کد خبر: ۵۱۵۸۵
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۵

ساترا دست به کار شد، پایان کار پلتفرم‌های غیرفعال

چند روز گذشته خبری از ساترا توجه بسیاری را به خودش جلب کرد؛ هم کسانی که منتقدِ تأسیس بی‌رویه پلتفرم‌ها هستند و هم صاحبان پلتفرم‌هایی که هنوز در نمایش‌خانگی غیرفعال پیش می‌روند.
ساترا دست به کار شد، پایان کار پلتفرم‌های غیرفعال

مخاطب۲۴- ماجرا از آن‌جا آغاز شد که بسیاری از اشخاص حقیقی و شرکت‌های حقوقی به تأسیس پلتفرم و رسانه روی آوردند. از پلتفرم‌های نمایشی که تعداد بیشتری را به خود اختصاص داده‌اند تا پلتفرم‌های تخصصی‌تر که کمتر در عرصه شبکه نمایش‌خانگی خود را نشان داده‌اند.

این روند تأسیس پلتفرم‌ها در هفته‌های اخیر، با عناوینی همچون «رکوردشکنی در راه‌اندازی پلتفرم‌ها» مواجه شد که البته سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در تبیین دلیل صدور مجوز برای سکو‌های متقاضی به روند ناظر بر درگاه ملی صدور مجوز‌ها اشاره کرده و تأکید کرد که عمده سکو‌های متقاضی، سکو‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف آموزشی، گردشگری، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ... هستند. طبق آمار اداره کل صدور مجوز و امور رسانه‌های ساترا، بیش از ۴۰۰ پلتفرم صوت و تصویر فراگیر مجوز گرفته‌اند و احتمالاً این رقم در آینده افزایش خواهد یافت.

اما چند روز پیش خبری دیگر توجه بسیاری را جلب کرد؛ لغو مجوز پنج پلتفرم توسط ساترا. در این خبر آمده بود که «فرهنگ ایرانیان»، «ایما»، «مینی تونز»، «استادیوم» و «تماشای آنلاین برنامه کودک» عناوین ۵ رسانه‌ای هستند که بنا به دلایل ذکر شده مجوز آنها لغو شد.

بیشتر بخوانید

برای پیگیری این موضوع با حسین زارعی مدیرکل صدور مجوز ساترا، گفت‌وگویی داشتیم. او در گفتگو با خبرنگار تسنیم به نکاتی اشاره کرد: «هر مجوزی که صادر می‌شود، براساس قوانین و مقررات خاصی است. بخشی از این مقررات از سوی درگاه ملی مجوز‌های وزارت اقتصاد و بخشی دیگر مبتنی بر قوانین داخلی تعیین می‌شود. در این میان، تعدادی از وظایف به درگاه اجرایی و برخی دیگر به دستگاه‌های اجرایی واگذار می‌شود.»

زارعی ادامه داد: «در حال حاضر، قانونی برای محدودیت در تعداد مجوز‌های صادر شده وجود ندارد. هر فرد حقیقی یا حقوقی که شرایط لازم را داشته باشد، می‌تواند مجوز دریافت کند. ما به عنوان ساترا، وظیفه تسهیل‌گری داریم و محدودیتی در تعداد مجوز‌ها وجود ندارد.»

وی در خصوص لغو مجوز‌ها که اخیراً اتفاق افتاده، توضیح داد: «ما موظف هستیم قوانین را رعایت کنیم. اگر رسانه‌ای به مدت طولانی غیرفعال باشد یا تخلفاتی از آن مشاهده شود، ممکن است مجوز آن لغو شود. البته لغو مجوز هم می‌تواند به درخواست مکتوب خود رسانه انجام شود و فعلاً این فرآیند یک‌طرفه نیست.»

زارعی خاطرنشان کرد: «تعداد پلتفرم‌هایی که اخیراً مجوز آنها لغو شده، به خاطر عدم فعالیت، تخلف رسانه‌ها یا درخواست مکتوب خود رسانه‌ها بوده است. در حال حاضر، حدود ۵۰ رسانه وجود دارند که در حال بررسی بیشتر برای تصمیم گیری در خصوص لغو یا عدم لغو مجوز آنها هستیم و کارشناسی‌ها و بررسی‌های لازم برای هر یک از آنها انجام خواهد شد.»

او همچنین افزود: «حمایت از رسانه‌ها بر اساس نظام جامع رتبه‌بندی و ارزیابی صورت می‌گیرد که ۱۶۰ شاخص برای هر رسانه تعریف شده است. فعلاً ۳۸ شاخص از این معیار‌ها اعمال می‌شود و تمامی پلتفرم‌های دارای مجوز تحت نظارت داوران ارزیابی قرار دارند. اگر کارشناسان به این نتیجه برسند که یک رسانه به مدت طولانی غیرفعال است، با هماهنگی خود رسانه، مجوز آن لغو خواهد شد. اما لغو مجوز به‌صورت دیگر از طریق دادستانی و کمیته رسیدگی به تخلفات مستقر در ساترا نیز ممکن است.»

آخرین اخبار
اخبار داغ
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
برگزیده
دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان
حاشیه‌های پرونده پژمان جمشیدی وارد فاز تازه‌ای شد؛ وکیل شاکی با واکنشی صریح، برخی اظهارنظر‌های رسانه‌ای را فاقد مبنای قانونی دانست.
علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم
علی نصیریان در دلنوشته‌ای در سالروز ۹۱ سالگی اینگونه نوشت؛ جسم و جان فرسوده‌ام در این ایام کهنسالی و بیماری تاب تحمل ضربه هولناکی که به هموطنان نازنینم را ندارد.
صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان
وزیر آموزش و پرورش، در کارگروه سند تحول بنیادین، با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی برای ارتقای معدل دانش آموزان در دوره متوسطه، گفت: کاهش تنوع مدارس باید در اولویت‌های شورای عالی آموزش و پرورش قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر