کد خبر: ۵۰۹۵۳
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۳

رشد گیاهان به کمک موسیقی بهتر می‌شود؟

یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد صدا ممکن است فعالیت قارچ‌های تقویت‌کننده گیاهان را افزایش دهد.
رشد گیاهان به کمک موسیقی بهتر می‌شود؟

مخاطب ۲۴- بر اساس پژوهشی که به تازگی صورت گرفته است پخش صدای یکنواخت، فعالیت قارچی را که موجب رشد گیاهان می‌شود، افزایش می‌دهد؛ یعنی پخش موسیقی احتمالاً برای محصولات و باغ‌ها مفید است.

اینکه پخش موسیقی کلاسیک به رشد گیاهان کمک کند یا نه، مدت‌ها موضوع بحث‌های علمی بوده است. یک آزمایش نشان داده بود گیاهانی که در معرض موسیقی قرار می‌گیرند، فارغ از نوع موسیقی، در مقایسه با گیاهانی که در سکوت هستند کمی بیشتر رشد می‌کنند.

با توجه به اینکه دنیای گیاهان با مجموعه‌ای از مشکلات (از جمله فرسایش، جنگل‌زدایی، آلودگی و بحران رو به رشد انقراض) مواجه است که دستاورد انسان‌ها هستند، آینده تنوع زیستی و محصولات زراعی جهان روز به روز بیشتر در معرض تهدید قرار می‌گیرد.

پژوهشگران قبلاً درباره قرار دادن باکتری اِشریشیا کُلی (E. coli) در معرض امواج صوتی مطالعه کرده بودند. در ادامه پژوهش یادشده، گروهی از پژوهشگران استرالیایی تصمیم گرفتند تأثیر صدا را بر سرعت رشد و تولید هاگ قارچ تریکودرما هارزیانوم ارزیابی کنند.

این قارچ به دلیل توانایی در محافظت از گیاهان در برابر عوامل بیماری‌زا، بهبود مواد مغذی در خاک و افزایش رشد معمولاً در کشاورزی ارگانیک استفاده می‌شود.

پژوهشگران پِتری دیش‌های (ظروف بشقاب‌مانند با عمق کم و دردار برای کِشت سلول یا خزه‌های ریز) پر از قارچ را در اتاقک‌های عایق صدا قرار دادند که در آنها صدای یکنواختی با شدت ۸۰ دسی‌بِل (نقطه امن با بهترین تعادل فرکانس و ریسک پایین آسیب شنوایی) به مدت نیم ساعت در روز پخش می‌شد.

پس از پنج روز، رشد و تولید هاگ در قارچ‌هایی که صدا برایشان پخش می‌شد، در مقایسه با قارچ‌هایی که در سکوت قرار داشتند، بیشتر بود.

ممکن است علت این رویداد این باشد که امواج صوتی، این گیرنده‌های مکانیکی را در قارچ‌ها تحریک می‌کنند و تحریک گیرنده‌های مکانیکی باعث تحریک مجموعه‌ای از رویداد‌های بیوشیمیایی می‌شوند که به روشن یا خاموش شدن ژن‌ها (مثلاً ژن‌هایی که مسئول رشد هستند) منجر می‌شود.

یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد قارچ‌ها به صدا واکنش نشان می‌دهند، اما آنان نمی‌دانند که این برای گیاهان مفید است یا خیر.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر