کد خبر: ۵۰۰۸
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰

اثر حذف ارز ترجیحی بر بیمه سلامت

برای جبران حذف ارز ترجیحی دارو و ملزومات پزشکی لازم است منابع مابه‌ التفاوت ریالی مبلغ ارز در اختیار بیمه‌ ها قرار گیرد؛ زیرا در غیر این صورت قادر نخواهیم بود که از منابع خود این هزینه را تقبل کنیم.
اثر حذف ارز ترجیحی بر بیمه سلامت

به گزارش سرویس اقتصادی مخاطب ۲۴ به نقل ازایسنا معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت با ارائه توضیحاتی پیرامون نحوه فعالیت بیمه‌ها در صورت حذف ارز ترجیحی، تاکید کرد: برای جبران حذف ارز ترجیحی دارو و ملزومات پزشکی لازم است منابع مابه التفاوت ریالی مبلغ ارز در اختیار بیمه‌ها قرار گیرد؛ زیرا در غیر این صورت قادر نخواهیم بود که از منابع خود این هزینه را تقبل کنیم.

 

اثر حذف ارز ترجیحی بر بیمه سلامت

 


بیشتر بخوانید: ۶ تا ۸ میلیون نفر فاقد هرگونه بیمه هستند



دکتر مهدی رضایی درباره مصوبه اخیر مجلس مبنی بر حذف مشروط ارز ترجیحی واردات کالا‌های اساسی و از جمله دارو و ملزمات پزشکی، گفت: موضوع مطرح شده در مجلس در این زمینه تاکید کرده است تا جبران حذف ارز ترجیحی دارو و ملزومات پزشکی از طریق بیمه‌ها یا سایر طرق مطمئن صورت گیرد که اگر دولت تصمیم بگیرد این امر از سوی بیمه‌ها اجرا شود، باید از طریق زیرساخت‌های الکترونیک کار را دنبال کنیم.
چگونگی جبران افزایش قیمت‌ها برای بیماران

وی گفت: به نظر ما امکانات این موضوع فراهم است و در صورتی که به عنوان یک تکلیف قانونی این وظیفه به ما محول شود، آمادگی فنی اجرای آن را در سامانه‌های الکترونیک خود داریم تا تکلیف مجلس با کمترین عارضه انجام شود و مابه‌التفاوت ناشی از تغییر نرخ ارز را به بیمار بازگردانیم.

وی افزود: البته شرط اجرای این موضوع از سوی بیمه‌ها این است که منابع مابه‌التفاوت ریالی مبلغ ارز در اختیار بیمه‌ها قرار گیرد. رقم پیش‌بینی شده‌ی مورد نیاز بین ۶۰ تا ۱۲۰ هزار میلیاردتومان متغیر است که حدود ۲ تا ۴ برابر بودجه سالانه سازمان بیمه سلامت است.

قطعا اگر منابع آن از سوی دولت در اختیار ما قرار نگیرد، قادر نخواهیم بود که از منابع خود این هزینه را تقبل کنیم. تکلیف مجلس در این زمینه مشخص بوده و اعلام کرده است که منابع مورد نظر برای حذف ارز ترجیحی از سوی دولت تامین می‌شود و اگر دولت برای این کار بیمه‌ها را انتخاب کند ما می‌توانیم تفاوت نرخ را در اختیار مصرف کننده نهایی قرار دهیم.

او ادامه داد: وقتی قرار است به جایی یارانه یا سوبسید داده شود باید قواعد مشخص باشد تا از سوء استفاده‌های احتمالی جلوگیری شود. در واقع وقتی قرار است دارو با ارز یارانه‌ای ارائه شود، قطعا لازم است موضوعاتی مانند سهمیه‌بندی اعمال شود که این امر هم جز با سامانه‌های الکترونیک امکان‌پذیر نیست.
کارکرد نسخه نویسی الکترونیک در اصلاحات اساسی حوزه سلامت

رضایی تاکید کرد: به عنوان مثال باید در سامانه‌ها تعریف کنیم که هر فرد تا چه حدی مجاز به مصرف دارو با سوبسید است و نگه‌داشتن سهم هر فرد صرفا در غالب نسخه نویسی الکترونیک امکان‌پذیر است. این بزرگترین نعمت نسخه الکترونیک است که اینجا کارکرد خود را نشان می‌دهد و آسان‌ترین ترین روش برای تحقق این خواسته مجلس نسخ الکترونیک است.

خوشحالیم که با تمام سختی‌ها این سامانه و زیرساخت فنی آن را فراهم کردیم و در چنین شرایطی قادر هستیم در اصلاحات اساسی حوزه سلامت نقش آفرینی کنیم.

او درباره تعیین سقف سهمیه دارو، بیان کرد: به عنوان مثال یک بیمار مبتلا به دیابت سقف مشخصی از دارو را با نظر پزشک در یک ماه مصرف می‌کند و اگر می‌خواهد فراتر از سقف مشخص شده دارو دریافت کند، باید مابقی آن را بدون یارانه تهیه کرده و مبلغ آزاد آن را پرداخت کند.

با مصرف غیرمتعارف دارو ممکن است عرضه دارو در چرخه غیر رسمی اتفاق افتد. دارو برای مصرف کننده نهایی با سوبسید ارائه خواهد شد و از طریق تعیین سقفِ مصرف، می‌توان جلوی قاچاق دارو را گرفت.
تکلیف حدود ۸ میلیون بیمه نشده در صورت حذف ارز ترجیحی دارو

معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت درباره وضعیت افراد فاقد پوشش بیمه پس از حذف ارز ترجیحی، اظهار کرد: تمهیدات فنی این موضوع اندیشیده شده است و ما می‌توانیم یارانه حذف ارز ترجیحی را حتی اگر فرد بیمه نباشد، جداگانه به او بدهیم البته؛ این امر منوط به آن است که سیاست‌گذار چنین تصمیمی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه بین ۵ تا ۸ میلیون نفر بیمه نشده در کشور وجود دارند، تصریح کرد: در واقع با این قانون قرار نیست دارو‌ها را بیمه کنیم، بلکه قرار است مابه‌التفاوت حاصل از تغییر نرخ ارز را به مصرف کننده بدهیم و این امر از بحث بیمه جدا است.

با اجرای این قانون اگر فردی بیمه باشد و برای دریافت دارو به داروخانه مراجعه کند، تعهدات بیمه و مابه‌التفاوت نرخ ارز از مبلغ دارو کسر می‌شود، ولی اگر فردی بیمه نداشته باشد فقط مشمول دریافت مابه‌التفاوت نرخ ارز می‌شود.

captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.