مخاطب۲۴ اخبار و تحلیل های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در هفت روز هفته و در بیست و چهار ساعت شبانهروز در اختیار شما قرار میدهد
مرتب دستهای خود را با استفاده از آب و صابون شستشو کنید و یا با مواد ضدعفونی کننده الکلی ضدعفونی نمایید. هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال بگیرید و بلافاصله دستمال را دور انداخته و دست های خود را بشویید.
اگرچه ماسک ممکن است در مورد مسائل مربوط به سیاست خارجی «عمل گرا»تر باشد، اما این هنوز برای بهبود روابط بین واشنگتن و تهران کافی نیست. ما در آستانه یک جنگ همه جانبه منطقهای هستیم. ترامپ برای از سرگیری این روند به کارشناسان فنی در موضوع هستهای، منطقهای، داشتن گروههای کاری، گفتگوکنندگان صادق و مذاکرهکنندگان با حسن نیت نیاز دارد.
مخاطب۲۴- جهان خود را برای بازگشت دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده به کاخ سفید پس از یک وقفه چهارساله آماده میکند. هرچند که جو بایدن، رئیس جمهور مستقر تا بیست ژانویه همچنان زمام امور را در اختیار دارد، اما کشورهای متفاوت از هم اکنون رایزنی و تماس با تیم ترامپ را آغاز کرده اند. به نظر میرسد که در روندی نه چندان مرسوم، جمهوری اسلامی ایران نیز این گفتگو را البته به شکل غیرمستقیم آغاز کرده است.
ساعاتی پیش رسانه آمریکایی نیویورک تایمز که منابع خبری قابل توجهی در نهادهای متفاوت ایرانی دارد، به نقل از دو منبع ایرانی گزارش داد که ایلان ماسک که از مشاوران نزدیک به دونالد ترامپ به حساب میآید، روز دوشنبه در نیویورک با نماینده دائم ایران در سازمان ملل دیدار کرده است. محور این گفتگو نیز کاهش تنشها بین ایران و آمریکا اعلام شده است. این منابع مطلع گفتند که دیدار ماسک و امیرسعید ایروانی بیش از یک ساعت به طول انجامیده و در مکانی محرمانه برگزار شده است. این منابع ایرانی که به شرط ناشناس ماندن با نیویورکتایمز صحبت کردند، این نشست را «مثبت» و «دلگرم کننده» توصیف کردند. این دو مقام ایرانی گفتند که دیدار با ماسک راه حلی برای برقراری ارتباط غیرمستقیم با آمریکا فراهم کرد و به ایران اجازه داد تا از نشستن مستقیم با یک مقام آمریکایی خودداری کند.
استیون چونگ، مدیر ارتباطات آقای ترامپ، در پاسخ به این سوال که آیا چنین جلسهای برگزار شده است، گفت: «ما در مورد گزارش ملاقاتهای خصوصی که اتفاق افتاده یا نیفتاده، اظهار نظر نمیکنیم.»
یکی از مقامات وزارت خارجه ایران به نیویورکتایمز گفت که ایروانی در این دیدار به ماسک پیشنهاد کرده که از وزارت خزانهداری آمریکا معافیتهای تحریمی بخواهد و از این طریق برخی از تجارتهای خود را به تهران بیاورد.
خبر این دیدار که هنوز به صورت رسمی از سوی مقامهای ایرانی تایید نشده با انعکاس قابل توجهی در رسانههای متفاوت روبه رو شده است. گاردین در این خصوص نوشت: ایلان ماسک روز دوشنبه با سفیر ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرد، یک روز قبل از اینکه دونالد ترامپ بنیانگذار اسپیسایکس را به عنوان یکی از روسای وزارت کارآمدی دولت جدید معرفی کند. در حالی که ترامپ برای رسیدگی به درگیریها در اوکراین و خاورمیانه آماده میشود، ماسک، ثروتمندترین مرد جهان، در گفتگو با مقامات خارجی به تسهیل مسیر دیپلماسی به دولت او کمک میکند. به نظر میرسد که او میتواند تأثیرگذارترین چهره غیرنظامی دنبال دیپلماسی در دولت جدید ایالات متحده باشد.
در اوایل ماه جاری، ماسک در تماسی که بین ترامپ و رئیسجمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی بود، حاضر شد. رئیس جمهور اوکراین از ماسک به خاطر ماهوارههایی که از طریق شرکت استارلینک در اختیار اوکراین قرار داده بود تشکر کرد.
سینا طوسی، کارشناس ارشد مرکز سیاست بینالملل، درباره ماسک گفت: او اکنون با ایرانیها تعامل دارد. ایرانیها از بعد از خروج ترامپ از توافق هسته ای، وارد مذاکره مستقیم با او نشده اند و این میتواند یک معامله بزرگ میان دو کشور باشد.
رابطه ترامپ با ایران را میتوان دشوار توصیف کرد. ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود، تصمیم گرفت که ایالات متحده را از توافق هستهای ایران که در سال ۲۰۱۵ در دوره باراک اوباما ایجاد شد، خارج کند و تحریمهای شدید اقتصادی علیه ایران را بازگرداند.
همچنین در دوران ریاست جمهوری خود، ترامپ دستور حمله آمریکا را صادر کرد که در آن سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ژانویه ۲۰۲۰ (شهید) شد. در ماه سپتامبر، اطلاعاتی که در اختیار ستاد انتخاباتی ترامپ قرار گرفت نشان داد که ایران به دنبال ترور او بوده است. سخنگوی وزارت خارجه ایران این ادعا را رد کرده است.
سینا طوسی در این باره میگوید: این که آیا آمریکا میتواند مذاکرات موفقیت آمیزی با ایران در زمان ترامپ داشته باشد، واقعاً به ماسک یا هر کسی که قرار است این مذاکرات را رهبری کند و تیمی که مسئول یک فرآیند مذاکره است، ربط دارد. باید دید که آیا واقعا آنها به دنبال یک روند دیپلماتیک واقعی هستند.
مسائل پیچیدهتر، حمایت قوی ترامپ از اسرائیل است که میتواند راه را برای جنگ همه جانبه بین اسرائیل و ایران پس از رئیسجمهوری او باز کند. اسرائیل از زمان حمله ۷ اکتبر سال گذشته تاکنون با سازمانهای مورد حمایت ایران حماس و حزب الله وارد جنگ شده است.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران روز پنجشنبه در پست ایکس گفت: اختلافات با همکاری و گفتگو قابل حل است. ما پذیرفتیم که با شجاعت و حسن نیت پیش برویم. ایران هرگز میز مذاکره درباره برنامه صلح آمیز هستهای خود را ترک نکرده است.
طوسی گفت: اگرچه ماسک ممکن است در مورد مسائل مربوط به سیاست خارجی «عمل گرا»تر باشد، اما این هنوز برای بهبود روابط بین واشنگتن و تهران کافی نیست. ما در آستانه یک جنگ همه جانبه منطقهای هستیم. ترامپ برای از سرگیری این روند به کارشناسان فنی در موضوع هستهای، منطقهای، داشتن گروههای کاری، گفت و گوکنندگان صادق و مذاکرهکنندگان با حسن نیت نیاز دارد.
تریتا پارسی از کارشناسان حوزه سیاست خارجی ایران نیز در این باره در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت:
«ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل متحد برای گفتگو در مورد تنش زدایی بین آمریکا و ایران دیدار کرد. دلایل متعددی وجود دارد که چرا این اقدام مثبت و قابل استقبال است. ترامپ در دوره نخست ریاست جمهوری خود هم به دنبال این بود که در نهایت با ایران معامله کند، اما تندروهای حزب جمهوری خواه او را محاصره کرده و سیاست اشتباه فشار حداکثری را به او تحمیل کردند.
این معماران «فشار حداکثری» مانند مایک پمپئو و جان بولتون میدانستند که این سیاست به احتمال زیاد باعث رویارویی با تهران میشود، اما آن را به عنوان راهبردی برای کشاندن ایرانیها به میز مذاکره به ترامپ فروختند. حتی زمانی که مذاکرات محرمانهای که توسط کشورهای ثالث تسهیل میشد در شرف به نتیجه رسیدن بود، بولتون و پمپئو با موفقیت این معامله را به شکست کشاندند. گفت و گوی من با مقامات ایرانی در پاییز امسال نشان داد که آنها تمایل ترامپ برای دستیابی به توافق را درک کردهاند، اما در مورد توانایی او برای رسیدن به این توافق در صورت محاصره مجدد خود با نومحافظهکاران تردید دارند. برخی از انتخابهای اولیه ترامپ باید تردید تهران را تقویت کرده باشد. انتخاب مارکو روبیو به عنوان وزیر امور خارجه قطعاً به جهان این پیام را نمیدهد که ترامپ با دیپلماسی امور را پیش خواهدبرد. مصاحبه هفته گذشته برایان هوک با سی ان ان فقط وعده بازگشت به رویارویی میان دو کشور را داد. دلیل اهمیت دسترسی ایلان این است که تهران در آستانه تصمیمگیری برای مقابله با تشدید تحریمهای ترامپ از طریق گسترش برنامه هستهای و موشکی خود و حتی گرفتن انتقام بالقوه حملات ۲۶ اکتبر اسرائیل از طریق حمله گسترده به این «کشور» است. این میتواند آغازگر یک جنگ بزرگ باشد که میتواند ایالات متحده را درگیر کند. منطق پشت استدلال تهران این است که اگر ترامپ بخواهد یک بار دیگر به حرف شاهین هایی* مانند روبیو و هوک گوش دهد، ایران باید به طور واضح و سریع به رئیس جمهور منتخب پیام دهد که بازگشت به رویارویی چقدر پرهزینه خواهد بود. با این حال، اگر ترامپ تمایل به گفتگو را نشان دهد و به طور قانعکنندهای اعلام کند که میتواند دیپلماسی را دنبال کند، تهران ممکن است پاسخ دهد و خویشتنداری نشان دهد. ترامپ نمیتواند به وعده خود مبنی بر خروج از خاورمیانه عمل کند، مگر اینکه راههایی برای کاهش تنش با ایران و پایان دادن به جنگ در غزه و لبنان بیابد. شاهینهایی مانند روبیو این دستور کار را پیش نمیبرند. پراگماتیستها و مخالفان جنگ مانند ایلان ماسک ممکن است بتوانند این کار را انجام بدهند.»
شهرستان سپیدان در شمال غربی استان فارس قرار گرفته است. با آغاز فصل پاییز برداشت ارقام پاییزه سیب سپیدان از نوع زرد و قرمز شروع میشود و تا پایان آبان ماه ادامه دارد.
گوشت غاز ارزش غذایی بالایی دارد و مصرف آن فواید بسیار مناسبی برای سلامت بدن انسان به همراه دارد، همچنین گوشت غاز طعم خوبی دارد، اما مصرف آن برای برخی افراد مناسب نیست.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در نخستین واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران ابراز امیداوری کرد که این حمله، پایان تبادل حملات و دوره تشدید تنش در خاورمیانه باشد.
ستاد کل نیروهای مسلح درباره تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی اعلام کرد:با آمادگی پدافند هوایی کشور تعداد قابل توجهی از موشکها رهگیری شده و از ورود هواپیماهای دشمن به حریم کشور جلوگیری به عمل آمد.