کد خبر: ۵۱۶۹۵
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۴

زلنسکی: تنها گزینه برای ما مسلح شدن به سلاح هسته‌ای باشد

ولودیمیر زلنسکی اعلام کرد شرکای غربی کی‌یف می‌توانند موشک‌های دوربرد به این کشور عرضه کنند، بدون اینکه اجازه استفاده از آنها را بدهند..
زلنسکی: تنها گزینه برای ما مسلح شدن به سلاح هسته‌ای باشد

مخاطب ۲۴- ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین در کنفرانس مطبوعاتی خود در بروکسل اشاره کرد که «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان نمی‌تواند به کی‌یف در مورد استفاده از تسلیحات دوربرد توصیه کند، زیرا برلین آنها را تامین نکرده است.

زلنسکی در این رابطه گفت: «فکر می‌کنم می‌توانید (موشک‌های دوربرد) به ما بدهید... آیا حرف مرا درک می‌کنید؟ اما به ما اجازه ندهید... و (از این طریق) تمایل خود را برای حمایت از (اوکراین) نشان دهید.»

او در نشست شورای اروپا در بروکسل گفت که بسته بازدارندگی استراتژیک غیرهسته‌ای پیش‌بینی شده در «طرح پیروزی» برای حل مناقشه اوکراین، به معنای استقرار موشک‌های غربی در اوکراین است.

پیشتر زلنسکی در پارلمان اوکراین آنچه را «طرح پیروزی» برای حل مناقشه در اوکراین خواند، ارائه کرد.

این طرح شامل پنج بند است که سه مورد آن محرمانه است. نکته اول دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو، دوم رفع محدودیت‌ها در استفاده از سلاح‌های دوربرد برای حمله به خاک روسیه و سوم استقرار نیرو‌های «بازدارندگی غیر هسته‌ای جامع» در خاک اوکراین. بر اساس این طرح، درگیری باید حداکثر تا سال ۲۰۲۵ پایان یابد. زلنسکی تاکید کرد که اجرای این طرح «به شرکا بستگی دارد.»

بیشتر بخوانید

در ماه ژوئن، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، ابتکاراتی را برای حل مسالمت‌آمیز مناقشه در اوکراین مطرح کرد؛ مسکو بلافاصله آتش‌بس خواهد کرد و آمادگی خود را برای مذاکره پس از خروج نیرو‌های اوکراینی از قلمرو مناطق جدید روسیه اعلام خواهد کرد.

علاوه بر این، رهبر روسیه افزود که کی‌یف باید از قصد خود برای پیوستن به ناتو کنار کشیده، باید خلع سلاح شده و نازی‌زدایی انجام دهد و وضعیت بی‌طرف، غیر متعهد و عاری از سلاح هسته‌ای را بپذیرد. پوتین همچنین به لغو تحریم‌ها علیه فدراسیون روسیه در این زمینه اشاره کرد.

«ناتو نباشد، سلاح‌های هسته‌ای تنها گزینه برای اوکراین است»

رئیس‌جمهور اوکراین همچنین در کنفرانس مطبوعاتی خود پس از سخنرانی در اجلاس سران اتحادیه اروپا گفت: «اگر اوکراین نتواند به ناتو وارد شود، تنها گزینه آن مسلح کردن خود به سلاح هسته‌ای خواهد بود.»

او گفت: «راه‌حل چیست؟ یا اوکراین به تسلیحات هسته‌ای دست پیدا می‌کند یا باید ما در ائتلاف باشیم. ما امروز هیچ اتحاد قابل دوامی جز ناتو نمی‌شناسیم. چه کسی تسلیحات هسته‌ای خود را رها کرد؟ آیا همه بودند؟ نه، فقط اوکراین این کار را کرد. امروز چه کسی می‌جنگد؟ اوکراین.»

او گفت این موضوع را در دیدار با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در ماه سپتامبر مطرح کرده است.

پیش از این، آسوشیتدپرس گزارش داده بود که زلنسکی به متحدانش سه ماه فرصت داده تا نکات کلیدی «طرح» او را تأیید کنند. این خبرگزاری مشخص نکرده است که اگر غرب طرح او را رد کند، کی‌یف قصد دارد چه کاری انجام دهد.

زلنسکی پیش از این در ۱۵ فوریه ۲۰۲۲، چند روز قبل از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه، موضوع دستیابی اوکراین به سلاح هسته‌ای را مطرح کرده بود. در آن زمان، او می‌گفت کی‌یف ممکن است در تعهدات خود تحت تفاهم‌نامه بوداپست تجدیدنظر کند، که در آن اوکراین زرادخانه هسته‌ای خود را در ازای تضمین‌های امنیتی کنار می‌گذاشت.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک
در پایان دومین مسابقه آسیایی استقلال در لیگ قهرمانان دو هواداران نتوانستند خشم خود را پنهان کنند و به تندی از خجالت بازیکنان و کادر فنی استقلال در آمدند
برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود
سخنگوی دولت اعلام کرد برنامه جامع ایران برای مقابله با مکانیسم ماشه و کاهش فشار تحریم‌ها روز یکشنبه تصویب خواهد شد؛ برنامه‌ای با مأموریت‌های مشخص برای دستگاه‌ها.
تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود
حسن یزدانی، ستاره کشتی جهان، فردا درباره بازگشت به تشک و احتمال پیوستن به تیم کشتی استقلال جویبار تصمیم نهایی خود را اعلام می‌کند.
پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا
آلمان از پهپاد جنگی جدید “CA-۱ Europa” رونمایی کرد؛ پرنده‌ای هوشمند که با هوش مصنوعی، تصمیم‌گیری و همکاری گروهی در میدان نبرد را بر عهده می‌گیرد.
قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل
آخرین نرخ‌های سکه و طلا امروز چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴ منتشر شد؛ شامل سکه امامی، بهار آزادی، نیم و ربع سکه و همچنین قیمت انس جهانی طلا.
انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری
در نشستی با حضور اعضای حزب همبستگی دانش‌آموختگان فارس، انتصاب مدیرکل جدید صمت، بر حمایت از تولید، سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از ظرفیت‌های گردشگری استان تأکید شد.
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
برگزیده
رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد
کاخ سفید با انتشار گزارش تصویری، لحظه تماس تلفنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با نخست‌وزیر قطر را تأیید کرد؛ نتانیاهو در این تماس به‌طور رسمی بابت تجاوز هوایی اخیر با هدف ترور رهبران حماس عذرخواهی کرده است.
ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود
ترامپ در جریان نشست خبری مشترک با نتانیاهو در کاخ سفید گفت: ما به حل یک مشکل قدیمی بسیار نزدیک شده‌ایم و به بررسی صلح در خاورمیانه به طور کلی و نه تنها توقف جنگ در غزه پرداختیم
سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی
سعید جلیلی، مذاکره‌کننده اسبق برنامه هسته‌ای ایران که قطعنامه‌های متعددی در زمان او علیه کشورمان به تصویب رسید، به پیشنهاد مناظره حسن روحانی پاسخی جنجالی داد
صفحه خبر بالای تصاویر