کد خبر: ۴۹۵۴۹
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۴

دستور ویژه وزیر اقتصاد به بانک‌ها درباره وام ازدواج

همتی با بیان این‌که در موضوع تسهیلات تکلیفی، بنا بر حساسیت‌ها، ناچار به اولویت بندی هستیم، اظهار کرد: در موضوع پرداخت تسهیلات ازدواج، باید با اغماض بیشتری عمل کرد و برای چنین رقمی، به وام گیرنده، در خصوص ضامن، سخت نگیرید.
دستور ویژه وزیر اقتصاد به بانک‌ها درباره وام ازدواج

مخاطب ۲۴- عبدالناصر همتی در نشست با اعضای کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی اظهار کرد: ناترازی بانک‌ها یکی از مهمترین مشکلات اقتصادی کشور است. برخی بانک‌های خصوصی از ابتدا نادرست شکل گرفتند، برخی بعداً ناتراز شدند و برخی متوسط و خوب هستند و هیچ کدام عالی نیستند و باید شرایط را به سمتی ببریم که شرایط همه بهتر شود.

وی به کمبود درآمد صادرات نفت، الزام به تأمین برخی کالا‌ها با نرخ ارز ترجیحی و همچنین مالیات پیش بینی شده در بودجه اشاره کرد و ادامه داد: این مشکلات به صورت زنجیروار به هم متصل هستند و باید به نحوی مدیریت شود که هم بانک‌ها و هم تولیدکننده متضرر نشوند.

همتی افزود: یک بال ما وزارت اقتصاد و بال دیگر وزارت دارایی است، بنابراین تأمین خزانه بخشی از وظایف وزارت اقتصاد است.

وی تاکید کرد: تداوم ناترازی بانک‌ها به خاطر فشار بر نرخ سود، موجب مشکل برای بورس می‌شود و بدون حل مشکل بورس، تأمین مالی از بازار سرمایه نیز به خوبی شکل نخواهد گرفت.

وزیر اقتصاد با اشاره به برخی مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی مدیران عامل بانک‌های خصوصی حاضر در جلسه و بیان اینکه به دلیل آشنایی با مسائل بانکی و اقتصادی، از قبل در جریان بسیاری مشکلات است، تصریح کرد: برخی مشکلات راه حل بلند و میان مدت دارد و برخی، کوتاه مدت؛ پیشنهاد من این است که بنشینید و برای حل مشکلات، نوعی اولویت بندی طراحی کنید تا آنها که سریع‌تر قابل حل است را پیشنهاد بدهید.

بانک‌ها درباره ضامن وام ازدواج سخت نگیرند

همتی با بیان اینکه به عنوان مثال در موضوع تسهیلات تکلیفی، بنا بر حساسیت‌ها، ناچار به اولویت بندی هستیم، اظهار کرد: در موضوع پرداخت تسهیلات ازدواج، باید با اغماض بیشتری عمل کرد و برای چنین رقمی، به وام گیرنده، در خصوص ضامن، سخت نگیرید.

وزیر اقتصاد افزود: در این خصوص حتی می‌توانیم با بانک مرکزی توافق کنیم که سفته‌های دریافت کنندگان وام ازدواج را جزو ذخایر صد در صد محاسبه نکنیم و به جوانان متقاضی، کمتر سخت بگیریم.

وی خطاب به مدیران شبکه بانکی گفت: بنابراین آنچه تأکید من به شما است اینکه، بیایید برنامه‌ریزی کنید برای حل دو سه تا از مشکلات قابل حل که می‌دانیم تا پایان سال ۱۴۰۳ توان رفع آنها را داریم تا عجالتاً از میزان ناترازی بانک‌ها کم شود؛ مسئله توسعه عملکرد هم بماند برای بعد که شرایط مهیا‌تر شد.

همتی با اعلام اینکه جلسه بعد وی، به طور مشترک، با مدیران عامل کلیه بانک‌های دولتی و خصوصی خواهد بود، تصریح کرد: البته ما به هیچ وجه نمی‌خواهیم در حوزه عملکردی بانک مرکزی دخالت کنیم و همواره اعتقادم این بوده است که این بانک باید استقلال لازم را داشته باشد ولی ما و بانک مرکزی بدون کمک همدیگر نمی‌توانیم کار را به پیش ببریم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه بهتر است ابتدا مسائل و مشکلات مشترک بین بانک‌های خصوصی و دولتی را حل کنیم و سپس به حل مسائل اختصاصی بانک‌های خصوصی و مؤسسات اعتباری بپردازیم، تأکید کرد: به نظر من، اصلاً هیچ مشکل غیر قابل حل در کشور وجود ندارد و فقط باید اراده حل آن وجود داشته باشد.

همتی در ادامه با اشاره به مصادیقی از موضوعات ترند شده در فضای مجازی و رسانه‌ای کشور طی روز‌های اخیر از مدیران بانک‌های خصوصی خواست، در مواجهه با انتقادات و حملات رسانه‌ای، انفعالی عمل نکنند.

وی با تأکید بر اینکه هیچ مدیر یا بنگاه دولتی و خصوصی مصون از خطا و اشتباه نیست، تصریح کرد: وظیفه روابط عمومی دستگاه‌های دولتی و عمومی از جمله بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی، صرفاً دفاع از رئیس مجموعه و تخریب منتقدان نیست، کما اینکه به نظر من، روابط عمومی‌های بانک‌ها، به جای دفاع از فرد، باید از نظام بانکی دفاع کنند.

همتی پیشنهاد کرد که مسئولان روابط عمومی بانک‌ها، با مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی، هماهنگی‌های لازم را به عمل بیاورند و در یک همکاری مشترک، اذهان عمومی را نسبت به عملکرد و مشکلات نظام بانکی روشن نمایند.

وزیر اقتصاد با یادآوری اینکه مشکلات سیستم بانکی، کمابیش با هم مشترک است، تأکید کرد: این مشکلات مشترک را می‌توان به طور مشترک با افکار عمومی در میان گذاشت.

گفتنی است، کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی فعالیت خود را در سال ۱۳۸۳ آغاز کرد و تاکنون اقدامات مؤثری در راستای کمک به رشد و توسعه کشور و همچنین رونق تولید داشته است. کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی هم اکنون دارای ۱۵ عضو فعال اعم از بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی است.

شایان ذکر است ایجاد هماهنگی، وحدت رویه در عملیات بانکی، همکاری بین اعضای کانون و تلاش در خصوص بهبود کیفیت ارائه خدمات به مشتریان و استقرار روش‌های نوین بانکداری منطبق با بانکداری اسلامی و ضوابط بانک مرکزی از جمله اهداف این کانون است

برچسب ها: عبدالناصر همتی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی
در تصاویر منتشر شده از این واقعه مردی دیده می‌شود که یکی از مهاجمان را خلع سلاح می‌کند. مقامات استرالیا از او بعنوان «قهرمان» یاد کرده‌اند.
نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد
همزمان با ادامه فیلمبرداری فصل سوم مجموعه تلویزیونی «کارآگاه علوی» در شهرک سینمایی غزالی، نخستین تصویر بهنام تشکر در نقش کارآگاه علوی رونمایی شد؛ مجموعه‌ای اپیزودیک با قصه‌های جنایی–معمایی در بستر تاریخی که برای پخش در سال ۱۴۰۵ آماده می‌شود.
عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹ عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹
عکسی کمتر دیده‌شده از نیکی کریمی که در سال ۱۳۸۹ توسط عباس کیارستمی در لبنان ثبت شده، بار دیگر پیوند عمیق سینما، نگاه و سکوت را به یاد می‌آورد.
الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره
پناه الوانی، فیلمساز جوان حاضر در هجدهمین جشنواره نهال، در گفت‌وگویی اختصاصی از نقطه شروع مسیر هنری‌اش، ایده غیرمنتظره شکل‌گیری فیلم تازه‌اش، تجربه حضور در نهال و نگاهش به آینده سخن گفت. ویدئوی کامل این گفت‌وگو در آپارات و یوتیوب منتشر شده است.
بورس در مسیر حباب نیست؛ شاخص تا ۴.۵ میلیون واحد می‌رسد؟ بورس در مسیر حباب نیست؛ شاخص تا ۴.۵ میلیون واحد می‌رسد؟
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، با رد نگرانی‌ها درباره تکرار شرایط سال ۱۳۹۹ تأکید می‌کند رشد اخیر بورس با واقعیت‌های آماری همخوان است و بازار سهام با وجود نوسانات مقطعی، در افق میان‌مدت همچنان چشم‌انداز صعودی دارد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند! فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند!
سینا حجازی گفت: شماره دخترها را به ابوالفضل پورعرب می‌دادم و او هم به همه آنها زنگ می‌زد! این بخش از برنامه امیرحسین قیاسی که جنجال برانگیز شده را می‌بینید.
برگزیده
اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: حساب مشمولین مرحله اول طرح یسنا شامل سرپرستان خانوار ۳ دهک اول درآمدی دارای مادر باردار و فرزند شیرخوار (زیر ۲سال) از ۱۰ آذر شارژ می‌شود.
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر