کد خبر: ۵۳۲۳۱
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۱

سن امید به زندگی مردم ایران به ۸۰ سال رسیده است؟

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت کشور گفت:سن امید به زندگی در مردم ایران در مردان به ۷۵ سال و در زنان به ۷۸ سال رسیده است.
سن امید به زندگی مردم ایران به ۸۰ سال رسیده است؟

مخاطب۲۴- نشست مشترک دبیرخانه سلامت کشور با شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر امروز با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف در جمعیت پیشگیری و مبارزه با مصرف دخانیات برگزار شد. محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: دبیرخانه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی با اشاره به تأسیس این شورا در سال ۹۵، بیان کرد: ۷ وزیر و ۹ معاون رئیس‌جمهور و دستگاه‌های مختلف عضو این شورا هستند و قرار است به این تعداد وزیر هم اضافه شود. وی ادامه داد: در ۶۸ دانشگاه علوم پزشکی کشور این شورا وجود دارد و در تمام شهر‌ها و روستا‌ها خانه‌های مشارکتی داریم که با همکاری مردم نسبت به ارتقای سلامت مردم اقدام می‌کنند. مطلق با بیان اینکه تنها ۲۵ درصد سلامت مربوط به وزارت بهداشت است، افزود: ۷۵ درصد موضوع سلامت جامعه مربوط به سایر دستگاه‌ها و مردم است. رئیس دبیرخانه شورای‌عالی سلامت تصریح کرد: اکنون از نظر امید به زندگی در ایران ۷۵ سال برای مردان و ۷۸ سال برای زنان است. اما هدف بالارفتن امید زندگی به بالای ۸۰ سال است و از نظر کیفی امید به زندگی افزایش پیدا کند. وی ابراز کرد: حدود ۱۸ سند تصویب شده که مهم‌ترین سند‌ها سند امنیت غذایی و تغذیه است و بیش از هزار نفرساعت از اساتید مشارکت داشتند و بیش از ۲۰۰ راهبر دارد و تا سال ۱۴۱۱ تصویب شده و اگر اجرایی شود در آینده سفره مردم غذای سالم مورداستفاده قرار گیرد. رئیس دبیرخانه شورای‌عالی سلامت متذکر شد: سند پیش بیمارستانی یکی دیگر از سند‌های تصویب شده است؛ ضمن اینکه سند‌هایی دیگری مانند ترافیک و سلامت است که می‌تواند از حادثه‌های ترافیکی پیشگیری کند.


مطلق با اشاره به اینکه ایران جزو ۱۰ کشور حادثه‌خیز دنیاست، گفت: سند بیماری‌های غیرواگیر است و مورد تأیید بهداشت جهانی و دیگر دستگاه‌هاست و نقش بسیار بزرگی در ارتقای سلامت جامعه دارد. محمدرضا مسجدی، رئیس شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر با بیان اینکه مهم‌ترین علت مرگ‌ومیر بیماری‌های غیرواگیر است، گفت: حدود ۳۰۰ بیماری غیر واگیر وجود دارد که در رأس آنها بیماری قلبی و عروقی و سکته‌ها ست؛ ضمن اینکه سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن تنفسی و دیابت در رتبه‌های بعدی قرار دارند. وی افزود: سالی ۴۱ میلیون نفر یعنی سه‌چهارم مرگ‌ومیر‌های در دنیا مربوط به بیماری‌های غیرواگیر است و ۸۶ درصد مرگ‌های زودرس مربوط به کشور‌های با درآمد کم و متوسط است.

بیشتر بخوانید

مسجدی خاطرنشان کرد: استعمال دخانیات، کم‌تحرکی، مصرف الکل، رژیم غذایی نامناسب و آلودگی هوا از جمله علل مهم ابتلا به بیماری غیرواگیر همچون بیماری‌های قلبی، عروقی، سرطان‌ها و دیابت هستند. رئیس شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر با اشاره به اینکه در سال جاری ۴۵۰ هزار نفر در کشور فوت می‌کنند که ۱۶۰ هزار نفر به دلیل بیماری قلبی، ۵۵ هزار نفر بر اثر سرطان و ۱۳۵ هزار نفر بر اثر سکته مغزی خواهد بود. مسجدی با بیان اینکه ۸۲ درصد مرگ‌ومیر‌های ایران مربوط به بیماری‌های غیرواگیر است، گفت: ۲۰ درصد مرگ‌های مربوط به بیماری‌های قلبی مربوط به دخانیات و ۸۰ درصد علت مرگ‌ومیر‌های مربوط به بیماری‌های تنفسی مربوط به دخانیات است. این استاد بیماری‌های تنفسی با انتقاد از افزایش مراکز تولید دخانیات از ۶ مرکز به ۳۸ مرکز، متذکر شد: ۱۵ درصد مردم در ایران دخانیات مصرف می‌کنند.


با انتقاد از کاهش مالیات دخانیات، گفت: عمده این ۶ هزار میلیارد تومان مالیات به شهرداری‌ها برای مبارزه با دخانیات اختصاص پیدا کرده است. یکی از مهم‌ترین محل‌های تولید پنبه و دانه‌های روغنی در کشور استان گلستان است، اما مزارع کشت دانه‌های روغنی به کشت تنباکو اختصاص پیدا کرده است. سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در ایران تولید می‌شود و ۷۳ درصد سیگار داخل کشور توسط دو شرکت بین‌المللی تولید می‌شود. استعمال سیگار و قلیان در دختران ۱۳ تا ۱۵ سال، ۱۳۵ درصد رشد داشته است و ۱۶ درصد اعتیاد از سیگار و قلیان ایجاد می‌شود. مصرف قلیان در دانش‌آموزان پایه هفتمی در کشور به ۳۶ درصد رسیده است‌مجتبی کریمی، مسئول دبیرخانه سلامت وزارت ورزش و جوانان با اشاره به برنامه ملی ورزش در کشور، بیان کرد: براساس چشم‌انداز این وزارتخانه باید تا سال ۱۴۱۰ که جمعیت ایران به ۹۰ میلیون نفر می‌رسد باید ۴۰ درصد مردم ورزش کنند. وی با اشاره به اولویت‌بندی آزادسازی اماکن ورزشی برای استفاده رایگان مردم، گفت: سالن‌های چندمنظوره وزارت ورزش و سایر دستگاه‌ها، سالن‌های تخصصی فدراسیون‌ها و بوستان‌ها و باشگاه‌های خصوصی برای ورزش‌کردن مردم باز شوند.


شریف ترکمن نژاد، مشاوره جمعیت پیشگیری از دخانیات با اشاره به اینکه ۲۲ درصد جمعیت جهان دخانیات مصرف می‌کنند، گفت: بیش از ۱۴درصد ایرانی‌ها دخانیات مصرف می‌کنند که سنین ۲۵ تا ۶۴ سالگی شایع‌ترین سن مصرف دخانیات است. ترکمن نژاد افزود: مصرف دخانیات در روستا‌ها بیشتر از شهر‌ها و مصرف قلیان به‌ویژه در خانم‌ها بیشتر از مصرف دخانیات شده است. مشاوره جمعیت پیشگیری از استعمال دخانیات ابراز کرد: افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند سلامت روان همراه با مشکل خواهند داشت؛ ضمن اینکه دو سوم کسانی که سیگار مصرف می‌کنند دچار اختلاف در سلامت روان هستند. وی با بیان اینکه حدود ۶۰ هزار نفر بر اثر مصرف دخانیات در ایران در سال جان خود را از دست می‌دهند، تصریح کرد: حدود ۱۰ درصد نوجوانان ما دخانیات مصرف می‌کنند.

برچسب ها: دخانیات
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند
سخنگوی فدراسیون فوتبال درخصوص بازی تدارکاتی تیم ملی فوتبال قبل از جام جهانی۲۰۲۶، مقابل اسپانیا و یا پرتقال توضیحاتی ارائه کرد
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر