کد خبر: ۴۹۵۴۹
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۴

دستور ویژه وزیر اقتصاد به بانک‌ها درباره وام ازدواج

همتی با بیان این‌که در موضوع تسهیلات تکلیفی، بنا بر حساسیت‌ها، ناچار به اولویت بندی هستیم، اظهار کرد: در موضوع پرداخت تسهیلات ازدواج، باید با اغماض بیشتری عمل کرد و برای چنین رقمی، به وام گیرنده، در خصوص ضامن، سخت نگیرید.
دستور ویژه وزیر اقتصاد به بانک‌ها درباره وام ازدواج

مخاطب ۲۴- عبدالناصر همتی در نشست با اعضای کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی اظهار کرد: ناترازی بانک‌ها یکی از مهمترین مشکلات اقتصادی کشور است. برخی بانک‌های خصوصی از ابتدا نادرست شکل گرفتند، برخی بعداً ناتراز شدند و برخی متوسط و خوب هستند و هیچ کدام عالی نیستند و باید شرایط را به سمتی ببریم که شرایط همه بهتر شود.

وی به کمبود درآمد صادرات نفت، الزام به تأمین برخی کالا‌ها با نرخ ارز ترجیحی و همچنین مالیات پیش بینی شده در بودجه اشاره کرد و ادامه داد: این مشکلات به صورت زنجیروار به هم متصل هستند و باید به نحوی مدیریت شود که هم بانک‌ها و هم تولیدکننده متضرر نشوند.

همتی افزود: یک بال ما وزارت اقتصاد و بال دیگر وزارت دارایی است، بنابراین تأمین خزانه بخشی از وظایف وزارت اقتصاد است.

وی تاکید کرد: تداوم ناترازی بانک‌ها به خاطر فشار بر نرخ سود، موجب مشکل برای بورس می‌شود و بدون حل مشکل بورس، تأمین مالی از بازار سرمایه نیز به خوبی شکل نخواهد گرفت.

وزیر اقتصاد با اشاره به برخی مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی مدیران عامل بانک‌های خصوصی حاضر در جلسه و بیان اینکه به دلیل آشنایی با مسائل بانکی و اقتصادی، از قبل در جریان بسیاری مشکلات است، تصریح کرد: برخی مشکلات راه حل بلند و میان مدت دارد و برخی، کوتاه مدت؛ پیشنهاد من این است که بنشینید و برای حل مشکلات، نوعی اولویت بندی طراحی کنید تا آنها که سریع‌تر قابل حل است را پیشنهاد بدهید.

بانک‌ها درباره ضامن وام ازدواج سخت نگیرند

همتی با بیان اینکه به عنوان مثال در موضوع تسهیلات تکلیفی، بنا بر حساسیت‌ها، ناچار به اولویت بندی هستیم، اظهار کرد: در موضوع پرداخت تسهیلات ازدواج، باید با اغماض بیشتری عمل کرد و برای چنین رقمی، به وام گیرنده، در خصوص ضامن، سخت نگیرید.

وزیر اقتصاد افزود: در این خصوص حتی می‌توانیم با بانک مرکزی توافق کنیم که سفته‌های دریافت کنندگان وام ازدواج را جزو ذخایر صد در صد محاسبه نکنیم و به جوانان متقاضی، کمتر سخت بگیریم.

وی خطاب به مدیران شبکه بانکی گفت: بنابراین آنچه تأکید من به شما است اینکه، بیایید برنامه‌ریزی کنید برای حل دو سه تا از مشکلات قابل حل که می‌دانیم تا پایان سال ۱۴۰۳ توان رفع آنها را داریم تا عجالتاً از میزان ناترازی بانک‌ها کم شود؛ مسئله توسعه عملکرد هم بماند برای بعد که شرایط مهیا‌تر شد.

همتی با اعلام اینکه جلسه بعد وی، به طور مشترک، با مدیران عامل کلیه بانک‌های دولتی و خصوصی خواهد بود، تصریح کرد: البته ما به هیچ وجه نمی‌خواهیم در حوزه عملکردی بانک مرکزی دخالت کنیم و همواره اعتقادم این بوده است که این بانک باید استقلال لازم را داشته باشد ولی ما و بانک مرکزی بدون کمک همدیگر نمی‌توانیم کار را به پیش ببریم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه بهتر است ابتدا مسائل و مشکلات مشترک بین بانک‌های خصوصی و دولتی را حل کنیم و سپس به حل مسائل اختصاصی بانک‌های خصوصی و مؤسسات اعتباری بپردازیم، تأکید کرد: به نظر من، اصلاً هیچ مشکل غیر قابل حل در کشور وجود ندارد و فقط باید اراده حل آن وجود داشته باشد.

همتی در ادامه با اشاره به مصادیقی از موضوعات ترند شده در فضای مجازی و رسانه‌ای کشور طی روز‌های اخیر از مدیران بانک‌های خصوصی خواست، در مواجهه با انتقادات و حملات رسانه‌ای، انفعالی عمل نکنند.

وی با تأکید بر اینکه هیچ مدیر یا بنگاه دولتی و خصوصی مصون از خطا و اشتباه نیست، تصریح کرد: وظیفه روابط عمومی دستگاه‌های دولتی و عمومی از جمله بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی، صرفاً دفاع از رئیس مجموعه و تخریب منتقدان نیست، کما اینکه به نظر من، روابط عمومی‌های بانک‌ها، به جای دفاع از فرد، باید از نظام بانکی دفاع کنند.

همتی پیشنهاد کرد که مسئولان روابط عمومی بانک‌ها، با مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی، هماهنگی‌های لازم را به عمل بیاورند و در یک همکاری مشترک، اذهان عمومی را نسبت به عملکرد و مشکلات نظام بانکی روشن نمایند.

وزیر اقتصاد با یادآوری اینکه مشکلات سیستم بانکی، کمابیش با هم مشترک است، تأکید کرد: این مشکلات مشترک را می‌توان به طور مشترک با افکار عمومی در میان گذاشت.

گفتنی است، کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی فعالیت خود را در سال ۱۳۸۳ آغاز کرد و تاکنون اقدامات مؤثری در راستای کمک به رشد و توسعه کشور و همچنین رونق تولید داشته است. کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی هم اکنون دارای ۱۵ عضو فعال اعم از بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی است.

شایان ذکر است ایجاد هماهنگی، وحدت رویه در عملیات بانکی، همکاری بین اعضای کانون و تلاش در خصوص بهبود کیفیت ارائه خدمات به مشتریان و استقرار روش‌های نوین بانکداری منطبق با بانکداری اسلامی و ضوابط بانک مرکزی از جمله اهداف این کانون است

برچسب ها: عبدالناصر همتی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
تجارت سلامت در بیمارستان‌ها تجارت سلامت در بیمارستان‌ها
وقتی هزینه درمان پدر، سه میلیون یا سه سکه است، و جان او گروگان تعرفه‌ها و بیمارستان‌هاست، دیگر نامش «درمان» نیست؛ روایت تلخی که این‌بار از زبان یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس بازگو می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر