کد خبر: ۵۳۴۹۱
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۷

در کجای تهران خانه‌ای با قیمت ۲ میلیارد تومان می‌توان خرید؟

با وجود این که قیمت‌ها به طور تصاعدی در حال افزایش است، بازار خرید و فروش مسکن در تهران در وضعیت رکود نسبی قرار دارد. بسیاری از خریداران، به‌ویژه در طبقات متوسط و پایین‌تر، دیگر توان خرید مسکن را ندارند و تنها برخی از افراد در طبقات بالاتر و سرمایه‌گذاران در حال انجام معاملات هستند.

src="/files/fa/news/align:justify;">مخاطب۲۴- آپارتمانی ۲۳ساله با زیربنای ۵۳ متر در محله‌ی مولوی تهران به قیمت یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان معامله می‌شود. بازار مسکن تهران در آبان‌ماه ۱۴۰۳ همچنان تحت تاثیر افزایش قیمت‌ها و رکود نسبی قرار دارد. در حالی که قیمت مسکن در بیشتر نقاط پایتخت با جهش‌های غیرقابل‌تصور روبه‌رو شده، مناطق شمالی تهران به ویژه در برخی محله‌ها، شاهد قیمت‌هایی بی‌سابقه هستند که بسیاری از خریداران را از بازار خارج کرده است. 

چه عواملی باعث افزایش قیمت‌ها شده است؟ 

چند عامل اساسی در این افزایش قیمت‌ها دخیل هستند. اولین عامل، تورم بالای موجود در اقتصاد کشور است که باعث افزایش قیمت مصالح ساختمانی و هزینه‌های ساخت‌وساز شده است. علاوه بر این، نوسانات ارزی و کاهش ارزش ریال، بسیاری از سرمایه‌گذاران را به سمت بازار مسکن سوق داده است. بسیاری از مالکان به دلیل‌عدم اطمینان از وضعیت اقتصادی، تصمیم به افزایش قیمت‌ها گرفته‌اند تا بتوانند دارایی‌های خود را در برابر تورم حفظ کنند. 

دومین عامل، کاهش عرضه مسکن در تهران است. با وجود رشد چشمگیر قیمت‌ها، ساخت‌وسازهای جدید در تهران به نسبت تقاضا بسیار محدود بوده و همین امر باعث ایجاد شکاف میان عرضه و تقاضا شده است. در کنار این، افزایش تقاضای سرمایه‌گذاری در مسکن به دلیل محدودیت‌های دیگر بازارهای مالی، فشار بیشتری بر قیمت‌ها وارد کرده است.

بیشتر بخوانید

بازار اجاره: افزایش بی‌وقفه اجاره‌بها

بازار اجاره مسکن نیز تحت تاثیر این افزایش قیمت‌ها قرار دارد. اجاره‌بها در برخی مناطق تهران، به ویژه در محله‌های لوکس شمالی، شاهد افزایش‌های شدیدتری بوده است. طبق گزارش‌ها، در تابستان و پاییز ۱۴۰۳، اجاره‌بها در این مناطق تا ۴۰ درصد افزایش یافته است. به‌طور خاص، در محله‌های مرکزی و شمالی تهران، بسیاری از مستأجران با مشکلات جدی برای تأمین مسکن روبه‌رو شده‌اند و دیگر قادر به پرداخت اجاره‌های بالا نیستند. 

رکود در معاملات خرید و فروش

با وجود این که قیمت‌ها به طور تصاعدی در حال افزایش است، بازار خرید و فروش مسکن در تهران در وضعیت رکود نسبی قرار دارد. بسیاری از خریداران، به‌ویژه در طبقات متوسط و پایین‌تر، دیگر توان خرید مسکن را ندارند و تنها برخی از افراد در طبقات بالاتر و سرمایه‌گذاران در حال انجام معاملات هستند. همچنین، با توجه به نوسانات بازار ارز، بسیاری از خریداران ترجیح می‌دهند از خرید مسکن منصرف شوند و به جای آن، سرمایه‌های خود را در بازارهای امن‌تری مانند طلا یا دلار حفظ کنند. 

چشم‌انداز آینده بازار مسکن تهران

کارشناسان بر این باورند که در کوتاه‌مدت، به دلیل‌عدم کاهش چشمگیر تورم و نبود سیاست‌های حمایتی از بخش مسکن، رکود در معاملات خرید و فروش ادامه خواهد داشت. با این حال، برخی از تحلیلگران اقتصادی معتقدند که در بلندمدت، اگر دولت قادر به کنترل تورم و ایجاد ثبات در اقتصاد کلان کشور باشد، ممکن است شرایط به تدریج برای خرید و فروش مسکن در تهران بهبود یابد. 

قیمت خانه‌های ارزان در تهران

در محله‌های جنوبی شهر تهران می‌توان خانه‌هایی ارزان قیمت و با کمتر از دو میلیارد تومان خریداری کرد. اما این خانه‌ها متراژ پایینی دارند و اگر نوساز باشند گران‌تر هستند. در ادامه قیمت برخی از واحدهای کم‌متراژ در شهر تهران را بررسی خواهیم کرد. 

در محله‌ی استاد معین، واحد آپارتمانی ۵۸ متری که هفت سال از ساخت آن می‌گذرد به قیمت یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان فروخته می‌شود. 

آپارتمان دیگری در حوالی عبدل آباد تهران، با متراژ ۷۴ متر و ساخت سال ۱۴۰۱ به قیمت یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان معامله می‌شود. 

بودجه‌ی لازم برای خرید خانه‌ای ۱۴ساله با متراژ ۴۲ متر در محدوده‌ی شادآباد، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است. 

در جدیدترین آگهی‌های فروش مسکن در شهر تهران، برای خرید آپارتمانی ۴۰ متریِ ۲۱ساله در محله‌ی نواب صفوی باید یک میلیارد و ۷۸۰ میلیون تومان سرمایه داشته باشید. 

آپارتمانی ۴۵ متری که هشت سال از ساخت آن می‌گذرد به قیمت یک میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. 

برای اطلاع از قیمت واحد آپارتمان‌های دیگر جدول زیر را بخوانید؛

محله متراژ مشخصات قیمت کل (تومان) قیمت هر متر (تومان)
سلیمانی ۴۲ متر سال ساخت ۱۳۸۳ - ۱ خوابه ۱٬۲۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۲۸٬۵۷۱٬۰۰۰
وردآورد ۴۵ متر سال ساخت ۱۳۹۵ - ۱ خوابه ۱٬۶۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۳۵٬۵۵۵٬۰۰۰
مبارک‌آباد بهشتی ۵۶ متر سال ساخت ۱۴۰۱ - ۱ خوابه ۱٬۷۹۲٬۰۰۰٬۰۰۰ ۳۲٬۰۰۰٬۰۰۰
قیام‌دشت ۷۵ متر سال ساخت ۱۴۰۳ - ۲ خوابه ۱٬۸۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۲۴٬۰۰۰٬۰۰۰
شمیران‌نو ۴۰ متر سال ساخت ۱۳۸۴ - ۱ خوابه ۱٬۷۴۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۴۳٬۵۰۰٬۰۰۰
فرودگاه مهرآباد ۵۰ متر سال ساخت ۱۴۰۰ - ۱ خوابه ۱٬۴۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۲۸٬۰۰۰٬۰۰۰
سلسبیل ۵۱ متر سال ساخت ۱۳۸۶ - ۱ خوابه ۱٬۷۵۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۳۴٬۳۱۳٬۰۰۰
باغ فیض ۶۸ متر سال ساخت ۱۴۰۰ - ۲ خوابه ۱٬۷۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۲۵٬۰۰۰٬۰۰۰
سازمان آب ۵۰ متر سال ساخت ۱۳۹۸ - ۱ خوابه ۱٬۷۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۳۴٬۰۰۰٬۰۰۰
تهران‌سر ۵۰ متر سال ساخت ۱۳۹۸ - ۱ خوابه ۱٬۶۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۳۲٬۰۰۰٬۰۰۰
امامزاده حسن ۴۱ متر سال ساخت ۱۳۹۰ - ۱ خوابه ۱٬۶۴۵٬۰۰۰٬۰۰۰ ۴۰٬۱۲۱٬۰۰۰
استاد معین ۴۹ متر سال ساخت ۱۳۹۵ - ۱ خوابه ۱٬۵۴۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۳۱٬۴۲۸٬۰۰۰
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد
در این قسمت از پادکست مخاطب فوتبالی به بررسی شرایط ستاره‌ی ازبکستانی تیم پرسپولیس میپردازیم.
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر