کد خبر: ۵۳۸۴۲
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۴

ظریف: گفتگو همیشه می‌تواند راهگشا باشد

معاون راهبردی رئیس‌جمهور با بیان اینکه قطعنامه شورای حکام علیه ایران از نظر حقوقی بی‌پایه و اساس است، گفت: «اروپا و آمریکا بدانند که در موضع مدعی نیستند، آنها باید پاسخگو باشند و تنها با ایجاد یک توازن و موضع برابر است که می‌توانیم به توافق برسیم.»
ظریف: گفتگو همیشه می‌تواند راهگشا باشد
مخاطب۲۴- «محمد جواد ظریف»، معاون راهبردی رئیس جمهور، درباره آغاز روند مذاکرات معاونان وزارت امور خارجه ایران با کشور‌های اروپایی از روز جمعه، تصریح کرد: گفتگو همیشه می‌تواند راهگشا باشد البته طرف مقابل (اتحادیه اروپا) باید از موضع برتری طلبی و کانون هنجار جهانی بودن خارج شود. واقعا اروپایی‌ها هنجار محور نیستند، ببینید چگونه با جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین، غزه و لبنان برخورد می‌کنند لذا آنها در جایگاهی نیستند که خود را کانون تعیین هنجار برای دنیا بدانند. باید از این به قول خودشان «اسب بلندی» که سوار شده‌اند پیاده شوند و با دنیا به عنوان همتا برخورد کنند و بدانند اگر کسی قرار است پاسخگو باشد، آنها هستند.

ظریف با اشاره به صحبت‌های اخیر علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب، افزود: ایران از برجام خارج نشده، ایران همچنان اعلام کرده که آمادگی دارد به برجام پایبند باشد، ایران در چارچوب برجام عمل کرده است، اما آمریکا از برجام خارج شده و تعهدات خود را نقض کرده است.

بیشتر بخوانید

معاون راهبردی رئیس جمهور ادامه داد: شاهد وضعیت بی‌سابقه‌ای در جامعه جهانی هستیم، دولتی که خود را عضو دائم شورای امنیت می‌داند، کشوری را که پایبند به قطعنامه همین شوراست، مجازات می‌کند.

وی با طرح این سوال که اروپایی‌ها چه کردند؟ تصریح کرد: آنها هم با آمریکا همراه شدند. آنها نخست در اعلامیه‌ها و بیانیه‌ها با آمریکا مخالفت کردند، اما هیچ اقدامی نکردند. تعهدات اروپا نسبت به ایران، منوط به اجرای تعهدات از سوی آمریکا نبود بلکه منوط به اجرای تعهدات توسط ایران بود. به مدت یکسال آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش داد و تایید کرد که ایران در حال اجرای تمام تعهدات خود است به رغم اینکه آمریکا از برجام خارج شد و تمام تعهدات خود را نقض کرد.

ظریف خاطر نشان کرد: اروپایی‌ها نه تنها تعهدات خود در برجام را اجرا نکردند حتی تعهداتی که بعد از خروج آمریکا از برجام دادند نیز اجرا نکردند. اروپا پس از خروج آمریکا از برجام، ۲ بار تعهد کرد و حتی یکی از آن ۱۱ تعهد را اجرا نکرد، لذا اروپایی‌ها در موقعیتی نیستند که ادعایی در برابر ایران داشته باشند و به همین دلیل قطعنامه‌ای که در شورای حکام تصویب کردند هیچ جایگاه حقوقی ندارد و از نظر حقوقی بی پایه و اساس است.

معاون راهبردی رئیس جمهور ادامه داد: ایران اعلام کرده که آماده بازگشت به تعهدات خود است، اما یادمان نرفته در دوران کرونا به خاطر تحریم‌ها چه بلا‌هایی سر مردم ایران آوردند. آنها باید نشان دهند که آماده جبران خسارات هستند. اروپا و آمریکا بدانند که در موضع مدعی نیستند، باید پاسخگو باشند و تنها با ایجاد یک توازن و موضع برابر است که می‌توانیم به توافق برسیم.

ظریف افزود: مبنای توافق جدید حتما برجام است، توافقی که ماه‌ها و شاید ده‌ها هزار نفر ساعت در ایران، آمریکا، اروپا، روسیه و چین روی آن کار شده است. توافقی که به تعبیر اروپایی‌ها، یکی از مهمترین دستاورد‌های دیپلماتیک جهان است.

وی تصریح کرد: لازم است مجددا درباره بعضی موضوعات و تاریخ‌هایی که به دلیل نقض برجام توسط آمریکا از آنها عبور کرده ایم، صحبت کنیم.

معاون راهبردی رئیس جمهور ادامه داد: نمایندگان ایران در گفتگو با اروپا (مجید تخت‌روانچی و کاظم غریب آبادی) با طرح نگاه و خواسته‌های ایران و مطرح کردن نقاطی که غرب باید نسبت به آن پاسخگو باشد، زمینه حرکت به جلو را فراهم می‌کنند.

ظریف با تاکید بر اینکه هیچ یک از طرف‌ها از نقض برجام سود نکرده است، خاطر نشان کرد: تمام دنیا به این امر واقف است. منفعت تمام طرف‌ها این است که این روند خسارت بار یعنی در واقع روندی که حاصل جمعش منفی است، نه تنها متوقف شود حتی معکوس و برگشت داده شود چرا که حاصل جمع صفر در کنش‌های بین‌المللی بی معناست.

 
برچسب ها: محمد جواد ظریف
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چرا با وجود خواب کافی، احساس خستگی می‌کنیم؟ چرا با وجود خواب کافی، احساس خستگی می‌کنیم؟
برخی از مردم با وجود ۸ ساعت خوابیدن در روز و ساعات خواب اضافی در تعطیلات از احساس خستگی شکایت دارند. راز این خستگی چیست؟
۵ دلیل درس نخواندن نوجوانان ۵ دلیل درس نخواندن نوجوانان
چرا فرزند نوجوانم درس نمی‌خواند؟ او را تشویق به درس خواندن می‌کنم، اما بیش‌تر وقتش را در بازی‌های کامپیوتری و شبکه‌های اجتماعی می‌گذراند.
بهترین کشور جهان برای پرورش یونیکورن بهترین کشور جهان برای پرورش یونیکورن
یک گزارش بین‌المللی نشان می‌دهد استرالیا به ازای هر دلار سرمایه‌گذاری، یونیکورن‌های بیشتری نسبت به هر کشور دیگری ایجاد می‌کند. برخلاف تصورات معمول، آمریکا در این بخش ضعیف‌تر از رقبا عمل کرده و چین نیز حضور چندان روشنی ندارد.
آقازاده‌ی حجت الاسلام کاظم صدیقی از زندان فرار کردند؟ آقازاده‌ی حجت الاسلام کاظم صدیقی از زندان فرار کردند؟
یکی از شایعات مورد اشاره که سرمایه‌گذاری زیادی برای جا انداختن آن در بین افکار عمومی صورت گرفته و از تریبون‌های مختلف در حال انتشار است شایعه فرار از زندان و یا صدور قرار وثیقه برای فرزند حجت الاسلام کاظم صدیقی است.
تمدید لغو پرواز‌ها تمدید لغو پرواز‌ها
مجید اخوان گفت: از تمامی هم‌میهنان درخواست می‌شود از مراجعه به فرودگاه‌های واقع در شمال، جنوب و غرب کشور از جمله فرودگاه مهرآباد و فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) خودداری کرده و اخبار مربوط به وضعیت پرواز‌ها را صرفاً از طریق منابع رسمی پیگیری کنند.
حمله لباس شخصی‌ها به کافه فوتبالیست معروف! حمله لباس شخصی‌ها به کافه فوتبالیست معروف!
وریا غفوری کاپیتان سابق استقلال که مدتی است کافه خود را راه‌اندازی کرده مدعی شده که لباس شخصی‌ها به یکی از شعبه‌های کافه‌اش در پونک، بلوار سردار جنگل در تهران حمله کرده‌اند.
اختلاف ترامپ و نتانیاهو، عملیات فریب بود اختلاف ترامپ و نتانیاهو، عملیات فریب بود
مدتی کوتاه پیش از تجاوز اسرائیل به خاک ایران، تمامی رسانه‌های اصلی جهان و حتی تحلیل‌گران مشهور، از اختلافات عمیق بین رئیس‌جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو در مورد ایران سخن می‌گفتند؛ اما حالا رسانه‌های آمریکایی اذعان کرده‌اند که تمامی این خبرها، عملیات «فریب» بوده است.
برگزیده
نتیجه نگرفتن از دیپلماسی منجر به جنگ ۱۲ روزه شد نتیجه نگرفتن از دیپلماسی منجر به جنگ ۱۲ روزه شد
ترک مخاصمه به شکل مشهود نیاز به پیوست دارد. یعنی اسرائیل دیگر حق نداشته باشد به حریم هوایی ایران تجاوز کرده و در داخل ایران اقدام به ترور کند. آتش بس واقعی حتماً توافقنامه‌هایی در پیوست دارد که ضمانت اجرایی تداوم آن است که ما این توافقات را نداریم.
چرا سفیر ایران مجبور به ترک کنفرانس خبری شد؟ + فیلم چرا سفیر ایران مجبور به ترک کنفرانس خبری شد؟ + فیلم
سبحانی، سفیر ایران در ارمنستان، دیروز در نشست خبری خود خواستار اخراج خبرنگار رادیو اروپای آزاد (رادیو آزادی) از جلسه شد.
آمریکا تلفن مقامات ایران درباره خسارات را شنود کرد آمریکا تلفن مقامات ایران درباره خسارات را شنود کرد
مکالمات شنود شده از مقام‌های ایرانی، میزان خسارت وارده از حملات آمریکا به برنامه هسته‌ای تهران را کمتر از آنچه انتظار می‌رفت نشان می‌دهند. روزنامه واشنگتن‌پست روز یکشنبه با استناد به اظهارات چهار منبع آگاه از اطلاعات محرمانه در حال گردش در دولت آمریکا این موضوع را گزارش داد.
صفحه خبر بالای تصاویر