کد خبر: ۴۹۰۲۵
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۶

عارف: پیش فروش خودرو باید جمع شود

معاون اول رئیس جمهور ضمن انتقاد از کیفیت خودرو‌های داخلی و شرایط پیش فروش خودرو افزود: متاسفانه کمک‌هایی که در دهه‌های گذشته به صنعت خودروسازی شده، ظلم در حق صنعت بوده است.
عارف: پیش فروش خودرو باید جمع شود

مخاطب۲۴- محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور روز سه شنبه ششم شهریور ۱۴۰۳ در مراسم تکریم عباس علی آبادی وزیر سابق صمت و معارفه سید محمد اتابک، وزیرجدید صمت، با انتقاد از وضعیت خودروسازی افزود: در حالی که خودرو‌های داخلی ما مصرف بالایی دارند، بحث درباره آزاد سازی نرخ سوخت معنایی ندارد، متاسفانه کمک‌هایی که در دهه‌های گذشته به صنعت خودروسازی شده است، ظلم در حق صنعت بوده است، خودروسازان بار‌ها وعده دادند که کیفیت خودرو‌ها اصلاح خواهد شد، اما واقعیت این است که بهبودی اتفاق نیفتاده است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: خودروسازان، مردم را با وعده‌ها و پیش فروش‌هایشان سرکار می‌گذارند، در حالی که وظیفه ما است که خودروی خوب داخلی یا خارجی را طبق ضوابط در اختیار مردم قرار داده و نیاز آن‌ها را تامین کنیم.

عارف در این مراسم با تشکر از مهندس عباس علی آبادی، وزیر صمت در دولت سیزدهم گفت: ایشان در هر مسئولیتی که برعهده داشته اند، منشا خیر و برکت بوده اند که امیدواریم با ادامه فعالیت در وزارت نیرو نیز تحولی جدی در حوزه‌های برق و آب که صنعت ما در هر دو بخش با مشکل روبروست ایجاد کنند.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در دو روز گذشته، در آیین تکریم و معارفه وزرای جهاد کشاورزی و صمت شرکت کردم انتخاب این دو وزارتخانه اتفاقی نبود و معتقدم که آن‌ها مهمترین وزارتخانه‌هایی هستند که می‌توانند شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» را تحقق بخشند، آن‌ها وزارتخانه‌های پیشرو در بحث تولید ثروت هستند.

بیشتر بخوانید

وی گفت: «جهش تولید» یعنی «تولید ثروت»، اما فعالیت چهاردهه گذشته مدیران ما نشان می‌دهد که نه تنها در تولید ثروت توفیق چندانی نداشته‌ایم، بلکه در مصرف ثروت پیشتاز بوده ایم و این مصرف با تکیه بر منابع محدودی که در اختیار داشتیم صورت گرفته است، اما در دولت چهاردهم با نگاه به اسناد بالادستی و خصوصا برنامه هفتم توسعه تلاش می‌کنیم هم تولید ثروت صورت گیرد و هم به شاخص‌های مهمی مانند شاخص رشد و کاهش بیکاری برسیم.

معاون اول رئیس جمهور افزود: البته همه این پیشرفت‌ها، بدون مشارکت مردم و تنها با نگاه دولتی رخ نخواهد داد و این در حالی است که سیاست‌های کلی اصل ۴۴، بهانه‌های تنگ نظرانه در زمینه حضور بخش خصوصی و حضور مردم را برداشته است.

عارف ادامه داد: ما امروز در شرایطی قرار داریم که در اسناد بالادستی و خصوصا برنامه هفتم توسعه، هیچ کمبودی برای برنامه ریزی و پیشرفت نداریم و حتی شاید با تورم قانون و سند هم روبرو هستیم، اما چرا در سه دهه گذشته به آن تحولی که باید رخ می‌داد نرسیده‌ایم و چرا به جایگاه اول منطقه در سال ۱۴۰۴ که قرار بود در اختیار ایران باشد نرسیده ایم؟

وی با بیان جایگاه‌های نامناسب ایران در شاخص رقابت پذیری جهانی، شاخص رقابت پذیری صنعتی، آزادسازی اقتصاد، بهبود فضای کسب و کار، شاخص نوآوری جهانی و ... گفت: در این دولت تلاش می‌کنیم تا هرچه سریعتر با اجرای برنامه هفتم توسعه که همزمان با آغاز فعالیت دولت و مجلس است، به اهداف مورد نظر برسیم.

معاون اول رئیس جمهور خطاب به وزیر صمت گفت: رشد متوسط صنعت در ۵ سال اخیر ۲.۹ درصد بوده که باید به هشت و نیم درصد برسد، رشد متوسط سالانه معدن ۲/۸ درصد بوده که باید به ۱۳ درصد برسد، در بخش تجارت نیز ۴ درصد بوده که باید به ۲۳ درصد برسد.

وی همچنین خطاب به مهندس علی آبادی وزیرسابق صمت و وزیر کنونی نیرو گفت: واقعیت این است که در تابستان با ۶ یا هفت ساعت قطعی برق روبروهستیم که این مسئله در مجموعه‌های تولیدی، ضرر و زیان بسیاری را ایجاد می‌کند که نمونه‌اش در صنعت ذوب فلزات است، در حالی که ما توقع رشد هشت درصدی داریم، اما صنعت ما باید در بهترین ساعات تعطیل شود ودر اینجا تنها بحث عدم النفع نیست بلکه بحث ضرر مجموعه‌های تولیدی بسیار جدی است که در این زمینه باید کار‌های زیربنایی و اصولی صورت گیرد.

عارف با بیان اینکه آنچه در وزارت صمت اتفاق افتاده است ادغام نبوده، بلکه الحاق بوده است گفت:از وزیر صمت می‌خواهیم که برای ایجاد یک ساختار چابک با نگاه به بخش خصوصی برنامه ریزی کنند.

وی خواستار توجه بر اهمیت تحقیق و توسعه، پایش موانع تولید، رفع موانع توسعه صادرات، بهبود وضعیت بازار خودرو، گذر از خام فروشی محصولات، گذر از مونتاژ به نوآوری، دانش بنیان کردن صنایع، ارتقاء رقابت پذیری صنعت و معدن، هوشمند سازی صنایع و افزایش بهره وری، استفاده از فناوری‌های نوین از جمله کوانتوم و هوش مصنوعی در صنعت، افزایش سهم معدن در تولید ناخالص ملی و عدالت صنعتی از طریق آمایش سرزمینی شد.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه خواستار آن شد که وزارت صنعت برنامه سالانه خود برای رسیدن به اهداف تعیین شده را ارائه کند.

وی با بیان اینکه نیمی از جمعیت کشورمان را زنان تشکیل می‌دهند از وزیر صمت خواست تا در مدیریت‌های میانی و بالاتر از آن، از حضور جوانان و خانم‌ها استفاده کند.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: اگر چه راهبرد اصلی ما رقابت جهانی است، اما در قدم اول باید حداقل در بین ۱۴ یا ۱۵ کشور منطقه در جایگاه خوبی قرار گیریم.

در ابتدای این جلسه، علی آبادی وزیر سابق صمت و وزیر جدید نیرو، با ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته در مدت مسئولیت وی در این وزارتخانه خطاب به وزیرجدید صمت گفت: مطمئنا در این وزارتخانه به شما خوش نخواهد گذشت، چون وظیفه سنگینی برعهده شما گذاشته شده است، اما شیرینی موفقیت‌ها به شما کمک می‌کند که خستگی‌ها را فراموش کنید.

سید محمد اتابک، وزیر جدید صمت نیز در این جلسه با تشکر از رای مجلس به تمامی وزرای دولت چهاردهم گفت: با این رای تاریخ ساز، یک وفاق ملی شکل گرفت.

وزیر صمت با انتقاد از قطعی برق و ضرر گسترده آن به حوزه‌های صنعت، معدن و تجارت گفت: امیدواریم که مهندس علی آبادی که خودشان از خانواده صنعت و وزارت صمت و فردی دانشمند هستن، د توجه ویژه‌ای به بهبود زیرساخت‌های تولید و خصوصا برق صنایع سنگین داشته باشند.

وی با بیان اینکه تعهد می‌کنم که فضای سالم و امنی برای تمامی کسانی که دانش و سرمایه‌شان را در اختیار کشور قرار دهند ایجاد کنیم، گفت: باید شرایطی را ایجاد کنیم که صنعتگران، معدنکاران و تجار بتوانند به ما اعتماد کرده و در اقتصاد مشارکت کنند.

اتابک در ادامه با تاکید بر اینکه مقابله با فساد، استفاده از همکاران قوی و امین و حمایت از کارکنان شریف و امین، رویکرد اصلی این وزراتخانه است گفت: برنامه‌ای که قصد اجرای آن را داریم در ۹ راهبرد و ۷۶ برنامه عملیاتی، طراحی شده که از برنامه پیشرفت هفتم کشور اقتباس شده و تلاش می‌کنیم که آن را محقق کنیم.

برچسب ها: محمدرضا عارف
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه! رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه!
شبکه الجزیره مدعی شد که ایران با همکاری چین و روسیه طی روزهای آینده رزمایش دریایی مشترکی برگزار می‌کند.
قالیباف: بالاخره ایران آماده مذاکره با آمریکا + فیلم قالیباف: بالاخره ایران آماده مذاکره با آمریکا + فیلم
در بحبوحه تنش‌آفرینی‌ها و لفاظی‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا علیه منطقه و تهدیدات علیه تهران، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی اشاره کرد که تهران آماده مذاکره با آمریکا است، اما تنها در صورتی که مذاکرات «صادقانه و واقعی» باشند.
سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد! سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد!
با ورود دادستانی تهران سایت ایران خودرو متخلفی که قیمت محصولات خود را بدون هماهنگی با مراجع ذیصلاح افزایش داده بود بسته شد.
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
برگزیده
اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران
اتحادیه اروپا در اقدامی سیاسی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که یک نهاد نظامی رسمی ایران به‌شمار می‌رود در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی طبقه‌بندی کرد.
دیدار نمایندگان ایران و آمریکا در ترکیه؟ دیدار نمایندگان ایران و آمریکا در ترکیه؟
یک روزنامه کشور ترکیه از دیدار نمایندگان ایران و آمریکا در این کشور خبر داد.
وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم
ستار هاشمی با تأکید بر اینکه اگر گفته شود به اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم شوخی تلخی کرده‌ایم، گفت: امروز فضای مجازی بخشی از فضای واقعی زندگی مردم شده و باید این موضوع را بپذیریم.
صفحه خبر بالای تصاویر