کد خبر: ۵۰۳۶۰
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸

ممنوع‌الخروجی یکی از دغدغه‌های ایرانیان مقیم خارج است

رییس قوه قضاییه گفت: حدود سه سال است که مکرراً تاکید داریم که در قبال وضعیت ممنوع‌الخروجی‌ها ساماندهی صورت گیرد و به‌گونه‌ای نباشد که افراد در حین سفر، در فرودگاه و در کنار خانواده‌شان، متوجه ممنوع‌الخروجی خود شوند؛ مع‌الأسف همچنان مصادیقی از این موضوع مشاهده می‌شود.
ممنوع‌الخروجی یکی از دغدغه‌های ایرانیان مقیم خارج است

مخاطب۲۴- حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، امروز دوشنبه (۲ مهر) طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه قضاییه، ضمن اشاره به حادثه تلخ و ناگوار انفجار در معدن زغال‌سنگ طبس و جان باختن و مجروح شدن تعدادی از معدنکاران شریف و زحمتکش، اظهار کرد: در ابتدا بر خود واجب می‌دانم که به خانواده جانباختگان حادثه تلخ معدن زغال‌سنگ طبس تسلیت بگویم و برای مجروحان این حادثه، طلب شفای عاجل از درگاه خداوند داشته باشم؛ در همان نخستین دقایق و ساعات پس از وقوع حادثه در این معدن، مسئولان و دستگاه‌های ذیربط برای تسهیل و تسریع در روند امدادرسانی و یافتن مفقودین، ورود جدی داشته‌اند؛ این امر مطلوب است، اما کافی نیست؛ مسئولان و دستگاه‌های ذیربط باید آسیب‌شناسی دقیقی به عمل آورند که دیگر شاهد تکرار این قبیل حوادث ناگوار نباشیم. بعضاً در وقوع این حوادث تلخ، سهل‌انگاری‌ها نقش دارند و بواسطه عدم لحاظ تدابیر ایمنی و سهل‌انگاری‌هایی، جان چند فرد زحمتکش که در اعماق زمین در شرایط سخت، مشغول کار و تلاش هستند گرفته می‌شود.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: در حادثه تلخ به وقوع پیوسته در معدن زغال‌سنگ طبس، نظام مهندسی معدن، مسئولیت دارد و باید به دقت بررسی و رسیدگی شود که آیا این بخش، وظایف و مسئولیت‌های خود را در حوزه اطمینان از رعایت اصول ایمنی در معدن زغال سنگ طبس، به درستی انجام داده است یا خیر؟ قطعاً چنانچه قصور یا تقصیری در این عرصه به وقوع پیوسته باشد، با جدیت رسیدگی و برخورد خواهد شد.

رییس قوه قضاییه تصریح کرد: مسئولان ذیربط قضایی در استان خراسان جنوبی و در مرکز، با جدیت مشغول بررسی موضوع هستند و چنانچه هر بخشی اعم از مدیریت معدن زغال‌سنگ طبس و یا نظام مهندسی معدن، مرتکب قصور یا تقصیر شده باشند، رسیدگی‌ها و برخورد‌های مقتضی به عمل خواهد آمد.

وی تاکید کرد: علاوه بر رسیدگی به موضوع و برخورد با عوامل و عناصر قصور‌ها یا تقصیر‌های احتمالی منجر به حادثه تلخ معدن زغال‌سنگ طبس، آنچه در این قضیه مهم است، آن است که به گونه‌ای آسیب‌شناسی و تمهید و تدبیر شود که از وقوع اتفاقات مشابه جلوگیری شود.

محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز، با اشاره به موضوع ممنوع‌الخروجی‌ها و مشاهده مصادیقی از استمرار معضل عدم اطلاع شهروندانِ در حالِ سفر، از وضعیت ممنوع‌الخروجی‌شان، گفت: حدود سه سال است که مکرراً تاکید داریم که در قبال وضعیت ممنوع‌الخروجی‌ها ساماندهی صورت گیرد و به‌گونه‌ای نباشد که افراد در حین سفر، در فرودگاه و در کنار خانواده‌شان، متوجه ممنوع‌الخروجی خود شوند؛ مع‌الأسف همچنان مصادیقی از این موضوع مشاهده می‌شود؛ فلذا به دادستانی انتظامی قضات و مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه دستور می‌دهم که مصادیق این موضوع را به دقت بررسی و رسیدگی کنند و چنانچه قصور یا تقصیری از سوی ضابطین یا بازپرس‌ها و یا سایر مقامات قضایی مشاهده کردند، برخورد‌های قانونی را به عمل آورند؛ باید توجه داشت که این موضوع دارای ضِمان است؛ ما باید خود را جای مردم بگذاریم؛ چه حسی پیدا می‌کنیم وقتی با خانواده بار سفر بسته‌ایم، اما در فرودگاه متوجه ممنوع‌الخروجی خود می‌شویم؛ باز هم تاکید می‌کنم، چنانچه فردی ممنوع‌الخروج می‌شود، به محض رفع ضرورت، ممنوع‌الخروجی او باید برطرف شود و این موضوع به اطلاع او برسد؛ بعضاً افرادی که قبل از محکومیت، ممنوع‌الخروج شده بودند، بواسطه ارفاقات قانونی و آزادی مشروط، از زندان آزاد می‌شوند؛ در اینگونه موارد نیز باید چنانچه مسئله‌ای وجود ندارد، ممنوع‌الخروجی آن فرد رفع شود و اگر بواسطه مسئله‌ای، ممنوع‌الخروجی فرد رفع نمی‌شود، موضوع باید به اطلاع او برسد.

ممنوع‌الخروجی‌ها و مسائل مرتبط با آن، یکی از دغدغه‌های ایرانیان مقیم خارج از کشور است

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: در حال حاضر نیز یکی از دغدغه‌های برخی از هموطنان مقیم در خارج از کشور این است که آیا می‌توانند به ایران بیایند و بازگردند و چنانچه مشکلی نیز دارند آیا می‌توانند با گرفتن وکیل، به رفع آن مشکل بپردازند یا اینکه حتماً نیاز به حضور خودشان نیز می‌باشد؛ باید توجه داشت که در برخی از پرونده‌ها به ویژه پرونده‌های حقوقی، بعضاً وکیلِ فرد می‌تواند امور را از ابتدا تا انتها تمشیّت کند و شاید نیازی به حضور هم‌وطن مقیم خارج در روند رسیدگی به پرونده نباشد؛ علی‌ایحال این مقوله‌ی ممنوع‌الخروجی‌ها و مسائل مرتبط با آن، یکی از دغدغه‌های ایرانیان مقیم خارج از کشور است و قطعاً در دیدار رئیس‌جمهور با ایرانیان مقیم خارج نیز که طی روز‌های آینده برگزار می‌شود، این موضوع مطرح می‌شود؛ فلذا ساماندهی تمام و کمال مقوله‌ی ممنوع‌الخروجی‌ها، بسیار موضوع بااهمیتی است که ضرورت دارد با فوریت انجام گیرد.

محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز، با اشاره به عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات حدود سه هزار نفر از محکومان به مناسبت میلاد حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) و حضرت امام صادق (ع)، گفت: افرادی که مشمول عفو رهبر انقلاب و رأفت اسلامی شده‌اند و یا افرادی که مشمول ارفاقات قانونی نظیر آزادی مشروط، تقلیل و تخفیف و تبدیل مجازات، مرخصی و دیگر تأسیسات ارفاقی می‌شوند، باید به شدت مراقبت کنند که دیگر مرتکب جرم نشوند، چرا که در آنصورت، بهره‌مند شدن آنان از عفو و ارفاقات قانونی با مشکل مواجه می‌شود و بعضاً دست قوه قضاییه برای اِعمال ارفاقات در قبال آنها بسته می‌شود؛ علاوه بر این، قانون نیز برای نحوه برخورد با آنها، تدابیر و تمهیداتی متفاوتی را اتخاذ کرده است. خانواده این افراد نیز مراقبت بیشتری نسبت به گذشته از این عضو خانواده خود داشته باشند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه نشست امروز با اشاره به استمرار جنایات سبعانه صهیونیست‌ها اظهار کرد: رژیم غاصب صهیونیستی طی حدود یک سال، از هیچ جنایتی در غزه فروگذار نکرده است و همه نوع جنایتی را در این باریکه انجام داده است؛ از نسل‌کشی و کودک‌کشی تا بمباران مدارس و بیمارستان‌ها؛ اکنون نیز صهیونیست‌ها فصل جدیدی از تروریسم و جنایت‌پیشگی را گشوده‌اند و برای کشتار مردم به ابزار‌های فناورانه‌یِ در دست مردم متوسل شده‌اند. بدون تردید صهیونیست‌ها و آمریکا و برخی دوّل غربی بعنوان حامیان آنان باید بدانند که این جنایت‌ها دامن آنها را خواهد گرفت و این جنایات بدون تقاص و بی‌پاسخ نمی‌ماند. حامیان ادعایی حقوق بشر نیز که به بهانه حقوق بشر، جنگ‌ها راه می‌انداختند اکنون باید شرم کنند که کارشان به حمایت از رژیم نسل‌کش و کودک‌کش صهیونیستی رسیده است.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل طی روز‌های آتی در نیویورک گفت: هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مقر این سازمان برگزار می‌شود و امید است که دولتمردان حاضر در این نشست، به افشای هر چه بیشتر جنایات و نسل‌کشی‌های صهیونیست‌ها در فلسطین بپردازند؛ رئیس‌جمهور کشورمان نیز با آن روحیه دینی و انقلابی و صلح‌طلبی که از وی سراغ داریم قطعاً صدای مظلوم غزه را به گوش جهانیان بیش از پیش خواهد رسانید و دروغگویان حامی رژیم اشغالگر را رسوا می‌سازد و صدای صلح واقعی را در سازمان ملل و در میان رؤسای کشور‌های مختلف دنیا طنین‌انداز خواهد کرد. امیدواریم رئیس‌جمهور ما با سربلندی و عزت در سخنرانی و دیدار‌های تدارک دیده شده حاضر شود و با دستی پر به کشور بازگردد.

رییس قوه قضاییه در ابتدای نشست امروز شورای عالی قوه قضاییه، هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره کلیه‌ی شهدا، جانبازان، ایثارگران و آزادگان ایام دفاع مقدس را گرامی داشت.

برچسب ها: محسنی اژه ای
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
کاشف ساختار DNA درگذشت کاشف ساختار DNA درگذشت
جیمز واتسون، دانشمند برجسته آمریکایی و برنده جایزه نوبل، که در کشف ساختار DNA نقش مهمی داشت، در سن ۹۷ سالگی دار فانی را وداع گفت.
پورمحمدی: اولویت کشور امنیت و معیشت است نه اجرای فوری حجاب پورمحمدی: اولویت کشور امنیت و معیشت است نه اجرای فوری حجاب
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز تأکید کرد تمرکز کشور باید بر امنیت، معیشت و آرامش جامعه باشد و اختلافات اجتماعی نباید به انسجام ملی آسیب بزند.
رونمایی تندیس زانو زدن والرین در مقابل شاپور شاه ساسانی رونمایی تندیس زانو زدن والرین در مقابل شاپور شاه ساسانی
تندیس تاریخی زانو زدن والرین امپراتور روم در مقابل شاپور شاه ساسانی در تهران رونمایی شد؛ اقدامی نمادین برای تقویت هویت ملی و تاریخ ایران.
مسعود رشیدی کارگردان باسابقه سینما و تلویزیون درگذشت مسعود رشیدی کارگردان باسابقه سینما و تلویزیون درگذشت
مسعود رشیدی، کارگردان باسابقه سینما و تلویزیون ایران، پس از تحمل بیماری و در سن ۶۸ سالگی صبح شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ بر اثر ایست قلبی درگذشت.
فعلاً حذف کنکور امکان‌پذیر نیست فعلاً حذف کنکور امکان‌پذیر نیست
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد حذف کنکور فعلاً ممکن نیست و طرح اصلاح سهمیه‌ها هنوز به شورا ارائه نشده است؛ بسیاری از سهمیه‌ها قانونی هستند.
پسر جوان پدرش را با ضربات چاقو به قتل رساند پسر جوان پدرش را با ضربات چاقو به قتل رساند
پلیس تهران پس از کشف جسد مردی در زعفرانیه، پسر مقتول را دستگیر کرد؛ متهم با همکاری دوستش به قتل پدر اعتراف کرد و انگیزه مالی اعلام شد.
جانشین قلعه‌نویی تعیین شد؟ جانشین قلعه‌نویی تعیین شد؟
رومانو خبر داد که آنتونیو گالیاردی، مربی مطرح ایتالیایی، به‌عنوان دستیار دوم تیم ملی ایران در مسیر جام‌جهانی ۲۰۲۶ منصوب شده و پس از رقابت‌ها آماده آغاز نخستین تجربه سرمربیگری است.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر