کد خبر: ۵۰۸۶۳
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۶

نظر پزشکیان درباره لایحه حجاب چیست؟

قوه قضاییه در تاریخ ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ لایحه حمایت از فرهنگ و حجاب را تصویب و به دولت ارایه کرد. هیات وزیران در جلسه مورخ ۲۷ اردیبهشت با قید دو فوریت لایحه را تصویب کرد و مرحوم ابراهیم رییسی، رییس‌جمهور وقت، لایحه را برای انجام تشریفات قانونی به مجلس ارسال کرد.
نظر پزشکیان درباره لایحه حجاب چیست؟

مخاطب۲۴- لایحه عفاف و حجاب طبق اصل هشتاد وپنجم قانون اساسی در جلسه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اصلاحاتی تصویب و در جلسه علنی، مجلس با اجرای آزمایشی آن به مدت سه سال موافقت کرد.

حال که شورای نگهبان نیز این لایحه را تصویب کرده است، این قانون برای مدت سه سال که مجلس تعیین کرده است به صورت آزمایشی اجرا می‌شود.
لازم به ذکر است که قوانین آزمایشی معمولا برای زمان بحران به تصویب می‌رسد، از این رو پس از رفع بحران موضوعا منتفی می‌شوند و چنانچه قرار بر قطعی بودن آنها باشد، در تصویب نهایی لزوما مفاد آن متناسب با زمان عادی تغییر خواهد کرد.

در این قانون بار دیگر خانواده در مرکز توجه قرار گرفته است و همه دستگاه‌های متولی موظف شده‌اند که ظرفیت‌های لازم را در اجرای این قانون که در راستای حمایت از خانواده است، فعال نمایند. به گفته سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس، «تاکید این قانون بر حمایت از خانواده و محور آن یعنی دختران امروز و مادران و همسران آینده، با تمرکز بر اقدامات قانونی موثر از آموزش و پرورش تا آموزش عالی با احکام فرهنگی موثر است». آیا بر اهمیت خانواده در قانون اساسی اشاره نشده است؟

مگر نه این است که بر طبق اصل دهم قانون اساسی، خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است و همه قوانین و مقررات و برنامه‌ریزی‌های مربوطه باید در جهت آسان کردن تشکیل خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد؟ آیا تاکنون قانونگذاری بر اساس این اصل نبوده است؟ چه اتفاق جدیدی افتاده است؟ چه ضرورت و مصلحتی در کار بوده که این قانون باید زودتر از زمان معمول و خارج از روند قانونگذاری به تصویب می‌رسید؟

رییس‌جمهور موظف است مصوبات مجلس را پس از طی مراحل قانونی اجرا کند یا دستور اجرای آن را بدهد. بنا بر اصل تفکیک قوا، قوه مقننه صلاحیت وضع قانون را دارد، اما نمی‌تواند آن را اجرا کند یا دستور اجرای آن را بدهد. رییس‌جمهور به عنوان رییس قوه مجریه مقام صالح برای صدور فرمان اجرای قانون است.

سوالی که مطرح می‌شود آن است که آیا رییس‌جمهور می‌تواند از امضای مصوبات مجلس خودداری کند؟ در پاسخ باید گفت در صورت استنکاف رییس‌جمهور از امضا یا ابلاغ در مهلت مقرر، به دستور رییس مجلس شورای اسلامی روزنامه رسمی موظف است ظرف مدت ۷۲ ساعت مصوبه را چاپ و منتشر نماید؛ بنابراین قانونا استنکاف رییس‌جمهور از امضای قانون مشکلی در روند اجرای آن پیش نخواهد آورد. اما خودداری رییس‌جمهور از امضا از این جهت دارای اهمیت است که مشخص می‌کند که تکلیف رییس‌جمهور در صورتی است که قانون با رعایت تشریفات مقرر تصویب شده باشد، تا بتوان نام قانون را بر آن نهاد و در صورت عدم رعایت تشریفات، رییس‌جمهور حق خودداری از امضا دارد.

رییس‌جمهور سابق با تاکید بر لزوم حفظ کرامت، منزلت و امنیت اخلاقی این لایحه را به مجلس ارسال کرد. شایسته آن است که رییس‌جمهور کنونی، دکتر پزشکیان با استناد به همان اصول، یعنی ضرورت حفظ کرامت، منزلت و امنیت اخلاقی، در راستای انجام مسوولیت خود که همانا پاسداری از حقوق اساسی ملت است، از امضا این قانون خودداری کند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
اعتراض به سبک عراقچی + فیلم اعتراض به سبک عراقچی + فیلم
عباس عراقچی ۱۰سال پیش در کمیسیون ویژه بررسی برجام مجلس به کارشکنی صدا و سیما واکنش نشان داد.
ترامپ نماد قهرمانی جام جهانی باشگاه‌ها را برد! ترامپ نماد قهرمانی جام جهانی باشگاه‌ها را برد!
دونالد ترامپ اعلام کرد که جام قهرمانی جام جهانی باشگاه‌ها را با خود به کاخ سفید برده است.
حامیان ایران در جنگ ۱۲ روزه، از معین و شهرام شبپره تا فرخ نگهدار حامیان ایران در جنگ ۱۲ روزه، از معین و شهرام شبپره تا فرخ نگهدار
در جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، روزنامه نگاران، خوانندگان و حتی سیاسیونی که سال هاست به عنوان تفاوت عقیدتی با جمهوری اسلامی، ترک وطن کردند، حمایت از وطن را به اختلافات سیاسی ترجیح دادند.
حمایت طارمی از فغانی حمایت طارمی از فغانی
مهدی طارمی استوری جدیدی در صفحه شخصی خود منتشر کرد.
جاسوسان موساد در کنار ما جاسوسان موساد در کنار ما
سال‌هاست که واژه‌هایی، چون «نفوذی» و «جاسوس» وارد ادبیات سیاسی ایران شده و در بزنگاه‌های مهم مرکز ثقل توجه سیاسیون قرار می‌گیرد. در میان سیاسیونی که از نفوذ اسرائیلی‌ها به سطح بالای نظام هشدار دادند و بر جلوگیری و مراقب از نفوذی‌ها تاکید داشتند، برخی چهره‌هایی هم بودند که این موضوع را انکار کرده و حتی خبرنگاران را عامل جاسوسی خواندند.
خوابیدن با چراغ روشن ممنوع خوابیدن با چراغ روشن ممنوع
این ارتباط از نظر بیولوژیکی منطقی است. بدن ما از سیگنال‌های نوری برای تشخیص زمان خواب استفاده می‌کند و هرگونه اختلال در این روال می‌تواند در ریتم‌های شبانه‌روزی بدن ما که فرآیندهای داخلی بی‌شماری را تنظیم می‌کنند، اختلال ایجاد کند.
همبستگی مردم را مصادره نکنید همبستگی مردم را مصادره نکنید
بعد از برقراری صلح در جنگ دوازده روزه، صحبت‌های زیادی درباره همبستگی، وحدت، و نزدیک شدن حاکمیت به مردم گفته و شنیده می‌شود، با این وجود گروهی هستند که همچنان با سخنان تند مانع شکل گرفتن این وحدت و همدلی می‌شوند
برگزیده
تلفن‌های ثابت، کنترل، ریموت و .. را جمع کنید+فیلم تلفن‌های ثابت، کنترل، ریموت و .. را جمع کنید+فیلم
فرزندان سردار حاجی‌زاده، فرمانده هوا و فضای سپاه، به رعایت تمام اصول حفاظتی توسط پدرش اشاره کرد اظهارات خانواده سردار حاجی زاده به نوعی رد ادعای ردیابی فرمانده هوا و فضای سپاه از طریق اپلیکیشن‌های هوشمند تلفن همراه را نشان می‌دهد.
اعتراض به سبک عراقچی + فیلم اعتراض به سبک عراقچی + فیلم
عباس عراقچی ۱۰سال پیش در کمیسیون ویژه بررسی برجام مجلس به کارشکنی صدا و سیما واکنش نشان داد.
خروج از NPT پاسخ ایران به اجرای مکانیسم ماشه خروج از NPT پاسخ ایران به اجرای مکانیسم ماشه
ارگان رسانه‌ای وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نوشت: خروج از معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT) تنها یکی از گزینه‌هایی است که ایران در صورت فعال‌سازی مکانیسم ماشه در نظر گرفته است، اما پاسخ‌های ایران به این تهدیدات تنوع زیادی دارد و متناسب با اقدامات طرف مقابل تنظیم خواهد شد.
صفحه خبر بالای تصاویر