلخ‌ترین مصدومیت‌های فوتبالی از اشرف حکیمی تا بازیکنان ایرانی؛ نگاهی به تلخ‌ترین مصدومیت‌های فوتبالی
مصدومیت اشرف حکیمی مقابل بایرن مونیخ بهانه‌ای شد تا در مخاطب۲۴ نگاهی به بدترین مصدومیت‌های تاریخ فوتبال ایران و جهان داشته باشیم.
برگزیده
ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس
ملیکا پارسا دوست، شاکی پرونده حواشی اخیر پژمان جمشیدی توجه کاربران فضای مجازی را به خود جلب کرد.
سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر
منصور ضابطیان در این نشست به تجربه‌های شخصی خود در حوزه سفرنامه‌نویسی پرداخت و با نگاهی تحلیلی، به نقش قصه و تصویر در روایت‌های سفر اشاره کرد
به مناسبت تولد سهراب سپهری؛ شاعری که ایمان را در گل سرخ جست‌و‌جو نمود به مناسبت تولد سهراب سپهری؛ شاعری که ایمان را در گل سرخ جست‌و‌جو نمود
سهراب سپهری شاعری بود که جهان را نه با تملک که با تماشا می‌فهمید؛ صدایی آرام از کاشان که هنوز در هیاهوی زمان، ما را به سکوت، طبیعت و معنا فرامی‌خواند.
صفحه خبر بالای تصاویر