کد خبر: ۵۱۶۹۵
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۴

زلنسکی: تنها گزینه برای ما مسلح شدن به سلاح هسته‌ای باشد

ولودیمیر زلنسکی اعلام کرد شرکای غربی کی‌یف می‌توانند موشک‌های دوربرد به این کشور عرضه کنند، بدون اینکه اجازه استفاده از آنها را بدهند..
زلنسکی: تنها گزینه برای ما مسلح شدن به سلاح هسته‌ای باشد

مخاطب ۲۴- ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین در کنفرانس مطبوعاتی خود در بروکسل اشاره کرد که «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان نمی‌تواند به کی‌یف در مورد استفاده از تسلیحات دوربرد توصیه کند، زیرا برلین آنها را تامین نکرده است.

زلنسکی در این رابطه گفت: «فکر می‌کنم می‌توانید (موشک‌های دوربرد) به ما بدهید... آیا حرف مرا درک می‌کنید؟ اما به ما اجازه ندهید... و (از این طریق) تمایل خود را برای حمایت از (اوکراین) نشان دهید.»

او در نشست شورای اروپا در بروکسل گفت که بسته بازدارندگی استراتژیک غیرهسته‌ای پیش‌بینی شده در «طرح پیروزی» برای حل مناقشه اوکراین، به معنای استقرار موشک‌های غربی در اوکراین است.

پیشتر زلنسکی در پارلمان اوکراین آنچه را «طرح پیروزی» برای حل مناقشه در اوکراین خواند، ارائه کرد.

این طرح شامل پنج بند است که سه مورد آن محرمانه است. نکته اول دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو، دوم رفع محدودیت‌ها در استفاده از سلاح‌های دوربرد برای حمله به خاک روسیه و سوم استقرار نیرو‌های «بازدارندگی غیر هسته‌ای جامع» در خاک اوکراین. بر اساس این طرح، درگیری باید حداکثر تا سال ۲۰۲۵ پایان یابد. زلنسکی تاکید کرد که اجرای این طرح «به شرکا بستگی دارد.»

بیشتر بخوانید

در ماه ژوئن، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، ابتکاراتی را برای حل مسالمت‌آمیز مناقشه در اوکراین مطرح کرد؛ مسکو بلافاصله آتش‌بس خواهد کرد و آمادگی خود را برای مذاکره پس از خروج نیرو‌های اوکراینی از قلمرو مناطق جدید روسیه اعلام خواهد کرد.

علاوه بر این، رهبر روسیه افزود که کی‌یف باید از قصد خود برای پیوستن به ناتو کنار کشیده، باید خلع سلاح شده و نازی‌زدایی انجام دهد و وضعیت بی‌طرف، غیر متعهد و عاری از سلاح هسته‌ای را بپذیرد. پوتین همچنین به لغو تحریم‌ها علیه فدراسیون روسیه در این زمینه اشاره کرد.

«ناتو نباشد، سلاح‌های هسته‌ای تنها گزینه برای اوکراین است»

رئیس‌جمهور اوکراین همچنین در کنفرانس مطبوعاتی خود پس از سخنرانی در اجلاس سران اتحادیه اروپا گفت: «اگر اوکراین نتواند به ناتو وارد شود، تنها گزینه آن مسلح کردن خود به سلاح هسته‌ای خواهد بود.»

او گفت: «راه‌حل چیست؟ یا اوکراین به تسلیحات هسته‌ای دست پیدا می‌کند یا باید ما در ائتلاف باشیم. ما امروز هیچ اتحاد قابل دوامی جز ناتو نمی‌شناسیم. چه کسی تسلیحات هسته‌ای خود را رها کرد؟ آیا همه بودند؟ نه، فقط اوکراین این کار را کرد. امروز چه کسی می‌جنگد؟ اوکراین.»

او گفت این موضوع را در دیدار با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در ماه سپتامبر مطرح کرده است.

پیش از این، آسوشیتدپرس گزارش داده بود که زلنسکی به متحدانش سه ماه فرصت داده تا نکات کلیدی «طرح» او را تأیید کنند. این خبرگزاری مشخص نکرده است که اگر غرب طرح او را رد کند، کی‌یف قصد دارد چه کاری انجام دهد.

زلنسکی پیش از این در ۱۵ فوریه ۲۰۲۲، چند روز قبل از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه، موضوع دستیابی اوکراین به سلاح هسته‌ای را مطرح کرده بود. در آن زمان، او می‌گفت کی‌یف ممکن است در تعهدات خود تحت تفاهم‌نامه بوداپست تجدیدنظر کند، که در آن اوکراین زرادخانه هسته‌ای خود را در ازای تضمین‌های امنیتی کنار می‌گذاشت.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پیروزی تلخ برای تیم ملی امید! پیروزی تلخ برای تیم ملی امید!
برد ارزشمند تیم امید مقابل بحرین با مصدومیت شدید آریا شفیع‌دوست تلخ شد؛ اتفاقی که نگرانی بزرگی برای کادر فنی تیم امید و سپاهان ایجاد کرده است.
جشنوارهء دانشجویی فیلم نهال ۲۱ چیست؟ جشنوارهء دانشجویی فیلم نهال ۲۱ چیست؟
جشنوارهٔ فیلم کوتاه نهال جشنواره‌ای دانشجویی و مختص فیلم کوتاه است که هرساله توسط دانشجویان رشتهٔ سینمای دانشگاه هنر ایران تحت نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هنر برگزار می‌شود. این جشنواره میزبان فیلم‌های کوتاه دانشجویان، از تمام رشته‌های دانشگاهی کشور است. از اهداف این جشنواره که از سال ۱۳۸۲ آغاز به کارکرده، ایجاد فضایی مناسب برای ارائهٔ آثار کمتر دیده شده و توجه به دغدغه‌ها و سلیقه‌های گوناگون دانشجویان است.
اثرگذاری سینمای مستند و تجربی چگونه و چطور؟ اثرگذاری سینمای مستند و تجربی چگونه و چطور؟
اثر گذاری سینمای مستند و بازتاب معنای اجتماعی و تاثر مخاطب که نتیجه‌اش افزایش آگاهی اجتماعی‌ست به علاوه گذار از انواع و سبک‌ها تا تولد و زایشِ روش‌های ضد ساختار در سینمای تجربی که خود بدل به بدنهء ساختار آینده می‌شود.
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
نشست نخست‌وزیران سازمان شانگهای با حضور ایران نشست نخست‌وزیران سازمان شانگهای با حضور ایران
بیست‌وچهارمین نشست شورای نخست‌وزیران سازمان همکاری شانگهای امروز (سه‌شنبه ۲۷ آبان) با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران در مسکو آغاز به کار کرد.
ایران‌خودرو نرخ جدید محصولات خود را اعلام کرد ایران‌خودرو نرخ جدید محصولات خود را اعلام کرد
قیمت جدید محصولات ایران‌خودرو برای امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ منتشر شد. جدول شامل نرخ بازار و نمایندگی خودرو‌ها به تومان است.
تب برفکی به انسان منتقل می‌شود؟ تب برفکی به انسان منتقل می‌شود؟
رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت تأکید کرد تب برفکی بیماری زئونوز نیست و محصولات دام‌های آلوده هرگز وارد چرخه غذایی نمی‌شوند.
برگزیده
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر