کد خبر: ۶۰۳۱۸
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۳

کشف سکه‌های تاریخی در حفاری‌های مترو شیراز

کاوش‌های باستان‌شناختی در ایستگاه مترو بافت تاریخی شیراز قرار بود براساس مجوز صادر شده از سوی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از ۲۸ اسفندماه سال گذشته به مدت یک ماه آغاز شود، ولی با یک هفته تاخیر در تاریخ ۵ فروردین ماه سالجاری آغاز شد.
کشف سکه‌های تاریخی در حفاری‌های مترو شیراز

مخاطب۲۴- کاوش‌های باستان‌شناختی در محل احداث بافت تاریخی شیراز ظاهرا به یافته‌های جدید رسیده است. براساس تصاویر منتشر شده از ترانشه‌های باستان‌شناختی حفر شده در محل احداث ایستگاه مترو بافت تاریخی شیراز، سازه‌های معماری خشتی از دل خاک بیرون آمده است که احتمال تاریخی بودن آنها و تعلق‌شان به دوره قاجار و صفوی را تقویت کرده است.
کشف سکه‌های تاریخی در ترانشه‌ها هنوز تایید نشده.

اما ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود، برخی فعالان میراث فرهنگی در استان فارس روز گذشته از کشف سکه‌های تاریخی در ترانشه‌های حفر شده در محل حفر تونل مترو در محلِ بافت تاریخی شیراز خبر دادند. حال آنکه ستار خالدیان (رییس دانشگاه هنر شیراز و مسئول مستقیم پروژه کاوش‌های باستان شناختی مترو شیراز) این خبر را تایید نمی‌کند.
وی درباره این سکه‌ها و تاریخ آنها و نیز احتمال یافت اشیای دیگری در این کاوش‌ها به ایلنا گفت: کار باستان‌شناسی چارچوب و ضوابط مشخص دارد و باید اجازه دهیم مطالعات تاریخی و جغرافیایی دقیق باستان‌شناسی آنها انجام شود.

در ادامه باستان‌شناسان به اقدامات میدانی و ژئوفیزیک می‌رسند و فعالیت‌های دقیق و کارشناسانه‌ی خود را در این بخش انجام می‌دهد. متاسفانه نگاه اشتباهی درباره کاوش‌های باستان شناختی بافت تاریخی شیراز وجود دارد که برخی تصور می‌کنند کاوش یعنی یک نفر با چند کارگر دارند زمین را می‌کنند.

بیشتر بخوانید

او در ادامه درباره مشخصات سکه‌های یافت شده در کاوش‌های صورت گرفته در بافت تاریخی شیراز گفت: شما وقتی پیش یک پزشک می‌روید؛ اول یک حدس‌هایی می‌زند، بعد یک آزمایش پاتولوژی می‌گیرد و نمونه‌برداری می‌کند و بعد از آن می‌تواند در موردش برای شما حرف بزند. البته خبر کاوش‌ها برای وزارت میراث‌فرهنگی ارسال شده و یکی دو روز دیگر ما نشست خبری می‌گذاریم و درباره کاوش‌های بافت تاریخی شیراز صحبت می‌کنیم. اما الان اگر اطلاعات کافی نباشد و ما حرفی بزنیم، ممکن است اشتباه باشد و بعد گفته‌هایمان توسط دیگران نقض شود.

وی افزود: برخی دوستان می‌گویند در کاوش‌های باستان‌شناختی بافت تاریخی شیراز سکه به دست آمده است، من به دوستان توضیح دادم و گفتم اصلا به این صورت نیست که شما فکر می‌کنید. بزرگواران به دلایل مختلف می‌گویند اینجا کوزه‌ی طلا به‌دست آمده درحالیکه اینطور نیست که این دوستان مطرح می‌کنند.
بازدید از کاوش‌های مترو شیراز فعلا مقدور نیست

رییس دانشگاه هنر شیراز در پاسخ به این سوال که آیا اجازه‌ی بازدید عمومی از عملیات کاوش به رسانه‌ها داده می‌شود یا خیر، گفت: الان زمان مناسبی برای این اقدام در بحث کاوش‌های باستان شناختی مترو شیراز نسیت. نزدیک بودن حرم مطهر شاهچراغ (علیه السلام) به ایستگاه مترو و محوطه‌ی کاوش‌های باستان شناختی یکسری مباحث شبه‌امنیتی ایجاد می‌کند و ما هم گفته‌ایم باید کار مقداری جلوتر برود و بعد از آن خبرنگاران با حضور متخصصان و دوستان شهرداری امکان حضور برای بازدید و گفت‌و‌گو درباره مباحث علمی را خواهند یافت.

وی نسبت به نگرانی‌های موجود در تسریع احداث تونل مترو بافت تاریخی شیراز و احتمال انجام کاوش‌های سطحی با هدف تسریع در روند احداث تونل مترو بافت تاریخی شیراز با بیان این مطلب که «کاوش‌ها سطحی نیست و دانشگاه هنر شیراز نیز هیچ ارتباط سازمانی با هیچیک از دستگاه‌ها ندارد.»، افزود: بنده نه از شهردار و نه از استاندار دستور می‌گیرم و کار علمی خود را انجام می‌دهم.

وی گفت: مثل یک جراح که در اتاق عمل است و دارد کار خودش را انجام می‌دهد و گاهی اوقات حاشیه‌سازی‌ها برایش ایجاد مشکل می‌کند. مترو و شهرداری هیچ دخالتی در کار ما ندارند و اتفاقا همکاری خوبی با پژوهشگاه میراث فرهنگی وجود دارد؛ بنابراین هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

رییس دانشگاه هنر شیراز با اشاره به اطلاع‌رسانی‌های صورت گرفته درخصوص یافته‌های باستان‌شناختی در پروژه احداث تونل مترو بافت تاریخی شیراز ظرف دو روز آینده گفت: الان سعی ما این است که کار کاوش در آرامش انجام شود.

لازم به ذکر است از منظر قانونی؛ یافته‌های باستان‌شناسی اعم از آثار معماری و سفال‌ها و هر اثر بدست آمده در محل ترانشه‌های حفر شده برای بررسی باستان‌شناختی در هر عملیاتی باستان‌شناسانه و از جمله حفاری‌های‌های باستان‌شناسی مترو بافت تاریخی شیراز باید به یگان حفاظت میراث فرهنگی استان فارس تحویل داده شود. همچنین تمامی عملیات کاوش و بهره‌برداری و بررسی آثار باید با حضور ناظر تعیین شده از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس صورت بگیرد.

کاوش‌های باستان‌شناختی در ایستگاه مترو بافت تاریخی شیراز قرار بود براساس مجوز صادر شده از سوی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از ۲۸ اسفندماه سال گذشته به مدت یک ماه آغاز شود، ولی با یک هفته تاخیر در تاریخ ۵ فروردین ماه سالجاری آغاز شد.

برچسب ها: بافت تاریخی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست
مدافع چپ تیم امید ایران و باشگاه شمس‌آذر قزوین با عقد قراردادی رسمی راهی پرسپولیس شد.
آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا
طبق مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران آموزش مدارس ابتدایی این استان در روز دوشنبه و سه‌شنبه غیرحضوری شد.
ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود
تقاضای فروش سهام همچنان در بازار فعال است و بر سمت خرید غلبه دارد. امروز ۵۰ شرکت بزرگ بازار به تنهایی بیش از ۳ همت خروج پول حقیقی را ثبت کردند و نقش پررنگی در سرخی بازار سرمایه داشتند.
برگزیده
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
هموطنان دهک ۱۰ که اعتبار کالابرگشان شارژ نشده، چه کنند؟ هموطنان دهک ۱۰ که اعتبار کالابرگشان شارژ نشده، چه کنند؟
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:­ هموطنان دهک دهم درآمدی که هنوز کالابرگ آنها شارژ نشده، باید ابتدا­ درخواست‌شان را در ­ثبت احوال ثبت کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر