کد خبر: ۵۰۳۶۰
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸

ممنوع‌الخروجی یکی از دغدغه‌های ایرانیان مقیم خارج است

رییس قوه قضاییه گفت: حدود سه سال است که مکرراً تاکید داریم که در قبال وضعیت ممنوع‌الخروجی‌ها ساماندهی صورت گیرد و به‌گونه‌ای نباشد که افراد در حین سفر، در فرودگاه و در کنار خانواده‌شان، متوجه ممنوع‌الخروجی خود شوند؛ مع‌الأسف همچنان مصادیقی از این موضوع مشاهده می‌شود.
ممنوع‌الخروجی یکی از دغدغه‌های ایرانیان مقیم خارج است

مخاطب۲۴- حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، امروز دوشنبه (۲ مهر) طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه قضاییه، ضمن اشاره به حادثه تلخ و ناگوار انفجار در معدن زغال‌سنگ طبس و جان باختن و مجروح شدن تعدادی از معدنکاران شریف و زحمتکش، اظهار کرد: در ابتدا بر خود واجب می‌دانم که به خانواده جانباختگان حادثه تلخ معدن زغال‌سنگ طبس تسلیت بگویم و برای مجروحان این حادثه، طلب شفای عاجل از درگاه خداوند داشته باشم؛ در همان نخستین دقایق و ساعات پس از وقوع حادثه در این معدن، مسئولان و دستگاه‌های ذیربط برای تسهیل و تسریع در روند امدادرسانی و یافتن مفقودین، ورود جدی داشته‌اند؛ این امر مطلوب است، اما کافی نیست؛ مسئولان و دستگاه‌های ذیربط باید آسیب‌شناسی دقیقی به عمل آورند که دیگر شاهد تکرار این قبیل حوادث ناگوار نباشیم. بعضاً در وقوع این حوادث تلخ، سهل‌انگاری‌ها نقش دارند و بواسطه عدم لحاظ تدابیر ایمنی و سهل‌انگاری‌هایی، جان چند فرد زحمتکش که در اعماق زمین در شرایط سخت، مشغول کار و تلاش هستند گرفته می‌شود.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: در حادثه تلخ به وقوع پیوسته در معدن زغال‌سنگ طبس، نظام مهندسی معدن، مسئولیت دارد و باید به دقت بررسی و رسیدگی شود که آیا این بخش، وظایف و مسئولیت‌های خود را در حوزه اطمینان از رعایت اصول ایمنی در معدن زغال سنگ طبس، به درستی انجام داده است یا خیر؟ قطعاً چنانچه قصور یا تقصیری در این عرصه به وقوع پیوسته باشد، با جدیت رسیدگی و برخورد خواهد شد.

رییس قوه قضاییه تصریح کرد: مسئولان ذیربط قضایی در استان خراسان جنوبی و در مرکز، با جدیت مشغول بررسی موضوع هستند و چنانچه هر بخشی اعم از مدیریت معدن زغال‌سنگ طبس و یا نظام مهندسی معدن، مرتکب قصور یا تقصیر شده باشند، رسیدگی‌ها و برخورد‌های مقتضی به عمل خواهد آمد.

وی تاکید کرد: علاوه بر رسیدگی به موضوع و برخورد با عوامل و عناصر قصور‌ها یا تقصیر‌های احتمالی منجر به حادثه تلخ معدن زغال‌سنگ طبس، آنچه در این قضیه مهم است، آن است که به گونه‌ای آسیب‌شناسی و تمهید و تدبیر شود که از وقوع اتفاقات مشابه جلوگیری شود.

محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز، با اشاره به موضوع ممنوع‌الخروجی‌ها و مشاهده مصادیقی از استمرار معضل عدم اطلاع شهروندانِ در حالِ سفر، از وضعیت ممنوع‌الخروجی‌شان، گفت: حدود سه سال است که مکرراً تاکید داریم که در قبال وضعیت ممنوع‌الخروجی‌ها ساماندهی صورت گیرد و به‌گونه‌ای نباشد که افراد در حین سفر، در فرودگاه و در کنار خانواده‌شان، متوجه ممنوع‌الخروجی خود شوند؛ مع‌الأسف همچنان مصادیقی از این موضوع مشاهده می‌شود؛ فلذا به دادستانی انتظامی قضات و مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه دستور می‌دهم که مصادیق این موضوع را به دقت بررسی و رسیدگی کنند و چنانچه قصور یا تقصیری از سوی ضابطین یا بازپرس‌ها و یا سایر مقامات قضایی مشاهده کردند، برخورد‌های قانونی را به عمل آورند؛ باید توجه داشت که این موضوع دارای ضِمان است؛ ما باید خود را جای مردم بگذاریم؛ چه حسی پیدا می‌کنیم وقتی با خانواده بار سفر بسته‌ایم، اما در فرودگاه متوجه ممنوع‌الخروجی خود می‌شویم؛ باز هم تاکید می‌کنم، چنانچه فردی ممنوع‌الخروج می‌شود، به محض رفع ضرورت، ممنوع‌الخروجی او باید برطرف شود و این موضوع به اطلاع او برسد؛ بعضاً افرادی که قبل از محکومیت، ممنوع‌الخروج شده بودند، بواسطه ارفاقات قانونی و آزادی مشروط، از زندان آزاد می‌شوند؛ در اینگونه موارد نیز باید چنانچه مسئله‌ای وجود ندارد، ممنوع‌الخروجی آن فرد رفع شود و اگر بواسطه مسئله‌ای، ممنوع‌الخروجی فرد رفع نمی‌شود، موضوع باید به اطلاع او برسد.

ممنوع‌الخروجی‌ها و مسائل مرتبط با آن، یکی از دغدغه‌های ایرانیان مقیم خارج از کشور است

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: در حال حاضر نیز یکی از دغدغه‌های برخی از هموطنان مقیم در خارج از کشور این است که آیا می‌توانند به ایران بیایند و بازگردند و چنانچه مشکلی نیز دارند آیا می‌توانند با گرفتن وکیل، به رفع آن مشکل بپردازند یا اینکه حتماً نیاز به حضور خودشان نیز می‌باشد؛ باید توجه داشت که در برخی از پرونده‌ها به ویژه پرونده‌های حقوقی، بعضاً وکیلِ فرد می‌تواند امور را از ابتدا تا انتها تمشیّت کند و شاید نیازی به حضور هم‌وطن مقیم خارج در روند رسیدگی به پرونده نباشد؛ علی‌ایحال این مقوله‌ی ممنوع‌الخروجی‌ها و مسائل مرتبط با آن، یکی از دغدغه‌های ایرانیان مقیم خارج از کشور است و قطعاً در دیدار رئیس‌جمهور با ایرانیان مقیم خارج نیز که طی روز‌های آینده برگزار می‌شود، این موضوع مطرح می‌شود؛ فلذا ساماندهی تمام و کمال مقوله‌ی ممنوع‌الخروجی‌ها، بسیار موضوع بااهمیتی است که ضرورت دارد با فوریت انجام گیرد.

محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز، با اشاره به عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات حدود سه هزار نفر از محکومان به مناسبت میلاد حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) و حضرت امام صادق (ع)، گفت: افرادی که مشمول عفو رهبر انقلاب و رأفت اسلامی شده‌اند و یا افرادی که مشمول ارفاقات قانونی نظیر آزادی مشروط، تقلیل و تخفیف و تبدیل مجازات، مرخصی و دیگر تأسیسات ارفاقی می‌شوند، باید به شدت مراقبت کنند که دیگر مرتکب جرم نشوند، چرا که در آنصورت، بهره‌مند شدن آنان از عفو و ارفاقات قانونی با مشکل مواجه می‌شود و بعضاً دست قوه قضاییه برای اِعمال ارفاقات در قبال آنها بسته می‌شود؛ علاوه بر این، قانون نیز برای نحوه برخورد با آنها، تدابیر و تمهیداتی متفاوتی را اتخاذ کرده است. خانواده این افراد نیز مراقبت بیشتری نسبت به گذشته از این عضو خانواده خود داشته باشند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه نشست امروز با اشاره به استمرار جنایات سبعانه صهیونیست‌ها اظهار کرد: رژیم غاصب صهیونیستی طی حدود یک سال، از هیچ جنایتی در غزه فروگذار نکرده است و همه نوع جنایتی را در این باریکه انجام داده است؛ از نسل‌کشی و کودک‌کشی تا بمباران مدارس و بیمارستان‌ها؛ اکنون نیز صهیونیست‌ها فصل جدیدی از تروریسم و جنایت‌پیشگی را گشوده‌اند و برای کشتار مردم به ابزار‌های فناورانه‌یِ در دست مردم متوسل شده‌اند. بدون تردید صهیونیست‌ها و آمریکا و برخی دوّل غربی بعنوان حامیان آنان باید بدانند که این جنایت‌ها دامن آنها را خواهد گرفت و این جنایات بدون تقاص و بی‌پاسخ نمی‌ماند. حامیان ادعایی حقوق بشر نیز که به بهانه حقوق بشر، جنگ‌ها راه می‌انداختند اکنون باید شرم کنند که کارشان به حمایت از رژیم نسل‌کش و کودک‌کش صهیونیستی رسیده است.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل طی روز‌های آتی در نیویورک گفت: هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مقر این سازمان برگزار می‌شود و امید است که دولتمردان حاضر در این نشست، به افشای هر چه بیشتر جنایات و نسل‌کشی‌های صهیونیست‌ها در فلسطین بپردازند؛ رئیس‌جمهور کشورمان نیز با آن روحیه دینی و انقلابی و صلح‌طلبی که از وی سراغ داریم قطعاً صدای مظلوم غزه را به گوش جهانیان بیش از پیش خواهد رسانید و دروغگویان حامی رژیم اشغالگر را رسوا می‌سازد و صدای صلح واقعی را در سازمان ملل و در میان رؤسای کشور‌های مختلف دنیا طنین‌انداز خواهد کرد. امیدواریم رئیس‌جمهور ما با سربلندی و عزت در سخنرانی و دیدار‌های تدارک دیده شده حاضر شود و با دستی پر به کشور بازگردد.

رییس قوه قضاییه در ابتدای نشست امروز شورای عالی قوه قضاییه، هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره کلیه‌ی شهدا، جانبازان، ایثارگران و آزادگان ایام دفاع مقدس را گرامی داشت.

برچسب ها: محسنی اژه ای
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود
کاربران ایرانی از ساعاتی پیش برای ورود به اپلیکیشن چت‌جی‌پی‌تی با پیام «کشور شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه شده‌اند. این اختلال در شرایطی رخ داده که دسترسی به این سرویس پیش‌تر با روش‌هایی در لایه زیرساخت امکان‌پذیر بود؛ اما اکنون وضعیت دسترسی کاربران تغییر کرده است.
پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد! پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد!
هوشنگ نصیرزاده با تشریح پرونده تیوی بیفوما تأکید کرد بهتر است پرسپولیس و استقلال خوزستان پیش از آغاز یک دعوای حقوقی تازه به توافق برسند.
جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل
رقابت در لیگ برتر ایران فصل ۱۴۰۵–۱۴۰۶ به نقطه‌ای حساس رسیده است. تیم‌های پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور با اختلافی اندک در صدر جدول قرار دارند و هر هفته می‌تواند سرنوشت شانس قهرمانی را تغییر دهد. در این میان، نبرد مهاجمان برای عنوان آقای گل و عملکرد چشمگیر دروازه‌بان‌ها، هیجان لیگ را به اوج رسانده است.
بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه
بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که مستمری خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می‌کنند، می‌توانند از روز بیستم هر ماه از اعتبار خرید طرح تأمین‌رفاه استفاده کنند. این طرح شامل اعتبار تشویقی، تخفیف‌های فروشگاهی و امکان خرید اقساطی نیز می‌شود.
فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد! فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد!
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی قهرمانی و افتخارآفرینی تیم امید کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را به مدیران، مربیان، کشتی‌گیران غیور تیم و ملت بزرگ ایران به‌خصوص نسل جوان قهرمان میهن تبریک گفتند.
عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد! عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد!
آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس سرشناس ایرانی و ثبت‌کننده لحظات تاریخی در بحران‌ها و جنگ‌های مختلف جهان، در جریان عکاسی از تظاهرات اخیر فرانسه و بر اثر وقوع انفجار زخمی شد.
فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده! فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده!
سردار نقدی: فقط دو کشور در جهان بمب ۱۴ تنی دارند: یکی از آنها جمهوری اسلامی ایران و دیگری آمریکا است
برگزیده
راز ۲۵ رأی داده‌نشده و ۸ غایب در رأی اعتماد وزیر دفاع! راز ۲۵ رأی داده‌نشده و ۸ غایب در رأی اعتماد وزیر دفاع!
در جلسه رأی اعتماد وزیر دفاع مجلس، مهرداد اخلاقی با کسب ۲۳۷ رأی موافق اعتماد نمایندگان را جلب کرد، اما جزئیات رأی‌گیری الکترونیکی نشان داد ۲۵ نماینده حاضر اصلاً رأی ندادند و ۸ نماینده هم غایب بودند. این غیبت‌ها و عدم مشارکت در شرایط حساس انتخاب وزیر دفاع جدید، سوال‌برانگیز شده است.
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.