کد خبر: ۵۳۷۰۵
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۴

چه تعداد مبتلا به ایدز در ایران وجود دارد؟

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفت: تست اچ آی وی ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفر مثبت شده است، اما تخمین زده می‌شود که ۴۴ هزار نفر HIV مثبت داشته باشند
چه تعداد مبتلا به ایدز در ایران وجود دارد؟

مخاطب۲۴- لادن عباسیان؛ رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران با اشاره به وضعیت مبتلایان به ویروس ایدز (HIV) در ایران اظهار کرد: طبق آخرین آمار ۱۴۰۳، تست اچ آی وی ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفر مثبت شده است، اما تخمین زده می‌شود که ۴۴ هزار نفر HIV مثبت داشته باشند.

عباسیان افزود: همواره فاصله‌ای بین افرادی که شناسایی و تخمین زده می‌شود، وجود دارد؛ به عبارت دیگر حدود ۵۶ درصد افرادی که تخمین زده می‌شود HIV مثبت دارند و هرچه این فاصله را به هم نزدیک‌تر کنیم بدین معنا است که در بحث کنترل HIV موفق‌تر عمل کرده‌ایم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ۱۹ درصد از ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفری که HIV مثبت دارند را زنان تشکیل می‌دهند و این درصد در آمار ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ به ۳۲ درصد می‌رسد بنابراین الگوی انتقال HIV که قبلاً در مردان بوده الان زنان را نیز شامل شده است

بیشتر بخوانید

به گفته او، ۷۳ درصد از ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفری که تست HIV مثبت داشته‌اند را گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال تشکیل می‌دهند بنابراین باید این گروه سنی هدف اصلی اطلاع رسانی و تشخیص‌ها باشند.

عباسیان هشدار داد: انتقال HIV از طریق روابط جنسی افزایش یافته است به طوری که ۲۸ درصد از ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفری که تست HIV مثبت داشته‌اند، از طریق روابط جنسی به این ویروس مبتلا شده‌اند و این درصد در آمار ۶ ماهه نخست ۱۴۰۳، به ۶۵ درصد می‌رسد بنابراین تغییر الگوی ابتلا را شاهد هستیم.

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفت: در آمار کلی ۵۳ درصد افرادی که مبتلا به HIV مثبت هستند را مصرف‌کنندگان به مواد مخدر تشکیل می‌دهند و فقط ۱۰ درصد از مبتلایان در آمار ۶ ماهه نخست ۱۴۰۳، اعتیاد تزریقی داشته‌اند و این نشان می‌دهد برنامه‌های کنترلی و کاهش آسیب ما در گروهی که اعتیاد تزریقی داشته‌اند، موفق بوده است.

برچسب ها: ایدز
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره
مصوبه حذف سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره، یکی از مهم‌ترین بحث‌های کارگروه بنزینی دولت است و ممکن است این مصوبه، باعث افت خریدوفروش خودروهای صفر کیلومتر در بازار شود.
برخورد شهاب‌سنگ به کدام مناطق زمین محتمل تر است؟ برخورد شهاب‌سنگ به کدام مناطق زمین محتمل تر است؟
دانشمندان در پژوهشی تازه مسیر احتمالی برخورد اجرام بین‌ستاره‌ای با زمین را شناسایی کرده‌اند؛ یافته‌ای که نشان می‌دهد این مهمانان فراخورشیدی بیشتر از نزدیکی استوا عبور می‌کنند و در زمستان شانس بیشتری برای برخورد دارند. با این حال، فعلاً زمین از خطر دور است.
توضیحات حمید درخشان در مورد دربی ۸ تایی! + فیلم توضیحات حمید درخشان در مورد دربی ۸ تایی! + فیلم
حمید درخشان پیشکسوت پرسپولیس با حضور در استودیو مخاطب۲۴ در خصوص خاطرات خود از دربی‌های برگزارشده و آمار درخشان خود از دربی صحبت کرد
خیرمقدم رسمی باشگاه عراقی به منصوریان خیرمقدم رسمی باشگاه عراقی به منصوریان
روز گذشته خبر رسمی عقد قرارداد علیرضا منصوریان با باشگاه عراقی الطلبه منتشر شد تا مشخص شود این چهره شناخته شده فوتبال ایران بعد از دو سال، قرار است یکبار دیگر در قامت سرمربی فعالیت کند. منتها این بار در عراق.
از فردا بارش باران در این مناطق از کشور از فردا بارش باران در این مناطق از کشور
سازمان هواشناسی اعلام کرد، اواخر وقت امروز در ارتفاعات واقع در شمال غرب افزایش ابر رخ می‌دهد.
بازداشت علی صبوری و عوامل برنامه «نصف شب» بازداشت علی صبوری و عوامل برنامه «نصف شب»
مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد عوامل برنامه «نصف شب» به مدیریت علی صبوری، با استفاده از فضای تعاملی و حضور تماشاگران، به تولید محتوایی مبتذل روی آورده‌اند و همین موضوع آنها را در معرض رسیدگی قضایی قرار داده است.
دستور ترامپ برای بررسی مجدد گرین‌کارت مهاجران ایرانی دستور ترامپ برای بررسی مجدد گرین‌کارت مهاجران ایرانی
رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا دستور بررسی مجدد مجوز اقامت دائم شهروندان چندین کشور از جمله ایران را صادر کرده است.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر