کد خبر: ۵۱۷۱۱
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۱

ایران برای صعود به جام‌جهانی چند امتیاز کم دارد

حتی اگر نتایج در فیفا دی بعدی (نوامبر) بر وفق مراد ایران رقم بخورد، تکلیف صعود ملی‌پوشان به جام جهانی در فیفا دی ماه مارس ۲۰۲۵ مشخص خواهد شد.
ایران برای صعود به جام‌جهانی چند امتیاز کم دارد

مخاطب۲۴ـ تیم ملی ایران یک گام دیگر به سمت جام جهانی ۲۰۲۶ برداشت. روز سه‌شنبه، شاگردان قلعه‌نویی موفق شدند دست به یک کار بزرگ زده و تیم ملی قطر، قهرمان دو دوره اخیر جام ملت‌های آسیا را با نتیجه چهار بر یک شکست دهند و در صدر گروه اول از دور سوم مرحله مقدماتی جام جهانی قرار بگیرند.

با توجه به وضعیت گروه، اکنون تیم ملی ایران تا تضمین حضور در رقابت‌هایی که قرار است در آمریکا، مکزیک و کانادا برگزار شود، فاصله زیادی ندارد. در اینجا قصد داریم تا این موضوع را بررسی کنیم که تیم ملی ایران به چند امتیاز دیگر نیاز دارد تا بلیت حضور در این پیکار‌ها را قطعی کند.

بیشتر بخوانید

در فیفا دی نوامبر، تیم ملی باید دو دیدار خارج از خانه را برابر کره شمالی و قرقیزستان برگزار کند. پیروزی در این دو دیدار و رساندن شمار امتیازات به عدد شانزده، می‌تواند یکی از سریع‌ترین صعود‌های فوتبال ایران به رقابت‌های جام جهانی را رقم بزند.

* در حال حاضر، وضعیت جدول رده‌بندی به شرح زیر است:

ایران ۱۰ امتیاز
ازبکستان ۱۰ امتیاز
امارات ۴ امتیاز
قطر ۴ امتیاز
قرقیزستان ۳ امتیاز
کره شمالی ۲ امتیاز

برنامه همگروهی‌های ایران در این فیفا دی را مرور می‌کنیم:

* دور پنجم:
قطر – ازبکستان
امارات – قرقیزستان

* دور ششم:
کره شمالی – ازبکستان
امارات – قطر

تمامی احتمالاتی که در ادامه می‌آید، با تصور این است که ایران بتواند هر دو بازی خود برابر کره شمالی و قرقیزستان را پیروز شده و ۱۶ امتیازی شود. در دور پنچم، چنانچه قطر بتواند از سد ازبکستان عبور کند و با فرض برد امارات برابر قرقیزستان، آنگاه رقابت میان دیگر رقبای ایران جدی‌تر می‌شود. طبیعتا پیروزی ازبکستان و توقف امارات، ایران را یک گام به سمت صعود هل می‌دهد چرا که فاصله با تیم سوم افزایش پیدا می‌کند.

در دور ششم، بازنده دیدار امارات و قطر، از کورس صعود مستقیم باز خواهد ماند و نتیجه تساوی هم به ضرر دو تیم است. ازبکستان هم در شرایطی باید برابر کره شمالی قرار بگیرد که پیروزی این تیم محتمل به نظر می‌رسد.

* در هر صورت، بهترین حالت برای افزایش فاصله ایران با رقبا به شکل زیر خواهد بود:

ایران ۱۶ امتیاز (دو پیروزی برابر کره شمالی و قرقیزستان)
ازبکستان ۱۴ امتیاز (تساوی برابر قطر و پیروزی بر کره شمالی)
امارات ۸ امتیاز (پیروزی بر قرقیزستان و تساوی برابر قطر)
قطر ۶ امتیاز (دو تساوی برابر ازبکستان و امارات)
قرقیزستان ۶ امتیاز (شکست از امارات و پیروزی برابر کره شمالی)
کره شمالی ۲ امتیاز (دو شکست برابر ایران و قرقیزستان)

با توجه به اینکه تیم‌های اول و دوم مستقیما راهی جام جهانی می‌شوند، در نتیجه تحت هر شرایطی و رقم خوردن هر نتیجه‌ای، صعود ایران در فیفا دی بعدی در ماه نوامبر قطعی نمی‌شود و کار به فیفا دی ماه مارس در سال ۲۰۲۵ کشیده می‌شود. حتی اگر امارات مقابل دو تیم قرقیزستان و قطر به تساوی برسد و قطر نیز دو بازی خود را مساوی کند و قرقیزستان نیز به همین منوال، باز هم در بهترین حالت، فاصله ایران با تیم سوم نهایتاً ۱۰ امتیاز خواهد بود و با توجه به در پیش بودن چهار بازی دیگر و ۱۲ امتیاز روی میز، صعود شاگردان قلعه‌نویی در فیفا دی بعدی قطعی نخواهد شد.

هر چند که ممکن است نتایج خلاف احتمالات بالا رخ دهد و به طور مثال قطر یا امارات با دو پیروزی ۱۰ امتیازی شده و وارد کورس جدی برای صعود مستقیم شود، اما به نظر می‌رسد که تیم ملی ایران با ۱۰ امتیاز دیگر از چهار بازی بعدی و رساندن شمار امتیازات به عدد ۲۰، در فیفا دی مارس و پس از هشت مسابقه، صعود خود را قطعی کند و دو دیدار آخر برابر قطر و کره شمالی در دور‌های نهم و دهم تشریفاتی باشد.

تنها در یک صورت است که با وجود کسب ۱۰ امتیاز (پیروزی برابر کره شمالی، قرقیزستان، امارات و تساوی برابر ازبکستان)، صعود ایران به فیفا دی آخر و دور نهم کشیده می‌شود. آن هم در این شرایط که قطر در دور‌های پنجم تا هشتم از سد تیم‌های ازبکستان، امارات، کره شمالی و قرقیزستان عبور کند. ازبکستان نیز بتواند کره شمالی و قرقیزستان را ببرد و برابر ایران به تساوی برسد.

در آن شرایط، وضعیت جدول بدین شکل خواهد بود:

ایران ۲۰ امتیاز
ازبکستان ۱۷ امتیاز
قطر ۱۶ امتیاز

در این صورت، دیدار ایران و قطر در دور نهم مسابقات تعیین کننده خواهد بود و ملی پوشان با یک مساوی نیز راهی جام جهانی خواهند شد. هر چند که بعید به نظر می‌رسد این اتفاقات رخ دهد و قطر چهار بازی متوالی را پیروز شود ولی به هر حال در فوتبال نشان داده که قابل پیش بینی نیست.

برچسب ها: تیم ملی فوتبال
آخرین اخبار
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
ترکیب پرسپولیس در هاله‌ای از ابهام؛ فقط پنج نفر قطعی‌اند! ترکیب پرسپولیس در هاله‌ای از ابهام؛ فقط پنج نفر قطعی‌اند!
پرسپولیس در حالی به استقبال لیگ بیست‌وپنجم می‌رود که تنها پنج بازیکن جایگاه ثابتی در ترکیب اصلی دارند. وحید هاشمیان با آزمون‌های متعدد در بازی‌های دوستانه، هنوز به ترکیب نهایی نرسیده و رقابت در پست‌های مختلف ادامه دارد؛ نشانه‌ای از چالش‌های تاکتیکی و فرصت‌های تازه برای بازیکنان نیمکت‌نشین.
خداداد عزیزی؛ ستاره تیم ۹۸ و معمار جام دوم تراکتور خداداد عزیزی؛ ستاره تیم ۹۸ و معمار جام دوم تراکتور
خداداد عزیزی، ستاره فراموش‌نشدنی تیم ملی در جام جهانی ۹۸، این‌بار نه با گل تاریخی‌اش، بلکه با حضور مؤثر در کنار زمین، نقش مهمی در قهرمانی دوم تراکتور ایفا کرد. او که بدون عنوان رسمی در کادر فنی، اما با نفوذ و تجربه‌اش در کنار تیم بود، توانست روحیه‌ای تازه به بازیکنان تزریق کند و در لحظه‌های حساس، راهنمایی‌های کلیدی ارائه دهد؛ حضوری که حالا از آن به‌عنوان یکی از عوامل موفقیت تراکتور یاد می‌شود.
رومرو با بازوبند و جام؛ آغاز رؤیایی فرماندهی در تاتنهام رومرو با بازوبند و جام؛ آغاز رؤیایی فرماندهی در تاتنهام
کریستین رومرو، مدافع آرژانتینی تاتنهام، در نخستین تجربه کاپیتانی خود موفق شد جام قهرمانی سوپرجام اروپا را بالای سر ببرد؛ شروعی رؤیایی برای بازیکنی که حالا نه‌تنها ستون دفاعی تیمش، بلکه رهبر جدید آبی‌های لندن است. انتخاب او به‌عنوان کاپیتان، همزمان با فتح جام، لحظه‌ای تاریخی برای باشگاه و هواداران رقم زد
صفحه خبر بالای تصاویر