کد خبر: ۵۳۶۵۳
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰

علی مطهری: موافق مذاکره مستقیم ایران و آمریکا هستم

نماینده ادوار مجلس معتقد است: اگر بناست مذاکره‌ای با امریکا صورت بگیرد باید مذاکره‌ی مستقیم باشد نه اینکه کشور دیگری را واسطه قرار دهیم، چون واسطه‌ها همیشه دنبال منافع خودشان هم هستند.
src="/files/fa/news/justify;">علی مطهری به موضوع فیلترینگ اشاره کرد و گفت: فیلترینگ در کشور ما کارکرد خود را از دست داده و در واقع به یک اقدام بی‌حاصل تبدیل شده است. به نظرم به صلاح مردم و کشور است که سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی که فیلتر شده‌اند به حالت عادی بازگردند.

بیشتر بخوانید

مشروح این گفت و گو را در ادامه می خوانید:

بعضی‌ها دلیل واقعی فیلترینگ را مافیا و اقتصاد فیتلرشکن فروش‌ها می‌دانند، نظر شما چیست؟

با وجود فیلترینگ اکثر مردم به این شبکه‌ها دسترسی دارند و هزینه‌های زیادی برای خرید فیلترشکن پرداخت می‌کنند که معلوم نیست این پول‌ها به دست چه کسانی می‌رسد یا بخش اعظم این پول‌ها به خارج از کشور می‌رود زیرا سرویس‌دهندگان فیلترشکن‌ها سرویس‌های خود را از خارج از کشور دریافت می‌کنند. 

بنابراین، فیلترینگ نه‌ تنها فایده‌ای ندارد، بلکه به کشور ضرر می‌زند. امیدوارم کسانی که در شورای عالی فضای مجازی هستند همکاری کنند و رفع فیلترینگ انجام شود چراکه بسیاری از سایت‌هایی که در حالت عادی در دسترس نیستند با فیلترشکن باز می‌شوند و نوجوان‌ها و جوان‌ها می‌توانند به سایت‌های مستهجن دسترسی پیدا کنند که برای اخلاق این قشر جوان و نوجوان مضر است. یعنی از هر جهت بررسی کنید می‌بینید به ضرر کشور است و این وضعیت باید به پایان برسد.

البته بعد از رفع فیلترینگ می‌توان سازوکارهایی برای کنترل محتواهای مضر ایجاد کرد. بخش‌های اخلاقی آسیب‌زا در این شبکه‌ها باید محدود شوند یا برای آن‌ها مانع ایجاد کرد اما بخش‌هایی که مربوط به آزادی بیان، گفتگوها و اظهار عقیده‌ها هستند باید آزاد باشد. اگر کسی دروغی را رواج دهد یا به کسی تهمت بزند و آن را منتشر کند، مانند همه کشورها می‌توان از طریق مراجع قضایی برخورد کرد. به هر حال اگر این کار زودتر صورت بگیرد به صلاح کشور است.

فکر می‌کنید آقای پزشکیان توانایی یا اختیاری برای رفع فیلترینگ دارند؟

ایشان تلاش خود را می‌کنند ولی در شورای‌عالی فضای مجازی تعداد آرای دولت کم است و بیشتر اعضا مخالف رفع فیلترینگ هستند. البته ممکن است آقای پزشکیان با استدلال‌های خود بتوانند مخالفان را قانع کنند. در هر حال باید تلاش کنند به‌خصوص که قول‌هایی هم در زمینه‌ی رفع فیلترینگ به مردم داده شده  که بهتر است به این وعده‌ها عمل کنند.

نظر شما درباره مذاکره مستقیم ایران با دونالد ترامپ چیست؟ آیا موافق این موضوع هستید؟

این مسئله بستگی به رفتار آنها دارد. ما باید منتظر بمانیم تا ترامپ سر کار بیاید تا ببینیم چه مواضعی خواهند داشت و متناسب با مواضع آن‌ها تصمیم بگیریم بنابراین در حال حاضر نمی‌توان پاسخ قطعی داد.

اما آیا شما به‌صورت کلی با مذاکره مستقیم با آمریکا موافقید؟

بله، اگر منافع کشور و منافع اسلام اقتضا کند باید مذاکره انجام شود. اگر بناست مذاکره‌ای صورت بگیرد باید مذاکره‌ی مستقیم باشد نه اینکه کشور دیگری را واسطه قرار دهیم چون واسطه‌ها همیشه دنبال منافع خودشان هم هستند. البته در مورد آقای ترامپ چون قاتل سردار سلیمانی است طبیعتاً ملاحظاتی ایجاد می‌کند. برخی می‌گویند ما با قاتل سردار سلیمانی مذاکره نمی‌کنیم.

خب چه پاسخی به این ملاحظات دارید؟

آنچه مسلم است اگر ما این توانایی را داشتیم، نه فقط ما ایرانی‌ها، بلکه تمام مسلمانان و آزادگان جهان، اگر این توانایی را داشتیم باید او را به دلیل ترور سردار سلیمانی قصاص می‌کردیم چراکه خود ترامپ به صراحت اعلام کرد که من این کار را کردم و خودش به این اقدام اقرار کرده است. اما حالا که این اتفاق نیفتاده و او رئیس‌جمهور آمریکاست، به احترام مردم آمریکا ما باید به هر حال او را بپذیریم و در صورتی که به مذاکره نیاز باشد با او مذاکره کنیم. چنان‌که پیامبر اسلام(ص) هم با ابوسفیان که قاتل حمزه سیدالشهدا بود قبل از فتح مکه مذاکره کردند تا مکه بدون خونریزی فتح شود بنابراین باید مصالح کشور را در نظر گرفت.ش

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
زمان بازی‌های تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶ زمان بازی‌های تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶
طبق برنامه اعلام‌شده، تیم ملی فوتبال ایران نخستین مسابقه خود را برابر نیوزیلند، سپس برابر بلژیک قرار و بعد از آن مقابل مصر قرار خواهد گرفت
زنده از مراسم قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۶؛ بزرگ‌ترین رویداد تاریخ فوتبال زنده از مراسم قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۶؛ بزرگ‌ترین رویداد تاریخ فوتبال
قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۶ نه تنها مسیر تیم‌ها را مشخص کرد، بلکه آغازگر شور و هیجان بی‌سابقه‌ای در فوتبال جهان شد. با حضور ۴۸ تیم، سه میزبان و ساختار تازه، این رقابت‌ها رکوردشکن خواهد بود و تجربه‌ای بی‌نظیر برای هواداران سراسر جهان رقم خواهد زد.
پرسپولیس استقلال؛ باز هم تساوی پرسپولیس استقلال؛ باز هم تساوی
این تساوی در حالی رقم خورد که برنده این بازی شانس مستقیم صدر جدول بود. البته استقلالی‌ها با همین تساوی هم رده اول را حفظ کردند اما فرصت تعمیق اختلاف با دیگر مدعیان را از دست دادند.
«زوج‌ و فرد» در تهران سراسری شد؛ حتی مجوز طرح هم جلوی جریمه را نمی‌گیرد «زوج‌ و فرد» در تهران سراسری شد؛ حتی مجوز طرح هم جلوی جریمه را نمی‌گیرد
معاون حمل‌ونقل شهرداری تهران اعلام کرد: در روزهای آلودگی شدید هوا، طرح زوج‌وفرد به‌صورت سراسری و از درب منازل اجرا می‌شود.
دوربین‌های پرچمدار جدید چینی ویوو X۳۰۰ پرو دوربین‌های پرچمدار جدید چینی ویوو X۳۰۰ پرو
نتایج بررسی دوربین ویوو X۳۰۰ پرو منتشر شد و دنیای موبایل را شگفت‌زده کرد. این پرچمدار جدید با ترکیب دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی زایس و یک باتری غول‌پیکر، عملاً استاندارد‌های سال ۲۰۲۶ را جابه‌جا کرده است.
ظاهر جدید ستاره پرسپولیس برای بازی دربی ظاهر جدید ستاره پرسپولیس برای بازی دربی
محمد عمری، مهاجم پرسپولیس که این فصل در پست جدید خود در کنار علی علیپور یکی از زوج‌های اصلی خط حمله سرخپوشان را تشکیل داده، با تغییر استایل ظاهری خود آماده نبرد حساس دربی برابر استقلال می‌شود.
پس گرفتن استعفا پژمان بازغی و سام درخشانی پس گرفتن استعفا پژمان بازغی و سام درخشانی
متن استعفای پژمان بازغی و سام درخشانی پس از پذیرفته نشدن کناره‌گیری‌شان حذف شد.
برگزیده
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
طرح بنزین سه قیمتی روی قاچاق و یا مصرف بنزین تاثیرگذار نیست طرح بنزین سه قیمتی روی قاچاق و یا مصرف بنزین تاثیرگذار نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی: فیلترینگ فعلی را اشتباه می‌دانم، در زمان‌های غیر بحران، به نظر من فیلترینگ به این شکل صحیح نیست، درصد بالایی از مردم از VPN استفاده می‌کنند که آسیب ما را بیشتر و فضای مجازی ما را ناامن می‌کند
مانند جنگ 12 روزه، در برابر دشمن همه با هم باشید مانند جنگ 12 روزه، در برابر دشمن همه با هم باشید
رهبر معظم انقلاب اسلامی امشب در سخنانی تلویزیونی خطاب به ملت عزیز ایران، با تاکید بر ضرورت تقویت و استمرار قدرتمندانه بسیج در نسل‌های پی در پی به‌عنوان «یک ثروت بزرگ، حرکت همگانی و عامل افزایش قدرت ملی»، ناکامی آمریکا و رژیم صهیونیستی را در تحقق هیچ یک از اهداف حمله به ایران، نشانه شکست بدون تردید آنها خواندند
صفحه خبر بالای تصاویر