کد خبر: ۵۱۵۴۹
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۹

از بیمارستان‌های روی گسل تهران خبر دارید؟

رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه و مسکن با بیان اینکه طبق بررسی‌های انجام شده از حدود هزار برج بالای ۱۲ طبقه در تهران نزدیک به ۱۰۰ برج بلند مرتبه دقیقا بر روی گسل فعال ساخته شده است، گفت: ساخت هتل ولنجک بر روی گسل فعال لغو شد.
از بیمارستان‌های روی گسل تهران خبر دارید؟
مخاطب۲۴- علی بیت‌الهی، عضو هیئت علمی و رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره تهیه نقشه پهنه‌های گسلی برای چند شهر کشور اظهار داشت: پیش از این پهنه گسلی ۶ شهر تهران، مشهد، کرج، تبریز، زنجان و کرمان منتشر شده بود و در ادامه اجرای قانون مدیریت بحران باید نقشه پهنه‌های گسلی سایر شهر‌ها را هم ارایه دهیم.

وی ادامه داد: در یک فاز با حمایت معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه، ۹ شهر انجام شده و الان ۲۵ شهر دیگر هم در دست انجام است که در پایان سال به نتیجه می‌رسد و هدف این است که تمام شهر‌های کشور نقشه پهنه‌های گسلی داشته باشند و پوشش داده شوند.

این مقام مسئول درباره میزان رعایت محدودیت‌های ساخت و ساز در این نقشه‌های گسلی گفت: اجرای این نقشه و صدور پروانه‌ها بر عهده شهرداری‌ها است، البته نقشه‌های حریم گسل در سامانه شهرداری هم بارگذاری شده است. بعد از این قانون و ارایه نقشه‌های گسلی در تهران درباره ۳ مورد مهم برج‌سازی در پهنه گسلی مجوز صادر نشد و از ساخت برج در این حریم‌ها جلوگیری کردند.

بیت‌الهی افزود: طبق قانون حرایم گسل حداکثر مجاز برج‌سازی در حریم این نقشه‌ها ۱۲ طبقه حداکثر مجاز ساخت بر روی نقشه‌های گسل‌های فعال ۶ طبقه است که البته این مجوز‌های ساخت هم تحت ضوابط ویژه و سختگیری‌های خاص صادر می‌شود.

وی با اشاره به ۳ مورد برج که از ساخت آنها ممانعت شده، اظهار داشت: اخیرا اجازه ساخت برج ۲۴ طبقه کوی فرشته بر روی گسل نیاوران، هتل ولنجک و برج نیاوران بر روی گسل داده نشد. درباره هتل ولنجک، مرکز اعلام کرد که جانمایی ساخت این هتل بر روی گسل است و طبق مصوبه و قانون به طور کلی ساخت برج در این محدوده‌ها ممنوع است و سخنگوی قوه قضایی هم اعلام کرد که ساخت هتل ولنجک را متوقفف کرده‌است.

عضو هیئت علمی و رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تاکید کرد: باید توجه داشت در چند سال گذشته، کسی از این الزامات حرفی نمی‌زد و پیش از این بدون این سختگیری‌ها بر روی پهنه‌های گسلی برج‌سازی ساخته می‌شد بطوریکه طبق بررسی‌های انجام شده از حدود هزار برج بالای ۱۲ طبقه در تهران نزدیک به ۱۰۰ برج بلند مرتبه دقیقا بر روی گسل فعال ساخته شده‌است که این ساخت و ساز‌ها عمدتا در منطقه یک انجام شده و مابقی مربوط به منطقه ۲۲ است.

البته در آن زمان ساخت این برج‌ها غیرقانونی نبوده چراکه قانونی در این باره نداشتیم. اما از سال ۱۳۹۸ قانون محدودیت ساخت در پهنه‌های گسلی ابلاغ و اجرا شد و اگر از این زمان به بعد در این حرایم برج سازی شده خلاف قانون بوده و قوه قضاییه می‌تواند با متخلفان مطابق قانون برخورد کند.

بیت‌الهی همچنین با اشاره به ساخت بیمارستان در پهنه‌های گسلی گفت: براساس مطالعات انجام شده در تهران ۱۶ ساختمان بیمارستانی بر روی گسل‌های ساخته شده که این ساخت و ساز‌ها در حرایم گسلی منطقه ۱، ۵، ۲ و ۲۲ انجام شده و همچنین سه ایستگاه آتش نشانی بر روی گسل ساخته شده که باید توجه داشت در حالی این مراکز بر روی گسل ساخته شد که همین مراکز پس از وقوع زلزله به مردم خدمات رسان باشند.

 
برچسب ها: زلزله
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.