مخاطب۲۴- لوبیا، نخود و عدس همگی حبوبات هستند. به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، حبوبات یک زیر گروه سبزیجات و حاوی مواد مغذی و دارای مزایای سلامتی فراوانی با قیمت مناسب هستند، از فولات و پتاسیم گرفته تا آهن و روی می توانید مواد مغذی مختلفی را با خوردن حبوبات دریافت کنید.
با این حال خیساندن لوبیا، یک روش معمول، مزایای بیشتری را فراتر از زمان پخت سریعتر ارائه می دهد. در اینجا فواید خیساندن لوبیا، نحوه خیساندن صحیح لوبیا و نکات مفیدی برای گنجاندن این حبوبات همه کاره در رژیم غذایی توضیح داده شده است:
با توجه به USDA لوبیا خشک و نخود قبل از پخت باید تمیز و خیس شوند. عدس به دلیل اندازه کوچکش معمولاً نیازی به خیساندن ندارد. با این وجود، ممکن است بخواهید آنها را خیس کنید تا از مزایای سلامتی بیشتری بهره مند شوید. کنسرو لوبیا، نخود و عدس نیازی به خیساندن ندارند زیرا در طول فرآیند کنسرو از قبل پخته شده اند.
خیساندن لوبیا قبل از پختن به جذب آب و پخت یکنواخت آن کمک می کند و زمان پخت را کاهش می دهد.
فراتر از کاهش زمان پخت، خیساندن لوبیا مزایای دیگری را نیز به همراه دارد.
لوبیا حاوی الیگوساکارید است، دسته ای از کربوهیدرات هایی که هضم آن برای بدن شما چالش برانگیز است. این خاصیت به طور بالقوه می تواند منجر به ناراحتی گوارشی مانند گاز، نفخ، درد شکم، اتساع و اسهال شود. خیساندن لوبیا می تواند با ترشح برخی الیگوساکاریدها در آب به کاهش این عوارض کمک کند.
حبوبات حاوی ترکیباتی به نام ضد مغذی هستند که مانع جذب مواد مغذی می شوند. برخی از نمونه های آنها عبارتند از:
خیساندن یا پختن لوبیا می تواند قابلیت هضم را بهبود بخشد و کیفیت تغذیه را با کاهش مواد ضد مغذی افزایش دهد.
خیساندن لوبیا به آنها اجازه می دهد تا شکل خود را حفظ کنند و در عین حال بافت بهتری پیدا کنند. بافت نرم تر به ویژه در غذاهایی که قوام خامه ای آن مهم است، مانند حمص، پوره لوبیا یا سوپ لوبیا خامه ای ضروری است.
کنسرو لوبیا و لوبیا خشک دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند. لوبیاهای کنسرو شده تحت فرآیند جوش کوتاهی قرار می گیرند، در مایع نگهداری و در دمای بالا تحت فشار بخار پخته می شوند. در مقابل، لوبیا خشک پس از خارج شدن از غلاف، برداشت، خشک و بسته بندی می شود.
لوبیاهای کنسرو شده و خشک می توانند بیش از یک سال در دمای اتاق دوام بیاورند، اما به یاد داشته باشید که قبل از مصرف، بهترین تاریخ مصرف را بررسی کنید.
از نظر مواد مغذی، لوبیای خشک به نظر می رسد که مواد مغذی بیشتری دارند. به عنوان مثال، لوبیا سیاه پروتئین، فیبر و مواد مغذی بیشتری مانند آهن، منیزیم ، فسفر، پتاسیم، روی، منگنز و فولات نسبت به لوبیاهای کنسرو شده خود تامین میکند.
سه روش اصلی برای خیس کردن لوبیا وجود دارد که از آماده بودن آنها برای پختن اطمینان حاصل کنید. قبل از خیس کردن لوبیا، آنها را بررسی کنید و هر گونه لوبیای آسیب دیده یا زباله را بردارید. سپس لوبیاها را در یک ظرف به اندازه کافی بزرگ قرار دهید تا با رشد آنها مطابقت داشته باشد زیرا اندازه آنها معمولاً سه برابر می شود. سپس یکی از روش های خیساندن زیر را انتخاب کنید:
پس از خیس کردن ، آب آن را خالی کرده و لوبیاها را زیر آب جاری بشویید. روی حبوبات را در همان قابلمه با آب تازه بپوشانید. لوبیاها را به مدت 1.5-2 ساعت یا تا زمانی که نرم شوند بجوشانید، در صورت وجود دستورالعمل بسته بندی را دنبال کنید. اضافه کردن پیاز، سیر، یا سبزی و ادویه جات ترشی جات را در نظر بگیرید تا طعم را در طول پخت بیشتر کنید. در اینجا برخی از ایده های غذایی مغذی حاوی لوبیا آورده شده است:
لوبیا یک بمب تغذیه ای و سرشار از مواد مغذی ضروری است و فواید سلامتی متعددی دارد. لوبیاهای کنسرو شده و خشک هر دو مواد مغذی با ارزشی را ارائه می دهند، اما لوبیا خشک اغلب مقرون به صرفه تر هستند و ممکن است محتوای غذایی بالاتری داشته باشند.
خیساندن صحیح لوبیاهای خشک قابلیت هضم و جذب مواد مغذی آنها را افزایش می دهد و این اطمینان را ایجاد می کند که آنها برای پختن طیف وسیعی از غذاها آماده هستند. از سوپهای مقوی و سالادهای مغذی گرفته تا دیپهای خوش طعم، لوبیا میتواند یک خوردنی همهکاره و خوشمزه برای وعدههای غذایی شما باشد.