کد خبر: ۵۱۲۳۲
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۹

جایگاه اقتصاد دیجیتال در دولت چهاردهم

به اعتقاد مسئولان دولت چهاردهم بحث اقتصاد دیجیتال می‌تواند بزرگ‌تر شود چراکه اگر آهنگ توسعه در این بخش کند شود، روند توسعه در سایر بخش‌ها نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
جایگاه اقتصاد دیجیتال در دولت چهاردهم

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران:فناوری‌های دیجیتال باعث ایجاد مدل‌های جدید برای کسب‌وکار‌ها می‌شود و صنایع قدیمی را به تغییر یا انحلال وادار می‌کند که این اتفاق باعث بروز فرصت‌های جدید در زمینه نوآوری و رشد می‌شود.

اقتصاد دیجیتال شبکه‌ای جهانی از اقتصاد و فعالیت‌های اجتماعی است که از طریق فناوری اطلاعات مانند اینترنت، موبایل و شبکه‌ها محقق شده است. به عبارتی اقتصاد دیجیتال، بیانگر شکل جدیدی از اقتصاد است که بر پایه فناوری‌های نوین شکل می‌گیرد و مزایای آن برای کشورها، سبب شده تا این نوع اقتصاد در همه کشور‌ها مورد توجه قرار بگیرد.

در ایران هم سال‌های بسیاری همزمان با رشد و توسعه این حوزه در سایر کشور‌ها به آن توجه شده و تمهیداتی برای آن در نظر گرفته شده است. بررسی‌ها حاکی از آن است که اقتصاد دیجیتال در ایران هنوز مراحل ابتدایی خود را طی می‌کند، اما از پتانسیل زیادی برای رشد و توسعه برخوردار است.

هم‌اکنون سهم اقتصاد دیجیتال در درآمد ناخالص ملی کشور ۸ درصد اعلام شده است، با این حال با توجه به ظرفیت‌های موجود این رقم می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی افزایش یابد. توسعه زیرساخت‌های مخابراتی، اینترنتی، حمایت از استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های فن‌آور و تعیین سیاست‌های مناسب می‌تواند به تحقق این امر کمک کند.

همچنین علاوه بر موارد گفته شده بهبود زیرساخت‌های فن‌آورانه و افزایش دسترسی اینترنت پرسرعت و در عین حال توجه به افزایش و ارتقاء مهارت‌های دیجیتال را می‌توان از فرصت‌های اقتصادی ناشی از فن‌آوری‌های نوین دانست.

لازمه ورود به اقتصاد دیجیتال چیست؟

به اعتقاد کارشناسان برای ورود به اقتصاد دیجیتال لازم است به مهارت‌های تخصصی تجهیز شویم و مشاغل مرتبط با این حوزه شناسایی و معرفی شوند چراکه با گسترش فناوری‌های روز و تکنولوژی‌های جدید، مشاغل از حالت سنتی خارج و به سمت مدرن شدن پیش می‌روند و در این راستا مشاغل سنتی به سرعت دیجیتالی می‌شود، بنابراین افزایش بهره‌وری در کنار کاهش هزینه‌ها از دیگر مزیت‌های توسعه اقتصاد دیجیتال است.

از آنجایی که حوزه اقتصاد دیجیتال نقطه کانونی فعالیت‌های منجر به سود و توسعه در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌شود از پروژه فیبرنوری با توجه به سرعت بالای آن می‌توان از آن برای ارائه عناصر مرتبط با اقتصاد دیجیتال مانند اینترنت اشیاء و هوشمندسازی سرویس‌های ارزش افزوده استفاده کرد.

حال با توجه به اهمیت این حوزه، اقتصاد دیجیتال به عنوان یکی از برنامه‌های مهم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت چهاردهم معرفی شده است. در برنامه‌های سیدستار هاشمی پیش از دریافت رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی گفته شده بود. همچنین اعلام شده در عصر دیجیتال، توسعه اقتصاد مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)، به عنوان یکی از اصلی‌ترین محرک‌های رشد اقتصادی و اجتماعی شناخته می‌شود. با در نظر گرفتن سند راهبردی فضای مجازی و سند نظام اقتصاد دیجیتال، که گام بزرگی به سوی تقویت اقتصاد دیجیتال است، راهبرد‌های ارائه شده با هدف تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز، افزایش سهم تولید و صادرات کالا‌ها و خدمات دیجیتال و حمایت از نوآوری و کارآفرینی در حوزه ICT تدوین شده‌اند.

به اعتقاد وی بحث اقتصاد دیجیتال به صورت ویژه مورد نظر قرار گرفته چراکه اگر آهنگ توسعه در این بخش کند شود روند توسعه در سایر بخش‌ها نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

وزیر ارتباطات تاکید کرده است باور ما این است که بحث اقتصاد دیجیتال می‌تواند بزرگ‌تر شود و باید با مشارکت صنایع مختلف در داخل کشور آن را داشته باشیم. همچنین تقویت سرمایه‌گذاری و ان‌شاءالله توسعه محصولات را با تمرکز بر توسعه صادرات دنبال کنیم. امیدواریم با تعاملی که با وزرا در وزارتخانه‌های مختلف کشور داریم، بتوانیم عملا این تحریک تقاضا را در فضای ارتباطات کشور ایجاد کنیم.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد
در این قسمت از پادکست مخاطب فوتبالی به بررسی شرایط ستاره‌ی ازبکستانی تیم پرسپولیس میپردازیم.
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر