کد خبر: ۵۱۱۵۶
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۶

اجرای عدالت آموزشی به‌عنوان اصلی‌ترین گام در اقامه عدالت در کشور است

رئیس جمهور در جلسه شورای عالی آموزش و پرورش پس از استماع نقطه نظرات اعضا، به تشریح دیدگاه‌های خود درباره راهکار‌های اصلاح و ارتقای نظام آموزشی و ضرورت و چگونگی اجرای عدالت آموزشی در کشور پرداخت.
اجرای عدالت آموزشی به‌عنوان اصلی‌ترین گام در اقامه عدالت در کشور است

مخاطب ۲۴- مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز - دوشنبه - در اولین جلسه «شورای‌عالی آموزش و پرورش» در دولت چهاردهم، با بیان اینکه عمیقا معتقدم اگر نظام تعلیم و تربیت کشور اصلاح و عدالت آموزشی برقرار نشود، مملکت درست نخواهد شد، تصریح کرد: متاسفانه آموزش و پرورش تاکنون آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفته و اقدامات انجام شده در زمینه تامین نیازمندی‌ها و ارتقای کمی و کیفی آن نیز، علاوه بر ناکافی بودن، عمدتا متوجه بخش سخت‌افزاری بوده و بخش نرم‌افزاری، نیروی انسانی، محتوا و روش‌های آموزشی به شدت مورد غفلت قرار گرفته است.

رئیس جمهور تلاش‌هایی را که امروز برای اصلاح برخی مشکلات فرهنگی و اجتماعی با روش‌های سخت‌افزاری صورت می‌گیرد، نتیجه همین غفلت برشمرد و افزود: گام اول در جبران این غفلت اصلاح و ارتقای زیرساخت‌های آموزشی کشور به خصوص در روش‌های آموزشی است. مسائلی نظیر کمبود مدارس از جمله مشکلاتی است که با هم‌افزایی ظرفیت‌های مردمی و اصلاح روابط بین‌بخشی در بخش‌های دولتی و حاکمیتی راحت‌تر می‌توان آنها را رفع کرد، اما مسئله اصلی اصلاح و ارتقای روش‌های تعلیم و تربیت است.

پزشکیان با تاکید بر ضرورت تهیه یک گزارش دقیق از وضعیت فعلی آموزش و پرورش در همه ابعاد سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، به تشریح نمونه‌هایی از روش‌های به‌روز و موثر آموزشی در دنیا پرداخت و اظهار کرد: صرف ایستادن معلم پای تخته و درس دادن به دانش‌آموزان، روشی است که امروز دیگر جوابگو نیست و باید با بکارگیری روش‌هایی که دانش‌آموزان را در فرآیند فراگیری دخیل می‌کند، علاوه بر آموزش دانش، مهارت‌های کارگروهی، احساس مسئولیت و حل مسئله، تهیه و ارائه گزارش، غلبه بر موانع و مشکلات، سازمان دادن ظرفیت‌های گروه برای حل مسئله و رقابت در فراگیری و ارائه آموزش‌ها را نیز به دانش‌آموزان یاد داد.

رئیس جمهور همچنین بر ضرورت و اهمیت بکارگیری دستاورد‌های نوین ارتباطی و آموزشی، از تجهیزات آموزشی و ارتباطی گرفته تا هوش مصنوعی در ارتقای محتوا و روش‌های آموزشی تاکید کرد و گفت: اینکه صرفا و البته مدام، نوجوانان و جوانان را از دست گرفتن گوشی تلفن همراه و نظایر آن منع کنیم، قطعا رافع مشکل نیست و باید با روش‌های ایجابی، بخش تکمیلی آموزش در مدارس را در همین ابزار‌های نوین ارتباطی طراحی و اجرا کنیم تا دانش‌آموز و حتی دانشجو، بخش آموزش در خارج از مدرسه را نیز به این شکل انجام دهد.

پزشکیان با بیان اینکه بکارگیری ابزار‌های نوین ارتباطی و آموزشی می‌تواند به اجرای عدالت آموزشی در سراسر کشور کمک کند، دلیل عدم اجرای مطلوب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را فقدان مکانیسم آموزش متناسب با اهداف این سند دانست و خاطرنشان کرد: باید روش اجرای بخش‌های مختلف این سند با کمک کارشناسان به شکل دقیق تدوین و در میان دستگاه‌های مختلف مسئول اجرای تکالیف این سند، همدلی و هم‌افزایی ایجاد شود.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه امروز نظام آموزشی کشور نخبه پرورش می‌دهد، اما این جوانان نخبه انگیزه و علاقه‌ای برای ماندن در کشور و ساختن ایران ندارند و البته بستر مناسبی نیز برای حفظ آنها وجود ندارد، گفت: بخش قابل توجهی از این مسئله ناشی از نوع رفتار ما در ساختار اداره کشور است؛ فرزندان ایران آنچه را از ما می‌بینند می‌آموزند، نه آنچه می‌شنوند. باید به شکل جدی به این مسئله توجه کنیم و آن را اساس اقدامات خود برای اصلاح نظام تربیتی و آموزشی کشور قرار دهیم تا بتوانیم نسلی تربیت کنیم که احساسش این باشد که این مملکت مال آنهاست و خودشان باید آن را آباد کنند.

ضرورت توجه جدی به مراکز تربیت معلم برای ارتقای توانمندی‌های معلمان، ایفای نقش هماهنگ کننده و کمک به اصلاح روابط بین بخشی برای اصلاح و ارتقای نظام آموزشی از سوی شورای‌عالی آموزش و پرورش و ضرورت رسیدن به یک نگاه و تعریف مشترک درباره چگونگی ارتقای بخش‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تعلیم و تربیت در این شورا و تسری آن به دستگاه‌های مسئول از دیگر نکات مطرح شده از سوی رئیس جمهور در این جلسه بود.

در ابتدای جلسه نیز پس از ارائه گزارش وزیر آموزش و پرورش، اعضای شورای‌عالی آموزش و پرورش به ارائه دیدگاه‌ها و نظرات خود درباره راهکار‌های اجرای سند تحول و نیز اصلاح و ارتقای کمی و کیفی نظام آموزشی کشور پرداختند.

اجرای عدالت آموزشی به‌عنوان اصلی‌ترین گام در اقامه عدالت در کشور، ضرورت توجه جدی به ارتقا و به‌روز کردن آموزش در مراکز تربیت معلم، اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نگاه به صرف منابع در آموزش و پرورش به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت، ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌ها و ابزار‌های نوین در ارتقای آموزش، توجه به سطوح موثر اجتماعی و خارج از حیطه اختیار و عمل وزارت آموزش و پرورش در تعلیم و تربیت به خصوص با فراگیر شدن ابزار‌های نوین ارتباطی و تصمیم‌گیری قاطع برای رفع کسری بودجه همیشگی آموزش و پرورش از جمله مباحث مطرح شده از سوی اعضای شورای‌عالی آموزش و پرورش در این جلسه بود.

برچسب ها: مسعود پزشکیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مهم‌ترین وظیفه روابط‌عمومی‌ها از نظر خانم سخنگوی دولت چیست؟ مهم‌ترین وظیفه روابط‌عمومی‌ها از نظر خانم سخنگوی دولت چیست؟
امروز کار روابط‌عمومی‌ها ساختن و ایجاد روایتی است که آینده را می‌سازد؛ این کار نیازمند انسجام در روایت‌گری، شفافیت در اطلاع‌رسانی و صداقت در عملکرد است.
نظر نماینده مجلس در خصوص دختران باکره که مهریه می‌گیرند! نظر نماینده مجلس در خصوص دختران باکره که مهریه می‌گیرند!
محمدتقی نقدعلی نماینده مجلس شورای اسلامی درباره کاهش سقف مهریه الزام آور برای پرداخت به چهارده سکه، به تبدیل شدن مهریه به ابزار شیادی اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر بسیاری از دختران به محض ازدواج درخواست مهریه می‌کنند و به خانه شوهر نمی‌روند، این یعنی آش نخورده و دهان سوخته!»
آموزش و پرورش می‌تواند به تربیت نیروی انسانی با مهارت منجر شود آموزش و پرورش می‌تواند به تربیت نیروی انسانی با مهارت منجر شود
جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
جهانگیر: حکم اعدام تتلو آماده اجرا است جهانگیر: حکم اعدام تتلو آماده اجرا است
اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه گفت: «تشویق به فساد و فحشا» که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی منجر به صدور حکم ۱۰ سال حبس تعزیری شد. این حکم هم‌اکنون در حال اجراست و متهم به همین دلیل در زندان به سر می‌برد.
تالاب‌های تهران را دریابید تالاب‌های تهران را دریابید
تخلیه پساب سمی ۲۰۰ کارخانه به تالاب بندعلیخان ورامین، باعث طوفان ریزگرد در تهران می‌شود.
واکنش پزشکیان به ترامپ: از دستاورد‌های هسته‌ای دست نمی‌کشیم واکنش پزشکیان به ترامپ: از دستاورد‌های هسته‌ای دست نمی‌کشیم
رئیس جمهور گفت: مذاکره می‌کنیم و مذاکره خواهیم کرد؛ دنبال جنگ نیستیم ولی از جنگ نمی‌ترسیم. این‌گونه نیست که اگر ما را تهدید کنند، از حق مسلم‌مان پا پس خواهیم کشید؛ نه. ما دستاورد‌های پرافتخار نظامی، علمی، هسته‌ای و سایر حوزه‌ها را از دست نخواهیم داد.
برگزیده
مهم‌ترین وظیفه روابط‌عمومی‌ها از نظر خانم سخنگوی دولت چیست؟ مهم‌ترین وظیفه روابط‌عمومی‌ها از نظر خانم سخنگوی دولت چیست؟
امروز کار روابط‌عمومی‌ها ساختن و ایجاد روایتی است که آینده را می‌سازد؛ این کار نیازمند انسجام در روایت‌گری، شفافیت در اطلاع‌رسانی و صداقت در عملکرد است.
آموزش و پرورش می‌تواند به تربیت نیروی انسانی با مهارت منجر شود آموزش و پرورش می‌تواند به تربیت نیروی انسانی با مهارت منجر شود
جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
واکنش پزشکیان به ترامپ: از دستاورد‌های هسته‌ای دست نمی‌کشیم واکنش پزشکیان به ترامپ: از دستاورد‌های هسته‌ای دست نمی‌کشیم
رئیس جمهور گفت: مذاکره می‌کنیم و مذاکره خواهیم کرد؛ دنبال جنگ نیستیم ولی از جنگ نمی‌ترسیم. این‌گونه نیست که اگر ما را تهدید کنند، از حق مسلم‌مان پا پس خواهیم کشید؛ نه. ما دستاورد‌های پرافتخار نظامی، علمی، هسته‌ای و سایر حوزه‌ها را از دست نخواهیم داد.
صفحه خبر بالای تصاویر